måndag 3 maj 2010

Om att blogga för the right reasons

Jag är en vek jävel. Faktiskt.

Jag kan inte läsa, eller höra, nyheter som handlar om barn som far illa.

Jag kan inte heller riktigt förlåta mig själv för att jag inte har följt mitt hjärta med att jobba med hemlösa och människor som är utsatta i samhället. Men det dövar jag med att skänka pengar. Som om det hjälpte liksom..

Och jag tar fruktansvärt illa vid mig om någon är upprörd på mig.

Jag har levt ett ganska intressant liv. Ett liv som jag med lätthet skulle kunna göra en bok av. Om det inte vore för att det kanske drabbar andra människor.  Ett liv jag har valt att inte skriva om här.  Ett liv som skulle få en hel del pretton att sätta i halsen.

Och eftersom jag idag har en mycket intensiv vardag, med både roliga och mindre roliga inslag så bestämde jag mig för tre år sen att börja blogga. För att lätta på vardagstrycket. Det är ju få som arbetar ihop med den dom lever med. Och gör dom det så är det få som har det humöret jag och maken har!=)

Så redan när jag registrerade bloggen så bestämde jag mig för att försöka göra det till en Feel Good-blogg. För jag är ganska rolig privat. Så jag tänkte försöka underhålla de besökare som hittade hit. F ö r s ö k a.

En gång stängde jag bloggen. För all framtid. För jag kände mig obekväm med vetskapen att anställda hade hittat hit. Maken var den som övertalade mig att fortsätta. Trots att jag hackar honom sönder och samman här. Så efter en vecka gav jag med mig och öppnade den igen.

Vid nåt enstaka tillfälle till så har jag stått i valet och kvalet om jag ska fortsätta. Men eftersom jag har fått vänner för livet här, och varit förunnad med att ha riktigt, riktigt trevliga bloggläsare, så har jag stretat på.  Och jag är inte glad varje dag, även om jag låtsas det. För jag tror att om man försöker se det positiva i vardagens lunk, så blir allt så mycket bättre. Jag avskyr negativa, avundsjuka och rent dumma människor. Även utanför bloggen. Sådana håller jag mig ifrån.

Här är det lite svårt att hålla sig ifrån dem. Eller rättare sagt, de tycks ha svårt att hålla sig ifrån mig.  Jag har inget emot att folk inte delar mina åsikter, icke det minsta, tvärtom, det kan vara uppfriskande. Däremot är jag emot rena personangrepp. Och nej, jag köper inte att jag måste tåla det bara för att jag bloggar.

Men herregud så korkat av mig att skriva om något annat än champagne och att fastna i entrédörrar. Tre gånger har jag gjort det misstaget. Tre gånger på drygt tre år. Och jag är väl snart uppe i 3000 inlägg. Och det är här vekheten kommer in. Jag är för vek för sånt här. Sorry.

Så större delen av den här dagen har jag undrat varför jag ska fortsätta.  Om jag kan klara mig utan att blogga. Om jag ska starta en ny, jävligt anonym blogg. (Provade ju att göra det en gång, men blev igenkänd. Jag skriver tydligen för karakteristiskt..) Sen ska jag villigt erkänna att jag är extremt tacksam och mycket ödmjuk inför det faktum att jag har 15.000 besök i veckan. Fatta: FEMTONTUSEN! Jag skiter i om folk fnyser, för mig är det oerhörda siffror. Men jag vill gärna säga att jag har slitit för det också. Fast det får man väl inte. Så jag tänker vidare. Och undrar om det finns andra forum att ge uttryck för min skrivarklåda.

Möjligen skiner solen i morgon, men just nu kan jag säga att blogglädjen har tvärdött.

111 kommentarer:

Trogen jävla bloggläsare! sa...

Lämna mig inte Mona, lämna mig inte!

Fraggelmorsan sa...

Låt inte några små stackars intorkade idioter förstöra ditt bloggande.
Om bloggen ger DIG något, ska du fortsätta. - ser du den mer som ett tvång och som hämmar dig så ska du ju lägga ner.
Idioter finns det i ALLA forum, överallt. Enda sättet att slippa dom är att sälla sig till Shakespeare, Strindberg och Lindgren på Andra Sidan . Och det vill vi ju inte!
Kom tillbaka när du kan / vill. Vi väntar här :)

Anonym sa...

Sluta aldrig blogga Mona! Älskar att läsa dina finurligheter i livet!
/Ann-Mari/Västerås

Lotta sa...

Neeeej Mona, du är ju fantastisk you make my day!!!
Du får inte sluta då vinner dom. Kanske du kan lösenordskydda bloggen? Så att man måste tala om vem man är? Låsta bloggar brukar ju av någon konstig anledning få dom bittra att försvinna...?
Kraaam du är grym!
Lotta

sara sa...

Hej på dig, jag tänker inte lämna något kort inlägg. Alls, hmpf. Glöm det, jag har tänkt och det gör jag sällan på fritiden, du får helt enkelt lida.

Jag tillhör dom där som gärna läser om bubbel, talibaner, galna makar, tonåring och dörrproblem. Jag älskar champagne - glöm aldrig: Vinnaren förtjänar, förloraren behöver. Så att det finns medsystrar i synden är kul.

Jag tillhör kanske inte dina mest regelbundna läsare, men jag uppskattar din blogg högt och rent när jag läser den. Det finns alltid något att fnissa åt.

Självklart kommer jag att sakna dig om det skulle visa sig att blogg-glädjen inte skulle återkomma. Men att som läsare sitta och vet att bloggaren gör det för att han/hon måste, det är inte heller kul.

Du kan ju stänga av kommentarerna, som ett alternativ.

Ville egentligen på detta långa vis bara ge dig en klapp på axeln och dunk i ryggen från Paris.

annannadesign sa...

Men Mona - du kan inte sluta! Vi är beroende... Och som du säger, så behöver du ju en ventil... Du får gärna starta en ny, anonym blogg - bara jag får adressen!
Hang in there!

pangis sa...

Raring, man vet att man är en stor bloggerska när man blir utsatt för påhopp!! Du är stor nu Mona!! Man blir ju liite avis, jag vill också bli påhoppad men mig skiter man i:-) Hur som helst så blev jag alldeles paff när jag läste kommentarerna och hur de utvecklats i ditt inlägg om Sossarnas skattepolitik. Vad har det med din op att göra?? När du skrev att du "tjatat" till dig en op så tog jag i allfall det med en nypa salt och läste med glimten i ögat. Din härliga humor gör att man måste läsa med ett visst mått av självironi. Den gör ju bloggen så bra! För inte sjutton tror väl folk på allvar att man utsätter någon för en så allvarlig och komplicerad operation om denne verkligen inte behöver det? Man kan inte tjata sig till det, riskerna med en GBP är allt för stora för det. Kram på dig tjejen och stå på dig! Skicka surtanterna till min blogg, jag vill också bli stor:-)

Lilla Mell sa...

Från en som är urusel på att kommentera ber jag dig att inte sluta!

Snälla, snälla sluta inte blogga!!!

Du skriver så underbart och förgyller mina tråkiga stunder på jobbet!

Stor kram
//LillaMell

Suzie sa...

NEJ MONA, NEJ!!!! Detta måste vi folkomrösta om!!!

Ting sa...

Mona!!!
Inte sluta!
KRAM!

Evergirl sa...

Har inte alls följt kommentarerna på dina inlägg, men instämmer med dem på detta inlägget: Sluta inte!

Du är en av de där "vanliga" bloggarna som inte verkar göra saker för att det passar att blogga om utan som bara lever och delar med dig av ditt liv. Det uppskattas. Det är faktiskt skönt att läsa om andra människors liv och att inse att de inte är felfria de heller, men att alla (nåja, nästan) är trevliga på sitt sätt.

Fortsätt, och strunta bara i kommentarerna. Eller stäng av så att endast registrerade användare får kommentera, det brukar fungera!

Anonym sa...

Är själv en fattig, relativt ung sjukpensionär men skulle aldrig i livet hoppa på en enskild individ för att saker kanske sticker i ögonen ibland. Jag har oerhört mycket nöje av din blogg trots att våra liv skiljer sig åt markant. MEN jag har humor och självdistans trots att jag bor nästgårds i ful-Bromma. Sluta inte blogga för ett fåtal bittra personer, snälla!

Hälsningar Gina

Finnpajsaren sa...

Men vännen. Nu går vi och snyter snoret ur näsan och sover lite på saken hörru. Sen ringer du din personliga coach om du fortfarande inte känner för att fortsätta blogga imorrn.
Pussokram.

Chrissan sa...

Don't leave us Mona!
Kram till dig för att du är den du är!

GudinnanT sa...

Fortsätt om DU själv vill inte för våran skull, vi beroende allså.

Men tänk så här kör du inte bil varje dag fast alla andra i trafiken kör som idioter? Jo för att du gillar att köra bil å skiter i andra som inte kan köra bil. Eller vänta...om bilen är vanlig det vill säga å inte har atutomat på franska.

Kamilla sa...

Nej för fan, sluta aldrig blogga! Du skänker så många goa skratt när man kanske annars inte var så glad :-) Som jag skrev tidigare så känner jag dig inte men på nåt sätt så känns det som om jag känner dig. På så sätt att om vi skulle träffas så skulle vi ha jävligt mycket att snacka om ha ha!
(och så har vi nyligen släpat hem var sin liknande gammal sekretär:-)

Måste erkänna, att jag är avundsjuk ha ha,,du vet den där avskyvärda sidan hos en människa, men inte på ditt hus, din operation eller dina pengar, för allt det där har jag redan själv. Jag är avundsjuk på din humor, fantasi och spontanitet. På att du kan förvandla de mest triviala ögonblick till något som hundratals läsare garvar ihjäl sig åt! I det har du blivit min förebild, ett mål att sträva efter. Att se de enkla grejorna med humor i sinnet.
Kram igen

Marie sa...

Hej! Nu är det premiär. Med det menar jag att jag aldrig någonsin tidigare har kommenterat en blogg, men nu är det dags!

Jag följer din blogg nästintill slaviskt. Jag har skrattat så galet mycket åt dina inlägg och jag hoppas verkligen att du inte låter dig sänkas av folk som inte har humor. De är inte värda det.

Jag håller mina tummar för att jag ska få fortsätta njuta av ditt fyndiga sätt att skriva. Du är jätteduktig!
Många kramar,
Marie

Singelmamman sa...

Det är nog så, du är stor och då kommer påhoppen. Ta inte åt dig. Om det inte är konstruktivt. Vi andra gillar dig, även om jag inte alltid håller med om allt. Du är väldigt underhållande och ibland sätter jag hjärtat i halsgropen. Det är bra! Hoppas du fortsätter tycka att bloggandet är kul.

stort och smått sa...

Jättetråkigt med inskränkta och avundsjuka människor som inte nöjer sig med att vara det, utan dessutom måste vara missunnsamma. Och sen skriva en kommentar om det!

Pernilla sa...

Tre puckon på 15 000 läsare. MAJ GAD, vad bryr du dig för? Nä. Skaffa lite hårdare hud darling. För du fortsätter. Och så länkar du av bara helvete till mig, jag har bara 700 i veckan. kanske 900 en bra vecka. :)

Minkamera sa...

Öhhhhhh okej, någon som har numret till behandlingshemmet för folk med beroende av Monas blogg??? Jag skriver in mig på stört om du slutar blogga. Japp, så får det bli.

Anonym sa...

Alltså; jag jublade inte att jag blev sjuk igen!!! Jag jublade över det nya stödet jag fick!!

/ÅSA igen

Sara sa...

Bry dig inte om vad några enstaka fåntrattar säger eller tycker! Vad betyder de för dig i det långa loppet? Fokusera på snälla, glada, tacksamma bloggläsare istället - de är mångt mycket fler än de där stackars fåntrattarna...

Smultronblomman sa...

Kom igen Mona! Du fick ett par riktiga råsopar igår, men det går över. Det gör himla ont att utsättas för den typ av påhopp du fick för igår. Du reser dig. Skit i det nu. Det är inga som du känner som gett sig på dig och du behöver inte förklara eller be om ursäkt för var du bor, vad du dricker eller äter.

Ibland får man ta smällar för att man "öppnar käften" och säger vad man tycker. I mitt fall, på mitt förra jobb, blev mitt pris nästan för högt för det. Man drog in min min man i konflikten och min familj och mina barn drabbades. Då tyckte jag att det gått för långt. Hoppas du slipper det jag råkade ut för!

Torka tårarna och ta ett par djupa andetag. Vi är många som gillar det du skriver och vi behöver dig. Jag kan säga att jag inte alltid håller med om det du skriver, men jag gillar att läsa din blogg!

Skulle gärna följt med till Vegas och shoppat loss men har inte så många bonuspoäng. För SJ Prio går väl inte på flyget.... :)>

Gafflan sa...

Att människor inte kan låta bli att vara så trångsynta! Att dom orkar! Kan inte förstå varför man läser något på någons blogg för att sedan kommentera med elakheter.
Fan tar dom! För hur mång bra och fina kommentarer och andra hejarop man får från alla så det dom där enstaka eller enda elaka kommentarerna som sitter som en intorkad snorloska under näsan på en.
Sluta inte Mona!
Jättebamsekramen.

Nica sa...

Oj. Men Mona. Fina du! (ja, jag vet- jag låter så heeeela tiden :)
Känn stödet.
Jag hoppas så att du inte stör dig på dom idioter som inte kan ta en personlig röst. Det vill säga - dom som inte kan lyssna på en medmänniska.
Jag fattar att du tvekar.
Fattar.

Men vill att du ska inse hur mycket du ger. Och hur roligt, bra, klokt och ärligt du skriver
Och det behövs.
Hoppas verkligen att du inte blir uthängd personligt av dina härliga inlägg.

Jag läser dig varje dag. Och tycker att du ska ta ditt underbara, cyniska, älskvärda och helt och hållet genommänskliga skrivande på allvar.
Du har gåvan.
Och du gör att jag vill läsa dig hela tiden.

Basta!
<3

Stina sa...

Skärpning! Bittra människor är inte värda din energi. Jag föreslår att dessa personer själva försöker agera mot sådant de inte tycker är bra, istället för att bitcha mot dig, för att du inte råkar ha samma åsikt som de.

Therése sa...

Snälla, söta Mona, sluta inte! Jag förstår att det är svårt att ignorera när man blir påhoppad, det biter sig fast:( Det är så för mig iallafall, det maler runt i tankarna och får mig att må dåligt. Hur bra jag än har det privat. Din blogg är en av mina ljuspunkter på dagen, det är något av de första jag gör på morgonen, kollar om du skrivit något nytt inlägg som får mig att le. Och som du ser så är det så otroligt många som älskar vad du skriver, låt inte två IQ-fiskbullar-och-säkert-bittraste-tanterna-i-världen-ärkenötter förstöra det. Du är helskön. Stora kramar från Helsingborg.
/Therése

Ebba G sa...

Men du. Jag behöver dig för att fatta att folk som bor i finförorten också bajsar och blir ledsna och kåta och kladdiga och tänker vanliga tankar och har humor och bryr sig. Så att jag inte fastnar och blir en moralisttant som rider på höga horhästar och tror att jag är finare än vem som helst för att jag lagt av med heroinet.
Så. Snälla. Sluta Inte Blogga!
Puss.

Anonym sa...

Näe..inte kan du sluta blogga nu för jag har just hittat hit till din blogg. Jag har läst tillbaka lite grand bland inlägget och gapskrattat många gånger.
Sluta inte!!!!
Hälsningar Lena

Kia sa...

Egoisten i mig tänker: sluta inte!!! Fortsätt, fortsätt!
Men boken då? Jag vill ju läsa din bok. Gärna dina böcker. Många böcker.
Men det viktigaste är att du mår bra av vad du än gör
Vill mest bara sända dig en stor, varm kram!

Anonym sa...

Jag är en av de där anonyma som läser men aldrig kommenterar. Men det här måste man ju säga något om!
Mona, låt inte bittra, sura människor förstöra din dag!
Vi som har lite distans till livet förstår ju att ditt liv är mer än bloggen och att du inte skriver om allt. Du roar oss läsare, och det ÄR en feel good-blogg, som man ser fram emot att läsa och skrattar högt åt. Fortsätt att blogga och bry dig inte om såna negativa kommentarer!//Susanne

Anonym sa...

Snälla Mona, sluta inte blogga. älskar dina kommentarer, bry dig inte om dumma kommentarer

Åsa sa...

Fan, Mona. Låt dem inte vinna!

Skaka av dig det bara! De tror att deras pissiga liv blir ännu sämre för att någon annan har det bra och så blir de missunsamma och avundssjuka istället för att göra något åt det de är missnöjda med med sig själva. Ta inte på dig deras skit!

Evelina sa...

Nej Mona, du får inte sluta blogga! Du anar inte hur många dåliga dagar du har förvandlat till bra dagar bara genom din blogg! Keep up the good work girl!

Anonym sa...

Om du slutar blogga så kommer vi dina fans samla ihop oss, åka till finförorten, leta upp dig och LEVA FAN med champagne och svängdörrar på din gata tills du börjar blogga igen (eftersom vi är femtontusen kommer vi höras SATAN). Basatt du vet! //A

Cecilia sa...

En massa kramar åt dig ikväll Mona, imorgon är en ny dag! Du är verkligen otroligt duktig på att formulera dig i text och det är väl därför din blogg är min absoluta favoritblogg. Jag är själv riktigt dålig på att beskriva saker när jag väl ska skriva ner dem. Det är tyvärr också därför jag sällan kommenterar dina blogginlägg. Jag vill att du ska veta att du, med din självdistans, dina ohämmade texter och ditt språk, imponerar mig alltid, du gör verkligen min dag. Varje dag! Och sambon får titt som tätt höra om allt du skriver! Vi båda önskar innerligt att du fortsätter blogga.

Du kan ju faktiskt gör som vissa föreslår, lösenordsskydda bloggen eller ta bort kommentatorsfunktionen. I slutändan är det ändå ditt välmående och din inspiration till att blogga det enda som spelar någon roll. Jag hoppas bara verkligen att dessa negativa kränkande personer inte får dig att sluta blogga. De är inte värda den uppmärksamheten och du är fan inte värd att bli påhoppad som du nu har blivit! Sköt om dig!

/Cecilia som verkligen uppskattar det du skriver här oberoende av vad du skriver om

Malin sa...

Jag är ny hos dig, och jag kan inte riktigt få nog av dina inlägg. ALLA slags inlägg. Skriv på och skit i dumma mäniskor. Alla vi andra 15000 står bakom dig. Ser du oss? Känner du vårt stöd? Bra, för vi finns ju här för att du låter oss finnas här. För att du delar med dig av dig till oss.
Karlskronakramar

Pernilla sa...

Men Moonisch! Du har ett sånt FANTASTISKT sätt att skriva, jag läser dig varje dag, ibland kikar jag in flera gånger för att se om du skrivit något nytt.

Jag kan säga med 100% säkerhet att du får 14 999 personer (15 000 är ju helt SJUKT mycket förresten!) att garva varje dag.

So, don´t you DARE stop ´bloggin, honey. ;)

Puss&kram/Pernilla (-10kg);))

Jenny E sa...

Åh, jag hoppas lusten kommer åter, för lusten att läsa dina roliga inlägg finns kvar härute! Du har ju en störtskön stil.

Irrhönan sa...

Har inte kommenterat förut, men läser allt med stort välbehag och många glada fniss.

Tack för att du förgyller min bloggvardag!!!!

tizzie sa...

Jag tar oxå numret till behandlingshemmet för beroende av Monas blogg..
O jag skulle lugnt , personligen, ta o säga ett o annat till dom puckade päron som lägger sin negativa energi på att få dej låg.
Mona, du ger så många så mycket!
O lägger du av så kommer jag att åka till finområdet o snacka lite vett i huvet på dej=)

Åsa i Uppsala sa...

Nu tror jag borgarbrackan ska ta sig i kragen och rycka upp sig.
Politiska diskussioner kan berörda läsare hänge sig åt i andra forum.
Sträck på dig, upp med hakan - du skriver fantastiskt. Tänk på att vi är 14997 stycken som tycker det!

Pillargontanten sa...

Nej, Mona, du får inte ge med dig, det finns alltid gnällspikar, och de suger energi, men skit i dem!
Vi andra minst 99,9% av dina läsare, gillar dig och dina knasiga upptåg och vi vill inte sluta läsa!
Jag gillade faktiskt ditt inlägg om Mona Sahlin, för det är väl det som retat nån förståss?!
Men sån är politiken, och man måste få säga vad man tycker, speciellt i sin egen blogg:O)

Fortsättningskramar från Värmland!

Malin sa...

Nej, nej, nej!!!
Du får inte sluta blogga, vännen!
Det finns ingen som skriver så satans bra som du, jag följer dig slaviskt!
Stor kram, Malin

Colourpoint sa...

Om du slutar blogga går min värld under! Ärligt är det till din blogg jag vänder mig till när jag är depp och du är nog bättre än lyckopiller, sluta inte blogga!!!

Ann-Katrin sa...

Sätt upp bloggen så att man bara kan lämna kommentarer om man identifierar sig, i alla fall under en tid, det brukar visa sig att det är jäkligt mycket lättare att komma med personangrepp om man kan vara anonym.
Och visst, ta en paus. Men du kan inte försvinna, då DÖR vi!!! (Jaja, jag kanske överdriver lite då. Lite, bara lite).
(På min sidoblogg hade jag ett sådant inlägg med konstiga hatkommentarer och det inlägget tog jag bort, för det var jäkligt obehagligt, så jag förstår dig (även om mina bloggar är pyttesmå)

hanni P sa...

Jag instämmer: you make my day! Och om du startar en anonym blogg så kan du väl maila mig adressen dit...

Annika sa...

Jag tar dig lite i örat nu, du kan väl inte låta tre pers förstöra för både dig och oss?!?!?!
Jag delar inte alltid dina åsikter, jag är emellanåt lite avundsjuk men jag gillar i allafall att komma hit till dig. Precis som det är med andra vänner och bekanta - man umgås med dem fast man kanske inte gillar precis allt de gör och säger. För man fattar ju att det är likadant åt andra hållet s a s, men de umgås med en ändå.
Just nu kan jag bara konstatera att för tillfället fungerar din inre GPS lika kasst som den du har i bilen, du irrar iväg åt fel håll! Så, basta, tillbaka - om du har tre knäppa läsare så straffa inte oss alldeles "vaaaanliga och fullständigt noooormalaaaa" - vi vill fortsätta läsa dig, skratta och småkäfta med dig i kommentarerna! Styrkekram!

Anonym sa...

Hej!
Jag har inte läst din blogg så länge men jag är helt såld! Du skriver såå bra och du får mig alltid att skratta. Tack, snälla du. Nyss undrade min långa, buttra tonårsson vad jag gjorde. Jag sa att jag läser en fantastiskt rolig blogg som får mig att må bra. Sluta inte blogga för några surproppars skull. Du e bäst! Kram

Marie sa...

Är en av dina 15000 läsare. Läser dig varje dag men kommenterar sällan. Jag tycker det skulle vara oerhört tråkigt om du lade av att blogga, du skriver roligt, engagerande och du bjussar på dig själv. En bra bloggare. Jag har full respekt och förståelse för om du slutar - elaka kommentarer är inte alls roliga att få! Man tar åt sig oerhört av näthatet som finns, håller med den som skrev om artikeln i dagens SvD om just nätet och mobbing. Vet inte om de kommentarer du har fått kan kallas mobbing men elakt var det.

Vet du, jag tycker det får stå för dom. Det är synd om de människor som kommenterar anonymt, speciellt om det är elaka sådana. Det säger mycket om dom.

Blogga vidare du! Fast du ska kanske låta politiken vara om du inte vill ha fler påhopp. :-) Bamsekram från trogen Marie

Anonym sa...

Älskade Mona. Internet bebos av missunsamma, elaka och rent ut sagt jävliga idioter.

Men.

Internet bebos också av älskvärda och fantastiska människor och vänner.

Och.

Det är de sistnämnda du ska fokusera på. Du är bäst. Och vi är många som älskar det du skriver, för att det är det just Du skriver, oavsett om vi håller med eller inte.

Skit i dårarna och stå på dig!

Pusspuss!
Joanna
www.livsvinst.se

Lotta sa...

Blev aningen fundersam när jag läste inlägget, inte kan väl någon ha skrivit något så bittert i dina kommentarer, sen kollade jag lite och HERREGUD vilka bittra människor det finns!

Jag läser till förskolelärare och har över somrarna arbetat inom vården så som "bitterfittan" med kommentarerna gjorde. Det tjänas kanske inte några stora pengar men Det är väl hennes val att arbeta med det hon gör.

Känner inte dig och maken men ni verkar kämpa på ordentligt för vad ni har och jag tycker det är bra att du unnar dig champagne och att maken unnar fiskarna något gott, haha.

Som du sa, du har många fina människor som läser din blogg, inklusive denna 23 åriga lärarstudent som alltid skrattar gott åt dina härliga inlägg.

Emma sa...

Jag är en av alla som läser din blogg vareeeeviga dag, men som aldrig kommenterar. Sorry..
Men jag ÄLSKAR den, du är så sjukt rolig!
Så nu hoppas jag med alla andra att du inte väljer att sluta blogga.
Håller tummarna för att det ska kännas bättre snart!
Kramkram

Anonym sa...

På mitt jobb kallas de elaka och missunsamma "arbetskamraterna" för riktiga energitjuvar. I mitt lag har vi därför lovat varandra att aldrig haka på eller låta oss nersölas av de negativa vibbarna som dessa personer ger ifrån sig.

Vem äger problemet? Inte du Mona eller alla vi andra som med glädje läser din blogg varje dag, utan energitjuvarna som valde att förstöra din söndag.

Låt inte idioterna vinna utan vänd dem stolt ryggen och fortsätt regera i bloggbranschen.

We love you!

//Helena i Örebro

Anonym sa...

Jag säger som många här, lämna oss inte! Du är en underbar människa som skänker så mycket glädje!
Jag lever på 800 kr i månaden (egentligen 1000 men 200 går till att betala av datorn) så jag har det fattigt som sjuttsingen, jag har inte kunnat köpa nya kläder på flera år,jag har knappt några vänner och min familj är bokstavligen sjuka i huvet! alla utom tre, två systrar och en systerdotter.
Jag gråter mig oftast till sömns varje natt för att jag inte har någonting.
Men du, du får mig att skratta och inse att även om dagen kan vara jobbiga så kommer det roliga stunder!
Jag orkar med dagarna, och jag får skratta tack vare dig!
Snälla lägg inte ner! Jag ber dig..

Anonym sa...

Mona!!! Du är ett ljus i vardagen!! Du ger mig glädje. I vår familj läser vi alla din blogg o den är omtyckt och roar oss allihop. Stå på dig!!!
Kram

Mia sa...

Det verkar vara nu dina läsare som bara läser och inte kommenterar kommer fram. Och så gör även jag. Jag följer din blogg och skrattar högt och hjärtligt åt dina inlägg. Jag tvingar även maken att lyssna på det du skriver för att jag tycker att du är så härlig.

Sen att det finns surkärringar (eller surgubbar?) som prompt MÅSTE vara bittra och utåtvända är tyvärr bara ett faktum.

Jag hoppas verkligen att du fortsätter skriva. Bloggvärlden skulle inte vara sig likt utan dig!

Trevlig kväll!

elin sa...

Men nej! Du får inte lämna oss! Bland allt elände som kan komma i livet är det väldigt skönt att ha en som dig som sprider glädje. Sluta inte för att dom inte kan glädjas åt andra. Vi vill ha dig här. 98 % av alla som läser älskar dig och det du gör, skriv för oss, och skit i dom andra ålahuvuderna som inte ens vet hur man stavar till "hyffs".

B sa...

Nej, nej och åter nej! Jag läser dig varje dag, ofta flera gånger. Är jag bortrest sitter och läser ikapp för att inte missa något. Du har den bästa bloggen på nätet, Nej, ni är två. Wayne är den andra. Er missar jag aldrig och er lämnar jag inte.

Ta en yttepyttepaus, slicka dina sår och gå vidare. VI BEHÖVER DIG!

Helene sa...

15000 som besöker dig varje vecka är helt fantastiskt.
Av dem så är vi 14997 st som vill ha våran Mona kvar i bloggsfären.
Så ta några dagars vila, sov på saken men snälla kom tillbaka.

Mona vi Löööööööv You :)

Millemeramys sa...

WTF! Vad är det jag läser, sluta blogga??? Vad ska man då läsa till frukostflingorna? Alex schulmans tjöt om hur han leker halv åtta hos mig? Tidningen? Glöm det! Gör oss alla en tjänst, skriv oss till en bra dag!

Tjillevipp morsan sa...

Men fan. Det här är ju inte bra..

Jag tycker verkligen att du ska deppa lite ikväll över tröttmössornas småaktighet. (har läst och bedrövats och förfasats och ruskat på skallen..)

Men sen imorgon sträcker du på dig, svär ev. en liten sista ramsa över tröttmössorna, och sen fokus på oss 15.000(JÄVLAR!vad många) som är med dig på ditt fantastiska bloggtåg.

Marie sa...

Mona-du gör som du vill, du SKA göra som DU vill.

Mona-glöm inte bort att du är värdefull

Angelica sa...

Asså jag berättar för folk om din blogg.
Jag är 20 bast och ääääälskar en gammal tanta som dig ;)
Så sluta för gudskull inte blogga.
Vad ska jag då smygläsa på jobbet???

Anonym sa...

Åh första gången jag kommenterar, gör det aldrig annars. Bara läser o njuter av dina inlägg. Men nu måste vi anonyma läsare som vanligen inte skriver resa oss och visa att för oss är du guld värd. Läser din blogg varje dag o det är bra! Du är helbra!

Har varit i svängen med eget men då utan barn, hus och allt vad det är! Du är stark... och vi 15 000 som frivilligt läser dina inlägg... vad ska ljusa upp våra dagar om inte du gör det??? Ta nya tag och ta med oss läsare till Vegas! Vi behöver dig =)

Kram Sarah

Inna sa...

F*U*C*K Mona!
Inte kan du ge upp för inskränkta människor som inte kan se längre än näsan räcker.
Jag skriker i kör med alla andra. FORTSÄTT BLOGGA!!!!!!!

Något annat finns inte på världskartan!
Barasåattduvet!

KRAAAAAAM
Inna som njuter av dina skildringar av en tills synes helt normal vardag och som ibland är jävligt avundsjuk på din förmåga att skriva^^

Anonym sa...

Vad ska jag säga som de andra inte redan sagt? Nädu Mona, både du och jag har slutat och börjat blogga igen och jag förstår PRECIS hur du känner det. Finns det ingen glädje när man sätter sig vid datorn så ska man sluta. MEN, stort MEN, jag vill att du ska veta att du är oerhört duktig och att du skänker många människor skratt och glädje varje dag. Det betyder något, och jag hoppas att DET kan få dig att fortsätta skriva eftersom att det ger dig glädje tillbaka. När jag läser alla dessa fantastiska kommentarer du får så tänker jag att du borde fortsätta, inte bara för vår skull, utan för att du själv i det långa loppet får mycket tillbaka! Men som sagt, ingen glädje vid datorn - bara att lägga ner. Sov sött
Kramar Pierre

Anonym sa...

Lov you darling! Du är inte ensam.
http://www.newsmill.se/artikel/2010/05/03/oppet-brev-tre-fragor-vi-foretagare-vill-diskutera-med-er-politiker

Agneta sa...

Så många skratt du gett mig och så många mörka vinterdagar när jag mått "piss" som du har förgyllt så hoppas jag av hela mitt hjärta att du fortsätter blogga.

Strunta i dom humorbefriade gnällspikarna dom lider nog bara av Sveriges största folksjukdom, nämligen avundsjukan och trots all forskning så har ännu inget botemedel kunnat framställas, synd nog.

Kram Agneta

Kattis sa...

Nehejdu. Du skulle bara våga sluta. Din blogg är min favorit bland alla på internet, tätt följd av Linda :)
Du är så väldigt normal på nåt vis :) fastän du lever ett totalt annat liv än mig. Jag kommenterar inte så ofta men läser flera gånger om dan.
Du har gåvan att skriva för massorna. Att passa in för en så stor andel läsare som alla är olika och lever egna liv men som ändå fängslas av dina ord. Du är så bra.

Cicki sa...

Mitt liv är så långt bort från ditt liv som man bara kan komma. Nästan i alla fall. Ändå har jag aldrig någonsin känt mig trampad på eller överkörd av dig när du skriver om dina LasVegasresor och champangefyllor. Däremot har du förgyllt mina dagar snart i två och ett halvt år. Av någon outgrundlig anledning var det din blogg jag började läsa (tror jag i alla fall). Sedan dess har jag läst allt du skrivit. Vissa bloggar har jag skummat ibland, men aldrig din. Många gånger har jag garvat läppen av mig, som du själv skulle uttrycka det.

Hjälper det att säga att du ska skita i de avundsjuka. För det är precis det dom är, AVUNDSJUKA. Jag hoppas du fortsätter, om inte annat så bara för att ge de avundsjuka FINGRET.

Jenny sa...

ojoj vad jag kommer sakna att läsa din blogg om du lägger ner! Jag hoppas du hittar ett sätt att skaka av dig negativa kommentarer. För se vad många positiva du får :) Du är en härlig kvinna du, det vore roligt om du ville fortsätta dela med dig av en del av ditt liv :) /23-årig trogen läsare

Monica sa...

tänker inte ens kommentera detta!!
Du vet vart jag finns
LOVE♥

camilla sa...

Vill bara tala om att alla jävla sursubbor kan sluta läsa bloggen.
Jag vill oxå säga till Mona -sluta inte blogga pgr av några subbekärringar.

Camilla Houston Texas

Monika sa...

Jag är också en av de där 14997... som kanske inte är så vansinnigt duktig på att lämna kommentarer, men jag försöker iaf! Oavsett vad så ger du mig minst ett stort gapskratt varje dag, och det skulle bli väldigt tomt utan den dagliga Mona-dosen.
MEN, som många skrivit, du ska göra vad som känns bäst för dig. Det enda vi läsare kan göra är att hoppas på att du väljer att fortsätta blogga. Men känns det inte rätt så ska du inte göra det bara för att läsarna vill.
Sov på saken, och känn efter hur det känns imorgon.

William Witsman sa...

Jag förstår inte riktigt tror jag. Varför du blir så arg. För att mågra få, mindre än en promille av dina läsare, har förutfattade meningar om dig. För att några, troligen helt okända människor inte unnar dig det livet du lever. För att några blir provocerade av ditt politiska utspel. För att några vill provocera dig.
Skit i dom. Det är inte dina närmsta vänner som sviker dig direkt. Det är okända människor som har problem som dom projicerar på dig. Du behöver inte dom. Du behöver inte bry dig om deras åsikter.
Jag har läst igenom inlägget om mona och alla kommentarer. Det finns så många som beskriver hur mycket dom älskar din blogg och din humor etc. Det är ju dom kommentarerna man ska plocka ut och vårda ömt. Resten drämmer man ner i soptunnan.
Hope to see you around...

Malde sa...

Jag har inte sett en begäran om att sluta blogga, i tio exemplar, inlämnad till mig för två år sedan. Så du slutar f-n INTE att blogga. Basattduvet!

Kramar i massor till dig!

Anonym sa...

Klart att solen skiner imorgon/idag :-). Det är dessutom din dag. Grattis! Skit i de tråkiga inläggen, det var ju inte speciellt många, läs alla andra två gånger istället. Kram LiSe (som sitter på övertid för jag var ju tvungen att läsa alla inlägg)

Madeleine sa...

Mona, du är bäst!!! Låt inte andra förstöra din och vår glädje! Du kan byta bloggadress men bara om du berättar för oss som inte är helt iq-befriade vart du tar vägen ;)

Kanske kan låta någon annan läsa igenom och rensa bort kommentarer som är personangrepp? Kostar kanske pengar, fast jag tror nog att någon liten länk i din blogg är värt oerhört mycket ;)

Det kanske går att spärra vissa ip-nummer?

Sandra sa...

Klockan är efter midnatt och här ligger jag i sängen, med pattarna i vädret och avslutar (påbörjar?) dagen med att läsa din blogg. Varje natt.
Kan väl tilläggas att jag ligger och ammar min bebis haha.
Du får inte sluta blogga! Ville bara säga det.

Micco sa...

Jag säger bara.

Du skulle bara våga!

Carola sa...

Men fan. Skit i dem, Mona. jag har precis hittat din blogg och jag kollar den flera gånger om dagen. Dela din vardag. Ta till dig av den glädje du sprider. Den höga igenkänningsfaktorn och att du skriver på ett sätt som får vissa av oss att skratta. Din humor behövs.

Jag har levt på att skriva en stor del av mitt liv och jag skriver inte en tiondel så engagerande som du.

Birgitta sa...

Fuck em'!
Mona, you are the best, bar none.

lenislenis sa...

Du är grym!
Go for it Mona, just GO!

Josefine sa...

Hörredu Mona, jag har egentligen ganska mycket att tacka dig för men det vet du inte om eftersom jag inte riktigt vågat skriva det i ditt öppna kommentarsfält. Nu är jag ju av den tanken att människor ska göra det de mår bäst av och tror du att du mår bäst av att lägga ner så kan jag inte säga att du ska fortsätta för dina 14997 läsare som tycker om dig.

Men såhär är det för den här läsaren. Du får mig att le när allt annat suger hästballe (förlåt för ordvalet) då min fulla mamma har ringt och jag behöver skingrande av tankar för en stund. Eller när jag behöver en miniupaus i tysta läsesalen på universitetsbibblan och surfar in här (jag har blivit bra på att se enromt koncentrerad ut och flitig när jag läser din blogg). Jag är enormt tacksam för det du givit och jag vet att jag inte kan ge tillbaka det mer än att säga att du är fantatsisk. Tack. Kram

Lottis sa...

insåg just att jag kommenterade på fel inlägg nyss...

Stay...stay...please...

Silverscreen sa...

Jag stämmer in bland alla andra. Låt inte några idiotiska bitterfittor ta alla din energi! Vi är många här som faktiskt älskar dig, Fokusera på oss ist! :)
KRAM!

Anonym sa...

Visst är vi lite konstiga (för jag är likadan) när vi trots en oerhörd positiv respons fokuserar på de få som vi uppfattar som negativa? Jag har klurat mig grå på det där och kommit fram till att de där som tränger igenom allt det positiva ju egentligen också tränger igenom mitt skal, mitt försvar och träffar där jag är som mest sårbar. Sen spelar det ingen roll hur många dunk i ryggen och hejarop man får, det dom säger gnager ändå. Hoppas du hittar ett konstruktivt sätt att hantera det här för det vore trist om du slutar att blogga.

Annika SE sa...

Grattis på namnsdagen. Och du, DU är BÄST!!! Tack för all positiv energi som Du sprider omkring Dig. Det hjälper så många i vardagslivet, tack för att Du delar med Dig av Ditt.

surromamman sa...

Awww... love you. Now, today and always.

Och är det någon som går mot strömmen så är det väl jag, men är jag mindre värd som människa för att jag inte delar åsikt med de flesta här i livet? 3 eller 8,9 miljoner svenskar som gärna ger sin syn på saken, och som hatar det jag gör, rubbar mig inte. Can´t please everybody.

KRAM

Rosa sa...

Tönt.

Du är för smart för att bry dig om folk som gnäller och beter sig som idioter.
Det är folk som Kissie, Missie, Pisse och allt vad dom heter som tar åt sig och bryr sig.

Skit i det nu och sätt fart på det här stället.

Helen sa...

Skit i jantelagen och alla idiotiska människor! Här är ännu en som älskar att läsa din blogg. Suck för påhoppare, skulle man vilja ha en ytterst seriös & tråkig blogg då går det att leta reda på nån politisk sån (eller liknande). Men varför skulle jag vilja det, skrattar ofta så att jag kiknar när jag läser det du skrivit. Du förgyller min dag, så det så! :)

Annette sa...

Men Mona - om du slutar blogga måste ju denna anställda männska börja göra rätt för lönen, och sluta titta in titt som tätt efter nya inlägg om dina öden och äventyr!

Cina sa...

Nämen! Så här tycker jag: Om man sticker ut hakan får man ibland en smäll. Så funkar det. Överallt. Man får välja liksom, vara en som aldrig sticker ut hakan och får smällar då och då eller lära sig att tåla dem, suga på dem ett tag och bestämma sig för om det är värt det eller inte, ska det beröra dig eller inte. SEN bestämmer man sig. För tusan, Mona! Inte går du omkring och grämer dig i vardagslivet, de du gillar gillar dig och de andra? Ja, de finns, kommer att finnas och höras. Ta inte åt dig så! Jag är förvånad. Faktiskt! Kom igen nu! Seså! Jag gillar din blogg. Varm kram och grattis på namnsdagen!

Anette sa...

Nej nej nej inte sluta blogga!!! Jag är beroende av din blogg.Brukar skratta så tårarna rinner.Du skriver så underbart!! Strunta i dom knäppisarna som skriver knäppa komentarer ta inte åt dig!

Åsa C sa...

Som vi brukar säga här hemma: Det finns idioter till allt. Med det menar vi att de kan säga/göra vilka idiotsaker som helst och man kommer inte undan dem hur man än bär sig åt.
Så sluta inte blogga för vi tycker jättemycket om ditt sätt att skriva.

Undertecknad sa...

skriver inte ofta kommentarer, men läser varje dag. Du skriver underhållande och du bjuder på dig själv. Att ditt liv skiljer sig från mitt är ointressant. Du får mig att skratta och jag hoppas att du kan skaka av dig bitterf*tt*rnas surkommentarer och ta till dig alla positiva kommentarer. Fortsätta att dricka champange, åka till Vegas och njuta av livet. Å våga inte sluta blogga, jag (och tydligen en del andra) vill åka med på resan.

Styrkekramar

Hoppas du

Stina sa...

Det vore faktiskt ren och skär katastrof om du slutade blogga, din blogg gör min dag! Varje dag. Du är så fantastiskt underbar på alla sätt och vis. Jag är ingen hejare på att kommentera dock, men jag uppskattar verkligen din blogg. Hoppas att du fortsätter, för utan dig och din blogg vore min dag lite tråkigare. True story.

Sabina sa...

Du och din blogg är fantastiska inslag i min dag. Jag vågar mig på att säga att jag inte klarar mig utan dig :)

Du underhåller och roar, ryter och röjer och allt det med stort hjärta.

Våga inte sluta! :)

Anonym sa...

Se så många som älskar dig och din blogg! Jag är en av dem!

Sluta inte, snälla, sluta inte! Du lyser upp min störda och trista vardag. Du behövs!

Veronica sa...

Namn och adress på nötterna som har gjort detta!! Jag söker upp dom själv, hur tjejjig jag än må vara (för o inte tala om för feg för att slåss) men jag avskyr när det blir så här. Det spelar ingen roll hur många positiva kommentarer man får, för de få dåliga, det är dom man kommer ihåg :/
Jag har inte kommenterat förut fast jag följt dig i lite mer än ett år nu...
Men, du känner bäst själv om du orkar/kan/VILL fortsätta. Men slutar du lämnar du en bloggvärld med tårar efter dig... Skulle sakna dina inlägg sjukt mycket!!!!
.... så var det med det....
Tack för ordet.
Kramar

Eva sa...

Vet du vad Mona?

Man behöver inte lyssna på de som inte har nåt vettigt att säga. Visst kan man lyssna på de om man vill men det är helt ok att ignorera de.

Nu har inte jag heller så mycket vettigt att komma med men men... Jag var iaf in o kikade i det "heta inlägget"'s kommentarer men insåg att det var en hög med bittra människor som helt plötsligt gav sig till känna här. Iom att de verkar veta en hel del om dig så innebär det att de ändå läser din blogg och troligen följer den troget. Så jag tror att de ändå vill ha en del av kakan.

Det vore oerhört sorgilgt om du skulle välja att sluta blogga. Det skulle bli ett enormt stort svart hål i cyberspace. Och framför allt - VAD FAN SKA JAG LÄSA DÅ FÖR ATT FÅ MIG ATT MÅ BÄTTRE????? Jag bara undrar!

Du ger så otroligt mycket till så många människor. Du har som du skrev 15000 läsare varje vecka och jag antar att den större delen av den siffran är troget återkommande läsare. Inte tror du att man lägger en massa tid på att läsa nåt man inte tycker om?

Never give up!!

Anonym sa...

Läser Dig varje dag, skrattar gott många gånger (Du Bjuder verkligen på Dig), håller med dig lika många gånger = gillar dina inlägg. Kommenterar dock inte så ofta, men vill att du ska veta att jag uppskattar Din Blogg väldigt mycket och rekommenderar den till alla som vill ha en stunds "underhållning". Keep-On-Blogging!! Kram Kath.

Bloggfan sa...

Jäklar vad man missar prylar när man inte har hängt här på några dar...! Jag är ohyggligt tacksam att du inte lägger ner bloggen, jag använder den som uppåttjack när vardan känns motig. Go Mona Go!!!

Carin sa...

Nej Mona, snälla sluta inte! Jag brukar inte kommentera, men nu måste jag.
Det ger mig alltid något att läsa din blogg. Antingen gläder du mig med din humor, eller så frustrerar du mig med dina åsikter, som jag inte alltid håller med om. Men det är som sagt alltid givande.
Du är en liten solstråle i mitt internetliv. Hoppas att du fortsätter!

Karina sa...

Mona, skit i dem. Man kan faktiskt låta bli att läsa din blogg, så enkelt är det. Det finns alltid idioter som måste klaga och reta upp sig.

Jag som säger till alla att dem ska läsa din blogg.
First Hotel Grand i Alingsås läser din blogg :)
Du är bäst!!
Kram Karina

MonasUniversum sa...

Karina: Tack, vad gullig du är! Jag ska skaffa mig lite mer skinn på näsan...

Anonym sa...

Strunta i surkärringar och gubbar. Du gör min tillvaro lite roligare och tycker det är sk-tkul att läsa om din champagne och dina andra lyxproblem :-)

Ha det himla gott
Stor Kram
Jennie

Anonym sa...

Hej Mona!! Hittade din sida via en annan blogg i höstas och har nu plöjt igenom allt du skrivit. Jag har skrattat så tårarna har runnit, känt med dig och lidit med dig.

Du är underhållande och beroendeframkallande!!!

Jag brukar ibland läsa dig när jag sitter i receptionen på jobb eller på kvällarna hemma och du är en ljuspunkt efter en dags slit.

Kramis från en trogen bloggläsare vid namn Lena i Skåne

MonasUniversum sa...

Lena: Tack så jättemycket. Jag har just nu extremt dåligt samvete för att jag inte hinner svara alla och envar, som jag alltid brukar göra. Det är väl den enda nackdelen med att besökarantalet ökar. Jag är oerhört tacksam för alla som återkommer hit, så dina ord värmer tanthjärtat!