fredag 14 januari 2011

TittutHar ni varit med om att nyckeln/larmet till bilen har slutat att fungera?

Det har jag. Precis exakt nu.

18 kommentarer:

brysselkakan sa...

Fy fasen! Funkar det inte ens att öppna vanligt med nyckel i låset? Inte avis...

Linda sa...

Yep, av exakt den anledningen var vi utan bil över jul och nyår (någon styrgrej i nyckeln gick sönder och hade en leveranstid på 10 dagar). Skitirriterande.

Helena m. 4 sa...

Jepp - det är lite rysk roulette här med bilen just nu... låsa går utmärkt, men att låsa upp - det kräver fingerspitsgefühl - eller hur f**n det nu stavas på tyska...
man får trycka och rikta och vrida och trycka ännu hårdare och sen, sen säger det klick om man har tur.
Det som INTE är tur (eller kul) är att det kostar 2600 kr att beställa en ny - aaaggghhh!

Vivi sa...

Jepp, och när jag ringde verkstaden så talade verkmästaren om att det var batterierna... Trots att även jag begrepp att det inte var det - båda nycklarna slutar inte fungera i samma sekund.

Resten lämnar vi därhän för annars blir fredagen inte bra...

I min värld sa...

Byta batteri i dosan/nyckeln kanske?
Eller så är nyckeln kass på riktigt?

GudinnanT sa...

Ha ha så gör helvetes bussen här hemma med jämna mellanrum...eller så får man i gång den å då hoppar larmet igång och då stryper startspärren motorn...då får man gå ur bilen svära lite mellan tänderna...låsa alla dörrar gå till passagerar dörren låsa låsa upp tills larmet bestämmer sig för att stänga av. Å hela tiden tutar bilen...jätte roligt...särkilt mitt på stan...

Marie sa...

Inte för att jag vill påstå att du har en gammal bil men på bil v äldre modell (2-3 år gamla) så kan nycklarna avprogrammera sig själva. Ska tydligen stå i manualen hur man gör (som man vanligtvis har i väskan, tillgänglig). Happy verkstadsbesök! :)

annannadesign sa...

Haha, påminner mig om den gången jag stod och väntade på en kompis som var sen, när hon ringde och sa: "Jag kommer inte in i bilen - nyckeln funkar inte." Jag sa "Kommer den inte in i låset heller?" Då blev det tyst i luren...

Eva sa...

Oh yes! Batterijävlarna tar slut eller så har nycklar/lås tappat minnet. Det var till och med så illa att maken en fredag eftermiddag för hundra år sen fick åka hem från Solna och hela vägen hem till Eskilstuna - en liten tur på ca 1,5 timme det klockslaget med bilen blinkande & tutande med jämna mellanrum.
Det för att Bilia i Solna inte kunde fixa det på momangen utan behövde ha bilen stående minst ett dygn... Bilia här hemma fixade det på några minuter.

Ebba G sa...

Med lite mindre bra ekonomi och vanliga lås utan larm och batterier fixar man det mesta...
Förresten... jag har ett par polare som nog kan bryta sig in i vrålåket.
/Ebba

Mita sa...

Trevlig helg!!

Sus sa...

Byta batteri kanske?

Malde sa...

Jodå, några gånger... Det har aldrig varit batteriet. Jag tackar högre makter för vår närmaste lilla Bilia-verkstad som fixar detta i en handvändning utan att ta betalt! De är suveräna!

MonasUniversum sa...

Jag gick upp på kontoret och hämtade maken, som skulle köra mig till Bilia. Självklart så fungerade det när han provtryckte. Jag åkte raka vägen till Bilia som meddelade att batteriet var slut vilken sekund som helst...

Och nä, jag vägrade att prova nyckeln eftersom jag vet att hela bilen blinkar även när man kör...

Bilen är 3 år tror jag.

Cecilia N sa...

Marie har inte samma horisont som jag. En bil som är 2-3 år är ju sprillny!

När den gått 30 000 mil kan man börja tala om gammal (iaf bensinbil).

Anonym sa...

Japp - efter en semester, alldeles för sent på natten i ett ensamt parkeringshus, i Norge. Frågan var, finns det ett nyckelhål, och vem frågar man? Kan berätta att det inte går att ringa 118 118 från Norge......Men vad är nr. till motsvarande i grannlandet?

Cicki sa...

Japp, när batteriet i larm/öppnardosan behagade lägga av.

Ketchupmamman sa...

Just det ja. Borde väl ta och fixa min nyckeln nu. Tack för påminnelsen. Omtänksamt av dig.