fredag 14 maj 2010

Schysst timlön

(klicka sig lite på bilden)

Igår fick jag äntligen maken att följa med och titta på granitskiva till vårt badrum. Den jag har väntat på i 7 år.

Eller ja, jag skulle kunna skriva att det var makens idé, men då faller ju lite av den image jag byggt upp runt honom.

Hur som. Vi hittade ett ställe och fick en offert. Och jag kan lätt konstatera att jag är i fel bransch.

2925 spänn för att komma hem till någon och mäta upp en bänkjävel.  Och säljaren kanske inte var så smart som sa att "det går fort då måtten görs via laser."

Men det är bara att svälja och betala. När vi väl hittat rätt stenleverantör, för givetvis måste vi "kolla bland flera innan vi bestämmer oss."

Gahhh..

21 kommentarer:

Carola sa...

Men allvarligt? Vaffan gör de där arbetarna som skär sten - skiter diamanter eller? Hur kan det kosta så mycket??

Jag måste nog lära mig det där ...

NinaPX sa...

Men du Mona, du är väl inte lika dum som jag var i många år; accepterar första prisförslaget från leverantör! Jag förhandlade glatt och modigt med leverantörer i arbetssammanhang utan att tänka på att man självklart ska göra detsamma när man handlar privat också. Nu är jag stenhård, inte en chans att jag accepterar första priset jag får. Betalt för att mäta? No way! Må gott och på dom bara! //NinaPX

Perny sa...

Tack Mona OCH Nina!!!

Vi ska själva renovera och bygga om här hemma och jag hickade nog till jag med när jag läste priset för att mäta men nu har vi lite kött på benen tack vara det här inlägget. Vi ska förhandla :)

Ebba G sa...

Fantastiskt. Om dom där människorna mäter fem grejjer om dagen får dom ihop mer på ett par dagar än jag får till på en hel månad på restauranggolvet. Nånting har gått snett här vad?

Mr Lee sa...

Specialister kostar flis, men det där var väl ändå lite i grövsta laget. Hade väl vart klart smartare av dem att baka in en stor del av mätkostnaden i priset på skivan.

Jag brukar ta 1000kr/h och tycker att det är nästan smärtsamt att lägga fram, får nog lov att fundera om... ;)

Lotta sa...

herregud, men ett tips kolla om inte den kostnaden går på Rot-avdrag??!!! När vi köpte garderober (ingick mät....) så var det Rot på montering tex . I min värld bord det täcka men men bara ett lite tips.

Lotta

Lotta sa...

Alltså jag menar arbetskostnad/mät etc inte materialet. Om det nu var någon som tolka mig fel.

Ha en bra freda!
Lotta

Anonym sa...

Du skämtar mig aprilo?? Har aldrig sett något företag ta betalt för att MÄTA!!! Jösses, det är väl bara en tidsfråga innan företagen här i Lux kommer på det nu. Tur att vi hann renovera badrummet innan.... Fast vi betalade ändå hutlöst mycket pengar.

/Liz i Lux

Anonym sa...

Ja jävlar....helt plötsligt känner jag mig som om jag oxå bodde i finområdet! Jag har faktiskt precis den stenen i hela mitt kök...på alla bänkar! Fast....min man jobbade med det förut...så därför. Hade aldrig fått så´na annars. /B-M

Jupp sa...

Men haka inte uppp sig på det som är dyrt.

Se på hur många billiga borrhål du kan få. Passa på att beställa några extra vettja. De var ju som på Rea! :-D

Anonym sa...

Kan tipsa om http://www.lidsten.com

Billigare än det där stenstället på norrmälarstränd. Levererar även till sthlm. Har för mig att de inte tar massvis med extra betalt för att slipa av kanter vilka vissa gör.

e-beth sa...

Kan komma och mäta för halva priset! ;-)
Nädå men förhandla så att såna saker ingår när ni köper en så dyr tjänst/produkt!
Kolla runt vad andra tar och sätt det emot också!
Någon måtta får det väl vara på att måtta! ;-)

Matilda sa...

Oj! Jag tyckte så och tycker fortfarande, efter ditt inlägg, att vi fick bra pris på vår stenskiva på köksön!
Ibland finns det fördelar med att inte bo i Sthlms-området!

Håller med föregående skribenter: Förhandla!

Anna sa...

Hej du. Brukar läsa här rätt ofta men kommenterar väl inte så mycket kanske... vi köpte bänkarna härifrån: http://www.loimaankivi.se/ Vi gick visserligen dessutom via vår köksleverantör, Kickan Hansson, http://www.kickanhansson.com/, men dom där priserna var det definitivt inte. Och då har vi rätt knasiga mått. Bilder på vårt kök finns på Kickans sajt, http://www.kickanhansson.com/skar_brandstrom_det.htm

Lycka till!

MonasUniversum sa...

Nä, klart jag inte köper utan att deala! Och faktum är att jag räknade iskallt med er när jag lade ut det här, så tack för era förslag. Och du Anonym med skivor från Loimaankivi: vilket kök du har!! Ska kolla upp dom och Lidsten.

Ebba G sa...

Men du, nu har jag klickat mig lite på bilden och läst en aning... där står mallning/mättning. Visserligen är jag inte något språksnille... men nog betyder det något annat än att mäta.... Tror fan att det kostar att måla/mätta stenhelvetet så att det går att använda i ett vanligt kök - dvs blankt och fint och inte så känsligt för saker som annars gärna själv malar och mattar....

Huskatt sa...

Jag hoppas du skojar med det här, för ärligt, det där ska ni inte behöva betala en spänn för!
Min man är snickare/företagare och faan, han ritar upp hela kök till offerter och tro mig, det kostar inte en endaste krona.
Inte skule du vilja betala extra för att kärringen som jobbar i klädaffären hämtar en tröja och visar dig/byter storlek åt dig...

Ebba G sa...

åsså klickades det en gång till... och jo, det står ju faktiskt mallning och måttning. Vilket nog är att göra en mall och att mäta. Det är väl mallen som är dyr kanske? I vilket material måste man göra en mall för att fixa till en sten? Verkar knepigt det där.

Maria sa...

Jag jobbar inom byggbranschen och har kontakter med stenleverantörer och jag kan säga att det där såg väääldigt dyrt ut. Tyvärr jobbar jag nere i Malmö-trakten annars hade jag hjälpt dig!

Så, måste tyvärr säga att din make har rätt... kolla fler leverantörer!

Anonym sa...

Har köpt en fantastisk bänkskiva till köket från:
http://www.diapol.se/about.php
Billigt och helt strulfritt!

MonasUniversum sa...

Anonym: Tack för tipset, ska genast gå in.