Italiensk köttfärslimpa kanske. Du blandar köttfärsen som vanligt. Plattar ut den till en fyrkant eller rektangel på smörpapper. Lägg på riven mozzarella, hackade soltorkade tomater, hackade svarta oliver, hackad färsk basilika och hackad persilja och rullar ihop till en rulltårta med hjälp av smörpapperet. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Egentligen ska det vara en tomatsås till men det är inte nödvändigt. Det blir saftigt ändå. Servera köttfärslimpan med pasta. Kanongott. Vi ska själva ha det ikväll.
Kyckling med massor av pesto i ugn med klyftpotatis till.
eller vår familjs andra favorit (Nakna Kockens recept):
Kyckling som strimlas i stora bitar, klyftad potatis, gul lök i större bitar, vitlök, massor av färska tomater i klyftor (ger vätska i ugnen)Svarta eller gröna oliver. In med allt i en stor form i ugnen, där det tillagas av sej självt. Servera med creme fraiche!
Det är väl ändå på fredagar man ska äta kyckling eller?
Kycklingfilé med mozzarella och soltorkade tomater? Detta läggs i en ugnsfast form: Ca 1-1½ filé/person. Skär en flik/ficka på varje filé, och lägg en skiva mozzarella, lite soltorkade tomater och några basilikablad i, och häll sedan över crème fraiche med tomat och basilikasmak, mängd efter smak. In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Under tiden kan du skära en sallad och koka ris. Smaklig måltid! /Helena i Hägersten
laxfilér eller laxsida med ett täcke av pesto och creme fraiche + salt och peppar - sköter sig självt i scirka 20-30 minuter. (vill man kan man ha i fetaost också)
Servera med valfritt tillbehör, förslagsvis bulgur eller ris med en kall sås med samma ingredienser som laxtäcket.
Ha gärna grönsaker till broccoli eller tomater eller nåt.
Lax i rosmarin- och apelsinsås. Blanda 3 dl grädde med 3 dl apelsinjouice. Grovhacka en kruka rosmarin.(Kryddan alltså!)och lägg i samt 2-3 fiskbuljongtärningar och salt. Lägg i lax, föslagsvis de där som är förpoackade i bitar. Annars kör du färsk, vilket är bäst och godast. Porchera fisken i "såsen". Servera med valfritt tillbehör. (potatis, ris, coucous eller bulgur). Snabbt och väldigt gott. Man kan då ösa så mycket sås man vill.
Pasta al olio (förvisso en del kolhydrater, men sjukt gott
koka spaghetti. Hetta upp alldeles för mycket olivolja, tills den är jättevarm. i med hackad chili, vitlök och persilja. Rör i spahgettin, ta bort från vämren, salt och en hel pressad citron över. Ät med valfritt protein (eller som det är) stekt fsk (tonfisk, gös, lax) färska rökor, kycklingfile, gott kött.
1 grillad kyckling 250 g tinad bladspenat 200 g philadelphia 1-2 msk finhackad röd chilifrukt 1 msk finhackad vitlök 1 tsk färskpressad citronjuice salt/peppar 4 stora tortillabröd ca 1,5 dl färdig tomatsås på burk (ngn valfri smaksättning) 1 dl riven ost
Grovhacka kycklingköttet Krama ur vätskan och grovhacka spenaten Blanda kyckling/spenat/ost/chili/vitlök/citron/salt/peppar Fördela i bröden Vik ihop till paket eller rullar och lägg i en form. Skeda över tomatsås Strö på gratängost och gratinera ca 10 min i 250 grader Servera med sallad, bröd och gräddfil Mums!
Glömde skriva att du ska ta tacokryddad kyckling tror det är Kronfågeln´s, den i små bitar. Eller vilken kyckling du föredrar :) Fräs upp dem och krydda lite extra med grillkrydda. Blanda i dem i creme Fraiche också efter behag.
En god sallad till och det blir smaskens ;) Glöm inte potatisen ;)
Ny här? Jag är en wanna-be-cougar i fyrtioplus-åldern som är gift med min chef. Vi driver några mindre företag och jag har ständigt shoppingförbud för maken. Jag älskar champagne men köper bubbelvattnet på CityGross. Jag sover endast i Schlossberglakan, men är förmodligen Ellos största kund vad gäller kläder. Japp, jag är kontrasternas kvinna och alltid retar det nån. Och nä, jag skäms inte ett skit över mina dyra laster.
Why should I liksom?
Det sägs att jag är rolig och jag är nog benägen att hålla med. För det mesta.
En gång frågade jag mina mest trogna läsare om vilka inlägg de tycker var de roligaste dittills. Klicka på länken här nedan så blir det åka av!
Fast, gillar du korta inlägg så får jag be dig hasta vidare för jag är långrandig. Och jag svär. För att jag kan, vill och har lust. Varmt välkommen är du i alla fall!
Tryck här!
22 kommentarer:
Tacos? ;-)
Men..hm? kan du äta bacon?
Pasta, med broccoli, tärnat bacon och svartpeppar. Gott. Enkelt. Snabbt... (och viktväktarrecept)
koka pastan. Blanka med broccolin och baconet. Pepparn över. Klart
blanDa
(har extremt svårt med stavningen idag)
Italiensk köttfärslimpa kanske. Du blandar köttfärsen som vanligt. Plattar ut den till en fyrkant eller rektangel på smörpapper. Lägg på riven mozzarella, hackade soltorkade tomater, hackade svarta oliver, hackad färsk basilika och hackad persilja och rullar ihop till en rulltårta med hjälp av smörpapperet. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
Egentligen ska det vara en tomatsås till men det är inte nödvändigt. Det blir saftigt ändå. Servera köttfärslimpan med pasta. Kanongott. Vi ska själva ha det ikväll.
Glömde att du kan gärna pressa i lite vitlök i köttfärsen, om du känner för det.
Kyckling med massor av pesto i ugn med klyftpotatis till.
eller vår familjs andra favorit (Nakna Kockens recept):
Kyckling som strimlas i stora bitar, klyftad potatis, gul lök i större bitar, vitlök, massor av färska tomater i klyftor (ger vätska i ugnen)Svarta eller gröna oliver.
In med allt i en stor form i ugnen, där det tillagas av sej självt. Servera med creme fraiche!
Det är väl ändå på fredagar man ska äta kyckling eller?
Ha en skön (ledig?) helg!
Lena!
Kycklingfilé med mozzarella och soltorkade tomater?
Detta läggs i en ugnsfast form:
Ca 1-1½ filé/person.
Skär en flik/ficka på varje filé, och lägg en skiva mozzarella, lite soltorkade tomater och några basilikablad i, och häll sedan över crème fraiche med tomat och basilikasmak, mängd efter smak.
In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Under tiden kan du skära en sallad och koka ris.
Smaklig måltid!
/Helena i Hägersten
Du kan få adressen hit, programmera gps, man och taliban och käka rester här.
laxfilér eller laxsida med ett täcke av pesto och creme fraiche + salt och peppar - sköter sig självt i scirka 20-30 minuter. (vill man kan man ha i fetaost också)
Servera med valfritt tillbehör, förslagsvis bulgur eller ris med en kall sås med samma ingredienser som laxtäcket.
Ha gärna grönsaker till broccoli eller tomater eller nåt.
Bakad potatis med kycklingröra :)
Det blir det hos oss.
Kram
Ring lokala pizzeran för hemleverans!
Lax i rosmarin- och apelsinsås.
Blanda 3 dl grädde med 3 dl apelsinjouice. Grovhacka en kruka rosmarin.(Kryddan alltså!)och lägg i samt 2-3 fiskbuljongtärningar och salt. Lägg i lax, föslagsvis de där som är förpoackade i bitar. Annars kör du färsk, vilket är bäst och godast. Porchera fisken i "såsen". Servera med valfritt tillbehör. (potatis, ris, coucous eller bulgur). Snabbt och väldigt gott. Man kan då ösa så mycket sås man vill.
Ugnsbakad laxfilé med lime och rödlök, kall gräddfilsås och kokt potatis eller en ljummen bulgursallad.
/Ragdoll
Färska räkor (inget sånt upptinat tjafs), majo och rostat bröd. Å du - det är bara tre dagar kvar till kocken är tillbaks! Jag räknar ner dagarna...
Pasta al olio (förvisso en del kolhydrater, men sjukt gott
koka spaghetti.
Hetta upp alldeles för mycket olivolja, tills den är jättevarm. i med hackad chili, vitlök och persilja. Rör i spahgettin, ta bort från vämren, salt och en hel pressad citron över. Ät med valfritt protein (eller som det är) stekt fsk (tonfisk, gös, lax) färska rökor, kycklingfile, gott kött.
1 grillad kyckling
250 g tinad bladspenat
200 g philadelphia
1-2 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
1 tsk färskpressad citronjuice
salt/peppar
4 stora tortillabröd
ca 1,5 dl färdig tomatsås på burk (ngn valfri smaksättning)
1 dl riven ost
Grovhacka kycklingköttet
Krama ur vätskan och grovhacka spenaten
Blanda kyckling/spenat/ost/chili/vitlök/citron/salt/peppar
Fördela i bröden
Vik ihop till paket eller rullar och lägg i en form.
Skeda över tomatsås
Strö på gratängost och gratinera ca 10 min i 250 grader
Servera med sallad, bröd och gräddfil
Mums!
oxfile hasselbakt potatis kantarell sås ;) mums precis vad jag ska äta , bara Magnus blir klar i köket
Vi kör tokenkelt - steker oxfilé, gör sallad och serverar alltihop med lite färdiga goda såser.
/ChampagneÅSA
Ja, blir det inte Tacos, så gör langoos :)
Finns recept på Ica.se, bara att goggla :)
Lovely!
Kyckling och ris!
Å herrejösses vad ni är bra. Och Singelmamman: du är one of a kind, tack! Är dock för trött för att ta mig ur huset.
Det blev den italienska köttfärslimpan. Gott som attan.
Sen tänker jag nog prova nästan alla recepten här. Tack allihopa!
Popcorn?
Glömde skriva att du ska ta tacokryddad kyckling tror det är Kronfågeln´s, den i små bitar. Eller vilken kyckling du föredrar :)
Fräs upp dem och krydda lite extra med grillkrydda. Blanda i dem i creme Fraiche också efter behag.
En god sallad till och det blir smaskens ;)
Glöm inte potatisen ;)
Kram
Skicka en kommentar