lördag 15 maj 2010

Om kvalitet på kompisarPå senare år har jag decimerat min vänskapskrets en aning för att istället vårda de kompisar som betyder allra mest. Jag är dessutom en sån som har vänner inom alla så kallade samhällsklasser. Nästan alla har en gemensam nämnare; ödmjukhet.

Som den här killen. Han är uppvuxen på Solsidan i Saltsjöbaden men bor nu ett stenkast från oss, äger Stockholms största byggvaruhus i Nacka, dom där som alltid är med i Äntligen Hemma ni vet.., kör omkring i min drömbil (Lincoln Navigator), har källan full av champagne för törstiga tomtar som jag. (Det är i det här huset jag har lärt mig att dricka skumpa. Deras fel alltså!)

Men, träffar du honom så finns det inte en möjlighet att lista ut det. Eller ja, inte om han tar cykeln, hehe. För han har båda fötterna på jorden. Och det är såna människor jag älskar. Normala. Där inget stigit dem åt huvudet.

Nä,  man ska värna om riktigt goda vänner.

12 kommentarer:

Minkamera sa...

Härligt med dessa människor som klarar av det konststycket att behålla lugnet med en stor plånbok :-)

Sus sa...

Varför skulle folk förändras med framgång? Jag är så pass korkad att jag fattar inte det. Du är alltid samma person, med eller utan pengar. Allt annat är fejk. Och vad tycker vi om fejk?

Usch.

MonasUniversum sa...

Minkamera: Jamenvisst är det!

Sus: Då är du förskonad. Fan så många jag har stött på, som inte klarar det där. Som plötsligt blir så jäääävla världsviktiga och förmer än andra. Då backar jag direkt. Jag refererar sällan till filmer, men min absoluta favoritscen, när det kommer till sånt här, är i Pretty Lady-filmen. När Julia Roberts går in i den där affären och ska handla...Den säger allt.

Minkamera sa...

Mmmm den scenen är guld värd. Skulle vara fett najs och gå in i en värrry najs affär på rodeo drive i "svenssons kläder" och hosta upp en fet bunt med sedlar eller guldkortet :-)

Josefine sa...

åh ja, jag har sett det i underhållningsbranschen, precis det du beskriver. Det är tråkigt.

Stina sa...

Mona, det är härligt med ödmjuka människor.

Men jag hoppas du kan framföra till din vän (och om han är så bra som du säger att han är, vilket jag tror att han faktiskt är), så bör han också få höra om mina upplevelser på byggvaruhuset. Det var genomgående usel service varje gång jag kontaktade dem under hela min renovering. Det gjorde att jag till slut uteslutande anlitade det billiga byggvaruhuset, som genomgående hade lysande service. Din kompis medarbetare bör börja fundera på hur de bemöter kunder och på att en kund påverkar andra potentiella kunder. Jag kommer aldrig anlita det byggvaruhuset mer, tyvärr.

Och jag är helt säker på att din kompis vill veta det, för utan kunder - inget bra byggvaruhus.

Men i övrigt - japp, ödmjuka vänner och vänner utan prestige är de bästa, så länge de dessutom är pålitliga.

MonasUniversum sa...

Minkamera: Du, jag hänger på i så fall!

Josefine: Och det är så jävla tråkigt.

Stina: Mycket tråkigt att höra, och jag ska absolut framföra det.Själv har jag bara positiva erfarenheter därifrån, och det långt innan jag lärde känna herrn i fråga.

Mr Lee sa...

Lincon Navigator??? Trodde du var mer en Mercedes ML tjej, eller åtminstonde en Escalade brud.

MonasUniversum sa...

Mr Lee: Japp, jag är en Lincoln-brud.

Stina: Herr Fredell låter meddela att han är tacksam för att han får ta del av sånt här, och att han kommer ta upp saken internt.

Nu känner jag honom så bra så jag vet att det inte bara är dravel.

Stina sa...

@Mona: Gott att höra!

MonasUniversum sa...

....och jaaaaa, jag fick hjärnsläpp när jag skulle skriva Pretty Woman...så det blev lite fel!

Mr Lee sa...

Du vet väl att Chevrolet, Lincon, GMC och Cadillac är samma bilar med olika dekaler. GMC är Chevrolet som mest säljs i Sydstaterna då de inte gillar bilar tillverkade i Nordstaterna. Att det är samma bil verkar sydstatarna inte riktigt ha fattat. (smarta killar där nere)

Daewoo döpte man om till Chevrolet och trodde att de skulle bli en hit.

Jag tycker fortfarande att en BMW M3 cab är "Mona".