måndag 25 april 2011

Lovely påskmåndag

Sätter talibanen på moppen och drar hem till Finfrun på en snabbvisit.
Fin va?!
Tredje gången jag kör moppen och det går bra så länge jag slipper svänga, för då blir jag skitnervös. Men en vänster- och en högersväng så är jag där. Utan att krocka, hejochhå.

Finfrun var upptagen med att sola på finaltanen. Detta efter att ha hjälpt en av döttrarna med en föreläsning som hon ska hålla. Vad den handlar om?


Är vi förvånade? Icke det minsta. Fast det finns nog en hel del matnyttigt i de här böckerna. Smyglåna sig lite tror jag visst.

Efter det puttrade vi iväg till det lokala fiket. Utanför satt halva grevskapet och såg mig göra en snygg insladdning..not. Klev av moppen, tog av mig hjälmen och försöke se jävligt världsvan ut. Gick så där kan jag säga.
Kom hem och tänkte jobba lite i trädgården. Talibanen fick för sig att vårstäda sin lekstuga och tömde den på varenda möbel. Själv behövde jag lite peppning för att komma igång. Trädgårdsarbete är liksom inte min grej.

Lite champagne och jordgubbar är aldrig fel, inte ens på en måndag.

"Mamma, ska du bara sitta där?"

"Japp", sa jag. Njuta sig lite. Och tänkte att hon lider av samma sjukdom som maken: kan absolut inte jobba om inte alla runt omkring också jobbar.

Sen sprack bubblan när jag hörde makens bil på uppfarten. Han hade varit på jobbet hela dagen. Svälja sig lite champagne och trycka i sig resten av jordgubbarna för att sen be honom gräva ned min nyinköpta bambu-buske.

Fast, först var vi givetvis tvungna att tjafsa om var buskjäveln skulle planteras.
Jag vann.

Nu gäller det bara att få den att överleva. Mina skills är rätt obefintliga när det kommer till allt som behöver vattnas.

När jag ska laga middag upptäcker jag den här på köksön. Alldeles intill spisen. Mina domäner alltså. Och ingen verkar kännas vid den.

Kan tänkas att Syster Lycklig-Tina smugit dit den. Både hon och maken hånskrattade nämlich lite härom dagen för att jag inte hade koll på kråkor och skator.
What the fuck liksom, same same skitfågel, och ingendera av dem gör nån nytta.

Nähä. Då är påskhelgen 2011 över och nu ska kärringen sova. Ny vecka, nya problem väntar. Godnatt

13 kommentarer:

Chrissan sa...

En riktig skata känner du väl igen? ;)

absolutlennart sa...

Ja, jävlar vilket liv du lever. Men en skata är svart/blå/vit och en kråka är större, äter det ni inte vill ha och är grå och svart. En duva är och vill du jag ska fortsätta. Nä, tänkte väl det!

Lisbeth sa...

Du skriver så härligt o kärleksfullt om din familj. Måste vara en förmån att få leva i den. Verkar som om det är allt eller inget som gäller.
Se om jag kan få till lite nya rutiner jag vill också ha buskar nedgrävda

Lina sa...

Det känns som om du har fått lite välbehövlig sol/vila/avkoppling/halvsemester(kanske var att ta i lite)/eller-vad-man-nu-ska-kalla-det... Tycker att jag känner energi i raderna jag läser?!? I like! :-)

Kram på dig och hoppas att du får en bra arbetsvecka. Själv så ska jag jobba på riktigt två dagar och sen iväg och "team-builda" mig lite med mina kollegor. :-)

Gabriella sa...

Härlig läsning som vanligt! :-) Delar ditt ointresse för trädgård men krattar och samlar kvistar ändå ... Blä. Har dessutom två stycken (trädgårdar alltså): en hemma och en vid torpet.

Min 14-årige son skulle svimma om han läste "same same skitfågel"
;-). Den fågelart han inte känner till finns inte ... Och även där kan morsan slänga sig i väggen får jag erkänna.

Sussi sa...

Jag har en vän som artbedömer fåglar efter färg och med tilläggsnamnet "fink". Skata blir således svartvit fink, domherre - rödsvart fink...
Vips så blir det lite lättare att skilja de små liven år!

moseljantan sa...

Pa tal om faglar..... Jag kan alltid luras här i Tyskland och säga att kan jag namnet pa svenska men TYVÄRR ännu inte pa tyska (efter ca. 20 ar här och i översättningsbranschen...).
Annars sag jag en toppenbok för dig pa bokus.se: "150 svenska faglar och dess läten"! Den ligger sjua pa bestsellerlistan, nota bene!
Beställ och sa kan du ju öva da du kör moppe...

Cecilia N sa...

Alltså, hur kan man inte känna till skillnaden på en skata och en godtycklig annan fågel?

Du är väl jämnårig med mig och fick väl lära dig en massa fågelarter i skolan du med?

FrökenGunilla sa...

En bra regel: gamla skator går på två ben och ruggar. Kråkor låter som i Saltkråkan.
Funkar alldeles utmärkt även när man är NO-lärare ;)

Malin sa...

Lärde mig för några år sedan vilken som är vad. Måste alltid tänka Gråka gällande kråkan (den är grå) och då vet jag att skatan är svart och vit... Att kajor existerar försöker jag glömma...

MonasUniversum sa...

Asså,klart jag vet, men jag råkade blanda ihop dem.

Fast..vafan är KAJOR för nåt?

Malin sa...

Hmm, ja jag tycker kajan ser ut som en gråka. Fast de inte är en kråka. Så stora är mina fågelkunskaper. Fiskmåsar är lätta att känna igen. Fast ibland när nån apstor flyger förbi kan jag tro att det är en havsörn. Kanske borde gå en kurs.

Cecilia N sa...

Kajor är mindre än kråkor, gråa med mörkgrått. Gula ögon. Och många kajor på samma ställe LÅTER!
Om gråsparvstjatter är sopranen så är kajtjatter mer bas. Men på det hela taget samma "melodi".

Och gråsparvar har du väl ändå koll på ....? Fik-fåglar ...