torsdag 21 april 2011

En skärtorsdag i bilder

Dagen börjar med en löneförhandling ute i norra förorten. Med ett "glad påsk!" lämnar vi en väry happy anställd och drar in till stan. Till en av våra butiker för att hämta skräp. Och påskgodis. En snabbsväng till Syster Lycklig för att hälsa på Tina, och sen en apgod lunch på Frosseri på samma gata. Maken slår till på en grillad halloumi-macka och läser inte så noga.
Maken är lite pipig när det kommer till kryddor så när han nästan var klar så väser han: "ehh, det var gott det här, men lite starkt."

Jag tittar upp på väggmenyn;

"Du, det står "het tomatröra", så det kanske inte var så konstigt". Säger jag.

"Jaha, jag tolkade "het" som varm." Sa maken. Och jag mindes just att han kommer från Ambjörnarp. Den minsta lilla håla som existerar på jorden. Där hade man bara kottar att leka med när han växte upp, så ni kan ju tro att ett och annat gått fel under vägen..

Efter maten beställde jag en chait-te av Olivia, ena ägaren. För övrigt Stockholms i särklass godaste kan jag lova. Hon gör nämligen en specialblandning. Under tiden kollade jag mitt banksaldo via telefonen. Hade en stark känsla av att det var tomt och skulle därför göra en överföring. Kom inte in på kontot. Kan kanske bero på att jag i veckan surnade till på maken och bytte kod. Problemet var bara att jag inte kom ihåg vad jag bytte till. Skitbra. Ingen som känner mig är knappast förvånad. Gudskelov så bjöd Olivia oss på kaffet så det hann aldrig bli pinsamt.

Sen stack vi till MC-Varuhuset för att hämta upp ett nytt batteri till min nya moppe. Som jag köpte förra sommaren, och som jag bara åkt med en gång. Tydligen måste man ladda batteriet varje månad, annars dör det. Eller nåt, så jag fick köpa ett nytt.
Maken var inte så intresserad av att lyssna på killens instruktioner, han gick mest och trånade efter en sån här. Som jag i ett svagt ögonblick sagt att han får köpa i år. Jag som hatar motorcyklar.

Släppte av maken på jobbet och åkte och tömde bilen på sopor. Vidare till Ullared, förlåt CityGross.
Det går jättebra att dubbelklicka på bilden.
Poff poff, handla middag till gästerna som kommer ikväll. I kön kollade jag av bloggen via telefonen och skrattar nöjt åt de amöbor som förfärat sig över mina leggings med spets (i förhållande till min ålder). Som inte syns under min klänning, men som syntes på bilden här nere eftersom jag drog upp klänningen! Ett gott skratt förlänger livet. Har jag hört.

Järnet till Posten för att hämta ut ett paket. Det verkar som om det går riktigt dåligt för denna statliga verksamhet med tanke på att man börjat sälja rakhyvlar där.

Verkar vara lite overkill tycker jag.

Hamnar i bilköer och undrar varför inte jag sitter i den där svarta bilen i stället. Jag tycker att jag passar bättre ihop med den bilen än min Volvo-jeep.

På somrarna blir jag alltid så sugen på cab. Kan man hyra en sån ett par veckor tro?

Kom på att mitt överkast är färdigtvättat hos den lokala kemtvätten. Hämta, hämta.

I morgon kväll kommer Finfrun med familj på middag och då är det till att man har bäddat. Tror minsann att jag ska göra mig till och sätta upp mina nya bling-blinggardiner i sovrummet.

Näst sista anhalten blir locala ICA-butiken för att hämta talibanpresenter från hennes amerikanska gudmor. Som bor i Sverige och är en jäkel på att hitta på fiffiga kartong/förpackningslösningar. (Hon bor på en ö ute i skärgården, så det är lite långt till affären.)

Vidare till bolaget för inköp av lite gott gott.
Hem och lasta in allt. Kolla så att blommorna är fräscha. Huset är nystädat och luktar Ajax. Me like.
Sen ringa maken och be honom packa ihop. Gästerna kommer om 30 minuter och jag är långt ifrån spisen.

Kommer på att jag glömt ta hem en låda godis från butikerna. Till alla påskkärringar. Så det blir till att låtsas att man inte är hemma.

I morgon ska jag övningsköra lite med min moppe. Jag är 40+ och har bara kört en enda gång i mitt liv, och jag kör som en fyllkärring för jag är skiträdd.

Roligare än så här blev det inte idag. Godafton på er!

19 kommentarer:

Cicki sa...

Har du börjat modeblogga också?

Helena m. 4 sa...

Ser fram mot att läsa moppe-historier imorgon...
Glad påsk på sig !

Mr Lee sa...

Tråna efter en gammal z3 med världens fulaste navkapslar?!? Skärpning!! (Mabi brukar ha cabbar för uthyrning)

Hockeysmurf sa...

Äh, bättre sent än aldrig! Blir du riktigt duktig kanske du får bli hedersmedlem i nåt "Hell Moppers"-gäng? :)

Peatreek sa...

Njut av din ledighet och passa på att sola benen, jag tror nog att vi alla ser ut så där just nu.
Hoppas champagnen smakar bra.
Önskar dig en trevlig påsk!

Miss 80's (aka Gabriella) sa...

Roligare än så här? Det behövs inte. Skrattade gott åt din redogörelse för dagen. Särskilt åt bilden från "Ullared".

Moppe är skitkul! Jag körde bara ett år, från jag var 29 till 30, sen blev den stulen ... Men kul var det.

Good luck och ha en skön påsk!

Skogseva sa...

Wow! Vilken pangbrud, kalaspingla, goding, tulemumsmums eller vad det råkar heta just nu. Svarta damen på bilden alltså...

NinaPX sa...

F-n Mona, du och maken är ju skitläckra med matchande hattar och allt! Sorry...kunde inte låta bli. ;-) Glad påsk och ta't lugnt på moppen. Må gott!

Anonym sa...

Påsk o puss på dej!

GudinnanT sa...

Öhhh skiträdd? Menar du nu att det ska bli fler bajs historier?

Glad Påsk på dig!

Ninnibeth sa...

Nämen va' faaaaaaan, vi var ju på CG samtidigt! Var >< så nära att knäppa ett kort på det paret, men gjorde det inte eftersom mobilbatteriet var på upphällningen!

Om du såg nå'n med blå-svart spräckliga tights och världens sötaste dotter så var det jag... :)

Petra sa...

Och nu blev jag helt plötsligt mer nyfiken på maken än på dig, eftersom jag bor i Ambjörnarpstrakterna... Är man småortare så är man. :-P

MonasUniversum sa...

Petra: Solbyvägen i Ambjörnarp. Född -66. Pluggade i Gislaved senare..tror jag det var.

Kristina sa...

Kan du inte låta den svarta påskhäxan vinna en ny BH. Hon behöver det.

Raggoparden sa...

City gross.. Då har du inte varit ii Veddesta centrum. Rys.. Nyinflyttad till norrförort och så hamnar man på Willys i Veddesta, jag som vant mej vid Sickla. Enda fördelen är att jag kan komma direkt från stallet och smälta in perfekt ;)

Raggoparden sa...

City gross.. Då har du inte varit ii Veddesta centrum. Rys.. Nyinflyttad till norrförort och så hamnar man på Willys i Veddesta, jag som vant mej vid Sickla. Enda fördelen är att jag kan komma direkt från stallet och smälta in perfekt ;)

Cecilia N sa...

Tror att citygrosskvinnan glömde hur hon var klädd innan hon gick ut. Det kan ju inte vara en människas önskan att behöva visa sig så där ... klädd?

reneesfotoblogg sa...

Skit i cabben! Huliganen har en som hans mamma gärna får låna. Det var roligt första gången, wild and crazy. Andra gången lite mindre roligt. Tredje gången kunde kvitta. Det blåser och det är svårt att prata och när man ska parkera i bebodda trakter så måste man plocka med sig allt löst. Dessutom känns det lite svårt att se pojkarnas besvikna miner när dom upptäcker vem som sitter bakom ratten i den fräcka bilen.

Glad Påsk!
mvh R

Anonym sa...

Som klaga-på-leggings-med-spets-amöba måste jag säga att jag skrattade gott åt detta inlägg. Kör hårt! :)