tag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post6024741809736324578..comments2023-11-05T13:18:58.682+01:00Comments on MONAS UNIVERSUM: Middagstips en fredag tack.MonasUniversumhttp://www.blogger.com/profile/10325347244913785589noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-9378663211630748122011-01-08T00:42:52.711+01:002011-01-08T00:42:52.711+01:00Glömde skriva att du ska ta tacokryddad kyckling t...Glömde skriva att du ska ta tacokryddad kyckling tror det är Kronfågeln´s, den i små bitar. Eller vilken kyckling du föredrar :)<br />Fräs upp dem och krydda lite extra med grillkrydda. Blanda i dem i creme Fraiche också efter behag.<br /><br />En god sallad till och det blir smaskens ;)<br />Glöm inte potatisen ;)<br /><br />KramKarinahttps://www.blogger.com/profile/01362506612824608175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-25364065024994497112011-01-07T19:20:21.326+01:002011-01-07T19:20:21.326+01:00Popcorn?Popcorn?Zhttps://www.blogger.com/profile/12738556662832791891noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-71261395077970170552011-01-07T19:05:25.049+01:002011-01-07T19:05:25.049+01:00Å herrejösses vad ni är bra. Och Singelmamman: du ...Å herrejösses vad ni är bra. Och Singelmamman: du är one of a kind, tack! Är dock för trött för att ta mig ur huset.<br /><br />Det blev den italienska köttfärslimpan. Gott som attan.<br /><br />Sen tänker jag nog prova nästan alla recepten här. Tack allihopa!MonasUniversumhttps://www.blogger.com/profile/10325347244913785589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-32028282907971845742011-01-07T19:02:01.833+01:002011-01-07T19:02:01.833+01:00Kyckling och ris!Kyckling och ris!Järnflickanhttp://irongirl.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-32094322552204925282011-01-07T18:58:14.135+01:002011-01-07T18:58:14.135+01:00Ja, blir det inte Tacos, så gör langoos :)
Finns r...Ja, blir det inte Tacos, så gör langoos :)<br />Finns recept på Ica.se, bara att goggla :)<br />Lovely!Pillargontantenhttps://www.blogger.com/profile/03863716547744785216noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-89783622982275741522011-01-07T18:15:43.428+01:002011-01-07T18:15:43.428+01:00Vi kör tokenkelt - steker oxfilé, gör sallad och s...Vi kör tokenkelt - steker oxfilé, gör sallad och serverar alltihop med lite färdiga goda såser.<br /><br />/ChampagneÅSAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-67619422446303812842011-01-07T17:34:37.178+01:002011-01-07T17:34:37.178+01:00oxfile hasselbakt potatis kantarell sås ;) mums pr...oxfile hasselbakt potatis kantarell sås ;) mums precis vad jag ska äta , bara Magnus blir klar i köketMonicahttps://www.blogger.com/profile/12300187457255234897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-83454858631736581992011-01-07T17:25:36.696+01:002011-01-07T17:25:36.696+01:001 grillad kyckling
250 g tinad bladspenat
200 g ph...1 grillad kyckling<br />250 g tinad bladspenat<br />200 g philadelphia<br />1-2 msk finhackad röd chilifrukt<br />1 msk finhackad vitlök<br />1 tsk färskpressad citronjuice<br />salt/peppar<br />4 stora tortillabröd<br />ca 1,5 dl färdig tomatsås på burk (ngn valfri smaksättning)<br />1 dl riven ost<br /><br />Grovhacka kycklingköttet<br />Krama ur vätskan och grovhacka spenaten<br />Blanda kyckling/spenat/ost/chili/vitlök/citron/salt/peppar<br />Fördela i bröden<br />Vik ihop till paket eller rullar och lägg i en form.<br />Skeda över tomatsås<br />Strö på gratängost och gratinera ca 10 min i 250 grader<br />Servera med sallad, bröd och gräddfil<br />Mums!Sara Jnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-63171659493783260542011-01-07T17:14:37.392+01:002011-01-07T17:14:37.392+01:00Pasta al olio (förvisso en del kolhydrater, men sj...Pasta al olio (förvisso en del kolhydrater, men sjukt gott<br /><br />koka spaghetti. <br />Hetta upp alldeles för mycket olivolja, tills den är jättevarm. i med hackad chili, vitlök och persilja. Rör i spahgettin, ta bort från vämren, salt och en hel pressad citron över. Ät med valfritt protein (eller som det är) stekt fsk (tonfisk, gös, lax) färska rökor, kycklingfile, gott kött.Familjen skogstokighttps://www.blogger.com/profile/16660447705523950031noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-71942971359812940992011-01-07T17:05:11.180+01:002011-01-07T17:05:11.180+01:00Färska räkor (inget sånt upptinat tjafs), majo och...Färska räkor (inget sånt upptinat tjafs), majo och rostat bröd. Å du - det är bara tre dagar kvar till kocken är tillbaks! Jag räknar ner dagarna...Gudrunhttps://www.blogger.com/profile/15584923369693584682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-18585431964856438682011-01-07T16:59:54.443+01:002011-01-07T16:59:54.443+01:00Ugnsbakad laxfilé med lime och rödlök, kall gräddf...Ugnsbakad laxfilé med lime och rödlök, kall gräddfilsås och kokt potatis eller en ljummen bulgursallad.<br /><br />/RagdollAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-75201815045159628102011-01-07T16:22:25.034+01:002011-01-07T16:22:25.034+01:00Lax i rosmarin- och apelsinsås.
Blanda 3 dl grädde...Lax i rosmarin- och apelsinsås.<br />Blanda 3 dl grädde med 3 dl apelsinjouice. Grovhacka en kruka rosmarin.(Kryddan alltså!)och lägg i samt 2-3 fiskbuljongtärningar och salt. Lägg i lax, föslagsvis de där som är förpoackade i bitar. Annars kör du färsk, vilket är bäst och godast. Porchera fisken i "såsen". Servera med valfritt tillbehör. (potatis, ris, coucous eller bulgur). Snabbt och väldigt gott. Man kan då ösa så mycket sås man vill.Smultronblommanhttps://www.blogger.com/profile/13002297012976873417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-80485189438301172992011-01-07T16:10:08.266+01:002011-01-07T16:10:08.266+01:00Ring lokala pizzeran för hemleverans!Ring lokala pizzeran för hemleverans!A-Mhttp://lappan.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-43213908558212083292011-01-07T16:06:42.354+01:002011-01-07T16:06:42.354+01:00Bakad potatis med kycklingröra :)
Det blir det h...Bakad potatis med kycklingröra :)<br /><br /><br />Det blir det hos oss.<br /><br />KramKarinahttps://www.blogger.com/profile/01362506612824608175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-59547149033882734812011-01-07T16:05:38.804+01:002011-01-07T16:05:38.804+01:00laxfilér eller laxsida med ett täcke av pesto och ...laxfilér eller laxsida med ett täcke av pesto och creme fraiche + salt och peppar - sköter sig självt i scirka 20-30 minuter. (vill man kan man ha i fetaost också)<br /><br />Servera med valfritt tillbehör, förslagsvis bulgur eller ris med en kall sås med samma ingredienser som laxtäcket. <br /><br />Ha gärna grönsaker till broccoli eller tomater eller nåt.moihttp://jagstyperkatten.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-29131018318164168642011-01-07T16:00:21.182+01:002011-01-07T16:00:21.182+01:00Du kan få adressen hit, programmera gps, man och t...Du kan få adressen hit, programmera gps, man och taliban och käka rester här.Singelmammanhttps://www.blogger.com/profile/08668796874634627298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-76071833575092567222011-01-07T15:57:04.478+01:002011-01-07T15:57:04.478+01:00Kycklingfilé med mozzarella och soltorkade tomater...Kycklingfilé med mozzarella och soltorkade tomater?<br />Detta läggs i en ugnsfast form:<br />Ca 1-1½ filé/person.<br />Skär en flik/ficka på varje filé, och lägg en skiva mozzarella, lite soltorkade tomater och några basilikablad i, och häll sedan över crème fraiche med tomat och basilikasmak, mängd efter smak.<br />In i ugnen på 225 grader i ca 30 min. Under tiden kan du skära en sallad och koka ris.<br />Smaklig måltid!<br />/Helena i HägerstenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-52929931171273422242011-01-07T15:56:23.461+01:002011-01-07T15:56:23.461+01:00Kyckling med massor av pesto i ugn med klyftpotati...Kyckling med massor av pesto i ugn med klyftpotatis till.<br /><br />eller vår familjs andra favorit (Nakna Kockens recept):<br /><br />Kyckling som strimlas i stora bitar, klyftad potatis, gul lök i större bitar, vitlök, massor av färska tomater i klyftor (ger vätska i ugnen)Svarta eller gröna oliver.<br />In med allt i en stor form i ugnen, där det tillagas av sej självt. Servera med creme fraiche!<br /><br />Det är väl ändå på fredagar man ska äta kyckling eller?<br /><br />Ha en skön (ledig?) helg!<br /><br />Lena!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-11169745371854385692011-01-07T15:54:12.862+01:002011-01-07T15:54:12.862+01:00Glömde att du kan gärna pressa i lite vitlök i köt...Glömde att du kan gärna pressa i lite vitlök i köttfärsen, om du känner för det.Cickihttps://www.blogger.com/profile/04390674854867397454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-85820856612982365932011-01-07T15:53:36.669+01:002011-01-07T15:53:36.669+01:00Italiensk köttfärslimpa kanske. Du blandar köttfär...Italiensk köttfärslimpa kanske. Du blandar köttfärsen som vanligt. Plattar ut den till en fyrkant eller rektangel på smörpapper. Lägg på riven mozzarella, hackade soltorkade tomater, hackade svarta oliver, hackad färsk basilika och hackad persilja och rullar ihop till en rulltårta med hjälp av smörpapperet. Skjuts in i ugnen på 175 grader i 30 minuter.<br /><br />Egentligen ska det vara en tomatsås till men det är inte nödvändigt. Det blir saftigt ändå. Servera köttfärslimpan med pasta. Kanongott. Vi ska själva ha det ikväll.Cickihttps://www.blogger.com/profile/04390674854867397454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-32663769978595150232011-01-07T15:41:19.614+01:002011-01-07T15:41:19.614+01:00blanDa
(har extremt svårt med stavningen idag)blanDa<br /><br />(har extremt svårt med stavningen idag)Bonitanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7226307078437456561.post-58167933809808653472011-01-07T15:40:44.263+01:002011-01-07T15:40:44.263+01:00Tacos? ;-)
Men..hm? kan du äta bacon?
Pasta, med ...Tacos? ;-)<br /><br />Men..hm? kan du äta bacon?<br />Pasta, med broccoli, tärnat bacon och svartpeppar. Gott. Enkelt. Snabbt... (och viktväktarrecept)<br /><br />koka pastan. Blanka med broccolin och baconet. Pepparn över. KlartBonitanoreply@blogger.com