torsdag 13 januari 2011

Min dag i bilder. Och lite boktstäver. Väry långt

Morgonen börjar med ett sms från maken;

"Tänkte jag skulle muntra upp dig. Elräkning för nov-dec 14 771 kr."

Jamen så kul. Undrar vad den hade landat på om han inte hade bundit den..

Bra start. Not.

Kommer till jobbet och måste röja hela vårt blivande showroom. Just nu huserar femtioelva pallar med förberedelser till mässorna som startar från nästa vecka. Trollade bort dom så att målaren kunde komma in med sina prylar. Givetvis hade jag inte inhandlat tillräckligt med grejer, för att inte snacka om målarfärg, så han drog iväg och fixade det.

Själv åkte jag hit;
Just när jag tar den här bilden så konstaterar jag att jag gjort något med min mobil för jag kan inte mobilblogga längre. Major katastrof kan jag säga.

Tog en fika med ägaren/direktören på det här haket och sen handlade jag en massa plank och pinnar. För när man ska på mässa i Norge, så får man bygga monterjäveln själv.

Men eftersom man har schyssta kontakter så får man bra priser. Tack för det Fabian älskling! 45 såna här träpinnar (vet ju inte vad det heter) fick jag lyfta in i bilen. SnickarStina liksom. Lastade av på kontoret för vidare färd till målaraffären. Ska ha en speciell grön färg från ett särskilt märke, som skulle blandas till.

Tillbaks till kontoret och göra målarkillen glad. Snabblunch och sen iväg till IKEA i Barkaby för att köpa montermöbler. Som de inte hade, så jag fick dra till den andra IKEA....på andra sidan stan.
På vägen dit kom jag på att jag hade noll bensin så jag sladdade in på en OK-mack i Afghanistan Rinkeby. Eller om det var Tensta, jag har lite svårt att avgöra vad som är vad i den där hooden.

Jag tankar aldrig på OK. Jag är en Statoil-böna. Så jag letar febrilt efter den gula "kassa"-knappen. Ser inget. Åker två varv runt maskinhelvetet eftersom det står tydligt Kassa/Kort. Till slut kliver jag ur bilen och går fram och kollar. Ser fortfarande inget. Har med mig tonåringen som garvar läppen av sig och läser en finstilt klisterlapp.

Hur ska man se det där, va va va va?!

Kommer fram till IKEA i Kungens Kurva. "Världens största IKEA-varuhus" står det på skylten. Här har jag inte varit sedan tonåringen var typ 1,5 år. Hon fyller 20 om några månader.

Men man säger ju att har man en gång lärt sig att cykla så kan man. Alltså borde jag hitta rätt bra här eftersom det var det här IKEA-varuhuset jag växte upp med.

My ass att jag gjorde. Vi irrade omkring och jag fattade fan inte hur jag skulle komma till kassorna. Trots informationstavlorna.
Till slut så glodde vi på människorna för att se åt vilket håll de gick. Sent omsider kom vi igenom kassorna med det här som vägde tvåhundrafemtiotusen kilo.

Men nu kom nästa problem. Jag hittade inte ut. Såg en UTGÅNG och vi gick dit. Kom ut i friska luften och hade INGEN aning om var jag var. Tonåringen skrattade så att hon kissade på sig och kved fram ett "men mammaaaa, varför blir det alltid så här med dig?" Vi stod framför nån parkering som jag aldrig sett i hela mitt liv.

Jag bad henne stanna och började knalla. Fick tag i en personal och frågade om han möjligen visste var min bil var. Jag försökte förklara att det inte såg ut så här där jag parkerade. Han insåg att jag måste ha ställt mig på andra sidan huset.
Klickar man på bilden och kollar noga så ser man min fina parkering. Alldeles intill ingången. För jag gillar inte att gå nämlich. Man kan säga att jag stod ganska ensam där. Men hur det nu var så fick jag ju gå en kilometer för att hitta tillbaka hit. Karma

Sen lyfte vi in tvåhundrafemtiotusen kilo i bilen och drog till jobbet. Eftersom tonåringen skulle bort på kvällen och maken är på konferens med middag, så passade talibanen på att beställa den bästa middagen hon och jag vet. Mer om det strax.

Sen fick jag ett samtal från skolan. Talibanen ville absolut ha med sig en kompis hem. Där rök min planerade myskväll med henne. Satte mig i bilen kl 15.45 för att hämta dom. Men först lite köer. Har folk inga jobb, eller jobbar alla deltid?
Jag lägger mig i buss- och taxifilen. Bakom mig sitter en sur taxichaufför. Som tutar en gång i minuten. Jag låtsas som om det regnar. För jag vet som strax kommer.
Där bak sitter han. Gubbajävel.
Han fortsätter att tuta men alldeles här så dyker den här skylten upp. Som ni inte ser. Som ingen annan heller ser, eftersom det är trädgrenar i vägen. Där står att man får köra i bussfilen under vissa klockslag. Vilket jag alltså gör. Men idioten fortsätter att tuta och har sedan en stund satt på helljusen. Man kan säga att den är taxiidioten kan vara glad att jag var på bra humör för annars hade han lätt kunnat få ångra att han vaknade den här dagen. Till slut kör han om mig och ger mig fingret. I love you too baby, ropar jag ut genom fönstret.

Kommer hem och går upp till övervåningen. Men först måste jag ta upp makens två par strumpor från trappan. I det här huset används nämligen trappan som en tvättkorg.
 Suck, suck och trippelsuck. Vidare in till talibanen. Som, trots att jag tjatar, fortfarande tycker att det är jul varje dag.

Fast mitt ärende hit in var den här;
Talibanen har alltså en storasyster på knappa 20 år som tyckte att lillsyrran skulle ha en egen telefon, så hon köpte en i födelsedagspresent i somras. Inte så smart. Just den här kompisen, som är hemma idag, älskar att tillsammans med talibanen ringa halva Sverige. Så jag gömde den.

På vägen ned råkade jag gå in i tonåringens rum. Och såg att frukostresterna stod kvar. På golvet. Fick ett psykbryt.
Passade på att plocka och städa lite. För i morgon kommer städerskorna efter flera veckors ledighet. Halleluja.

Just det. I företagsflytten dök det här upp.
För några år sen så fick jag sprojtans nya golfklubbor av maken. Jag har aldrig i hela mitt liv spelat golf. Som om jag har tid liksom. Så den här bagen har jag inte ens öppnat. Någonsin. Bar ned den till källaren.

Ut till köket för att göra värsta godaste middagen;

Japp. Blodpudding och bacon. Herregud som vi njöt!

För nån vecka sedan så köpte jag en kokosnöt. Jag kan ju inte äta sötsaker längre och tänkte att det skulle kunna funka med kokos. Problemet är att jag inte orkat gå ned till garaget och hämta hammaren.

Men så kom jag ju på att ärkehamstern och latkorven till make hade en. Utanför sitt arbetsrum:

Jag blev så till mig i trasorna och tänkte inte på konsekvenserna när jag bankade skiten ur kokosnöten. Pang, tjoff, så sprutade det kokosmjölk över halva köket.

Och den smakade skit. För att den var rutten.

Så nu är jag sur. Hejdå.

30 kommentarer:

mellanalltoinget sa...

Underbart! Raka motsattsen till min dag. Jag har legat med näsan i vädret hela dagen (stackars mig...).

Skogseva sa...

Får jag föreslå att du skaffar dig ett litet nervsammanbrott, som - om du har tur - kan resultera i att någon ordinerar dig ett par totalt arbetsfria veckors på ett lyxhotell i bortre Indien. Jag tror dessutom att de håller med personal som kan konsten att öppna kokosnötter utan spill. Färska nötter... direkt från trädet.

Smultronblomman sa...

Jag ska koppla av på spa i fjollträsk nästa vecka. Superduperbehandling ska jag ha. Extra allt. Verkar som du också behöver varva ner!! *kram*

Monica sa...

och jag som hade tenkt luncha med dig idag

stort och smått sa...

Hahahaha!
Du kunde frågat och fått reda på att kokos smakar skit!
=D

Lennart Pettersson sa...

Another day in paradise, eller... skrattade tofflorna av mig!

Anonym sa...

Torkar tårar efter att skrattat så jag har ont i magen! Du är underbar!

Anonym sa...

Ge nöten till de stackars svältande småfåglarna - de ÄLSKAR det! Och således kommer de även att älsak dig, villkorlöst, vilket du verkar behöva just nu! ;-)

Robbelibobban sa...

Får man äta radhusbiff med bacon i finhooden?

Mr Lee sa...

Hur kan man få ihop till en elräkning på nästan 15 loppor med bergvärme? Har ni ingen isolering och 30grader i huset?

Vår el för Nov och Dec gick på 4800 om man avrundar uppåt! (ca 1800kWh/mån) Och vi har elvärme och rörligt pris.

Anonym sa...

Tja...själv tog jag en långpromenad, tränade lite, åt en god lunch och köpte lite tyger till småtjejernas klänningar som jag skall sy. Virkade en skitsöt liten blomma att fästa på dotterns nya mössa, läste lite och sorterade undan lite gamla kläder. En bra dag. Ser att du inte haft det riktigt så. Hmmm...byta jobb?

Anonym sa...

Tror bestämt att jag kissade på mig av allt skrattande. Och det behövde jag verkligen idag! Tack för att du lyste upp min dag:)

/Therése!

Rijo sa...

Åh guuu va gött att nån mer än jag älskar blodpudding!!! =) Du har haft en bra dag ser jag =D. Kram

Amy sa...

Alltså du behöver en assistent. Eller fem. Du kan inte ta på dig så mkt själv. Du kommer jobba ihjäl dig.

Anonym sa...

Du är fantastisk Mona! Jag skrattar så jag dör!

Tina sa...

Golfbagen kan jag ta hand om åt dig!! Då skulle jag bli en populär sambo. Kanske t.o.m skulle få bli frú, haha.

Kram Tina

Anonym sa...

Du är bara för underbar!

/Ragdoll

Angelica sa...

Hahahhahahaha, ååh tack för du skriver så underbart! :)

Anonym sa...

Veckans bästa! Skrattar så att man och barn undrar vad jag håller på med egentligen...Och du, blodpudding är skitgott! //Helena

Kristina sa...

Sälj golfprylarna på Blocket och betala elräkningen för pengarna.
Vad dyrt med el, herreminje, dubbelt i december mot vanliga månader... för jag har inte bundit elen.

Miss 80's sa...

Ja, what to say ... Du är one of a kind. *Torkar tårarna efter att ha skrattat färdigt.* Vänta inte längre: ge ut boken om Monas liv NUUUUUU! Då blir du stenrik och kan
anställa flera assistenter.

Själv kan du shoppa loss i Vegas och NY eller bara ligga på sofflocket (något av dem ;-) och mumsa praliner. Eller blodpudding då. (Som jag aldrig, never in my life, skulle äta. Men bacon är gott!)

Emma sa...

Haha gud så lång din dag kändes!! Men du beskriver den så roligt att jag gärna hade varit med och skrattat hela dagen. Dina barn måste tycka att du är en helt underbar mamma! Jag skrattar iaf alltid lika gott! =) Kram

Anonym sa...

Afghanistan? Hittade du det skmämtet i SDs medlemsbrev?


/My

Ida sa...

Alltså "Afganistan"...*garvar ihjäl mig* Din humor är verkligen helt oslagbar.

elsa sa...

Du är så jävla skön :)

inkan8 sa...

Herrejösses, nu behöver jag inte träna magen idag iallafall.
Det fixade du just.
hahhahhah

Anonym sa...

Du är roligast i hela universum! Tack för att du finns!

MonasUniversum sa...

..Lilla My: jag är hellre i svenska "Afghanistan" än någon annanstans. Dessutom har dom ett frukttorg to die for. SD finns inte på min stjärnhimmel.

Man behöver inte vara rasist för att utrycka sig som jag gjorde förstår du. Är så jävla trött på folk som utgår från att man är det. Man MÅSTE få skoja som saker och ting. Du kanske aldrig har hört när "dom" skojar om oss svennar...?

Anonym sa...

Lilla Mona:
Jag sa aldrig att du var rasist men det osar en del ignorans om en del uttalanden i den här bloggen.

Om folk brukar tro att du är rasist så kanske du ska ta och fundera lite på hur det ligger till.

JAG blir väldigt trött på att folk slänger sig med sanningar kring deras förhållande till rasism och främlingsfientlighet samtidigt som de uppvisar intolerans.

/My

MonasUniversum sa...

My, för HELVETE: var i består intoleransen?

Så jävla skönt med privata bloggar och yttrandefrihet. Isn´t it?

Orka liksom.

Och folk brukar ALDRIG tro att jag är rasist.

Här tänkte jag fortstätta med: och om jag nu vore det (gud förbjude), so what?, men jag inser att du inte skulle kunna hantera det.

Måste vara förjävla skönt att vara en perfekt människa som aldrig är politiskt inkorrekt, grattis.

Människor dör i krig, barn dör i cancer, kvinnor blir mördade av män, och du lägger tid och kraft över att tjafsa här.

Lägg av för fan. Passar inte min humor dig så kliv ut härifrån. Nu.