måndag 10 maj 2010

Om ett annat världskrig...skolklassvärldskrig

Man blir så trött.

Jag var på en reunion i lördags. Idag ringer min bror och talar om att han är nedringd av människor som läst min blogg och tagit illa vid sig.

H e r r e g u d

Då tar vi det igen.

Arrangörerna av det hela gjorde ett mycket bra jobb och ingen av dem var i åtanke i gårdagens inlägg. I n g e n  a v  d e m. Tvärtom.

Om JAG tycker att det finns människor som har stannat i utveckling, så är det MIN åsikt. Om JAG tycker att det är patetiskt att man i vår ålder blir drängfulla och det ska gapas som om man vore 16, så är det MIN åsikt.

Om JAG tyckte att det var skämmigt att JAG inte kände igen 2 av 10, så är det MIN skam. Sorry för att det har gått 30 år och att folk har förändrats. En del av oss till de sämre, andra till det bättre.

Om JAG valde att gå därifrån, tillsammans med några andra, många timmar innan det var slut, och efter att ha haft det VÄLDIGT trevligt, så var det MITT beslut. Jag satt hela kvällen på samma ställe. Jag sprang INTE runt och snackade en massa skit. Folk kom fram till mig och pratade och alla utom EN var välkomna kan jag säga.

Att JAG valde att hänga ut en person, är MITT val. Personen i fråga har jag extremt dåliga erfarenheter av. Personen i fråga valde att komma fram till mig, for whatever reason. För hon gillar inte mig heller, så vad var poängen liksom. Och vet ni: det är MIN blogg, och jag må ha en stor blogg, men den är fortfarande min och jag skriver vad jag vill. Att påven ser opålitlig ut, att jag är övertygad om att den där Mats Alm, som sitter anklagad för mord på sin flickvän, mest troligt är skyldig. My choice of words liksom.

Tre saker med föregående inlägg är tråkiga; att TB tog illa vid sig, att en del killar, som tydligen klär sig som om de fortfarande vore 18 (som inte alls fanns i tankarna när jag skrev, jag syftade på helt andra) blev lite sura, och att AS misstolkade min extrema nervositet för att jag istället var kylig. Sorry about that. Inte alls meningen.

Nu lämnar jag den här bakom mig. Herrejösses, hur gamla är vi egentligen. Varför ens bry er? Den klick av människor som jag skrev om, och som borde ha brytt sig, hittar inte ens in hit, så varför ödsla er tid på saker som inte innefattar er? Alls. Och som flera kloka har sagt; läser man inlägget så som det ska läsas, så förstår man vad det är du skriver. Du skriver dessutom det som många av oss tänkte, men inte vågade säga.   

Och sluta att lasta min bror för vad hans syster med sin feta röv tycker.

Så, nu skiter vi i det här. Ni som fortfarande har en bismak i munnen; varsågod och klicka er ut härifrån. Och ska ni komma med syrliga kommentarer, så ser för fan till att ni åtminstone står för dom, istället för att kommentera anonymt.

Jag har en blogg att underhålla och har inte tid med sånt här trams.

45 kommentarer:

Finnpajsaren sa...

Väl rutet!
:-)

Kicki sa...

Så klockrent Mona.

Din blogg dina åsikter.

Jag hejar på dej

Linda sa...

Jag är lätt med i Team Mona!

pangis sa...

Tack gode Gud för dig Mona!! Amen. Dagens morgonbön från Örebro!

Fengxumamma sa...

Älskar läsa dina rader!!

Annette sa...

Precis Mona - din blogg, dina regler!
Gillar man inte dina inlägg, går det bra att "hasta vidare".

Waggelina sa...

Håller mä tidigare kommentarer..

Lämna detta å blogga vidare..så skojjs å läsa din blogg!!

Fortsätt så!!!

/Waggelina

Isa sa...

Underbart skrivet!

stort och smått sa...

Jag tycker du ska ta ställning och sticka ut hakan oftare! Alltid retar det någon! =))

Seriöst! Hur orkar folk bry sig? De borde testa att lyfta blicken lite, lite! Och se att det finns en omvärld större än kvarteret där de bor!

Jag sitter och småler när jag läser inlägget och kommer att tänka på den där filmen som kom för några år sedan, hette den Klassfesten tro?
Så träffande. Så huvudet på spiken!

Anonym sa...

Haha, sååå rätt!

Tråktanten sa...

Jamen just det!

tinadenfina sa...

You go girl!!

Choffe sa...

Hur du än vänder dig har du rumpan bak. Du vågar stå för din åsikt och det stör folk, men då är det mest synd om dem. Sedan ser du också superfräsch ut och det störde säkert dem ännu mera :-)
Puzz på dig och fortsätt, hejar på dig!

Anonym sa...

Stå på dej Mona, du är helt underbar! Skönt att någon vill och kan skriva vad de tycker. Jag ingår också i Team Mona!

Humlan sa...

Så typiskt att folk tolkar det du skriver som dom vill och sedan retar dom upp sig på det dom tror att du har skrivit!

OCH detta är ditt hörn av universum, här är det du som bestämmer och tycker!

L8 sa...

Go Mona! Go Mona! Go Mona!
Du har helt rätt. Stå på dig!
Älskar din blogg och dina underfundiga inlägg!

GudinnanT sa...

Det är ju inte underligt att folk blir arga...dom har ju inte lika roligt som du har så då MÅSTE dom bli avis på dig som har det så bra.

Glömt att jantelagen gäller i svergie?

Å ja jag är ironisk...

Lotta sa...

Word!!!! My good , kan inte alla ängsliga människor lägga ned?? Bra Mona fortsätt stå upp för dig och dina åsikter. Dom som med flit misstolkar och överdriver allt kan strunta i att läsa bums!!!

Dagens ros går till dig Mona för att du är så bra på alla sätt och vis.

Lotta

epsilon sa...

Ungefär så här sa Fritiof Nilsson Piraten - man kan inte skriva om en synål att nån enögd djävel tar åt sig-. Brukar tänka på det när folk blir förnärmade för att nån uttrycker sin åsikt.

Anonym sa...

Håller med alla andra!
Din blogg, dina åsikter.
Stå på dig, annars gör någon annan det. / Elisabeth

Anonym sa...

ironiskt att du skriver om folk som klär sej barnsligt och super sej fulla som en tonåring. du själv sitter i din blogg och skriver om personer, exakt på det barnsliga sättet som bara en tonåring kan. stenarna skallrar i glashuset, det var visst fler på den där klassfesten som hade stannat i utvecklingen

Marie sa...

Snacka om att ge svar på tal. Förstår mig inte på folk som orkar hetsa upp sig över vad någon skriver på sin privata blogg.
Själv tycker jag att du är underbar och väldigt duktig på att skriva. Jag hoppas få fortsätta roas av många, många framtida inlägg!
Kram
Marie

Jesse sa...

You go girl! Jag gillar din blogg dels för att du är lika "brutal och ärlig" som jag själv. Skiter fullständigt i vem som läser, vill jag skriva att nån är ett asshole så känner jag att jag gör det.. I MIN blogg.

Att dom som 40-nånting ödslar tid på att ringa ner din bror över en sånhär skitsak, rent ut sagt visar i mina ögon bara att dom fortfarande är kvar i skolåldern. Rätt patetiskt. Dom borde kunna skaka av sig det bara :S

Kram på dig!

Disa sa...

BWHAHAHA

Ringer DIN BROR för att klaga på DIG?!?!?! Vad ska han göra? Smiska dig?

Ja, folk är idioter... så är det bara.

Heja Mona!

Ps. jag skrev inte när du visade bilden av dig... du är snygg... och du är vass ;)

I min värld sa...

jeezzeeesss .......att folk orkar.
Om man ingte gillar det som skrivs så är det bara att låta bli att läsa.
Fast medge att det är rätt kul att dom ringer till din bror .....inte till dig.
Det är då man undrar är dom lite, lite, lite fega?

Malin sa...

Kan inte annat än att hålla med. Din blogg, dina åsikter.
Sen kan man itne sympatisera med alla och det är inte ditt problem...

Jag läste inlägget som en krönika. Hade texten publicerats i en kvällstidning och varit undertecknad Schulman hade det varit heeelt andra tongångar.

Och du som går på skrivarkurs och säger att du itne kan skriva. Jag älskade klassfesttexten, just ur krönikeperspektiv.

Heja Mona! :D

Madde sa...

För många människor tror att universum kretsar kring dom och tar åt sig av det som skrivs, liksom inget att bry sig i....

Gillar skarpt din blogg!

Monica sa...

*O*R*K*A

men se det positivt, din blogg blir ju större och större ;)

MonasUniversum sa...

Hörrudu Anonym, som tycker att stenarna skallrar i glashuset:

Get a life för fan. Om du inte har stake nog att inte vara anonym, så why bother? Och by the way, jag kastar hur jävla många stenar i glashuset som jag vill HÄRINNNE. Mitt universum liksom.

Och det är ju inte svårt att gissa var du kommer ifrån.

Frida sa...

Det allra roligatse just nu är att du kan outa vem som kommenterar eftersom du har tillgång till den nödvändiga datan, ha ha! (Stad, abonnemang, IP-adress etc.)

Rock on.

Vickan sa...

Känner igen detta fenomen...klassträffen from hell liksom...de coola som nu är något mindre coola men ändå ska försöka sej på att trycka ner en...jag skulle gå på min reunion men kände helt enkelt inte för att träffa dessa personer för att bli bedömd...ja skulle kunnat ta på mitt bling o finbilen dit, men till vilken nytta...jag behöver inte bevisa nåt för dom. de från skolan man vill träffa gör man väl ändå...

Sen cudos för bloggen, ändra inget! du skriver perfekt :D

p sa...

jeeez..

note to self: behåll inga-klassåterträffar-principen...

Caya Cayenne sa...

Hahahahahahaaaa :) Så bra!

Lola sa...

Såja!!!!
Jag fortsätter att läsa jag ;)
Kram

Helene sa...

Men vad är det för fel på människor, steppa härifrån om det inte passar liksom.
Men det är som i det vanlig samhället, alltid människor som är avundsjuka och ska gnälla på precis allt.
Stå på dig Mona för vi blir bara fler och fler som gillar dig mer och mer.
So You go girl.

Camilla sa...

Heja Mona

California Swede sa...

När jag läste ditt inlägg blev jag shockad. Vilket jävla påhopp på dig som person.. Vad tyckte Tony då??? Han tog dig väl i försvar. Man kan väl för fan inte hjälpa om man inte känner igen folk. Jag blev inte ett dugg sårad för att de flesta inte kom ihåg mig. Jag var väl en "wallflower". Tänk om jag skulle blivit sur och anklaga folk för att vara snorkiga. Herregud, precis som du säger...det var ju 30 år sen vi gick i skola tillsammans. Och inser de som piper att du inte varit på en massa reunions så du kunde omöjligt veta hur dessa tonåringar som du minns dem såg ut som 40+. Ja,ja...och varför tog arrangörerna åt sig. De gjorde ett fantastiskt jobb och maten var underbar...åt som en gris! Stor kram till dig min kära vän!

Anonym sa...

Alltså, det kan bero på att en del liksom kommer tillbaka till den åldern dom var i då. Känner helt igen det där och skulle själv heller aldrig vilja gå på nån reunion. Aldrig i livet. Hade bara otrevliga klasskompisar, varav de flesta inte ändrat på sig ett dugg! Stå på dig bara!

Anonym sa...

Heja Mona!! Håller med fullt och fast!! Kram från Skåneland

Anonym sa...

Bra skrivet! Vad är det med folk och åsikter? Får man bara ha åsikter som inte stör någon annan? Om de inte gillar det du skriver så skulle de ju kunna skita i att läsa...

Annett sa...

Jamen det är ju klockrent - Team Mona! Vi borde trycka t-shirts! ;-)

intern1n sa...

Toppenbra skrivet. Hade blivit besviken om Mona inte skrivit beskrivande men vasst men ändå med medmänskligt intresse över hela fenomenet.
Mona ska få vara Mona, annars är det inte Mona.
Gnälliga läsarkommentarer är ju helt ointressanta - alltid fritt att gå nån annanstans.
Konstiga reaktioner - orättvist mot Mona som blev övertalad, gick o sen kämpade med att försöka komma ihåg folk som efter 30 år bara påminner svagt om sig själva. Låt henne fortsätta ha en positiv bild av kvällen. Heja Mona här regerar du.

Anonym sa...

Och det steg ju mognaden ytterligare, snälla människa lugna dig lite.

Anledningen till att jag var anonym var för att jag äger ingen blogg och du känner mig inte, jag har hittat hit från "Innan du fanns". Mitt namn är Nina Larsson och min mail är larssonnina@live.se

Var jag kommer ifrån? Ja antagligen inte det du trodde i alla fall, om det nu inte var Arvika i Värmland som du trodde.

Jag har inget med din gamla klass att göra, jag är inte en av de personer du skrivit om. Däremot kan man väl reagera och kommentera ändå? Men du verkar ha svårt för kritik, här ska det tydligen bara strykas medhårs. Och då blir det ännu mer ironiskt, DU ska tydligen kunna få kritisera hur du vill för att det är "din blogg och du skriver vad du vill". Du gör dig lustig över att andra tar illa upp, men om någon skriver något till/om dig så blir det ett jäkla liv. Var ju bara några dagar sen du funderade på att sluta blogga för att några skrivit saker som inte passade dig.

Så jag står fast vid det jag sa, jag tycker du svingar stenar.

Och tack för tipset om att skaffa sig ett liv, har man inget liv om man läser din blogg ibland eller? Fint omdöme om dina läsare det, men jag kan lugna dig med att jag har ett liv och mitt liv är tillräckligt bra för att jag inte ska gå och vara bitter över saker som hände när jag gick i skolan!

Anonym sa...

Hej Mona

Jag var där och du och jag umgicks inte i skolan, men jag håller med i allt du skriver. Tänkte gå fram och hälsa men det var så mycket folk runt dig hela tiden så jag lät bli. Problemet som vissa inte verkar fatta, inte minst den som skrev den senaste komentarern här, är att detta är precis så som det är på klassträffar. Dom jag gick med hade lika stora förväntningar som kanske du hade. En av oss var med förra året och sa att detta år inte alls var lika bra. DOm hade gjort det bra, men valet av människor kanske inte var det bästa.
Jag tycker du är bra som står på dig och det är tråkigt att Tim, som själv är extremt fet, kommenterar dig, som ser normal ut. Vi skrattade en del åt det. Och du, förlåt om jag är anonym, men jag vet ju hur dom bär sig åt om man tycker nåt som är annorlunda. Och som sagt, du Nina har ingen aning om vad du pratar om. Och du känner inte ens Mona. Till och med jag, som nyss hittat hit, förstår ironin.

Thereze sa...

Den här bloggen börjar likna Rosings blogg :-) Där kunde ju ett enda inlägg ge uppåt en 400-600 kommentarer, de flesta elaka dock och det har ju inte du som tur är. Har flyttat och bytt många skolor under barndomen och jag kan säga att jag inte skulle gå på en enda reunion (möjligtvis en för att träffa min första kärlek från 1-3 klass). Dom man tyckte om från den tiden har man kanske fortfarande någon slags kontakt med (typ facebook ;-) ) och det räcker. Skit i vad andra tycker och fortsätt skriv som du gör. Alltid roar/retar det någon.
//Thereze