tisdag 4 januari 2011

Ni som kan nåt om klick-golv

Hjälp kärringen.

Jag ska alldeles snart ställa ut på Formex-mässan och håller på att planera montern. Eller rättare sagt, jag har en bloggvän, som är guld värd, och som ska designa hela montern åt mig. Av olika orsaker så kan jag tyvärr inte tala om vem det är, och därmed ge henne lite mer officiell credit..

I alla fall. Jag har 100 kvm golvyta och brukar i normala fall hyra matta av mässan, men då det kostar skjortan och lite till, så tänkte vi nu köra en egen variant. Tanken var att vi skulle inhandla ett så kallat klickgolv i laserad laminat från ByggMax. Asbilligt, 100 kr/kvm.

Nu får jag höra att det

a) är snortungt, alltså jobbigt att transportera
b) det är assvårt att lägga..tar tid med andra ord
c) att det går sönder om man tar i sär det. Tanken är att vi ska återanvända det till flera mässor, eller åtminstone en till..

(Allra helst hade jag velat köpa 60x60-rutor modell heltäckningsmatta, men det kostar 25000 kr så det går fetbort. Såvida jag inte får tag i nån som grossar dom till mattaffärer...ni hör att jag är ute på fiskejakt va?!)

Tell me what to do.

20 kommentarer:

Älvan sa...

Men såna där trätrallar som man köper i rutor och lägger på balkongen då? Kan inte det funka?

Ett stenkast från Fyndet sa...

Tungt - om du räknar med att ett paket om 2-2,5 kvm väger ca 15 kg så hamnar du på mellan 600 och 750 kg, och ca 40-50 paket som ska forslas

Svårt att lägga - nej, inte speciellt

Återanvändbart - ingen aning?

Hoppas ngn mässvan person, eller golvläggare, kan ge bättre besked :)

Ebba G sa...

inte speciellt återanvändbart, svårt att få isär, vi la ett i en stuga och skulle ändra inläggningsriktningen. Men nä, det skulle vi inte. Ifall vi inte ville köpa nytt alltså.

Batbut sa...

Ta kontakt med ett mattföretag som ställer ut på mässan och erbjud dem em gratis marknadsföringsplats! brukar bl à vara ett norskt företag som ställer ut som försöker slå sig in på svenska marknaden. Tror t o m att de har heltäckningsmattior i modulvarianten

Helena Dahlqvist sa...

Klickgolv går inte att ta isär. Och var det 100.- per kvadraten (?) så gissar jag att ytan är skör och inte håller för ens en mässa, än mindre flera mässor. Solly, prova ngt annat. På jobbet har vi matta som är limmad. Kvadrater om ca 50 cm. Är förvånansvärt stylish. Man kanske kan använda någon dubbelhäftande tejp? Lycka till hursom!

Christina sa...

En sak vet jag. Det går INTE att ta isär. Resten har jag ingen aning om efs jag beställ hemkörning och är en jävel på att sätta ihop plankorna :)

Klankis sa...

Inte klickgolv. Det är ett helvete.

Den hemska tvillingen sa...

Det enda jag vet om klickgolv är att jag hatar mitt som ligger i köket. Det ska ut, bort, försvinna ur min åsyn. Precis vilken dag som helst....eller nåt!

Sofia K sa...

Lägg lite mer pengar och köp ett Pergo-golv! Klicklaminat som du kan använda igen och dessutom tål en mässa! De har en ny klickfog som är supersimpel och snabblagd. Visst, ett paket väger ca 15 kg och du lär behöva drygt 50 paket...men du kommer kunna lägga det själv om så krävs!

Anonym sa...

Nackdelen med klickgolv i mässammanhang kan nog vara att de kräver mothåll i kanterna (dvs väggar) för att inte glida isär hela tiden. Gissar att det kommer promenera både en och två och tusen fötter på det golvet....

L8 sa...

Vi har lagt både billigt IKEA-klick-golv för 79:- och dyrt från Alloc för typ 500:-. Både gick bra att lägga men IKEA-golvet gick väldigt lätt i sönder i kanter och skarvar + att man skulle lägga ut någon matta under. Det slapp man på det dyra golvet.
Sen ska man ju beakta hur mycket är det värt...
Jag kör för tipsen med mattfirma. Tänk att du ska använda golvet massor av gånger.
Tror inte heller att klickgolv går att återanvända...

Anonym sa...

Jag har fått köket omlagt 3 gånger på 1 år, med klickgolv som blivit vågigt.
Köket + en korridor är ca 50kvm, det har tagit en van golvläggare 3 dagar, med list-tillbakasättning, att göra. Jag har varit hemma alla 3 gånger och det stönas och sågas och svettas. Golven som rivits ut har kasserats, de går av, och "klickkanten" håller inte för behandlingen. Det känns som att det är för mycket att;
1. Bubba på.
2. För mycket golv att lägga ut.
3. För mycket golv att försöka rädda.
4. Tar för lång tid.
5. Dyrt, i förhållande till vad det ger (enl. ovan).
6. Som om du inte har annat att göra!
7. Förvaring? (under tiden golvet väntar på att bli utlagt igen).
8. Transport av golvet- till utläggning - till förvaring.

Nej, finns det ingen styv duk som du kan fästa i något, modell större.
Sedan är det "bara" att rulla ihop den efter välförrättat värv.

Butta

Anna sa...

Ett tips från mitt hörn av världen: http://www.bolon.com/flooring/#/SV/products/bolon_studio/. Deras mattor är grymma, snygga & hög kvalitet! Har ingen aning om priset dock men vet att de används på mässor och i butiker.

Anonym sa...

Som Älvan sa först. Trätrall använder min kompis som oxå ställer ut på Formex men hon har inte lika stor monter. Fast det var inte så kul att stå och måla dem vita innan och de tar plats vid frakt.
// Rebellen

moi sa...

Bergo golv så klart - om du nu inte dör för att det är plast men jag menar m du ska kunna återanvända det igen så är det bra för om man köper det lilla verktyget till så är det lätt att ta i sät och återanvända men var ute i god tid för det kan behöva beställas. an köper det på bauhaus och liknande ställen (nej jag jobbar inte där)

sån här menar jag http://www.flooring.se/se/produkter.asp

och det är inte världens snyggaste man ganska praktiskt, sedan kan du ju lägga inomhusmattor på det typ papelina eller några kelim eller vad det nu kan finnas för några i din branch, men tejpa så ingen snubblar..

JaneDoe sa...

Alltså... Eftersom du pratar om heltäckningsmatta... När vi behöver golv till våra mässor så brukar vu hyra det av Nessim i Gbg. Så de kan ju va ett tips. Dom har massa olika varianter i olika färger.

Tack för en underbar blogg!

MonasUniversum sa...

Janedoe: Åh, tack för tipset. Jag kollar genast! Och tack för fin komplimang!

Budget-tjejen sa...

Ikea. Betydligt billigare, tunnare och därmed lättare. Går att ta isär (inte lika avancerad klickfunkyion) och håller mer än man tror, framförallt när det antagligen inte är slitaget utan upp- och nedmonteringen som sliter mest.

Anonym sa...

Jag tror att det är svårt att få det att hålla ihop utan väggar, men kanske kan man ha någon slags ram? Sedan blir det rätt tungt att transportera och stort att lagra mellan mässorna. /Anna

Thomas G sa...

Hej. Fick tips om din blogg av en kompis . Kolla min site www. Hyrmattor.se
Vi ska till formex och kan även hjälpa dig

Thomas