torsdag 28 april 2011

Något ironiskt

På min jobbmail så regnar det in skitmail. Fick just det här erbjudandet bland min spam;

RÄDDA LIV!
Hyr en hjärtstartare till din arbetsplats.
NU FÖR 379:-/mån (Ord.pris 399:-/mån)
Du kan hyra eller köpa marknadens bästa hjärtstartare av oss. Det finns många fördelar med att hyra. Vill du veta mer så klicka nedan för att komma till vår hemsida.

Undrar hur det kommer sig att just ett sånt erbjudande hamnar hos mig..

23 kommentarer:

H sa...

Skit samma varför! Hyr en sådan! Bums! Min bonussvärfar ligger på intensiven nu pga av hjärtproblem, som inte visat sig alls tidigare, en av mina vänners mamma segnade ner på annandag jul, 62 år gammal, och dog, utan tidigare tecken. Så, hyr en! Bums!
Tycker Helena i Hägersten

~Johanna~ sa...

Om du ska använda den så kör på engelska.

Clear! Pooof.

Eller de kanske inte va en sån?

Anonym sa...

Vad är det roliga? Hjärtstartare räddar liv!

Anonym sa...

Förstår inte heller vad som är så roligt...

Monica sa...

Anonyma Hon syftar på sig själv, svårt att förklara om
Ni inte känner mona///

Monica bloggoholicen

gitta sa...

Fi fan, inte ett dugg kul! Maken har legat 1 månad på hjärtavdelning ,fick 4 nät insatta i kranskärlen och en stor framväggsinfarkt i samband med det! Hjärtstartare behövs överallt och närsomhelst och DET SKA DET INTE SKÄMTAS OM!!!!!

Anonym sa...

Synd att du kallar ett sådant erbjudande för skitmejl. Även om du inte vill ha en sådan på din arbetsplats, så är det ett viktigt och bra erbjudande. Det finns många som räddats till livet med detta enkla hjälpmedel. Anmäl dig gärna till en HLR-kurs och gå sedan med i SMS-livräddartjänst. Det kan vara du nästa gång.

Vänliga hälsningar
Anna

Anonym sa...

Skitmail och jättekul?? Ibland undrar man ju hur din hjärna fungerar.

Anonym sa...

Fattar inte heller vad som är så roligt...

/Ragdoll

Anonym sa...

Gissar att du ser ironiskt på det... men skitmail?! De som skickar ut erbjudandt känner ju inte dig och den kan faktiskt rädda liv, inget att skratta åt. Jenny

annika sa...

Jag förstår att du tyckte det var lite kul - ditt hjärta går väl i 480 knyck så fort du slår upp ögonen? Å kanske just därför skulle du behöva ha med dig en bärbar...för det är nog kanske där största risken är i företaget - att ditt hjärta halvt om halvt säger upp sig...F ö så tycker jag att din personal ska ha utbildning i HLR!
Å jag tyckte inte att det var ett skitmejl...

Lisbeth sa...

Låter vettigare o billigare att gå en första hjälpen kurs.
Lycka till i beslutet

Mr Lee sa...

Skall Mona ha någon nytta av en sådan så måste hon nog ha en handväskan och någon som kan köra den på henne.

Tanken är bra, men vad hjälper det med fina maskiner om det inte finns någon i närheten som vet hur de skall användas eller om man jobbar ensam?

För Monas del tror jag den skulle göra mest nytta hemma i soffan. ;)

MonasUniversum sa...

Se där ja; när man skriver ett inlägg utan att vara tydlig.

Borde till att börja med ha skrivit SPAM-mail, för det var där det låg. Sen skulle jag aldrig ta nåt sånt här seriöst om det inte kommer från ett seriöst företag.

Till sist var jag ironisk om MIG själv. Inga andra.

Är jag förvånad över att några gamla svartfötter ploppade upp här?...inte direkt va...

Klankis sa...

Tjoho! Jag var på hjärtstartningskurs igår, för min arbetsgivare har köpt en sån där. Jättebra!! Men du, köp en istället för att hyra. De kostar bara typ 10 papp.
Jag hoppas jag slipper använda den nångång men nu vet jag i alla fall hur man gör. Det är precis som på TV.

Anonym sa...

Jag förstår fortfarande inte varken det roliga eller ironiska. Men jag kanske är en av svartfötterna (vad nu det betyder)!

MonasUniversum sa...

Helt seriöst så trodde jag inte i min vildaste fantasi att man kunde köpa såna där maskiner. Jag var helt övertygad om att man måste vara medicinskt utbildad, eller åtminstone gå en grundlig kurs!

Linda sa...

Jodå det finns att köpa, vi fick gå kurs här på jobbet och killen som höll kursen sa att "Man KAN inte göra fel...!"
Underförstått - Inte ens gamla bergsprängarkonsulter haha!

Mammy sa...

Du Mona!!!! Du skulle behöva ha en i en ryggsäck på ryggen!! HAHAHA!! Jag fattar det roliga....man måste nog känna dig för att fatta!!!
Men man behöver inte någon speciell utbildning för en hjärtstartare....den säger precis hur du ska göra....super bra att ha säger jag=sjuksyrran.....Ha en trevlig helg!!! Kram

Åsan sa...

Hallå där! Jag fick samma reklam-mejl/spam i min inkorg idag! Deleate på 0 sek! SPAM!!!
Får hur mycket reklam som helst dagligen. Ja, många grejer är säkert jättebra-att-ha-och-inget-att-skämta-om saker, MEN lugn liksom. Sätt er själv på ett jobb där det dimper ner reklam i dagarna (trots bra spamfilter mm) så märker ni själva att det inte alltid är så kul! Jag håller med dig, Mona!

Anonym sa...

Ja man kan köpa sådan maskin! Röd och fin! :-)
MEN man bör nog skicka lite personal på kurs också! Annars är den lite dyr att ha hängande på väggen! :-)
Och det är bra om de som ska använda den har HLR utbildning innan.
Vårt företag med 30 anställda(och en hel del kunder...) har HLR utbildad personal och en hjärtstarare och är certificerade! Känn på den! :-D
När VD får psykbryt så kan vi pröva på honom! (Han som samtidigt är min man! :-D )
//Nina

Anonym sa...

Har gått hlr utbildning vid två tillfällen och de där som sen kommer att sitta i stora köpcenter, allmänna lokaler osv är jättebra! Lätta att använda, självklart behöver man ju en liten utbildning men det tar inte många minuter att lära sig hur den fungerar.
Jag känner mig rätt säker på att jag skulle kunna ta ner en sån från väggen och våga använda den om någon faller ihop.
Däremot förstår jag att du inte orkar gå igenom all reklam-mejl..drösar in på mitt jobb också..Bättre själv ta kontakt om det är något man behvöer.

Terese sa...

Men vad är det med folk? Jag har en vän som i 30-års ålder fick ett hjärtstopp. För några veckor sedan genomgick jag HLR-utbildning genom jobbet och vi fick då lära oss hur man använder en hjärtstartare. Jag insåg hur lätt de var att använda och tycker sedan dess att det borde finnas på varje större arbetsplats.

Att jag har en vän som råkat ut för något så fruktansvärt eller att jag anser att hjärtstartare faktiskt är en otroligt viktig livräddare betyder inte att jag inte kan se det roliga med det här inlägget. Jag tycker att man ska kunna skämta om allt men man måste välja sina tillfällen. En blogg väljer man själv om man vill läsa. Bloggaren kan inte ta hänsyn till alla läsares möjliga eventuella situationer och skriva inlägg utifrån det för att inte göra någon upprörd. Det skulle inte bli en särskilt intressant, rolig eller läsvärd blogg.

Tur att du Mona inte bryr dig så mycket om sådant utan fortsätter att skriva så rakt, ärligt, spontant och framförallt roligt som du gör.

Till sist, just eftersom att jag tycker att hjärtstartare är ett så otroligt bra och viktigt hjälpmedel skulle det aldrig falla mig in att beställa en från ett företag som skickar spam-mail.