onsdag 12 januari 2011

Apropå att smaka

Kom hem och var stensur över att matleverantören, Matkomfort.se, kör vegetariskt idag. Nån getostgratinerad rödbetshistoria och quinoasallad med tomat, äpple och rostade pumpakärnor.Jamen ni hör ju...och ser.

Jag är typen som är övertygad om att det är förenat med direkt livsfara om man äter något grönare än möjligen tomat och gurka, så jag kände att nu får jag nog ta och maila dom. För det är andra gången på kort tid som de kör med såna här konstigheter.

Menherregudihimlensåjävlagottdetvar!

16 kommentarer:

Tanten sa...

Ser ju jättegott ut! :)

Blå Ängel sa...

Du vet inte vad du missar, Mona. Finns så otroligt mycket mumsigt..broccolimedaljonger, rödbets-eller morotsbiffar, grönsaksgraänger, grönsakspaj m.m.
Jag slutade äta gris och ko i September 2010, och äter nästan bara vegmat numera. En o annan fisk kan slinka ned. Magen mår finemang, känner mig piggare och jag får aldrig paltkoma! Kanon vettu!


/Nettan

Inlandsbon sa...

Apropå lå Ängels paltkoma så vill jag påpeka att om man gör flatpalt så är den helt vegetarisk.

Rundpalt däremot är det fläsk i.

Anonym sa...

Kan tipsa om min man fenomenala bulgursallad, fungerar utmärkt till kött, fick eller kyckling. Har provat dem alla tre nämligen! :) Koka upp hel bulgur enligt anvisning, hacka under iden 1 rödlök, tärna några tomater och skär en bit gurka i små stavar. Häll av bulguren när den kokat klart, häll i löken och rör om. Gör en vinegrett på olja, färsk citron, salt och peppar. Blanda i tomat, gurka och vinegretten, servera!

/Ragdoll

Sus sa...

Åh! Det måste ha knullat i munnen!!!

Freedomtravel sa...

Ser ju jättegott ut! Jag har aldrig förstått vegetarianer (varför ska man välja bort saker och göra liver krångligt för sig?) MEN jag kan älska vegetarisk mat som variation. Det kan ju vara jättegott ibland!

Charlotte sa...

Jag håller helt med dig, jag vill också gärna sätta tänderna i kött, fågel eller fisk. Även jag har fått bita i det sura äpplet och erkänna att en helvegetarisk rätt har varit mumma. Här i hushållet är det Linas matkasse som gäller och vi är väldigt nöjda! Där finns det en liknande rödbetsrätt som också var tipptopp! :)

Anonym sa...

Vegetarianen efterlyser receptet - tack!

Och det finns massor av mumsig veggo mat. Rekommenderar starkt zuchinniplättarna - nom nom nom nom. http://idakerida.blogspot.com/2010/08/provkoket-testlagar.html

Anonym sa...

Vegetarisk mat är många gånger både gott och hälsosamt! Om man bara äter vegetariskt en dag i veckan hjälper man miljön ganska mycket, och sig själv, du borde testa det oftare!

Gudrun sa...

Å jag som bara kör fattigvarianten av Matkomfort - du kan tänka dig min min (lång iii på andra ordet). Men det var väldigt gott faktiskt. Rödbetor och getost är alltid rätt.

Malde sa...

Jag läste ingredienserna, och blev hungrig igen. Blev det något över?
:-)

Anonym sa...

Nej, men fifan för getost, då äter jag hellre grävlingsskalle!

Butta

Elina sa...

Det låter ju tokgott!

Maria sa...

Får man vara fräck och fråga om receptet eller är det...affärshemligheter för matcomfort?

markattan sa...

Åhhhhh, vad gott det lät!!! Kan man snälla få receptet???

MonasUniversum sa...

Ni som vill ha receptet: Alltså, det är inte så mycket mer än det jag beskrev. Allt kommer ju färdigt, förutom att man måste koka quinoan och gratinera rödbetorna. Det var tonåringen som gjorde middagen så jag har inte hundra koll, men vet att hon värmde pumpakärnorna i stekpannan först, och så hade hon i grönsallad och tomat i quinoan. På rödbetorna så var det vanlig getost.