tisdag 11 januari 2011

Undrar ni vad jag gör? Varsågoda, roligare än så här blev det inte

Early birdy på jobbet, går igenom mail.

Försöker komma i kontakt med mattuthyraren till mässan.

Levererar in smidesinventeringen i datorn.

Gör en ritning över vår mässmonter och faxar in en beställning till mässan. Som jag borde ha gjort för två månader sen.

Beställer kartonger, som vi använder för att skicka ut varor till våra kunder. 115 kr st. Ja, du hörde rätt; styck. Jättebilligt. Not.

Flyttar undan möbler från det rum som ska bli vårt showroom eftersom målaren kommer any second. Kom på att jag glömt att köpa färg. Kan kanske vara bra, eller vad tror ni?!

Sopar lagergolvet. Svär lite över kollega som uppenbarligen inte delar mina åsikter kring ordning och reda.

Tar emot och packar upp leveransen av våra nya designade smidesprodukter, som ska presenteras på mässan nästa vecka. Smeden har skickat mig en present. En ljustavla med linoljebrända smides-"plattor". 120 x 95 cm och väger 26 kilo!  Hej och hå vad den blir lätt att placera hemma...eller inte. Fast den är sååå snygg. Tar med den till mässan som dekoration. Med lite tur så kan vi ta beställningar på den. (Han har gjort en minivariant på 20x15 cm som vi kommer ha i sortimentet.)
Små "koppar" som man lägger värmeljus i.
Sen kom fastighetsskötaren och jag fick tala om i vilka vägguttag som det har smällt och på vilka ställen takbelysningen inte funkar, pga det.

Efter det kom kära vänner på besök och vi drog i väg till Bromma Blocks för en långlunch. Tack Malin och Tanja, alldeles för sällan..! Den sistnämde är flygledare på Arlanda och ska alldeles snart dra iväg ett år till Namibia för att lära dem hur man landar flygplan. Eller nåt.


Tillbaka till jobbet och kolla mailen. Akut mail från layoutaren om att vi har problem med vår satsning av brickor. Placeringen av texten på frukostbrickorna blir svår att trycka. Mail och samtal fram och tillbaka med brickfabriken på Öland.

Fortsatte med mässförberedelserna. Kollade så att sändningen till Norgemässan kommer funka med DHL. Yes, kill me slowly...(ni som varit med förr vet vad jag pratar om).

Nästa vecka har vi alltså en viktig fackmässa här i Sverige. Dagen efter att den slutar så flyger vi till Norge för samma slags mässa där. Då skall våra grejer stå i montern. Transporterade under natten..

Glömt bort att beställa matta och lite annat till Norgemontern. Fixar med det.

Rörmokaren kommer. Han som installerade vår trinette och måste ha varit full som en jävla alika eftersom det läcker vatten och han har lagt elkontakten på insidan, så just därför har två olika eluttag smällt, varför vi har en miljard förlängningssladdar. Hinner inte ta hand om honom utan hänvisar honom till kollegan.

Grävde fram alla lampskenor. Konstaterar att vi har dubbelt så stor monter nu mot vad vi brukar ha så jag fick sätta mig i bilen och åka ut till Fredells Byggvaruhus och snacka med lampavdelningen. Som inte kan få fram extra många lampor till mässan börjar. Det slutar med att vi får beställa via elkillen. 25.000 kr. Som jag inte hade räknat med.  Messar upp till direktören/gode vännen på Fredells om att jag vill ha en kopp te och att jag nog kanske snor deras spotlights som de har som butiksinredning i stället. Verkar vara en billigare lösning. Direktören svarade inte så jag åkte tillbaka till kontoret.

Vännen och dekoratören av vår monter ringer och vi går igenom lite saker. Hon har galna idéer, men montern kommer bli kalasfin. Jag ger henne fria händer och litar på henne fullständigt.

Tar fram monterinredningen till Norge-mässan och försöker räkna ut hur mycket mer plyfaväggar vi måste köpa. Ja, i Norge måste man ha med sig sina egna väggar till mässan. Helt jävla sjukt. För att inte snacka om tungt.

Packade ihop artiklar från en ny leverantör och åkte hem. Måste gå igenom dessa med maken när han kommer hem. På vägen hem ringde layoutaren och påtalade ännu mer problem med våra superfina brickor och bad mig godkänna ett förslag "och du har 30 minuter på dig". Sladdar först förbi den lokala klädaffären för att byta ett par nyinköpta byxor. Jag har visst gått ned 38 kilo sen i februari och kan inte längre ha strl 42. Nämen oj vad jobbigt! Järnet därifrån, ringa skolan och be talibanen att hon går ut. Plockar upp henne. Låtsas höra vad hon säger medan huvudet är fullt med jobb. Skitbra mamma.

Direktören på Fredells ringer och undrar om jag är kvar. Snabba killen liksom.

Hem och ta fram kycklingen, in i en smord form, på med såsen från Matkomfort, skjuts in i ugnen. Fixa med äckliga broccolin, i med riset, på med datorn. Kolla in och INTE godkänna nya layouten. Panikringa fabriken, som ska trycka brickorna, och som ville att vi skulle ordna en ny design pga tekniska problem. Tjata lite på honom, tjata lite mera. Chansa på att vår design blir bra i alla fall. Lägga på.

Äta sig lite.

Talibanen vill lära mig en ny dans. Dansa sig lite. Bli lite yr i huvudet av allt snurrande.

Kollega ringer. Vill göra utskick till våra kunder. Jag måste fota. Jag ringer maken och ber honom ta hem lite av våra nya smidesprodukter. Jag lägger fram kameran.

Städa undan lite grejer. Svära lite över maken och hans ordningssinne. Nä förresten, svära skitmycket.

Make kommer hem med produkterna. Hämta vit filt och lägga på matsalsstol, som får agera bakgrund. Fota. Svära lite över taskigt ljus. Kollega kommer få mycket att göra med friläggning och ljussättning av bilder. Ladda över till datorn. Maila kollega.

Sätter mig i soffan och skriver världsalångt skittråkigt inlägg. Klockan är 19.50.

Låtom oss hoppas att livet blir roligare för er i morgon.

21 kommentarer:

Smultronblomman sa...

Jag ska i alla fall träffa mina älsklingar i Trondheim! Det ska bli skoj! Försöka att inte använda ordet "roligt" utan i stället satsa på grejt!

Ett stenkast från Fyndet sa...

Jeeeeeze. Du lyckas ju verkligen klämma in typ en veckas jobb på en dag :)

Lycka till med mässandet, med eller utan matta och full belysning.

Martina sa...

...och där lägger vi in en andningspaus. Jisses vad du gör mycket! Skulle älska att jobba med dig. Faktiskt.

GudinnanT sa...

Jag vet att du vill byta jobb med mig...

Fast jag vill ju inte byta med dig...nog för att du har ett roligt jobb men jag skulle glömma bort och äta i all stress och då skulle jag tyna bort och dö så nej...sambon skulle nog bli lite pizt åxå.

Tiagirl - Julbloggen sa...

Visste inte att det fanns någon som tillverkade brickor här? Har nog inte ens tänkt på att det finns nån som gör dom...

Helena m. 4 sa...

Vad fin den där "Smed-presenten" var - den borde kunna göra sig fint på en vägg i fin-hooden.

tanja sa...

Tack själv Mona att jag fick stjäla lite av din dyrbara tid!

Anonym sa...

Vet du Mona, dygnet har bara 24 timmar..verkar som du klämmer in en veckas jobb på dessa futtiga timmar! Ta ett djupt andetag och försök att stressa av. vi vill ju ha dig kvar! Du förgyller vår dag och utan dig blir livet grått och trist. Tack för alla skratt och kram på dig!

Anonym sa...

Oh Me, Oh My; Sweet Apple Pie! Are you for real?
Uh oh........Heaven must wait forever! ;-)
♥ ☆ ♥
/Cata

Malin sa...

Men lunchen var i allafall väldigt trevlig... och god. Borde vi göra oftare! Jobba inte ihjäl dig vännen. Du är alldeles för dyrbar för det!

epsilon sa...

Herre min skapare, man blir ju andfådd bara av att läsa detta. Hur mår du, tänk på blodtrycket.

Anonym sa...

Du arbetar för mycket.
Låt någon annan göra delar av det du gör.
Värdera din tid - tänk vad du kunde göra om du hade mer.

Tid försvinnner. Speciellt med småbarn så är tiden *extremt* värdefull eftersom du har inte en chans *at all* att få igen den. Småbarnsåren är till för att åtnutjas - inte att genomlida ..

tanja sa...

Ps. Puss tillbaka från maken min :)

Anonym sa...

hej Mona
kul blogg. skrattar varje dag.
tack.
röstat på dej i
blogoftheyear på FB.

jag finns på

http://theadventuresofanunquietmind.blogg.se/

läs om du har tid o lust.

mvh anna

Mia sa...

andas Mona, andas ;-)
jösses kvinna du får ta och dra åt handbromsen lite så att du inte försvinner ifrån oss. Vem skulle då få mig att le varje morgon när jag sitter på det skittrista Västtrafiktåget som ALDRIG är i tid!
Lycka till med alla mässorna!

MonasUniversum sa...

Helt ärligt så var det inte så farligt. Jag har inte stressigt särskilt mycket idag. Vilket får mig att fundera. Jag tror att jag har ett sjukt snabbt tempo. Det verkar så med tanke på era reaktioner.

Anonym lite längre ned: Vet du, jag tycker inte att jag "genomlider" talibanes småbarnstid. Jag är rätt bra på att vara närvarande men just idag var jag sjukt stressad över min deadline...

Tiagirl: Formpress AB! Ett av två brickföretag i Sverige.

Tanja & Malin: Japp, vi får absolut göra det oftare. Nu ska jag logga in på Tanjas nya blogg. Herregud så kul att läsa om vad som händer. Den ärliga redovisningen!

Raggoparden sa...

Låter som om du skulle behöva anlita en monterfixare, som har allt på plats när ni dyker upp på mässorna...

Nica sa...

Jädrar - här är vi effektiva! Vet du, det är ju rätt bra att du skriver ner det såhär då och då. Ibland tycker man att man mest rusar runt och duttar - och det är skönt att få det på pränt, och inse att man fått en otrolig massa saker gjorda. Gött liksom.
... och så andas lite emellan också :)

jenny sa...

Du är grymt effektiv...vi jobbar nog tidsmässigt lika mycket men just nu består mitt jobb i att sitta på ändan och trycka in saker i skalen...vilket aldrig känns effektivt. Man vill ju se resultat av det man gör.

Rijo sa...

& jag tänkte skojja till det och säga: Mäh, Mooona då. Har du inte hunnit med mer idag ??? =)) Men, jag skriver inte det, för egentligen tycker jag du ska
v a r v a n e d!!!!!!!!!! Du har bara en kropp, ta hand om den. kramen

Louise sa...

Presenten var hur snygg som helst! Jag sitter här och dreglar över hur snygg den skulle vara ovanför min soffa..