torsdag 6 maj 2010

MålarkluddenOk, nu kommer jag ihåg varför jag alltid färgar håret på salong.

Jag har skrubbat pannan och tinningen i 10 min med noll skillnad. Jag har färg i hela djävla fejset.

Är det nåt bra på TV:n imorgon kväll?

30 kommentarer:

tizzie sa...

Tycker mej se lite rött o grönt där=)

Anonym sa...

Prova majonäs eller en riktigt fet inpackning, det drar bort det mesta. Lycka till!

caroline sa...

hehe ja så går det! jag färgar aldrig själv sedan jag för många år sedan försökte gnugga bort färgen med en handduk så hårt ch länge att jag fick brännmärken.. inte så schnöögggt!

Mrs Data sa...

Hårspray på en bomullstuss kan funka. :)

Anonym sa...

Instämmer med Mrs Data, testa det funkar.
Lycka till!

Åsa sa...

Mm, jag gjorde samma misstag igår fast med ögonbrynen. Presenterar mig numera som skogssnigeln...

Helena m. 4 sa...

Citronsyra (du vet, korn/pulver i en liten kryddpåse) tar bort blåbärsfläcker på huden i kombination med ett par droppar vatten - kanske kan det vara nåt?

Pia [stjerndorff.com] sa...

Då jag färgar håret hemma (vilket jag gör då jag har långt, tjockt hår och dessutom är "fattig student") har jag lärt mig att färg löser färg. När du är klar med att kleta färg i håret tar du helt enkelt lite färg på en tops (exempelvis) och gnuggar där färg kommit utanför, innan du försöker få bort det. Fungerar så sjukt bra att du blir förvånad. Nu kan ju det vara lite sent eftersom du visar upp handduken, men nu vet du om det till nästa gång :) (hittar du lite färg som är kvar i förpackningen kan du ju prova, men jag har aldrig provat "efter färgningen")

Anonym sa...

Rengöringsservetter för ansiktet i återförslutningsbar plastförpackning funkar också!

GudinnanT sa...

Prova att smeta tandkräm MED whitning det funkar ju om man smetat ojämt med brun utan sol. Annars brukar inpackningen man får med lösa en hel del eller vanligt balsam.

Funkar även bra med feta krämer ju fetare ju bättre. Barn olja är att före dra.

Nu är det dock nåt år sen sist jag stog och smeta så kan ju hända att mina knep inte funkar.

Men annars får du göra som Tomas de Leva tejpa lockar vid öronen å pannan :)

Anonym sa...

Gnugga med balsam....brukar funka....om man gör det direkt efter.....:) //Kath.

Sussie sa...

Men Mona ??!! ....Här har man varit borta ett tag och kommer in och läser ifatt, vad fasen händer ?? Vilka människor det finns som bara andas avunsjuka. Trist, säg till om jag ska visa mina enorma muskler ..hehe ...

Sussie ...världens bästa Sussie

Fraggelmorsan sa...

svinto
sliprondell
tippex
eller
rånarluva
brukar jag köra med

Anonym sa...

Ansiktsvatten funkar. Lätt som en plätt :)

Jesse sa...

nailpolish är kanske inte så skonsamt men funkar på mig. (i följd av en fet kräm så inte huden torkar ut helt, ska sägas att jag har "mellan stadium" av psoriasis så fet kräm behövs efter en intorkad nailpolish.. prova!?

Jag har färgat håret själv hemma sedan jag var 15 år, slingar och grejjar på egen hand, men lär sig. =)

kattis sa...

när man färgar håret hemma vilket jag själv gör en gång i månaden. Då tar man lite vaselin och kletar i ansiktet och öronen innan så fastnar ingen färg där :)

Jesse sa...

ett annat tips är att smeka lite lipsyl, nån annan FET kräm i pannan, runt tinningar, öra osv, jämns med hårfästet. Då biter i färgen på huden men akta så du inte får i håret för då färgas inte det partiet!

lycka till nästa gång ;)

intern1n sa...

Men va f*n... Du kan komma med färgfläckar på dina vackra höga kindben, men fokusera! Du har ju inte en rynka! Rak i ryggen, ut med tuttarna... vem ser färgfläckarna. Du bländar vemsomhelst o ror iland med det. Jag står strax bakom o solar mig i glansen, kusin. Kram!

Maria sa...

Men... Vad lustigt. Da jag inte vet vem du ar och bara laser bloggen da och da var jag HELT SAKER pa att du ar blond. Men sa var det ju inte... hela min mentala bild av dig kanns vilsen nu. Hehe.

Helen sa...

Det där är väl inte så farligt... Du skulle se hur det ser ut när jag färgar håret i svart, klarrött eller grönt. Har "hört" om folk som till och med använt aceton för att ta bort hårfärg från skinnet (bara testat en gång), det gör ont minsann. Annars brukar det va lättare att skrubba bort nästa dag eller nästnästa (när det finns lite mer gammalt skinn som lossnar). Annars är ett tips att kladda dit någon fet salva (typ vaselin) INNAN man börjar färga - då fastnar inte färgen. ;)

Betty sa...

Testa att gnugga med Vanish, skulle inte förvåna mig om det funkar. En kompis tog bort fläckar på en tröja med vanish och vips så hade hennes brun-utan-sol-bränna försvunnit på händer och armar!

Anonym sa...

Om du tycker det där var messy skulle du sett sist jag var till FRISSAN! Efter en hel dag ute bland folk träffade jag äntligen en vän som berättade att jag hade röd färg på kinden - att jag hade det i hela pannan kunde jag ju själv se..... så går det när man är släkt med frissan och inte betalar fullt pris!
Det ligger visst ALLTID något i att man får det man betalar för :D
/Sussie

Anonym sa...

Cliniques ansiktsvatten.

regnnatt sa...

Herregud, din blogg är så rolig att jag fnissar mig fördärvad eller garvar högt hur deppig jag än tror jag är, för att inte tala om hur eländig du än är ;D Suverän! Gillar och fortsätter titta in! (Har bestämt att inte "tjyvläsa" bra bloggar - så ropar hej nu, även om jag inte kommenterar så mycket framöver :))

N sa...

Tyvärr tycker ja de ä många frisörer som kladdar värre än ja själv gör hemma...

MonasUniversum sa...

Maria:Hmm, kanske för att jag jämt gör jävligt korkade saker. Och no offence blondie girls!

Regnnatt: Tack snälla och du och varmt välkommen!

Och tack för alla tips hörrni!

Intern1n: Darlo, I love you. Det ska bli jävligt kul att träffa dig och Monica. Och ett par till.

Anonym sa...

Galltvål brukar funka till de flesta fläckar. Det tar då bort hårfärg på golv och handdukar osv, så det borde funka även på dig själv.

Helena m. 4 sa...

...om det är nåt' bra på TV ?
Herregud människa, äger du inte en filmbutik eller två ?!?
Vet inte om den är ute på DVD än men, annars kan jag rekommendera "Valentines Day". Massor av stora & bra skådisar och kul story.

Linda sa...

Pia har samma förslag som min far frisören! Innan man sköljer håret gnuggar man in delar med spillfärg med gammal färg. Då löser det upp färgen. Jag har långt hår och brukar gnugga hårfästet ett varv med mina infärgade hårtestar och då får jag aldrig några fläckar.

Däremot har jag hittills inte hittat en frisör som är duktig - så där ser jag ut när jag betalt massa dyra pengar, så jag färgar hemma! Min far vägrar numer ta i hår - vilket är synd och dyrt!

leena sa...

Om du inte har lyckats hittills så vet jag att sot tar bort rester av hårfärger i ansiktet. Blöt ner bomull och lägg lite aska från öppna spisen så bli du av med färgen.
Lycka till!