måndag 25 april 2011

I´m an evil mom

Drar med mig talibanen till Plantagen. Vi ska bland annat köpa en bambubuske. Förra sommaren var jag hos kompisar i Trelleborg, och de har en sån i sin trädgård. Jag gillade prasslet av bladen, och inbillar mig nu att en sån ska överleva i min ägo. Hehe, lycka till liksom.

Och sen skulle blommor för plantering införskaffas. Under tiden jag kör så sitter talibanen i bak och gör en inköpslista.
Och jag som är allergisk mot fler än två-tre färger, som dessutom måste matcha, fick mässlingen när jag såg listan.

Hur jag löste det?

Efter att ha plockat i lila och vita blommor så "hoppsan, pengarna tog visst slut nu".

Men, talibanen är ju dotter till en ûbersäljare så hon lyckades förhandla till sig en knallröd pelargon. My number one hate-blomma.

Villkoret var dock att den skulle planteras på hennes lekstugealtan.

5 kommentarer:

Kennelflickan sa...

Pelargonen är Sveriges i särklass fulaste krukväxt. Skitblomma!

GudinnanT sa...

I´m a evil sambo...jag tog död på dom fula uteväxterna som sambon köpte förra året och lovade att köpa ny eftersom jag "råkade" ta dö på några...oj vart dom samma färg som dom du redan hade så synd...verkligen synd...

Malin J sa...

Men du är ju inne på rätt spår där Mona. Du ger dig inte när det gäller "dina" blomrabatter samtidigt som du bekräftar talibanens rätt att tycka om de blommor hon tycker om. Skickligt balanserat där. Om hon vill ha fler blommor så låt henne ha en blomlåda vid lekstugan.Tala om för henne att det är hon som måste sköta blommorna. Antingen kommer hon att vara överlycklig och sköta det noga eller så kommer hon att slarva så att blommorna dör. Då har hon lärt sig att det kanske inte enbart var kul, det kan vara jobbigt också.

Älvan sa...

Jag står ut med pelargoner, bara jag slipper lobelia, begonia (och isbegonia) och flitiga lisa/lyckliga lotta... Kvistnejlikor har jag också svårt för. Fast det är klart, har man arbetat i blomsteraffär utvecklar man en del udda preferenser.

Cecilia N sa...

Hoppas det var en riktigt fin sån där rosenknoppspelargon hon lyckades sälja in sig på.
Såna är fina.