torsdag 6 maj 2010

Ordförande i Anonyma Skitgrisar


Hur ofta brukar ni göra rent dom här små raringarna?

Vad det är?

Det är dom där prylarna som sitter längst ned i diskmaskinen.

Jag är ett äcklo för jag kommer bara ihåg det typ en gång i kvartalet.

30 kommentarer:

Sara sa...

Betydligt oftare sen jag började jobba på kundtjänst för dylika maskiner... ;o)

Jupp sa...

Sånt gör jag ALDRIG rent. Men jag ser dock att maken gör det med väldigt jämna mellanrum. Då inser jag, om inte förr, varför jag är gift med älsklingen.

Lisa sa...

Här kör vi manuellt och det är maken som diskar för det mesta. Så diskmaskinens nedre delar rengörs förhoppnigsvis varje dag. :)

Cecilia N sa...

Mer åt en gång i veckan än en gång i kvartalet iaf. Men huruvida det handlar om några gånger i veckan vet jag inte.

Det beror lite på hur ren disken blev sist ...

En gång i tiden diskade den uruselt. Då kom det en dyr karl och luskade rätt på ett veckat plaströr som var igensatt. Det kunde jag skölja igenom själv ibland har jag för mig att han sa. Men jag minns inte var det satt. Ner under luckans gångjärn nånstans tror jag ...

NinaPX sa...

How about aldrig!

Ulrika sa...

Gjorde det för 3 veckor sen. Superäckligt!

MonasUniversum sa...

Lisa: HAHAHHAHAHAHHA!

Inna sa...

Här är det jag som är diskmaskinen och jag blir ren både uppe och nere varje dag.
Men jag är askass på att rensa rören under diskbänken, fast jag vet att det borde ha gjorts för länge sedan. Varför är det så mycket lättare att rensa i badrummet?

Isabelle sa...

Hur ofta? Eh.. typ aldrig. Det är sambons jobb nämligen och jag tar för givet att han sköter sina åtaganden ;)

stort och smått sa...

Eh.... oj. Jag har gjort rent våra sådana en gång (på två år). Hoppas att maken gjort rent dem oftare.

Nu fick jag lite att göra...

Kerstin sa...

På de tre år vi har haft diskmaskin har jag aldrig gjort det. Men jag tror att min fru gör det någon gång i månaden. Runt menstider brukar det vara dags för henne att städa udda ställen som det där i diskmaskinen, insidan av micron och kaklet bakom kranen... Inget jag lider av månatligen, tack och lov! :-D

Finnpajsaren sa...

*skriver upp på to do-listan när jag blir stor*

wettexvärlden sa...

Jesus, vad är det med er folk?! Sånt där diskar jag jämt. Och fläktprylarna. Och ugnsprylarna. Och allt annat som går att ta loss.
Utom toaborsten då, den slänger jag flera gånger i månaden...

Är jag konstig?

MonasUniversum sa...

Trasan: Jag måste fan skärpa mig. Å andra sidan så är den smutsiga disken jag ställer in nästintill ren. Jag hatar när man ställer in oren disk i diskmaskinen. Öhh, jag vet, men det är en noja jag har.

Fast fläkten kör jag en gång i månaden. Sen är jag helnojig med ugn och mikrougn, de rengörs varje vecka. Minst.

Annika sa...

Ska man rengöra de där??
Doh! ;)

Icka sa...

Ugnen, fläkten, diskmaskinen och kökslamporna (glaskupor) rengöres en gång per månad i detta hemmet. Det sker oftast i samband med PMS anfall från helvetet och att jag inte står uuuuuuut med lukten från dessa saker. Ja, för det luktar jättemycket.

Äckligt.

Sen blir jag glad igen.

Batbut sa...

"note till mig själv" - bjud aldrig hem Mona för då lär hon ringa efter Anticimex!

cruella sa...

När disken inte blir ren längre. Jag har ganska hög tolerans.

tizzie sa...

Känns ju vidrigt att erkänna men jag tror du är duktigare än vad jag är...
Får nog säga som som Cruella...

I min värld sa...

hmm sånt äckeljobb överlåtes på sambon ....och han gör det när jag beordrar det :-)
Precis som rensning av avlopp i duschen o handfaten är hans jobb.
Jag vägrar att befatta mig med det och det är nog den enda fobin jag har, allt som har med avlopp att göra får jag svåra anfall av ....
När jag bodde själv hyrde jag in en kompis eller betalade nån för att göra det

Sara sa...

Men skojar du? Jag har precis satt mig ner i soffan efter att ha RENGJORT exakt dom där delarna från vår diskmaskin! första gången på 3 år haha skandal kanske? Nej men faktiskt va dom inte så värst skitiga..inte alls så där" Jag förstår inte hur disken blir ren skitiga" som jag trodde när jag insåg att man kunde plocka loss delarna ;)

Kamilla sa...

oj oj oj då,,,, här kollar jag det varje dag!! Men det har ju egentligen bara en anledning och det är att jag bor i hop med folk av det manliga könet, enbart! Och de vet ju inte hur man sköljer av disken innan den sätts in i maskinen.

inmanejable sa...

Jag kom på mig själv att tänka att jag måste vara sjuuuukt snuskig, för jag kände inte igen prylarna och kunde inte dra mig till minnes att jag någonsin gjort rent nåt liknande.

Men sen kom jag på.. jag har ingen diskmaskin, och har inte haft sen jag flyttade hemifrån. Och mamma brukar göra rent de där grejerna, det brukar hon prata om. Jag vet inte hur ofta, och jag har inte sett det. Men det var i alla fall inte så att jag var så äcklig som jag trodde! (:

P sa...

Ungefär ett halvår efter att vi köpt denhär diskmaskinen fick maken ett utbrott på temat "varförihelveteärdetalltidbarajagsomrengörsilenidiskmaskinen". När hetsen lagt sej och vi kunde prata om saken konstaterade vi att jag, precis som han, alltid rengör silen när den lilla röda lampan tänds. Och utan att ha koll på att den andre också rengjort, tyckte vi båda att det var rätt ofta... Ooups - hur sällan rengjorde vi silen i den förra, som var utan varningslampa?? Mumsigt..

Anonym sa...

VA! De där grejerna har jag aldrig sett förut, hoppas att fästmannen har gjort det. Mikron är annars min grej, den gör jag rent....ibland./Greta

Malin sa...

vad är poängen med diskmaskin och man ställer in rena saker?

De där delarna rengör jag en gång i veckan. Av någon anledning har vi ungefär lika mycket hår där som i handfatet i badrummet. Vet inte hur det går till men så är det. Kan bero på många tjejer i familjen samt 4 håriga husdjur.

När ska du rensa avloppet Mona. det du - det är äckligt!

MonasUniversum sa...

Jamen disken är ju inte heeelt ren. Men sköljer av den och drar ett par varv med diskborsten, innan jag ställer in det i maskinen.

therese sa...

När det börjar se ut som potatismosrester i dom nydiskade glasen brukar jag plocka isär och diska dom delarna. I'm so fräsch =P

Husflugan sa...

Brukade diska äckelpäckelsilarna ungefär varannan vecka för vi har lite konstigt vatten som gör att det blir beläggningar på alla plastdetaljer i diskmaskinen. Men inte nu längre! Ställer in en såndära diskmaskinsrengörare från Finish en gång i månaden (eller så ofta som jag tycker att det behövs) och vips är maskinen ren! Rekommenderas varmt!

Mad World sa...

Aha, de där gör jag rent varje gång jag plockat ur maskinen. Annars blir ju inte disken ren nästa gång.