fredag 7 januari 2011

Om en kväll hos en Finfru, för er som är insatta

Efter mitt långa inlägg om Finfrun, som hon inte ser förrän sent på eftermiddagen eftersom hon naturligtvis varit på NK´s rea för vipkunder, alltså inte den för oss som har det så kallade Nyckelkortet och som får vara där före alla andra dödliga. Nä, det här är vip-vip-rean för de som har det svarta NK-kortet..Oj, jag tappade bort meningen där..jo, men när hon kom hem från den så upptäckte hon mitt inlägg. Och jag får ett sms, som jag av hänsyn till inblandade redigerat lite;

"Helt seriöst. Om du drar i gång med chokladbollar då går jag och kommer hem i morgon. Och det är ingen idé du försöker med X för han och jag är lite okontanta just nu så då lär det bli divorce. Var lite snäll mot mig nu när det är så jobbigt. En sak i sänder. Skippa bollarna och jag lovar att vara trevlig."

Nu förstår ni kanske vilken big deal det här med tacosen är...

I alla fall. Vi skulle vara där 18.00. Klockan 17.57 kliver vi ut ur huset. Då får maken för sig att ta fram snöslungan. Och slunga sig lite snö. På altanen. Och köra sladden in i slungan.

Lite svordomar och meckande på det så kunde vi sätta oss i bilen. Jag skulle köra men bilen satt fast. Maken ber mig mova my ass, för självklart kan ju inte jag få loss bilen. Det är ju bara män som kan.

Nu kunde jag inte ta några bilder för då hade jag varit en skild kvinna idag, men låt oss säga så här: efter 20 minuters grävande, en jävulskt massa svordomar inkluderande "men det FATTAR du väl att du inte kan köra in på garageuppfarten när det är så här jävla mycket snö!" och millimeter ifrån att köra in i murpelaren, bilen gled mot den hela tiden och han var vansinnig, så kom vi loss. Talibanen avslutade det hela med "nu får du faktiskt be mamma om ursäkt!"

Så när vi parkerade utanför värdparet var jag en skitförbannad fru. När Finfrun öppnade sin röda dörr, iklädd sina nya Vera Velourbyxor, så tryckte jag upp en Moet Chandon i ansiktet på henne och sa: "öppna, fort som fan!"

När jag kom in i köket så såg jag anledningen till varför hon skjutit upp middagstiden en timme.

Allting var färdigt. Tanken var ju att jag skulle slabba runt i hennes kök, men nejdå. Hon tyckte att hon varit skitsmart som förberett allt. Jag öppnade grytlocket och sniffade på köttfärsen, samtidigt som Finfrun med bestämdhet intygade att hon visst hade haft i jättemycket mexicansk armhålekrydda. Dock är den yngsta dotten väluppfostrad, så hon tjallade och berättade att mamma bara haft i yttepyttelite. Så fram med den inhandlande kryddan och ösa på lite.

Och kolla duken. En fin duk. Men givetvis en vaxduk...En sån som vi andra använder när våra barn ska använda vattenfärger, eller hålla på med lera.  Finfrun använder sin till tacogäster.

Bortsett från dukningen av en dödskalleservett till mig så kom hon på nåt annat som hon visste att jag inte kunde protestera mot;

 Jag har, om möjligt en inte så bra regel med talibanen. Hon får inte dricka läsk. Too much socker och allmänt onödigt tycker jag.  Men självklart blev talibanen serverad Sprite. "Du får HUR mycket du vill", sa Finfrun och öste på. Hela kvällen.

Sen fick jag för första gången dricka Prosecco. Med sugrör som hon tvingade mig att ha i. Don´t ask me why. Men gott som f-n var det. Även om alla runt bordet strax efter det här glaset blev dubbla upplagor.
Och efter så mycket drickande så var jag tvungen att gå på toaletten. Egentligen hade jag velat lägga ut en bild på den, för den är otroligt fin, men Finfrun är lite privat av sig så jag låter bli. Däremot skrattade jag gott åt den här detaljen;

Vikt toapapper. Jag sa väl att hon är från Östermalm va?!

Vi hade en sjukt trevlig kväll och det fina var att den lilla Ladyn nog blev aningens på kanelen efter intaget av det här;

Helena, du ser va?! Och den var jättegod!
För några timmar senare så berättade hon att hon skulle avslöja nåt pinsamt. Eller rättare sagt, jag skulle få ta del av a very big secret om henne. Sen öppnade hon källardörren.

Sweet Lord.

I min källare så kan man lätt säga att en granat har briserat. I synnerhet eftersom jag lever ihop med norra Europas största hamster.

Men den här. Haha, I got you baby! Här har en Hiroshimabomb exploderat! Jag smygfotade lite men vågar inte visa mer än så här.


Jag bor i ett av Stockholms så kallade överklassområden. Och området är indelat i olika fin-finare-finast-område. Finfrun bor i Finast-området. Så klart.

Och jag bor i Finare-området. Men jag stannar gärna i mitt område för jag har inga såna här kompisar hemma hos mig.

Nu ska jag äta lite Alvedon. För jag har sjukt ont i håret idag. Sen ska jag invänta ett sms från Finfrun där hon talar om att hon just dött av skam över att jag visat hennes källare på bloggen. Men hon kan trösta sig med att huset i övrigt är i top noch-klass.

Och jag tror bestämt att jag älskar henne lite mer nu när jag fått ta del av denna superhemlighet...

21 kommentarer:

Häxan sa...

Finfrun är smart :) Nu är hon dessutom mer normal när vi sett hennes källare. För så här har vi väl det alla....hon är alltså bara människa!
Ont i håret får man ta efter en helkväll :)

Z sa...

Hahahahaha!!! Gud vad roligt!Snyggt vikt toapapper där också! Antar att du vek lika fint efter du tagit din lilla bit?

Lotta sa...

Vilken super fin duk, kan du möjligt vis fråga var hon köpt den? Tack på förhand!

Lotta

Ketchupmamman sa...

Ja, det har jag alltid undrat med det vikta toapappret. Vem viker efter första gästen kissat? Det blir ju orättvist om andra gästen inte får vikt papper. Ska värden/värdinnan springa och vika hela kvällen? Jobbigt om man haft en lite större upplevelse på dass och värdinnan rusar in efteråt för att vika...

Chrissan sa...

Jag har precis samma funderingar som Ketchupmamman.:)

Och nu är tacosen avklarat, då kör ni chokladbollar nästa gång va? ;)

Smultronblomman sa...

Hahahaha! Musfälla! Det har jag också i källaren! Har till och med sett en levande. De som fastnar i fällorna får maken kasta ut till skatorna. Gissa om de är snabba när han kastar ut en på gården!!!
Funderade också på det där med toapappret.
Gott med skumpa! Man blir extra knall om man dricker med sugrör. Prova med lättöl!

Chihuahuakvinnan sa...

Prosecco är gott gott gott :)
Kan inte med "vanlig" skumpa men älskar prosecco. Kanske beror på att jag inte har haft råd med den "fina" champangen :P

Fasching sa...

Finfrun har alla mina sympatier. Tacos är ett jävla gissel och detta elände till föda borde helt enkelt föras ut bakvägen och skjutas. Rakt av bara, inga advokater, ingen rättegång, bara straight to execution.

moseljäntan sa...

Naja..... Vi bor i ett slott i Moseldalen. Här är i allmänhet helt och rent, men vi viker INTE toapappret.... Har samma tankar som Ketchupmamman etc. Hur funkar det praktiskt? I alla fall hade vi häromnatten VÄLDIGT konstiga ljud i ett förradsrum....Jag trodde först det var inbrottstjuvar,men det var det (tyvärr) inte... Nu har fällor införskaffats och MAKEN ska fa gillra dem. MIN teori är nämligen att hans skinka som hängts upp att torka (?) eventuellt lockat till sig dessa objudna gäster....
Tack för en oerhört upplyftande blogg som väldigt ofta träffar mitt i prick! Den förgyller ofta min dag!

Pernilla sa...

Jag ÄLSKAR finfrun! Jag älskar att hon hämnades genom specialdukning till dig och att hon hade gjort allt innan du kom och att Talibanen fick Sprite! JAG ÄLSKAR! För jag är som finfrun. Jag skulle dö om ngn kom och hotade med att äckla ner i mitt kök. (Så jag kände det som att du hoppade på mig när du hoppade på finfrun). He he.

Däremot HATAR jag vikt papper på hotell etc. Det är ju inte fräscht. Hemma hos finfrun är det nog dock ok, jag tror hon är ren när hon viker.

Finfrun, jag är en väluppfostrad gäst och jag dricker gärna bubbel i alla former. Vi kan jämföra olika äckliga saker.

mistiala sa...

ha ha ha Det är väl bara helt underbart att se att även "fin-finare-finast" har det precis som vem som helst av oss andra dödliga..! :-)

MonasUniversum sa...

Häxan: Hon är mer än normal. Men hon har en del irreparabla tics!

Z: Jajamensan. Efter att jag tvättade händerna!

Lotta: hon kommer läsa din kommentar..och svara..

Ketchupmamman: Haha, jag röstar för kedjereaktion!

Chrissan: Kan du haja att vi ska!

Smultron: Än så länge har inga fastnat där..tror jag. Och det där med sugrör, jesus, inte bra!

Chihuahuakvinnan: Det var så jäkla gott! Och du, det finns många skitgoda inte-så-dyra champagner!

Martin darling, är jag förvånad över att du tycker så?! Men faktum är att jag nog kanske håller med en aning. I det här fallet så var det hela bara för att reta upp henne då hon är aningens anal när det kommer till sånt här!

Moseljäntan: Åhh, jag vill också bo i slott. Men du, är han helt störd din make eller? Och du, tack för din fina komplimang!

Pernilla: Jag önskar att jag kunde delge alla ännu mera om damen i fråga. Ni finfruar är ju förjävla roliga. ...tycker hon som kommer från förorten=))

Mistiala: Finfrun är mer dödlig än man kan tro. Men som sagt, lite Östermalmstic här och var!

anne sa...

Hahahaaaaaa!!!

Jag älskar Finfrun men jag älskar dig än mer!!! :)

hanni P sa...

Fantastiskt! Men det jag vill veta är var den snygga duken är köpt! Så att min 1,5-åring kan ha nåt fint att kladda på...

Lotta sa...

Väntar på att finfrun ska avslöja var hon inhandlat den fina duken. Det som väntar på något gott...:)
Mona, ha en mysig kväll!
Lotta

moseljäntan sa...

Hoppsan,läste vad jag skrivit innan.... Det är INTE min makes egen skinka som han hängt upp för att torka; det är grisskinka! Oj, oj, sa fel det kan bli....

Finfrun sa...

jaha kära Monas vänner det känns som om jag måste komma upp från källaren... hela dagen har jag fixat o fejjat diskat och polerat julgranskulorna,bytt valnöt i musfällan toppat den m nutellakräm det gillar den eventuella musen... så jag slipper skämmas nästa gång Mona kommer(om hon nu får det...)De här chokladbollarna kommer ALDRIG tillredas i mitt hem det är ju värre än en tacomiddag.
Men innan det lagas osande pannkakor här hemma ska det ätas chokladpudding och drickas läsk för Talibanen i den nya soffan där hon endast får festa loss med ett halvt glas bubbelvatten annars...FAST mina barn fick julmust vad säger ni nu då? Det trodde ni inte va?Kanske ett nytt ordspråk...man ska inte inte laga tacos i någon annans kök...
Hur som helst jag är så glad att jag känner Världens Bästa Mona!

p.s vaxduken är köpt på Koffert som ligger på Humlegårdsgatan på fina Undre Östermalm.

MonasUniversum sa...

Vet du älskling; I dont like my soffa så ät på du! Mattan däremot..hmm..får nog rulla undan den.

And it will be chokladbollar.

inkan8 sa...

Ligger dubbelvikt och kommer aldrig komma upp. :-))))

Malde sa...

Älskar både Finfrun och dig, Mona!

Må så gott

Lotta sa...

Tack finfrun! Då ska rusa dit!
Ha en härlig lördag!
Lotta