onsdag 21 november 2007

Västerås tur och retur

Talibanen får vara hemma. För att hon var mentalt inställd på det.

Det var inte jag.

Så vi drar iväg till Västerås på eftermiddagen. Jag hinner inte ens ut genom vägtullarna innan hon undrar om vi är framme snart.

På Essingeleden passerar vi en seriekrock med 4 bilar. I motsatta körfältet. Very spännande för talibanen. 15 min senare sover hon. Hela vägen dit. Och vaknar 15 minuter innan vi är hemma. Eller ja: hela resan skulle ta 3 tim. Om det inte var för att vi lyckades hamna mitt emellan två större trafikolyckor;

Mycket trafik. Står i korsningen vid Tensta/Rinkeby/Kista, eller vad det nu heter. Bilen glider fram. Tittar i filen till höger. Lagom för att se en kvinna köra på en man. Talibanen var helt fascinerad. Hon hörde ljudet.

Vi hinner 10 meter långsamt framåt. Sen krockar 3 bilar i den stora korsningen framför. En rejäl krock. Jag har första parkett eftersom jag är precis bakom.
3 brandbilar, ett gäng polisbilar och ambulanser. Och där fastnar vi. Värsta biofilmen.

Talibanen var helt exalterad. Skulle absolut kliva ur bilen. Hon kunde inte fatta varför hon inte fick. "Mamma, jag vill se vart dom har gjort illa sig." Hon har aldrig sett poliser, brandmän och krockade bilar på nära håll förr.

Och nog fan hann hon se. För där satt vi i över en timme. Sen fick vi köra förbi. Köerna var milslånga.

Så våra "sista" 15 minuter hem tog 2,5 timme.

När vi har läst saga så säger hon att hon vill vara hemma med mig varje dag. "För det var jättespännande att vara med dig mamma!"

Så nu är jag värsta action-morsan.

Rösta på mig

7 kommentarer:

Monica sa...

STAKKARS DIG HATAR KÖER,MEN kul för talibanen da ;) hoppas ingen dog bara

Dubbelörn sa...

Fy faen för Stockholm o alla dessa köer o alla dessa krockar... Finns inget ställe jag avskyr mer o som jag aldrig har förstått mig på. Det är Salem. Där är alltid köer oavsett olycka el inte. Och är där en olycka på söder E4 så är det ALLTID vid Salem...

Kram

Mitt ljuva Hem sa...

hej!
har bara hört talas om din blogg...och denva ju bra1 kommer kika in här fler gånger.
ha en bra dag.

MonasUniversum sa...

Ekonomiskt sinne: Tack för komplimangen! Och välkommen! Är inne i en formsvacka nu, men ska skärpa mig...

Anonym sa...

Hej!
Läser din blogg med jämna mellanrum. Roligt att läsa om dig o ditt liv! Funderar lite på varför dottern kallas Talibanen. Vad kommer det ifrån? För mig skulle Taliban vara ett skällsord, nämligen. Jag tycker hon är för go! Som 4-åringar är mest kan jag tänka mig. Men, som förälder är det kanske inte alltid lika roligt... Har ju själv varit en envis och mycket nyfiken 4-åring en gång i tiden...
/Anna

MonasUniversum sa...

Hej Anna. Vet inte riktigt hur det började. Jag skrev tidigare på ett annat forum, och då endast historier om henne. Hon har en förmåga att få mig i klistret, varför jag en dag bara sa "du är min lilla taliban". Som ställer till det. Och håller med om att det kanske inte var det smartaste epitetet, men när jag började blogga, så föll det sig naturligt. Du kanske förstår om du söker på ett inlägg jag har kallat "Ett gammalt inlägg" från juli, där jag har förklarat lite.

Anonym sa...

Hej!
Ja, jag tänkte väl att det fanns en särskild historia bakom namnet!!
/Anna