lördag 8 januari 2011

Och vad hände här liksomSer ni sprickan? När jag åkte hemifrån så var den 10 cm. 

Nu täcker den halva rutan. Kommer jag få framrutan i knät, eller?

Gaaah, jag orkar inte.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Den pallade nog inte värmen inifrån.
I knät får du den mest troligt inte men se till att få den bytt så snabbt som möjligt.

Monica sa...

surt sa räven ;(

Anonym sa...

Nä, inte får du rutan i knät ;-) En vindruta består inte av ett glas utan flera i olika lager, just för att man inte ska skada sig om de spricker. Att det sprack var nog pga temperaturväxlingen eller att du tex slog igen en dörr. Har den en gång spruckit blir det bara värre...

Mammy sa...

Det blir till att åka till Ryds Glas och byta ruta!! ;)

FrökenGunilla sa...

för hög värme på fläkten när rutan är kall från utsidan ger spänningar i glaset. Inte lär du få den i knät, men rekommenderar att byta.
Min ser lika dan ut....

Helena m. 4 sa...

Stenskott som antagligen blivit "matat" med vatten/snö/is och sedan utsatts för växelvis kyla och värme - möjligtvis i kombo med ett väggupp taget i för hög fart (eller en hård dörrsmäll...)

Bara att byta - relativt snart

Anonym sa...

Näe, fy faan vad surt!! Och tiden det tar att åka och fixa!! Tiden man verkligen inte har!!

Bitten sa...

Det var värst vad alla är insatta i hur en bilruta spricker ... ;P

Viveka sa...

Läser alltid din blogg - och tackar för många goda skratt - men skriver sällan. Idag kan jag inte låta bli, för även om det här inte har ett dugg med din vindruta att göra, så tänkte jag på dig när jag såg det här en väns FB-sida:

"Sluta oroa er för rynkor, åderbråck och andra jävligheter! Livet ska inte vara en resa mot graven med målet att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp utan snarare en sladdning in från sidan med choklad i ena handen och ett glas champagne i andra, och med en kropp som blivit ordentligt använd samtidigt som man skriker: WOHOO, vilken jävla åktur!! LEV LIVET!!!"

Du vet hur man lever livet! Ser fram emot många, många fler härliga inlägg från dig...!

Viveka sa...

Öh, och jag kanske borde förtydliga för säkerhets skull - det var det där med sladdning in från sidan med choklad och champagne, och det glada utropet, som jag fastnade för!

Elin - Bondmora sa...

Trist. Fast en gång när jag åkte på en motorväg i Danmark var det en kvinna som tappade bakrutan på sin (veteran)sportbil. Det såg grymt kul ut. Men enligt ovanstående kommentarer kan det tydligen inte hända med framrutor, även om den måste bytas (annars går bilen inte igenom besiktningen). Men du kan glädja dig med att din blogg är allra bäst!

Tvillingmamma Lotta sa...

Det är ingen fara med rutan, du får den inte i knät.
Min sprack rakt över hela jävla rutan från sida till sida innan jul och när jag ringde glasmästarn så fick jag en tid först den 12 januari.
Hädanefter tänker jag se till att laga stenskott så fort jag får dem, det här var min andra framruta på lika många år!

Anna sa...

Carglass finns tillgängliga dygnet runt såg jag. Och jag har för mig att jag sett nån firma som gör sånt på plats, hemma hos dig (eller kanske då på jobbet...) Men dom hittar jag inte på nätet, du kanske har bättre lycka med det. Hoppas det löser sig.
http://www.carglass.se/Carglass-tjaenster.1633.0.html

Marieiskogen sa...

Det går att köra huur länge som helst med en sprucken ruta... men trevligt är det inte och genom bsiktningen,, tveksamt.
Ingen fara men måste fixas.

Anonym sa...

Lust/ork/tid att kolla in denna länk? (i så fall helst före 31 jan)
http://familymctravels.blogspot.com

Skulle göra stor skillnad för familjer drabbade av detta dödliga syndrom om fler gick in och röstade varje dag på idén att hitta en terapi (så de kan vinna Pepsi's välgörenhetssumma eller vad man ska kalla det, som i så fall går till forskning).

Allt som behövs är ett litet klick bara, så stödjer man dem.

Gillar förresten din blogg. Skarpt! Asgarvar jämt när jag går in här!

Anonym sa...

Rutan består av två glasrutor med ett lager "flytande" lim emellan. Det gör att om rutan går sönder blir allt segt och glasbitarna bryts inte loss utan sitter kvar i limmet. Jag skulle avvakta byte av rutan tills den kalla perioden är över (om inte bilen ska besiktigas nu i vinter eller du blir helt galen för sprickan stör din utsikt). Skulle kännas "sådär" att sätta i en ny ruta ifall den också skulle spricka. Good Luck!

Ingegerd sa...

Vinterns fasor, allt kan hända. Tack vet jag sommar!

GudinnanT sa...

Äsch skit i att byta rutan byt bil...mycket roligare fast kanske dyrare...men du får en ny bil med en hel ruta:)