måndag 3 maj 2010

Om idag, och två missunnsamma olyckliga människor

Idag har jag varit på sällsynt dåligt humör.

Kan kanske bero på att jag tar så illa vid mig av vad människor med uppenbart låga studieskulder skriver ibland.

Men så kom jag på att det är ju inte JAG som äger problemet. Det är ju dom. (Tack Föreläsar-Henrik!)

Och att jag faktiskt inte tvingar nån att läsa min lilla blogg. Inte en enda människa tvingar jag.

Sen kom jag på att jag bor jävligt bra, jag har mat på bordet varenda dag, jag har två helsköna döttrar. Och en make som jag tänkte hänga med intill döden skiljer oss åt. Jag är helt enkelt en jävligt bra människa. Som lök på laxen är jag grymt omtyckt av de som känner mig. För att inte tala om att jag har 98% svintrevliga bloggläsare. Utan er så hade knappast bloggen funnits kvar.

Och genast kändes allt lite roligare.

Det är måndag. Och jag tror tamejfan att jag ska dricka ett glas champagne och fira lite.

Ni två sur-fisar kan gärna hänga nån annanstans. Get a life för fan.

42 kommentarer:

Ann-Katrin sa...

Och inte nog med det, du har en massa bloggläsare som verkligen gillar att läsa det du skriver. Både roliga inlägg, ironiska och sådant som är mer seriöst.

Inna sa...

Det är helt rätt inställning!
Vi kan inte ändra på andra människor, bara vårt förhållningssätt till dem.

Jag försörjer ensam 3 personer på en lön. Bor i hyresrätt och har ingen bil eller sommarstuga. Har aldrig råd att resa utomlands, men är inte missunnsam på andra för den skull.
Jag har fantastiska barn, underbara vänner och världens roligaste jobb.
Att jag sen vill ha en lön att leva på och inte bara överleva är en annan sak. Jag har själv valt att utbilda mig, skaffa studieskuld och bli anställd ;)

Skit i avundsjuka människor och fortsätt sprida glädje^^

MonasUniversum sa...

Ann-Katrin: stod vid spisen och lagade mat, och kom på att jag inte hade nämnt något om just det. Så jag ska korrigera lite, tack!

Inna: tack! I love you.

wettexvärlden sa...

Funderade just över det där. Varför läsa om man retar sig till blodstörtning?
Kör hårt Mona, du är bra!

Puss!

Dr Molly sa...

jag håller helt med dig! Du är urskön och modig! KRAMAR till dig och tappa inte stinget!

Susanne sa...

Jag fattar inte heller hur man orkar irritera sig så mycket o skriva elaka inlägg. Mona det är din blogg o du får tycka o tänka som du vill. Vi som hänger här hos dig kan alltid välja bort att läsa om vi blir irro. Go Mona

meete sa...

Helt rätt !
Och så glömde du nämna dina fantastiska bröst som vi alla har fått tagit del av ;)

epsilon sa...

Ja, ta du dig ett glas bubbel. Till de avundsjuka säger jag bara:det inte hur man har,det är hur man tar det. Så försök bli lite gladare och sluta gnälla. Då mår ni bättre.

Malin J sa...

Avundsjuka människor finns det överallt Mona. Det är bara att slå dövörat till.
Jag gav mig inte in i den politiska debatten för jag har inte riktigt hunnit med att kolla upp respektive partiers vallöften än och har därför inte kunnat bilda mig en uppfattning om saken. Oavsett vilken politisk färg man bekänner sig till så är det lågt att attackera någon som har en annan åsikt på det viset som du blev attackerad.

Du är inte ansvarig för vad förra eller nuvarande regering har haft/ har för sig,
Men det skulle man nästan kunna tro när man läser en del kommentarer.

Det är Jante som sticker upp sitt fula huvud igen.Man får inte tala om hur bra man har det.Man måste offra allt för andra. Man får inte ditt, man får inte datt.
Det säger sig självt att det är bättre för Sverige om företagen har råd att anställa fler.

Tvillingmamma Lotta sa...

Heja dig, Mona - du är bäst!
Så fira du med gott samvete!

Jenny sa...

Jag tycker att Mona har helt rätt i sak, men jag kan även förstå att det sticker i ögonen på vissa.

Men saken är ju den att ingen vet exakt hur Mona har förskaffat sig detta livet? Om hon och maken har jobbat häcken av sig under flera år så är de väl ingen som missunnar dem framgång? Det är väl det som alla egenföretagare eftersträvar?


Jag kan själv känna ett sting av avundsjuka när jag läser om alla lyxiga detaljer som denna familj kan unna sig. Men så vaddå? Jag är människa och jag blir avundsjuk ibland. Innebär det att jag vill byta liv med Mona? Inte en chans! Att vara egenföretagare ligger inte i mitt intresse och därmed får jag ju prioritera bort de fördelar som kan följa med.
Jag har ett hus (läs: renoveringsruckel), en make som är lite lagom lat men som jag älskar, 2 underbara barn och ett heltidsjobb.
Ingen av oss fryser vintertid för vi har kläder och kan elda, vi har mat på bordet - bra och varierad mat, vi har en bil som tar oss från punkt A-B osv osv.
Jag är nöjd!

Är jag missnöjd får jag ju jobba för en förändring, inte fan hjälper det att gnälla på andra som har det "bättre" (vilket iofs är en personlig definitionsförmåga).

Kör på Mona! Det är ert liv och ni ska vara nöjda.

tigerlilja sa...

Du skriver det du vill. Och du gör det bra!

Ullis sa...

Men Mona, varför är man missunnsam och olycklig för att man inte håller på dig och dina argument? Vi som läser här gillar dig, men måste vi hålla med dig hela tiden för att DU ska må bra? Äh, sluta nu.

Ni är flera här som kör den varianten, att alla som inte håller med är antingen missunnsamma eller avundsjuka. Men please? Jag skulle säga att den sämsta egenskapen är inte avundsjuka, det måste vara bristen på empati och medmänsklighet som är det absolut sämsta egenskapen. Och den flödar ta mig fan överallt här idag.

Vet du Mona, jag är både rik och har höga studieskulder. Och nej, jag är inget fan av Sahlin. Var tänker du placera mig? Vilken trist etikett ska jag få nu för att jag inte slår ner på de 2 (eller var de 3) som var sjukskrivna?

GudinnanT sa...

Jag unnar allt dig minst två glas ett för varje trötmåns.

PEWS sa...

Du är ju världen roligaste bloggare och hur underbar som helst - hur kan någon reta upp sig på dig :S
Nä stå på dig och fortsätt skriv så härligt underbart! :)

MonasUniversum sa...

Ullis: Man måste verkligen inte hålla med mig. Inte alls. Däremot blir jag JÄVLIGT förbannad när folk antar en massa skit om mig. När man TROR sig veta saker och sen komma med en massa skit. Då lackar jag ur direkt. En av personerna som kommenterar gör inget annat än dissar. Jämt och jävla ständigt. Och då tycker jag att man kan gå nån annanstans. Jag har stor respekt för alla människor och jag skiter fullkomligt i hur mycket/lite stålars det finns på respektives bankkonto. Det är människan i sig som är viktig, inget annat. Däremot ska jag villigt erkänna att jag har svårt för rent korkade människor. Men jag tränar på det.

MonasUniversum sa...

Och Jenny: jag bor förvisso i ett så kallat rikemansområde, och förvisso i ett stort hus, men gissa om det behövs renoveras! Det är inte för inte som jag kallar det Chateau Katastrof.=) Och jag ska erkänna en sak: jag är hellre anställd en egen. Faktiskt. Men nu sitter jag låst så det är bara att bita ihop och kämpa.

fröken Elin sa...

Jag gillar dig Mona, tänk om det gick att rösta på dig till hösten ;-)
Det är jättetrist med alla missunsamma runt omkring, varje guldkant på tillvaron man unnar sig ska man be om ursäkt för. I min lilla blogg, som är alltför offentlig på den lilla ort där jag bor, skrivs inga missunsamma kommentarer när jag lyckligt lägger ut bilder på min fina LV-väska, de får jag möta på annat sätt i stället. ;-) (För vem vill erkänna att de faktiskt är så nyfikna så de läser??)
Men nu till dig:
Det är ju inte så att du ber någon annan betala för din Las Vegas-resa, och du har samma rätt som alla andra till den allmänna sjukvården. Jag tror verkligen inte att du fick bestämma om din operation själv, det var säkert en läkare som bedömde det hela, för det är ju så det brukar gå till. Sen att man söker den vården, det har alla samma möjlighet till och är var persons eget ansvar.
Men det förstår inte en del, verkar det som.
Jag läser din blogg för att jag gillar den och för att du inte skäms för någonting! Och jag ser fram emot ditt Las Vegas inlägg, fläska på med LYX så mycket du kan!!!

Minkamera sa...

Skål ta mig faan! Själv sitter jag och väntar på en trerätters och en massa alkohol på ett hotell :-)

Helena m. 4 sa...

Gitta skriver att du "inbjuder till mothugg" tror jag det var... , men det hon hölll på med var inte mothugg, det var rena personangrepp och rabiata sådana också. Det är så lätt att döma allt i svart eller vitt (eller rödgrönt och blått) men det är sällan så enkelt och onyanserat. Jag hoppas kvällen och morgondagen blir bättre, och man kan ju blockera ip-nummer om det skulle vara så...

Minkamera sa...

PS: förr var jag egenföretagre men nu anställd och blir bjuden. Såååå mycket trevligare att kunna lämna det finstilta till Chiiiifen ;-)

Sara sa...

Kram, Mona! Jag tycker att du är grym och helt fantastisk! Jag tokälskar din blogg, och jag lär leva hundra år extra tack vare din blogg! ;) (Man säger ju att ett skratt förlänger livet ;))

Anonym sa...

Vet du Mona. Jag hade givit upp om bloggvärlden när jag hittade till din blogg - du är fantastisk! Fortsätt att bara vara du.

Anonym sa...

Väääry good! Avundsjuka människor behöver inte läsa din blogg. De kan sitta hemma och äta Toblerone istället! Kram
P

Anonym sa...

Om det hade funnits en tummenuppknapp så hade jag tryckt på den!!!!!!!!!!

Du förgyller min dag...varje dag.

//Helena i Örebro

Ysmania sa...

hej Mona! Helt rätt; skit i sur-rôvararna bara... Har aldrig fattat hur folk orkar med att fortsätta blogga om/när dom får så himla mycket skit i kommentarerna!
En fråga bara, du nämnde "föreläsar-Henrik", är nyfiken, hette han Cederhed i efternamn..?

MonasUniversum sa...

Ysmania: Mattsson! Och du: tack!

Och ni andra: Herregud så jag älskar er.

Lotta sa...

Heja Mona!!! Skit i bittertanterna.
Lotta

Åsa (Virve) sa...

Som du själv säger, du jobbar stenhårt, finns alltid där för dina barn och din familj, du sprider en massa glädje runt omkring dig - och det är din alldeles egna blogg du skriver på.
Det finns många som håller med dig politiskt å många som tycker annorlunda, men vi sist jag kollade så hade vi yttrandefrihet i det här landet.

Älskar dig Mona, så ta dig ett par glas bubbel ikväll, det är du värd!!!

Anonym sa...

Menar du att människor utan studieskulder är mer korkade än andra? I så fall luktar dina åsikter lite väl brunt...Alla kan inte vara egna företagare (vem ska ni anställa då?) men det betyder inte att jag hajjar att ni sliter för det ni har, I get ur piont...
Å andra sidan har du faktiskt rätt, du kan säga va fan du vill i din blogg...( och få sådana här kommentarer, häpp!?)

MonasUniversum sa...

Anonym: Nä, det menar jag inte. Egentligen. För själv har jag inga studieskulder alls.=) För övrigt så är det det kommentarer som din, som jag respekterar.

Anonym sa...

Det är en väldigt bra artikel på "Idagsidan" i SvD ang. ungdomar och nätmobbning. Den skulle vissa av de som kommenterar dina inlägg läsa. Där säger man bla " Att aldrig säga något bakom skärmen som man inte kan stå för när man pratar direkt med någon"
Det borde de som kommenterar anonymt tänka på.
//Lillemor

Osloskånskan sa...

Att folk orkar...?

Monica sa...

Stalker´n i Nacka undrar varför du bryr dig vore jag dig skulle jag inte ens kommentera dom anonyma , jo kanske 1 gång men inte flere.
Förövrigt börjar jag fan undra om du vill träffa mig överhuvudtaget ;)
pok

Mimmi sa...

Hur orkar de?

B sa...

Mitt svar till alla som tror att egenföretagare är svinrika; Starta ett eget företag, det kostar 900 kr på bolagsverket, då är du också svinrik.

Anonym sa...

Funderar på:
om du behöver gränslöst med kärlek?

Men jag har just kommit fram till: att det behöver nog de "anonyma" som inte kan glädjas med dig och andra ÄNNU mer än du.
Du lyser upp min tillvaro Mona!!
/åsa

Pernilla sa...

PUSS vännen! För du fattade i min förra kommentar att det var dig jag hejade på va? Inte den andra Mona, no way!

Scraphönan sa...

Hejja Mona!

Så många dårar!!! För ja jag håller med dig de måste vara missunnsamma när de kommenterar som de gör, det är då min magkänsla.

Jag vet då att du alltid får mig att må bra! Älskar dig och dina historier!
Kram

Anonym sa...

jo hej. hittade hit för ett tag sen (tror det var ungefär när den sk kräklan kräktes som mest - hon länkade)och läser numer vartenda inlägg. för du har så jävvla skön stil. politiskt gissar jag att vi skulle diskutera högljutt IRL - men champagnesmaken delar vi. uppenbarligen humorn dessutom. och jag tackar hjärtligt för kategorin "livet med maken". att katalogisera vissa av mina egna vardagshändelser under den rubriken ger distans som många gånger verkligen behövs innan humöret slår till./p

Z sa...

Så jävla roligt inlägg! Stolt och stark! Well done Mona!!!! (och jag antar att det kans ses som lite provocerande från vissa och detta gör det ännu bättre! Hahahahahahaha!)

markattan sa...

Mona, du är absolut helt underbart FANTASTISK!! Du förgyller min dag :)

Massor av kramar!