måndag 31 januari 2011

Hur tänkte jag här, eller tänkte jag alls

Jag erkänner att jag är en märkesjunkie. Och tänker inte skämmas. Som med väskor; jag har gått från att använda Mulberry till Gucci under några år, men de senaste 10 åren så är det Louis Vuitton som har gällt. Har med andra ord hela garderoben full av onödiga väskor.

På den norska mässan så ställer en hel del väsk- och smyckesleverantörer ut. I montern bredvid oss har vi en väskleverantör. Med grymt snygga grejer.

Jag noterade dessa väskor redan på mässan i höstas men har haft svårt med skilsmässa från Louis Vuitton. Den här gången bestämde jag mig. Jag köpte 3 snygga lammskinnsväskor från Italien. Till vrakpris då de kostar plenty ute i butik.

Vad tycker ni? Nä, det ska inte bli nån modeblogg här men vafan, jag är en vanemänniska och det känns hur läskigt som helst att använda nåt annat än LV.
En miniväska för mobil och kreditkort

Mellanväska som duger i alla sammanhang. Karbinhakarna ser mindre klumpiga ut i verkligheten.

Låset på väskan ovan, me like.

Min "Indien-väska". Det senaste jag har hört är att jag måste ha eget toapapper med mig. Och en ficklampa, eftersom elen lägger av hur som helst. Alltså måste jag ha en stor väska.

47 kommentarer:

Smaka sa...

Nopp, inte min smak alls. Men smaken är som baken, delad. Eller platt ;)

Singelmamman sa...

Jo! Superfina väskor! Och en indienväska är bra, lysande (hahaha) att tänka på ficklampa.

Inna sa...

För att få en liten inblick kan du kolla "En idiot på resa" på svt play avsnitt 2 Indien =)

Tre ungar och bebis i magen. sa...

Eftersom du frågar så säger jag som smaka längst upp. Men vad vet jag:)

Gabriella (ibland Miss 80's) sa...

Helt okej. Gillar särskilt sista väskan.

Men själv föredrar jag Guess och det var ju DU baby, som fick upp mina ögon för det märket! :-)

kattis sa...

Jag gillar sista väskan bäst, och första var söt. Andra kändes lite för tantig för mig :P

Ketchupmamman sa...

Jag vill ha mobilväskan. Visste inte att sådan fanns. Och jag saknar fickor men har med mobilen överallt. Kan man köpa en sådan väska någonstans utan mässa?

Malin sa...

Gillar absolut det snygga låset! Tack för superblogg, vilket härligt språk du har,
Malin

Anonym sa...

I Indien måste du ha en ficktjuvssäker väska, oklart på bilden om den är det. Jag hade tänkt skriva ett långt mail om Indien till dig, ska bara hinna också. Viktigt dock att du alltid har långarmat och långbenat på dig så du inte blir antastad! Återkommer asap! Hanni P

Anonym sa...

Blir så imponerad av alla som byter väska lika ofta som underkläder. Jag byter när den går sönder och gruvar mig då för att man måste flytta över allt bröte från den gamla...

Monika sa...

Den där vita väskan var ju så grymt snygg! Villhavillhavillha! Och jag som inte alls är märkesmänniska egentligen. Min handväska köpte jag för under hundralappen i Ullared i somras... ;)

William Witsman sa...

Jag skulle vilja ha en mansväska där jag kan ha alla mina plånböcker och telefoner och alla barnens vantar och leksaker och sånt.

Christina sa...

Glöm inte att fråga efter ett rum utan tillhörande förråd och målarburkar. =) Om du inte känner för att renovera där i stället för hemma det vill säga. ;) http://svtplay.se/v/2308821/en_idiot_pa_resa/del_2_av_8__indien

Kristina sa...

Dom är fina och det är kanske dags att överge LV.
Jag gillar det enkla sparsmakade. En väska ser väldigt olika ut på olika människor och till olika kläder.

Mimmi sa...

OMG! Vill ha vita väskan!!!

Tips inför resan: om du befinner dig på toalett med dörr som inte går hela vägen ner - ställ då inte väskan där. Risken är stor att du ser en hand som tar tag i din väska och försvinner med den medan du sitter med byxorna nere och inte har möjlighet att kasta dig efter.

Tack för en som vanligt underhållande blogg =)

PS: jag firar 1 år den 9 feb: -45 kg! GBP rules!!!

Sandra sa...

Jag är ett stort fan av små väskor. Utåt sett för att "man får bara plats med det man behöver". Att jag sedan, i min lilla handväska, ständigt hittar saker som påsklämmor och nässprayer är en annan historia.

Hur som helst, den lilla modellen blev jag riktigt sugen på. Den tycker jag om.

Mellanväskan är väl inte så pjåkig, men inte min stil.

Den vita är nog inte alls min stil den heller, men den lär nog rymma en hel del, och är snyggare än en ryggsäck.

Peatreek sa...

Indienväskan blev min favorit.

Soulsister sa...

Jag vägrar byta ut min LV mot ngt annat....ibland när jag behöver en större väska byter jag tillfälligt ut den mot en Burberry, men sen tillbaka till min lilla Louis igen.
Kallas kärlek :)

Me and my love sa...

Gillar de små tofsarna på mobilväskan ;)
Ombyte förnöjer säger dom ju och det finns ju inget som säger att du kan köpa en LV längre fram i vår iaf =)
// Åsa

GudinnanT sa...

Du vet väl att kvinnan som gav tofsen börjat sälja handväskor?

Jag klarar inte handväska...går med allt bråte i fickorna istället.

Men visst mellan väskan va lite snygg det håller jag med om men lilla väskan undrar jag bara om man inte skulle bli irriterad på och den stora ser ut att kunna ge ryggskott av snebelastning.

Mammy sa...

Har själv en sån mobil och kreditkorts väska, jävligt behändig. Jag är ju hårdrockare så jag har liksom nitar på min. De andra var ganska ok.

Kajsa sa...

Glöm inte handspriten..... :)

Åsa C sa...

Jag gillar den lilla svarta väskan. Mycket praktisk när man går på fest eller inte vill ta en större.
Den vita Indienväskan var också fin, fast själv kan jag inte ha så stora väskor för jag får så ont i axlarna.

MB sa...

Nej, vi har inte alls samma smak. Jag vet ärligt talat inte vad jag tycker är "ovackrast": LV eller dina nya. Sorry.

Jag har flera gånger försökt få folk att beskriva det snygga i LV-mönstret, men allt hänger upp sig när jag frågar varför det inte är lika snyggt med en väska med samma mönster men andra bokstäver. Kan du eller någon annan här göra ett försök?

Ebba G sa...

tantvarning!!!!
Fast tanter är rätt mysiga, du blir nog en fin tant!

markattan sa...

Jag blev just kär! I din vita Indien-väska!! Supersnygg!!

Mamma Vilja sa...

Ärligt, LV-väskor är det äkta tanvarning på. Gillade inte de här något vidare heller, möjligtvis den vita. Själv lever jag med min Coach (utan mönster) och älskar den. Blir bara snyggare och snyggare.

Anonym sa...

Mobilväskan föll jag för! Jag är ingen handväsketyp men har tonvis med saker i fickorna. Skulle behöva en sån liten väska där jag får plats med mobil och lite annat. Men jag antar att just den väska du köpte är lite för dyr för min budget...?

/Ragdoll

Maria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maria sa...

Den första och sista vill jag ha. Den i mitten kan du få behålla. :)

Malin sa...

Den vita väskan var helt underbar... så känner du att skilsmässan från LV blir för svår och du måste kasta ut dom nya älskarna så skicka vidare den till mig ;)

Ellen sa...

Indien?? Ta med Imodium. Många...

Susanne sa...

Mitten-väskan, say no more. Kanon.
Mobilväskan-smart, snygg och användbar.

Sugen på att sälja någon sliten Mulberryväska? Man kan ju alltid fråga...

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
pangis sa...

Helt ok väskor men kanske lite för ordinära för min smak.. Men den är ju tack o lov som baken, olika:-)

Anonym sa...

Man måste våga förnya sej vet du!Den vita var supersnygg, både i modell och färg. Fin till sommaren!

Lena!

Anonym sa...

Snygga. Mobilväskan gör mig sugen. Själv är jag måttligt förtjust i LV.

hanni P sa...

Jag hade precis för mig att du hade en mailadress på bloggen, men den hittar jag förstås inte nu. Hur som helst så måste du stålsätta dig inför en del saker i Indien och en del av det jag säger kan uppfattas som fördomsfullt, men det är självupplevt och trots allt tycker jag att det är ett fantastiskt land!

Som sagt: du bör ha tunna heltäckande kläder. Västerländska kvinnor som reser utan sällskap är lovligt byte och det enda som räddar dig är att ha med ett barn, eftersom mödrar är heliga. Om du har vigselring spelar ingen roll, den kan vara fejk. Om du har shorts eller kjol riskerar du att bli nypt i benen eller antastad på andra sätt. Verbalt blev jag ändå antastad, men du kan komma att klara dig bättre eftersom du är mörk.

När du kliver av på en station eller ut från flygplatsen blir du i allmänhet attackerad av riksha-förare, tiggare och försäljare. Bästa tricket är att gå med högt huvud och bestämda steg och se ut som om du vet vart du ska. Det kan vara svårt om man inte hunnit orientera sig. Förhandla om priset på rikshan i förväg och se till att det är en som inte har provision för att köra dig till nåt annat ställe än dit du faktiskt ska.

När indier nickar så uppfattar vi det som att de skakar på huvudet, väldigt förvirrande. Vad de egentligen gör är att vagga huvudet från sida till sida (öra mot axel), det är inte en riktig skakning där de vrider på huvudet, utan en gungning.

Frukost tyckte jag var svårt, men vi bodde ju inte på de flottaste ställena, så det kanske finns riktig sådan på ditt hotell. Annars brukade jag beställa raita och corn flakes, det blir ungefär som yoghurt.
Hinner inte mer just nu, återkommer om jag kommer på nåt mer!
Hanni P

Anonym sa...

Jag skulle aldrig komma på tanken att byta från LV om jag hade råd med dessa väskor ;) men den vita indienväskan var assnygg fast kanske inte som vit, de andra föll tyvärr inte mig i smaken
Kram Anette

MonasUniversum sa...

Hanni P: Tack, min mailadress är mona@hemslojdsprodukter.se

Lilla telefonväskan säljs endast i Norge, men jag vet att utställaren ska till Formex i augusti och därmed sälja till svenska butiker. Ska kolla om hon har en hemsida...

Christina sa...

Jag säger som du sa till mig sist, när jag kom hem och fikade och visade min nya väska. "Skitfula" Inte du darling. inte du.

Huset vid vattnet sa...

Den vita väskan var i min smak.

Anonym sa...

Alla var snygga! Vad heter märket?

MonasUniversum sa...

Märket är Carla Sade..

Elina sa...

Jag säger att om du ångrar dig får du gärna skicka hit den översta. Tack.

Malin sa...

Du kanske ska ha en modeblogg med tanke på hur många kommentarer du fått på det här inlägget!

Ledsen, väskorna var inte min stil alls förutom nr 3.

Fräsigt! sa...

Alltså. I love den vita. Jag är en LV-junkie också. Å det grövsta. Men jag vill ha en vit...också. Gör LV vita väskor? Jag har hakat upp mig. Jag märker det själv.