tisdag 11 maj 2010

Märkliga människor

Jag gillar inte att prata i telefon. Jag närmare bestämt avskyr min mobiltelefon. Hellre SMS. Det går fortare, man får fram vad man vill, och det spar tid. Men jag inser att jag måste ha en telefon. Och då tar jag mig friheten att bestämma hur jag vill använda den.

Så därför säger jag så här i mitt mobilsvar:" ...och det är ingen idé att ni talar in ett meddelande då jag inte lyssnar av mobilsvaret.."

Varje dag blir jag lika förvånad. I dag tex. Jag får ett sms om att jag har "14 nya röstmeddelanden.."

Varje dag gör jag samma sak; raderar. Utan att ha lyssnat av.

Alltså. Är jag på något sätt otydlig?

Ni som har Tele2, hur fanken kopplar man ur mobilsvar? Och så förklarar vi p e d a g o g i s k t för tant va?!

12 kommentarer:

Rosa sa...

Så här gjorde jag: upptäckte en dag att det inte fanns.
Skitenkelt!

Jag tror att du ska ringa dom och säga vad du vill så hjälper dom dig med det.
Men du, TÄNK OM du har missat ngt viktigt typ "Hej, vi vill betala dig 1 milj för att skriva en bok!" eller nåt annat festligt. Eller kanske en kines/indier som inte förstår vad du säger på mobilsvaret som lämnat ett meddelande.

Mimmi (Mrs Lee) sa...

Jag har då visserligen Tre men jag ringde och sa att de skulle koppla ur det. Lär nog gå med Tele2 också.

~Johanna~ sa...

Ring kundtjänst. Du får svälja oviljan att prata för ett enda samtal gör att telesvar försvinner. Jag har svarade där jag kan välja om de ska gå att prata in eller inte. Altså kmjag kan säga va jag vill men de kan Inget säga för de kommer inget pip. Jag kan dessutom ha ett annat svar om jag pratar i tel o någon ringer samtidigt. Du kanske har samma funktioner?!

Gafflan sa...

Tele2 sa du...ingen aning.
Själv talar jag aldrig in meddelande på mobilsvar eller andra telefonsvarare. Kan jag inte få prata med personen på riktigt då får det vara men, tack och lov, så finns det ju, som du påpekar, SMS!

E-beth sa...

min chef har ett telsvar utan intalningsbar del..han säger ist att man kan skicka ett mess så svarar han på det när han kan ist.
Vet tyvärr inte hur han gjort, men det kanske vore något för dig också?

Anna sa...

Jag ringde 3:s kundtjänst när jag skulle åka till USA, för jag visste att medarbetarna skulle ringa till mig. Mitt mobilsvar gick in efter typ 4 signaler...De kopplade bort det med en gång! Ring kundtjänst, ljug om du måste! Men du ska väl till staterna snart??

Annica sa...

Om du vill slippa surra med någon har Tele2 en chat på sin sida. Då får du skriva med nån som kan hjälpa dig. Smidigt som bara den.

Anonym sa...

Ring tele2, det gjorde jag. Den var urkopplad på en sekund ungefär. // Åsa

Jupp sa...

Pedagogiskt sa du?

Uppmärksamma nu att jag skriver detta RIKTIGT sakta för att du ska förstå.

Ring din vän. Hon (läs jag) fixar det.

Josefine sa...

Nu säger du vad de inte ska göra då de ringer till dig, säg istället vad de ska göra. "Skicka ett sms om du vill ha min uppmärksamhet snabbare eftersom jag inte lyssnar av telefonsvararen" Då har du sagt vad den som ringer ska göra istället för vad den inte ska göra. Vi tar nämligen inte in det där lilla ordet inte.

Kajsa sa...

Gör såhär... ##67# "ring"

Anonym sa...

Hej,

Jag hjälper dig gärna att koppla ur ditt mobilsvar om du av någon anledning inte lyckas med det själv. Vänligen mejla mig ditt mobilnummer så ordnar jag det.

Med vänlig hälsning,

Alan Kocevic, Tele2.

alan-a.kocevic@tele2.com