söndag 16 januari 2011

Vad man inte gör med dvärghamstrar

Talibanen har en liten dvärghamster. 8 cm. Vit liten historia vid namn Minette.

I morse sitter maken och talibanen och gullar med den. Tonåringen kommer ned. Maken föreslår talibanen att hon ska sätta Minette på golvet "så får ni se hur rolig hon ser ut när hon springer på det hala golvet."

Man behöver inte ha särskilt höga studieskulder, om några alls, för att räkna ut vad som händer om man släpper ut en hamster.

Alla stod och skrattade åt "den gulliga hamsterns" skridskoåkande på parkettgolvet. Efter 8 sekunder så satte samtliga i halsen. För hon drog. Som en avlöning. Puts väck. Vi har ett hus på 330 kvm och man kan säga att panik uppstod. Alla, inklusive tonåringes pojkvän, kastade sig ned på golvet för att försöka hitta henne.

Eller ja, alla utom jag. För jag hade bestämt mig för att vi nog aldrig mer skulle få se henne. Detta mot bakgrund av att alldeles intill där hon blev utsläppt, så har vi en spiraltrappa ned till gästrummet. Som ligger i anslutning till övriga källaren och garaget. Helvetesgapet med andra ord. Skulle hon komma ned där så var det stenrökt for ever.

Maken kunde inte säga så mycket eftersom det var han som var orsaken till det hela. Om det hade varit någon annan så hade han blivit fullkomligt jävla galen.

Vi tyckte att hon försvann under vår soffa. Som inte är en normal soffa utan typ 4 meter lång. Åt varje håll ungefär. Vi lyfte på den men såg henne inte. Jag misstänkte att hon bergis hade krypit in i soffan och satt och gnagde sönder den inifrån. Såg genast möjligheten till ett nytt soffköp och ansträngde mig inte särskilt för att hitta henne.

40 minuter senare kommer hon springandes. Maken kastade sig över henne och beordrade talibanen att stoppa henne i buren.

Sen sa han inte ett pip.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Där rök utsikten om en ny soffa ;-)

GudinnanT sa...

Ha ha ha
vårna dvärghamster här hemma verkar ha 9 liv.
Katterna välte ner buren efter två dagar hemma hos oss. Jag han fånfa fan sakpet innan katterna hann fram.
Efter det bestämde vi att den fick bo i tvättsugan med stängd dörr tills vidare

Sen smet den ut genom en glipa i buren då kom katterna och tog den. Sambon fick bända upp munnen på ena katten för att få tillbaka hamstern. Men lite blöt i pälsen annars vid gott mod.

Nån vecka senare står sambon och gullar med den eftersom den nu är så ensam då tappar hen den rakt ner i stengolvet den landa på huvudet den vart lite yr och vimsig men repade sig efter några timmar.

Så gick det väl två veckor jag blir väckt kl 04 av den älsta här hemma ...du jag tror katterna har hamstern igen...jag fick jaga katten i en halv timma tills jag fick den under vår säng. Välte den upp och ner fick tag på hamtern.
Den gången verkar det som katterna blivit inlåsta i tvättstugan och vält buren. Om det va då eller när katterna sprang runt med den som den bröt ena bakbenet är ju en annan fråga.

Jag fick linda benet lite (med tops och bandagetejp) så verkar den ha repat sig igen.

Så dom verkar va sega små as dom där dvärghamstrarna. Vi som tänkte den hinner dö innan tjejerna tröttnat på att sköta om den och så slipper vi ha fler smådjur. Men icke sa nicke den är som envist munsår på vintern...den kommer tillbaka gång på gång!

joline sa...

Hahaha! Det finns såna bollar man kan stoppa in hamstern i och så får den springa runt i hela lägenheten, men INUTI hjulet! Då är det lättare att få tag på den igen. Dock får de bara springa i de där bollarna max 15min/gången eller nåt sånt! Men det är också roligt att titta på!

Ting sa...

Men lillan...
(uppdatera mig förresten om den lilla)

Anonym sa...

Hade en kompis som hade en guldhamster när vi var små. Hon släppte också ut den och den byggde bo i garderoben i ett trasigt duntäcke. De visste vart den var och trodde de skulle få tag i den igen, det gjorde de inte...

/Ragdoll

Carina sa...

Vi trycker på Like knappen allihop, Jesus vad vi garvar här i soffan hemma hos Petra, hon hälsar!
Kram Carina

MonasUniversum sa...

Åh..."elefant-snäjbel-Petra"! Hälsa så gott och kram på dig!

Sus sa...

Vi gav Sis barn en hamster. Den rymde och bodde i väggen i 6 månader innan vi fick tag i den.

tigerlilja sa...

Men har du inte sagt att maken är från landet? Hur kan man vara så korkad då? En hamster är en RÅTTA ju.

Johanna sa...

Hahahah! Han är rolig, din man. Eller så är det du som är rolig när du skriver om honom sådär.

inkan8 sa...

Tja, inte helt överlagt gjort nä. :.))

Freedomtravel sa...

Skönt att ni hittade den! Jag tycker personligen att hamstrar är lite för små och osociala som husdjur, men jag har haft många råttor samt lite marsvin och kaniner. Både marsvinsungar och råttor har försvunnit ibland. Några nya och ganska otama små råttsyskon bosatte sig inuti en soffa i några dar, men till slut blev de så hungriga och törstiga att de kom fram...

Maria sa...

Nu framstår jag säkert som jävligt tråkig och surkärringaktig, men jag avskyr det där förbannade uttrycket"man behöver man inte ha speciellt höga studieskulder för att fatta" och liknande ordval.

Kan inte annat tycka än att det ligger mkt förakt och fördomar i dom ordvalen!Tack för att jag fick skriva av mig!

MonasUniversum sa...

Inga problem Maria, för vet du varför? Jag har nämlich inga studieskulder över huvud taget, så jag tar mig den friheten.

Dock önskar jag att jag hade det. På riktigt.

De Tokiga Brokiga sa...

Klurig kille du är gift med!
I det här huset kommer inga gnagare in. Absolutely not. Ungarna kan tjata sig blå i ansiktet, det hjälper icke. Jag har två katter, två barn, en hund och en gubbe med egen firma och begränsat med tid och ork för hushållsarbete. Det är så bra så. Behövs inget mer alls.