söndag 3 april 2011

En trött lördag och hektisk söndag

Åkte in en snabbis till Tina på Syster Lycklig, där jag till min glädje hör att ni kommer in och hälsar på. Fortsätt med det. 20% på allt under hela april.Hon ger mig en jättefin present, blingblingad glaspump för tvål från Lisbeth Dahl. Me love.
Men som vanligt så går det ju inte att åka därifrån utan en påse fylld med lovely things;
Och eftersom det inte räcker med en uppsättning för två, så måste jag tillbaka. Nämenåhsåjobbigt.

Hem och ta emot en av talibanens bästa kompisar, som ska sova över. Talibanen har tjatat hål i huvudet på mig om att vi ska ta bort presenningen över hennes studsmatta, och sätta upp skyddsnätet. Jag gjorde ett lamt försök, men sa att "pappa får fixa". Maken jobbade i den nyrenoverade butiken hela dagen och kom inte hem förrän vid 20-tiden.

Efter maten råkade jag somna på soffan. Det händer ytterst sällan men veckan har varit överjävlig. Vaknar nån timme senare och kommer ihåg att jag har två 7-åringar i huset. Bra barnvakt liksom. Det visar sig att tjejerna varit ute och lyckats få bort hela presenningen, som var stenhårt ihopsnörad. Don´t ask me how.  De har hur kul som helst, och mitt ordningshjärta mjuknar när jag lite senare tittar ut, och ser att de försökt städa efter sig;

De bäddar i ordning på rummet och laddar tv:n med spännande film. Jag är så trött att jag inte ens orkar säga "tandborste" och när jag nu på morgonen tittar in så ser jag att de har länsat skafferiet på allt onyttigt som går att finna: godis, chips, ostbågar, the väry big size of Toblerone and you name it. Tandtrollen måste ha haft the party of their life.
Jag vaknade för övrigt av att bubbelbadkarets motorer sätter igång 06.30. De bestämde sig för en lång spa-morgon med husets alla Barbies och Pet Shops. Återigen städar de så gott det går efter sig.
Själv ska jag idag på fin restaurang för en lunch. Efter den så ska jag hem och tillreda en 3-rätters middag med champagne.
Kvällen till ära så har jag kostat på mig svensk oxfilé. Har bara ett problem, jag är usel på att steka kött.  U s e l. I värsta fall har jag en påse pyttipanna i frysen. Wish me luck.

Hur ser er söndag ut?

24 kommentarer:

Anonym sa...

Hoff hoff man kan inte bubbla före f** på morgonen... Det är bara elakt!

Anonym sa...

Vilken festhelg tösera har!

Andrea Ståhl Rohdin sa...

Knepet är att steka oxfilén lååååååångsamt på låååååg värme i ugnen, typ i max 125 grader varm ugn tills köttet har fått en innertemp som motsvarar hur du vill ha köttet (rosa = 60 grader). Då blir det liksom lagat rakt igenom men rosa utifrån och in. Lätt som en plätt!

Anonym sa...

Min söndag kommer att se ut på följande sätt: inledde omöblering av vardagsrummet igår så nu måste det slutföras. En tur upp på vinden och hämta sonens cykel och lite annat, förbereda inför grovsophämtningen som kommer imorgon, baka en tårtbotten, laga mat, städa, tvätta, fortsätta med vardagsrummet, dra kablar, sätta upp tavlor osv, osv, osv....
Ha en trevlig söndag!

/Ragdoll

annika sa...

Jodu, de kommer att klara sig det där töserna!
Hur ser min söndag ut? Seeeeg, jag har hållt på hela natten med min magsjuka som slog till i går....
Så det blir soffläge och blåbärsoppa.

Gudrun sa...

Va! Jag lyckades kommentera i min dotter Andreas namn. Hon kommer att mörda mig! Förlåt Andrea. Alla vet att det inte är du som har kommenterat (gisssa varför).

I min värld sa...

Städa, röja, tvätta och ta promenader med hunden. Jag hade satsat på första turen med mc-n men det sket sig storligen då solen vägrar komma fram o torka upp vägen......satan i gatan! Men det kommer fler helger *hoppas*
Sen ska jag nog fira att jag har köpt mina första jeans utanför tjockis-hörnan! YEY!!! Tänk så skönt att slippa gå till hörnan o handla, vilket utbud jag fick!! Synd att inte plånboken var större...

Anonym sa...

Bryn oxfilen innan du slänger in den i ungnen, då får den en fin yttersida:) Min söndag, ja, maken fyller ju år och eftersom det inte hans med att säda igår så ska det göras typ.. nu:) Och bakas tårta med hjälp av 2 åringen som beställt en blå ros på tårtan.

Marieiskogen sa...

Underbara ungar!! Dom kommer att gå långt... Min söndag kommer att tillbringar i soffläge. Varit på kusinbesök med småttingar (= dagis-sjuka) resulterat i hals som gör sjukt ont(ha ha ha).
Tur att mannen i huset är en snäll en som kommer med mat och tebaljor och annat nyttigt när man inte orkar lätta från ryggläget ..
Ha en bra dag Mona, Go with the flow och gör som tjejerna: Fånga dagen!

Klankis sa...

Ska jobba lite faktiskt. Det har inte hänt sedan stan brann (sundsvallsuttryck).
Och nu blev jag sugen på perfekt rosa oxfilé, så jag måste nog laga det ikväll.

Chatrine sa...

Min söndag spenderas på Spa med min älskade man. Han överraskade sin fru med en spaweekend i födelsedagspresent. Hångel, mys, bad, promenader <3
Åh, vad min man är lätt att älska <3

Helene Hogengård sa...

Härlig helg! Hade jag bott i Sthlm så skulle jag gå och shoppa hos din sköna väninna. :)

Här blir det mest jobb på kontoret men tror jag ska försöka mig på att baka en morotskaka. Lite terapi att böka med bak ett par gånger/år. :) Mannen ska laga middag med biff och Bearnaise. Kan bara bli bra.

Nu ska det läggas order på svarta sportbehåar in mass!

Ha en underbar söndag!
Behåfabrikanten

Anonym sa...

hmm hade du inte salmonella?

MonasUniversum sa...

Anonym: Näpp, sista medicinen igår!

Unknown sa...

Ingen aning om hur man steker kött.
Men jobba idag, det gör jag. Sen hem och inta soffläge och titta på Mästarnas mästare och Big Brother.

Frökenlöken sa...

You can never have to many Green Gate- prylar! Såg på ditt foto att det finns en ny muggvariant och nya mönster så det får nog bli en tripp till systrarnas och skaffa lite nytt. :)

Åsa sa...

öhm, hade tänkt att gå på Bio men det ville ju inte lilltösen, så ska väl typ försöka duscha och kanske ta en cykeltur till bsäta vännen...

Bitten sa...

Kom i säng 0.30 i natt och ställde klockan på 04.15 eftersom vi skulle till Arlanda och hämta. Såg när vi vaknade att planet skulle komma ungefär trekvart tidigare än utsatt tid. Så vi fick lite bråttom, för det tar drygt 2 tim att åka. Men vi hann. Och sedan tar det ju drygt 2 tim tillbaka. Gissa om jag har sovit i 2 tim nu. Vaknade nyss och såg att det regnade. Tänkte somna om, men kämpar emot.

Ulrika sa...

Salta och peppra HELA oxfilén. Hetta upp olja i pannan och släng i 3-4 vitlöksklyftor. Bryn på köttet så det får fin färg. Stick i en termometer, lägg köttet i en form och häll över stekflottet och vitlökarna, in i ugnen på 120g ta ut när tempen visar 64 grader. (Räkna att det tar minst en timme i ugnen beroende på hur stor köttbit)

Ha en bra söndag!

Kram
Ullis

Cecilia N sa...

Släpade med mig (med bil) en massa små blomkrukor med överblivna/förökade krukväxter till församlingsgården. Rusade vidare in till kyrkan och övade. Tillbaka till församlingsgården för att exponera blommorna lite bättre och byta om till kåpa. Sjunga i högmässan. Dricka te på kyrkkaffet och puffa för att folk skulle köpa växter också, inte bara bröd.

Packa ihop de överblivna blommorna (sisådär hälften), skjutsa hem en kompis som hade köpt ett halvdussin, komma hem och surfa sig lite. Inväntar maten som görs. Bör sticka en förstärkning till en koftärm och skriva lite uppsats. Eller mycket egentligen.

Cecilia N sa...

Ja just det ja. Fina småflickor som sköter sig så bra och som njuter i fulla muggar. Heja dem!

Emma sa...

Min söndag har jag spenderat på att "försöka" göra ett eget rum till min son. Gick sådär - eftersom sonen som är 1år var överallt - hela tiden! men en säng kom iaf på plats samt en mannekängspegel - som vi satte uppochner! hoppas "dörrarna" sitter kvar ;)

din blogg är för övrig alldeles underbart rolig att läsa. :)

Kattis sa...

Vad jag gjort? Suttit på en sjö och odlat fräknar och ryckt lite i ett pimpelspö. Ätit en korv och filliderat över... en massa saker som behövde fillideras över. Endast ackompanjerat av tinnitusen. Batteriladdning på högsta nivå. Grejtans.

Lisbeth sa...

Märks att hon har företagare till föäldrar. Framåt dam det där Kul