onsdag 20 april 2011

Men ta bort mig härifrån

Jag sitter och frilägger bilder. För tack vare er så kom jag på att jag hade ett Adobe Photoshop Elements som låg och skräpade.

Och eftersom jag är korkad på riktigt så trodde jag att det räckte med att jag laddade in programmet. Att bilderna nog..hmm..frilade sig pretty much själva. Tänkte jag.

45 minuter tog det att frilägga den här så "frilägger bilder" var kanske att ta i. Har alltså nästan lyckats med en enda. Bra jobbat.

Och när jag var klar så fick jag inte bort den svarta bakgrunden. Asså, huuur gör man?

Ser ni förresten vad det är? Brickor. Min fiffiga idé. Jag har 47 andra varianter. Och alla ska friläggas. Help me God.
Receptbrickor i alla former
Present till mormor/morfar/farmor/farfar kanske..
Vill ni ser mera av dom så knalla in hit och sök på brickor. (De håller också på att frilägga och har en del kvar. Plus att de inte har alla brickor uppe ännu.)  Glöm inte att det fortfarande är 20% om ni uppger mitt bloggnamn!

17 kommentarer:

Nica sa...

Använder du trollspöet? Eh, ja vad kan det heta- Magic Wand eller Magic Tracing- Det kanske du har, och ändå blir det pilligt- verktyget ligger nog i urklipps-friläggnings-ikonen. Ellr hojta igen så ber jag sonen förklara-han är photoshop-. Dock försvunnen i tonårsvärlden (dvs "ute")

Chihuahuakvinnan sa...

Skrik bara till om du vill att jag tar en stund och lär dig hur du smidigt ska fixa sånt i photoshop. Bor i närheten av Bromma så det kan jag bjuda på nån dag i så fall :)

Sverkerbest sa...

Tyvärr så tog du bort min kommentar förra gången. Det var synd, för min husse är gammal pressfotograf och fotolärare.
Jag förstår att duär rädd att dina läsare ska överge dig för mig. Min blogg är roligare. Kolla om du törs.
Så kan det gå!

Anonym sa...

Kanske testa att titta på den här:
http://www.youtube.com/watch?v=7_A8yTHo4FE
Lycka till!

Charliesprak sa...

Kan ingenting om dedärina med fotona.
Men jag kan konstatera att om man fångat ditt hjärta som vän, då jävlar är du trogen.
En sån vän vill alla ha. Det är på riktigt.

J sa...

Mona, har inte du redan sjukt mycket att göra? Det låter som om ni är i behov av en snabb originalare. Här har du en, om det skulle behövas.

Så länge är mitt bästa tips att använda banverktyget i Photoshop, ikonen för det ser ut som ett gammaldags ritstift, och du placerar ut ankarpunkter kring det du vill frilägga, mycket smidigt. Bästa formen av friläggning!

Hälsningar
Josephine

NinaPX sa...

Ingen aning om hur man gör, och skiter ganska kraftigt i det också vill bara önska dig en riktigt trevlig påsk, kärring! Ses i maj, må gott!

MonasUniversum sa...

Kära Sverkerbest. Jag tog bort din kommentar förra gången eftersom jag avskyr töntar som tror att de är förmer än andra. Jag tävlar inte om att ha den roligaste bloggen. Du får leta efter nån annan sandlåda om du ska leka. Adjö.

Vivi sa...

Jag tycker ärligt att den med den svarta bakgrunden blev snyggast...

Det är bara i början det tar tid, ja om man inte glömmer sen hur man gjorde =)

Fina brickor!

Anonym sa...

Köp ett stort vitt papper som du lägger böjt upp mot en vägg ställ brickan där på så slipper du listen, med rätt ljus och ingen blixt kan du få det att se riktigt bra ut. Lättre att friLägga med om al lt är samma vit bakom och utan kanter. Mvh anna

Anonym sa...

Lite halvtjockt ark menar jag.

Raggoparden sa...

Om du tycker att du hinner och orkar så finns det kortkurser i photoshop. Jag tycker jag är hyfsad, men sonen är överjävlig och har lärt mej massor med tidsbesparande knep, tex för friläggning.
Lägger du ett par timmar på en kurs så har du igen det flera gånger om ifall du skall jobba regelbundet med bildbehandling. Sen gäller det att hålla igång kunskaperna så man inte glömmer allt t nästa gång .)

farsanmittilivet sa...

Det finns företag i Asien som frilägger bilder för en ringa slant. Man skickar bilden och på en dag så har man den tillbaka.
jag kan kolla vad företaget hette om du vill.

Karin sa...

jag gör det för en ringa slant snabbt, om du vill. Kan sitta i helgen och frilägga..jag är billigare än dom i asien med, och du gör en annan kärring en stor tjänst, eftersom jag behöver pengar.

MonasUniversum sa...

Åh, söta du, tack för erbjudandet, men jag har lyckats ordna hjälp. Plus att jag får vara med och lära mig! Verkligen tack för att du erbjöd dig!

Josefine sa...

Fota mot något vitt i dagsljus och du har sparat plenty of time

MonasUniversum sa...

Josfine: Säg mig då hur jag lyckades att få till en svart bakgrund efter redigering: för orginalet är vit..Mitt ljustält you know..