måndag 3 januari 2011

Blä-mat

Sedan snart nåt år tillbaka så har vi mat hemlevererad från Matkomfort. Sjukt god mat. Aldrig samma. Den ende som protesterar är talibanen som tjatar hål i huvudet om att vi ska äta "vanlig" mat.

Nu under mellandagarna så levereras det ingen mat. Jag försöker ändå upprätthålla nivån men det går så där kan jag säga. Idag hade jag bestämt mig för kyckling med gorgonzolasås. Det blev ett jädra liv här hemma så vad står jag och steker om inte fiskpinnar. Med kokt potatis och remouladsås.

I morgon "krävs" det makaroner och köttbullar. Det skulle man kanske kunna stå ut med. Om köttbullarna var hemmagjorda, men se, i den här familjen så tycker man inte om hemmagjorda. Nä, det ska vara svinäckliga Mamma Scans.

De där 35 kilona som jag tappade förra året lär ju komma tillbaka rätt snart om inte kocken på Matkomfort tar och kommer hem från sin julledighet.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Men va fan rent ut sagt! Duger inte din hemlagade mat så får väl de hungriga svälta! Eller nåt. Känns som du behöver släppa det där curlandet nu. Förstår dig fullständigt ang. Mamma Scans köttisar och fiskpinnarna. De passar betydligt bättre som guttaperkabollar, vad man nu har såna till. F.ö. tänker jag på, med anledning av ditt förra inlägg... detta att bo i finhooden och elda gamla golv och annat skit, gillas det? Trodde finhoodsmänniskorna skulle komma rusande och klaga på fel-eldandet från er sida.
Älskar att läsa din blogg, ditt "målande" språk, allt.. du är helt fantastisk på att skriva, berätta. Kanske borde du tänka på att byta "bransch"??
/Småländskan

Helena m. 4 sa...

Usch - Mamma Scan kommer inte över tröskeln här i huset - däremot köper vi ibland ICAs små delikatess(?)köttbullar. De varken luktar illa eller ser äckliga ut...

Älvan sa...

*skakar på huvudet* Det är faktiskt lite sorgligt. Fast jag gissar att om jag och maken får barn kommer de också att vilja ha "vanlig" mat. Och en tv... Eftersom vi har lite mindre att göra än ni har vi tid att sitta ner på söndagkvällarna och planera veckans middagar. Och storhandla.

Gudrun sa...

Ja, vi är fler som otåligt inväntar kockens återkomst... Vet inte om du läste min kommentar på ditt förra inlägg om Matkomfort. Yngsta dottern kallar företaget för Matkompost. Så var det med det. Men jag kommer aldrig sluta med Matkomfort.

Sus sa...

Ingen har väl någonsin blivit tjock på mamma scan och fiskpinnar? Fiskpinnar vette 17 om jag någonsin ätit...

GudinnanT sa...

Men skit i dom...den som inte äter maten kan gå hungrig eller fixa sin egen...lovar efter två dagar så ätar alla det som serveras på borden.

Pernilla sa...

Gudinnan T, inte två dagar. Det tar mer tid. Men jag kör också så. Sktier fullständigt i om de klagar. De får det som serveras och så är det. Men så har vi aldrig haft problem med barn som inte äter - vi är bortskämda. Vi har kunnat vara hårda för vi vet att de ändå äter. Till slut.

Pillargontanten sa...

http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2011/01/02/muntra-klagosanger

Mona, du är ju kändis :)
jag följer en kändisblogg, jo tack, det känns bra, jag läste den ju faktiskt före...
Men jag vågade inte hälsa på ´na på trädgårdsmässan, där bangade jag ur ;)
Kram!

Cecilia N sa...

@älvan:
Den mat som du tillhandahåller kommer att vara den vanliga så länge barnen äter hemma. Så småningom blir det ju dagismat och skolmat, men innan dess hinner du muta in tungan rätt väl.

@Mona:
Men låt de svulla på läbbiga mamma Scans så blir det fler hemmarullade till dig.
(Och nej, man måste inte sätta i sig allihop samtidigt. Gör matlådor av resterna.)

MonasUniversum sa...

Småländskan: Nu låter det ju som om det är damen som bestämmer allt här hemma, men så är det inte. Dock tycker jag att jag måste ge med mig i bland och även låta henne bestämma. Problemet är att då blir det sån här äckelmat...men det kan jag leva med..Ibland..Tack för din fina komplimang. Jag skulle gärna vilja skriva, men har inte hittat rätt forum än.

Helena m 4: Det är makens fel. Han började med det. Och just Scans är ju så in i helvetes äckliga.

Älvan: Tror det är få föräldrar som "klarar" sig! Innan jag började med Matkomfort så gjorde jag veckoschema över maten. Hur smidigt som helst, men fantasin tröt ju i bland..

Gudrun: Jag läser varenda bokstav, tro mig. Och jag skrattade gott åt din kommentar..eller rättare sagt dotterns! Och får jag bestämma så kommer vi inte heller att sluta. Jag är helt torsk på deras såser.

Sus: Jo, jag kan/kunde bli tjock på vad som helst. Sen vill jag inte ens veta vad som finns i dom där köttbullarna.

Gudinnan T: Hon brukar pipa en stund, sen går det över.

Pernilla: Exakt. Det enda som jag verkligen inte får henne att äta är potatismos och såser. Omöjligt.

Pillargontanten: Måste kolla! Och du: NÄSTA GÅNG HÄLSAR DU TAMEJFAN!=)

Cecilia N: Jag håller med. Saken är den att jag kanske kan tycka att skolan borde variera sig lite mer och sticka ut hakan lite. Allt skulle blir aningens roligare då.

Gudrun sa...

Såserna ja... Kan skita i resten men ge mig såserna... Kaprismajonnäs, currysåsen, remouladsåsen... Kan det inte bli söndag snart?

steehle sa...

Välkommen till världen som svensson-förälder. ;)

Hur mycket barn än gnäller så finns det alltid något de äter. Som vår yngste, han äter ris om inte annat. Så vill vi äta något "skumt" (typ något annat än mamma scan) så är det skitsmart att äta det med ris. Osv.

Så, kom fram till vad talibanen alltid kan tänka sig äta, och laga det som "tillbehör" till maten. Då kan ni aldrig ha fel!

(Eller så är jag bara alldeles för full...)

Sandra sa...

Om hon vill bestämma så får hon väl hjälpa till att laga. Är man sju kan man göra ganska mycket i köket om ett päron är med.

Jag fasar för den dag om eller när jag och sambon får småttingar. Han kommer fördärva dem! Jag har precis fått honom att sluta köpa äckliga färdiga köttbullar, men jag vet att vid minsta lilla antydan till stress och press kommer de och dess lika äckliga halv-/helfabrikatskusiner av alla sorter att finna sin väg tillbaka till vårt kylskåp! Blä!

NinaPX sa...

Enda sättet att överleva Matkomforts julledighet är helt enkelt att fly till Thailand - problemet löst! Här kan man ta sig råd att äta ute varje kväll och familjens medlemmar kan välja precis vad de vill ha. :-) Må gott!