tisdag 4 maj 2010

Moderna teknikaliteter

Jag har en extremt bra mobiltelefon, HTC Desire. Dock tar det ett tag att lära gamla hundar att sitta. Som det här med touch. Att man nu för tiden inte kan sms:a när man kör bil. Förr så visste man exakt hur många knapptryck det var för att få fram ett "k". Så då kunde man koncentrera sig på trafiken och messa utan att titta på telefonen.

Man kan säga att jag inte har vant mig ännu vid att "tocuha" bokstäverna. Eller det faktum att telefonen själv föreslår ord eftersom den uppenbarligen tycker att tant är för gammal och seg när tant hasar runt på displayen.

Med anledningen av att det varit lite...ähum..körigt här på bloggen så har jag fått en hel del sms. Så jag tänkte att jag skulle svara lite. En av kompisarna hänvisar bl a  till alla kommenterar på mitt "nu stänger vi butiken-inlägg". Att det är många som varit inne och skrivit.

Tittar inte så noga, eller rättare sagt, tittar inte alls på displayen när jag skriver: "Tack honey. Har inte varit inne och tittat." Och trycker på Skicka.

Alltså. Jag tror att det är det jag skriver.

Råkar sen få en glimt av det som just skjutits iväg:

"Tack Horny. Har inte varit inne och tittat."

Räck upp handen alla ni som vet att Horny betyder kåt.

Häpp.

18 kommentarer:

Mrs Data sa...

Du är underbar. Tänkte bara att du kanske ville veta det. Kram!

Ida sa...

Och jag håller med. Du är verkligen underbar!
Och grattis på namnsdagen!
Kramar

Malde sa...

Räcker upp handen!!!!

Dagens första stora garv! Det tackar jag för!

Tack för att du finns, underbara Mona!

Anonym sa...

Har precis hittat hit och tänker absolut komma tillbaka! Ett gott skratt på morgonen - eller någon annan tid på dagen heller - är aldrig fel :).

Annette sa...

Själv höll jag på att skicka iväg en bild på barna som tar cykeln till skola/dagis för första gången i vår. Det var bara det att istället för kombinationen 29552 (cykla) hade jag slagit 39552, varpå ordboken fick det till "Årets första fylla på väg till skola och dagis".

Helena m. 4 sa...

Hand uppe !
Hahahaha
Intressant telefon som föreslår sådana ord, eller lagrar den senast använda alternativ?
humh humh

Pia sa...

Var rädd om dig och andra, sms:a inte när du kör bil!! Pleeze!

I övrigt tycker jag att du ska fortsätta som du gör. Jag håller på den andra sidan vad gäller politik, men det är väl okey.

Jag blir illamående när jag läste alla kommentarerna du fått. Sådana påhopp skulle f-n anmälas. Man är väl urbota korkad om man inte fattar att du visar upp en liten del av ditt liv här i bloggen. Det andra håller du för dig själv.

Det går inte att bedöma dig som människa bara genom dina inlägg; att folk inte kan förstå det. Och i det här fallet handlade det ju inte ens om att bedöma DIG utan huruvida man höll med om din åsikt. Det är ju en jävla skillnad!!

Fortsätt blogga Mona, jag har läst din blogg ända sedan jag kom in i bloggvärlden i april -08 och jag kommer att fortsätta göra det. Jag håller inte med dig om allt, men så är det ju i livet. Man kan ju respektera varandra ändå! Eller hur?
Skickar en kram!

MonasUniversum sa...

Mrs Data: Tack! Jättemycket tack!

Ida: Men det är ju ni som får mig att vilja fortsätta! Tack!

Malde: Tack du också.

Evacecilia: Och varmt välkommen är du!

Annette: HAHAHHAHA, förlåt, men dra åt helvete vad jag skrattar!

Helene m. 4: JamenellerINTEhur att den lagrar senast! Har ju fan knappt använt telefonen!

Pia: Åh, du behöver inte alls vara orolig. Jag messar aldrig under bilkörning. Och du har så rätt i det du skriver, tack!

No wonder att jag har problem med att göra mig av med bloggen.

Mr Lee sa...

Du verkar har tankeläsnings funktionen påslagen. ;)

(Det där skulle aldrig ha hänt med en iPhone! ;) )

Anonym sa...

Hahahahaha...underbart.
Tack för skrattet!

Hälsningar Lena

Mrs Data sa...

Äsch, det var så lite så...

Men jag är av den åsikten att om man tycker om någon så kan man inte säga det FÖR mycket.

I löööööv din blogg, och jag tycker du verkar vara en underbar människa med massor av härlig humor. Har ofta skrattat så tårarna trillar när jag läst dina inlägg. Keep it up dear!

Dessutom tycker jag du ska skriva den där boken. Du kan ju anonymisera till den... Jag skulle läsa säkert som amen i kyrkan.

Grattis på namnsdagen! :)

Fröken Finemang sa...

hehe så fel de kan bli! =)

Anonym sa...

Ja Mona skriv en bok,vi är 14998 st som skulle köpa den:)Fatta va med stålingar du skulle tjäna.

\majja... sa...

Men vad fasen Mona, du är ju helt tekniskt inkompetent!

Jag hoppas du vet (NU) att man kan stänga av XT9 (intelligenta ordboken) och köra på gamla vanliga sättet (tre knapptryck blir K)!?

Sen hoppas jag inte du använder QWERTY-tangentbordet, det som ser ut som vanligt tangentbord istället för sifferknapperna, för det är ju döjobbigt med så små knappar att missa att trycka på?

Stäng av all den där skiten och kör på det gamla hederliga sättet, förvisso inte så lätt att smsa utan att titta på skärmen, men ändock lättare.

Du som bara är 29 år borde inte ha några problem med att fixa detta! ;)

MonasUniversum sa...

Majja: Haha,du är för rolig! Men alltså, jag tycker att jag börjar lära mig lite bättre. Måste bara TITTA på skärmen! Och du, tack!

Maria sa...

Pst. Horney betyder "hornig" och horny betyder kåt. Förlåt men min inneboende språk- och översättarpolis i skallen blir tokig. :)

Sara sa...

HTC Desire FTW!

Jag fick min desire igår, och som jag pillat! Jag är dock lite av tekniknörd, så döm om min förvåning när jag 0540 imorse inte kunde få av alarmet från helvettet. Eller som min blivande make sa: "Du, den där telefonen kan väcka döda..."

Ahwell, jag har lärt mig nu iaf. Och man får se det positivt, det finns inget som lite panikångest för att få en pigg på morgonen... ;)

MonasUniversum sa...

Maria: jag såg att jag stavade fel..Tack för påpekandet!

Sara: Grattis, du också. Vaknade häromdagen och trodde att Securitas, som var här och meckade i förra veckan, hade lagt in en ny larmsignal. Helvetes jävlar vilket ljud. Rasslade ned till köket och såg att det var mobilen!