fredag 28 maj 2010

När man har bråttomMedan talibanen äter fredagsmys och tittar på TV, och maken fördjupar sig i en tidning intill, så är det ingen som märker att jag drar upp till badrummet med en flaska skumpa och en god bok.

Det hade kanske är bra om det var skruvkork på den här typen av alkohol. Jag är nämligen skiträdd för flygande korkar, så det brukar vara maken, eller nån annan, som öppnar mina flaskor.

Så nu undrar jag hur jag ska lyckas dricka skumpa utan att få en kork i ögat. Och nää, jag kan inte ropa på maken för då tar det 30 sekunder innan de gör mig sällskap här i jaccuzzin.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan hjälpa dig att öppna. Om du kan vänta några veckor tills jag ska uppåt hufvudstaden.

Ebba G sa...

jamen. du ska ha en bra korkskruv med "mothåll".
Då går det bra.

Anonym sa...

Alltså.

Jag fattar att ni har så mycket pengar att champagne belastar er budget ungefär lika mycket som en folköl belastar medelsvenssons budget, och att du tycker det är roligt att visa upp din rikedom för andra.

Men.

Hur smart är det på en skala att dricka skumpa när man nyligen gjort en GBP? Kanske läge då att skära ner på onödiga kalorier som t ex alkohol.

Fast.

Du har ju råd med en ny operation om 10 år.

Eller.

Om 10 år har du betalat för operationen med alla de skatter du betalat och vill ha återbäring på.

Och.

Du tror väl att din kropp mår bra bara operationen får dig att gå ner i vikt ett tag.

Emmelie sa...

Jag måste, för första gången lägga in en kommentar som inte är av positiv karaktär här i ditt universum.

Vi har förstått, så här ett år senare att du är jävligt tät. Och att du tycker om att visa dina läsare detta.

Men! Det börjar bli tjatigt med detta i bloggen. Och jag måste hålla med föregående talare. Att dricka alkohol lite nu och då efter en operation i sådan omfattning lär inte vara farbror doktorns rekommendationer.

Jag kan inte förstå att du inte tar hand om din kropp nu efter att gjort ett sådant ingrepp. Och att du inte är lite mer rädd om den.

Men det är ju jag. I övrigt är du helt underbart underhållande. Fast just idag blev jag lite less.

NinaPX sa...

Luta flaskan lite, hårt grepp om korken med ena handen och runt botten av flaskan med den andra, vrid sen flaskan (inte korken) sex varv. Håll kvar runt korken och låt trycket i flaskan göra resten! Hey presto! Du har absolut ingen anledning att försvara dig själv eller din livsstil mot anonyma kommentarer - så låt bli! (teflon baby!) :-) Må gott/NinaPX

Lena sa...

Heja på dig Mona, nog grejar du detta!!!, Kram

Anonym sa...

NinaPX: Om man inte kan vara utan alkohol efter en sådan här operation finns det en stor risk att det inte handlar om en livsstil, utan om ett missbruk. (Kommer du eller någon annan av Monas fans att reagera över att hon berättar en rolig historia som innefattar bilkörning imorgon?)

Däremot har du helt rätt i att bloggerskan inte behöver försvara sig mot oss anonyma fegisar. Däremot kanske hon bör hon fundera över om den inbillade anonymiteten innebär att vi vågar säga jobbiga sanningar.

MonasUniversum sa...

Gahhhh, att ni orkar. Och som det senare visar sig så får jag inte upp flaskan..

En liten sak bara: många tycker om att ta ett glas vin till helgen.

Jag gillar att ta ETT glas champagne. Och om jag sen häller ut resten så är det väl min ensak. Eller spar till middagsgästerna i morgon. Fortfarande min ensak.

Kill me for that. Eller rösta med fötterna och kliv ut härifrån.

MonasUniversum sa...

...och du som har synpunkter på hur jag tar hand om min kropp.

Kära vän, du ska inte behöva sitta där på andra sidan tangentbordet och oroa dig. Jag sköter mig förmodligen bättre än de flesta.

Men jag unnar mig ett glas champagne några gånger varje månad.

Frågor på det?

Pernilla sa...

Men shit. Att ni orkar! Ni tror på fullaste allvar att Mona sitter och pimplar champagne i tid och otid? 1)Mona jobbar hårt = har inte tid att dricka champagne hela dagarna. 2)Mona är en ansvarsfull öm moder och sådana super inte ner sig. 3)När man har GBP-opererat sig kan man inte dricka mängder så det löser sig liksom av sig själv.
4)Jag träffade Mona igår på en fest. De flesta drack alkohol. Mona drack vatten. Och KÖRDE BIL hem. Utan att blogga om bilfärden. Mona, varför bloggade du inte om hemfärden?

OCh såhär. Om man skulle blogga om alla gånger man INTE dricker alkohol, då kan vi snacka tjatigt!

MonasUniversum sa...

Tack Pernilla. Och du har rätt, hur i helvete kunde jag glömma att blogga om hemfärden.

Nä, sen mitt senaste bryt här på bloggen, så har jag lovat mig själv att inte hets upp mig. Så det tänker jag inte göra.

Och Emmelie, du ska ha credit för att du inte är anonym. Även om nån säkert skulle säga "hur svårt kan det vara att döpa sig till nåt och kommentera". Hur som helst så har jag respekt för din åsikt, till skillnad från det andra puckot.

seglarflickan sa...

åh. jag blir så frustrerad att jag tappar förmågan att formulera mig. kanske är det delvis p g a de där två glasen vin jag har druckit...

men mona, way to go att vara smart nog att lägga pengar på nåt du verkligen vill dricka, de gånger det händer.

och fortsätt att strunta i de där anonyma som påstår sig vara oroliga för din hälsa. you go girl!

NinaPX sa...

Nämen vänta lite nu, Anonym; nu är du inne på att Mona har ett alkoholmissbruk? Jag läste nog snarare en viss kritik kring hennes sätt att "visa upp sin rikedom" och att hon "borde skära ner på onödiga kalorier". Du menade alltså något helt annat med dina syrliga men å så "välmenande" kommentarer? Hade jag trott att Mona kolkade i sig hela flaskan och sen satt sig i bilen imorgon så hade jag inte hängt här överhuvudtaget! /NinaPX

MonasUniversum sa...

Tack NinaPX: right on the spot.

Och tack ni andra. Ni som hängt här länge, alternativt fattat läget, och vet vad som gäller.

Malin J sa...

Oh my God! För det är ju verkligen så att Mona pimplar champagne i tid och otid för att sedan köra bil på fyllan/bakfyllan!
Har ni som klagar på att Mona unnar sig ETT glas då och då inga VERKLIGA problem att lägga ner er energi på?
Jisses. Jag håller på dig Mona.

Britta sa...

Hej Mina!
Då var det dags för mig att lämna ett första inlägg. Jag har hängt här ett tag utan att visa mig. Följer med glädje din blogg som allt som oftast får mig att skratta. Jag bara hoppas att du inte låter dig påverkas allt för mycket att de puckon som är inne och kommenterar och att vi som gillar dig stöttar dig tillräckligt för att du ska fortsätta.
Jag trillade in på din blogg via en kompis blogg, lite av en slump. Jag är egentligen ingen bloggläsare, men din har jag fastnat för och den förgyller många stunder. Så tusen tack för att du finns och för att du fortsätter att blogga trots idiotiska påhopp.
Kram på dig!
/Britta

Sus sa...

Det var väl det jag visste. Du är en alkoholiserad överklasskärring som inte gör annat än att lura oss andra skattebetalare på en massa sjukvård.

Fy på sig Mona!

Jag tycker du ska dricka vatten, gå klädd i kläder från ÖB och inte bli smal nu.

Då passar du mer in i samhället.

(och för att gardera mig mot elakingar så kan jag tala om att jag är fruktansvärt ironisk och vet att Mona hellre tar bilen än att dricka sig full som andra gör en lördag.

Dessutom är jag kär i henne)

Så.