fredag 7 januari 2011

Middagstips en fredag tack.

Tell me what to eat.

Inget som tar hundra år att laga please.

22 kommentarer:

Bonita sa...

Tacos? ;-)

Men..hm? kan du äta bacon?
Pasta, med broccoli, tärnat bacon och svartpeppar. Gott. Enkelt. Snabbt... (och viktväktarrecept)

koka pastan. Blanka med broccolin och baconet. Pepparn över. Klart

Bonita sa...

blanDa

(har extremt svårt med stavningen idag)

Cicki sa...

Italiensk köttfärslimpa kanske. Du blandar köttfärsen som vanligt. Plattar ut den till en fyrkant eller rektangel på smörpapper. Lägg på riven mozzarella, hackade soltorkade tomater, hackade svarta oliver, hackad färsk basilika och hackad persilja och rullar ihop till en rulltårta med hjälp av smörpapperet. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

Egentligen ska det vara en tomatsås till men det är inte nödvändigt. Det blir saftigt ändå. Servera köttfärslimpan med pasta. Kanongott. Vi ska själva ha det ikväll.

Cicki sa...

Glömde att du kan gärna pressa i lite vitlök i köttfärsen, om du känner för det.

Anonym sa...

Kyckling med massor av pesto i ugn med klyftpotatis till.

eller vår familjs andra favorit (Nakna Kockens recept):

Kyckling som strimlas i stora bitar, klyftad potatis, gul lök i större bitar, vitlök, massor av färska tomater i klyftor (ger vätska i ugnen)Svarta eller gröna oliver.
In med allt i en stor form i ugnen, där det tillagas av sej självt. Servera med creme fraiche!

Det är väl ändå på fredagar man ska äta kyckling eller?

Ha en skön (ledig?) helg!

Lena!

Anonym sa...

Kycklingfilé med mozzarella och soltorkade tomater?
Detta läggs i en ugnsfast form:
Ca 1-1½ filé/person.
Skär en flik/ficka på varje filé, och lägg en skiva mozzarella, lite soltorkade tomater och några basilikablad i, och häll sedan över crème fraiche med tomat och basilikasmak, mängd efter smak.
In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Under tiden kan du skära en sallad och koka ris.
Smaklig måltid!
/Helena i Hägersten

Singelmamman sa...

Du kan få adressen hit, programmera gps, man och taliban och käka rester här.

moi sa...

laxfilér eller laxsida med ett täcke av pesto och creme fraiche + salt och peppar - sköter sig självt i scirka 20-30 minuter. (vill man kan man ha i fetaost också)

Servera med valfritt tillbehör, förslagsvis bulgur eller ris med en kall sås med samma ingredienser som laxtäcket.

Ha gärna grönsaker till broccoli eller tomater eller nåt.

Karina sa...

Bakad potatis med kycklingröra :)


Det blir det hos oss.

Kram

A-M sa...

Ring lokala pizzeran för hemleverans!

Smultronblomman sa...

Lax i rosmarin- och apelsinsås.
Blanda 3 dl grädde med 3 dl apelsinjouice. Grovhacka en kruka rosmarin.(Kryddan alltså!)och lägg i samt 2-3 fiskbuljongtärningar och salt. Lägg i lax, föslagsvis de där som är förpoackade i bitar. Annars kör du färsk, vilket är bäst och godast. Porchera fisken i "såsen". Servera med valfritt tillbehör. (potatis, ris, coucous eller bulgur). Snabbt och väldigt gott. Man kan då ösa så mycket sås man vill.

Anonym sa...

Ugnsbakad laxfilé med lime och rödlök, kall gräddfilsås och kokt potatis eller en ljummen bulgursallad.

/Ragdoll

Gudrun sa...

Färska räkor (inget sånt upptinat tjafs), majo och rostat bröd. Å du - det är bara tre dagar kvar till kocken är tillbaks! Jag räknar ner dagarna...

Familjen skogstokig sa...

Pasta al olio (förvisso en del kolhydrater, men sjukt gott

koka spaghetti.
Hetta upp alldeles för mycket olivolja, tills den är jättevarm. i med hackad chili, vitlök och persilja. Rör i spahgettin, ta bort från vämren, salt och en hel pressad citron över. Ät med valfritt protein (eller som det är) stekt fsk (tonfisk, gös, lax) färska rökor, kycklingfile, gott kött.

Sara J sa...

1 grillad kyckling
250 g tinad bladspenat
200 g philadelphia
1-2 msk finhackad röd chilifrukt
1 msk finhackad vitlök
1 tsk färskpressad citronjuice
salt/peppar
4 stora tortillabröd
ca 1,5 dl färdig tomatsås på burk (ngn valfri smaksättning)
1 dl riven ost

Grovhacka kycklingköttet
Krama ur vätskan och grovhacka spenaten
Blanda kyckling/spenat/ost/chili/vitlök/citron/salt/peppar
Fördela i bröden
Vik ihop till paket eller rullar och lägg i en form.
Skeda över tomatsås
Strö på gratängost och gratinera ca 10 min i 250 grader
Servera med sallad, bröd och gräddfil
Mums!

Monica sa...

oxfile hasselbakt potatis kantarell sås ;) mums precis vad jag ska äta , bara Magnus blir klar i köket

Anonym sa...

Vi kör tokenkelt - steker oxfilé, gör sallad och serverar alltihop med lite färdiga goda såser.

/ChampagneÅSA

Pillargontanten sa...

Ja, blir det inte Tacos, så gör langoos :)
Finns recept på Ica.se, bara att goggla :)
Lovely!

Järnflickan sa...

Kyckling och ris!

MonasUniversum sa...

Å herrejösses vad ni är bra. Och Singelmamman: du är one of a kind, tack! Är dock för trött för att ta mig ur huset.

Det blev den italienska köttfärslimpan. Gott som attan.

Sen tänker jag nog prova nästan alla recepten här. Tack allihopa!

Z sa...

Popcorn?

Karina sa...

Glömde skriva att du ska ta tacokryddad kyckling tror det är Kronfågeln´s, den i små bitar. Eller vilken kyckling du föredrar :)
Fräs upp dem och krydda lite extra med grillkrydda. Blanda i dem i creme Fraiche också efter behag.

En god sallad till och det blir smaskens ;)
Glöm inte potatisen ;)

Kram