tisdag 4 maj 2010

Om att skita i solen

Igår när jag gick och lade mig så tänkte jag: "bloggen kan dra åt helvete, jag klarar mig utan den." Känslan var ganska skön faktiskt. En befrielse.

02.08 vaknade jag. Och blev förbannad på mig själv för att jag är en loser som tar åt mig. "Jävla blogg", tänkte jag och somnade om.

04.50 vaknade jag av att det var så tyst. Fågeln, som sitter i körsbärsträdet  och kvittrar sönder huvudet på mig vareviga morgon, var inte där. 20 minuters funderande gick åt till en fågeljävel. Det verkar ju sunt.

Jag noterade även att solen inte sken. I dubbel bemärkelse. Kändes konstigt men ganska okey ändå. Ny dag, nytt liv. Nya utmaningar.

Går in i duschen. Gäspar. Jättegäspen allan. Samtidigt schamponerar jag håret, och råkar röra på huvudet. Och mitt i gäspen rinner 2 liter vatten in i munnen. Ja, det kändes som det. Varpå jag sätter i halsen. Och håller på att kvävas. Hostar så att kaklet spricker. Till slut överlevde jag.  Men det var på gränsen. Faktiskt.

Duschar vidare. Och tänker: "Måste blogga om det där. Ehh, javisst ja. Inte blogga mer var det ja."

Sätter mig bakom skrivbordet på jobbet 06.10 och öppnar mailen. 91 kommentarer på bloggen. Tänker: "orkar inte mer tjafs", och börjar radera.

Sen råkar jag se det här från Josefine;

"Men såhär är det för den här läsaren. Du får mig att le när allt annat suger hästballe (förlåt för ordvalet) då min fulla mamma har ringt och jag behöver skingrande av tankar för en stund."

Alltså, jag sa ju att jag är en vek jävel. Så jag tar mig tid att läsa igenom varenda kommentar. Och bortsett från att Angelica borde få ett kok stryk för att hon skriver: "Jag är 20 bast och ääääälskar en gammal tanta som dig ;)", så inser jag hur lyckligt lottad jag faktiskt är. Jag heter inte Linda Rosing och får utstå med personangrepp 10 gånger om dagen. Jag heter inte heller Blondinbella eller Kissie, som är allmänt hackkycklingsgods. Jag har SJUKT många bra läsare. Sjukt. Och inga ska behöva be om ursäkt för att man inte kommenterar. Jag ser er ändå, hehe.

Så vad gnäller jag om? Några idioter som inte har fattat läget här inne? Som inte ser nyanser eller ironi.

Nä nu jävlar. Jag tänker inte be om ursäkt för att jag svär. Eller bor i ett lyxområde i Bromma. Att jag sällan träffar maken eftersom han jobbar 7 dagar i veckan. Eller att jag gillar att shoppa i Las Vegas, att jag har dyra briljanter på fingrarna och sover i 8000 krs-lakan. Och handlar på Ellos och City Gross.

Helvete heller. Jag är som jag är, take it or leave it.

Men så fan heller att jag någonsin kommer skriva om "allvarligare" saker här.

Tack hörrni. Jag umgås mer med er än med min man, ni har fattat det va?=)

Nu kör vi.80 kommentarer:

Isabelle sa...

Sådärja, nu är det ordning på torpet igen. Nu kan jag dra till NY i lugn och ro. Fast jag var aldrig särskilt orolig...bara lite.
Puss o kram.

Eva sa...

Rätt inställning och klokt beslut.
Vissa saker måste man bara lära sig att hantera som en äkta gås.
Det vill säga låta det rinna av.

Det många människor inte begriper är att den bilden som man visar i sin blogg är rätt begränsad.
Det är den bilden som bloggaren själv väljer att visa.
Det är liksom långt ifrån hela bilden av en människa eller ett liv.
Jag väljer själv det jag skriver om men framför allt väljer jag det jag INTE skriver om.

Just det verkar vara svårt för vissa att förstå.

Minkamera sa...

Yeeeeeeeeeeeeeeeees nu jävlar blir det en bra dag!!!! Tack Mona, jag kommer stråla hela dagen. Nu ska jag gå ut till hotellmatsalen och skrika: "Mooooooooooooona bloggar igen!!!!!!"

Sen ska jag mitt Lallo ta min lappitoppi och sätta mig på hotellrummet och vänta på nästa inlägg.

Dätta gör du jämt dretbra som vi säger i Värmland.

Gafflan sa...

Bra val!
Heja Mona :)

Singel i storstan sa...

Bra beslut!

Anonym sa...

Tack Mona! Veckan är räddad!
Ann-Mari/Västerås

Anonym sa...

Yes, så ska det va! Go get them girl!
Läser varje dag, nästan och du får mig alltid att le.

Sess sa...

Du är underbar när du fattar rätt beslut!
Hoppas din dag blir lika bra som min:)
Kram

NinaPX sa...

Så, ordningen återställd! Teflon min vän, teflon! Må gott /ninapx

Jenny sa...

Rara Mona....
Du är väl fullt medveten om att vi visste att det skulle bli en återkomst va? ;-)

Som sagt, du kan inte hindra andras kommentarer och tankar (eller jo kommentarer kan du ju hindra)men du kan välja vad du tar åt dig av.
Ta åt dig av det konstruktiva och låt det andra passera. Du vet ju själv hur landet ligger för er del, eller hur?

Nu vill vi se en jävla massa roliga inlägg igen så låt bli att drunkna i duschen!

Anonym sa...

Skönt att du klättrade upp ur ditt svarta hål, blev lite orolig där en stund. Jag har ju vant mig vid din sköna blogg nu så en tillvaro utan den känns otänkbar!!
Welcome back!;)

Lina sa...

Puh... Nu kan jag andas normalt igen. Tack! :)

SqZ sa...

Jag är glad att du fortsätter blogga :-)

KroKKoFin sa...

Här är en till som kan bli lite långrandig så långrandighet sitter liksom i benmärgen här (har precis läst din presentation av dig själv)

En Holländerists betraktelser sa...

Tack Mona. Ordningen är återställd. Härligt att läsa dina tankar och äventyr. Det värmer i en Holländerists hjärta. Kram på dig!

Helena m. 4 sa...

Visste väl att det fanns lite jävlar anamma i Champagne-tanten !
Kör du bara så hänger jag på...

Helene sa...

Mycket bra, då är ordningen återställd.

Mia sa...

GRATTIS på namnsdagen Mona!

Ha en riktigt bra dag, även här på Västkusten är det grått och trit idag.

För att återgå till dina underbara inlägg så hoppas jag att du fortsätter blogga och skiter i vad vissa människor skriver för inlägg, ruska bara av det - om det går. Dom är inte värda en tanke ens. Låt dom vara "bitterfittor" för det var väl så han sa Malm?!??!!

You make my day!! Every day!!!

Kram

Anonym sa...

Heja Mona
Ge dig inte, avundsjuka människor kan förpesta livet för en. Men du vet innerst inne vad du gör och inte gör. Så låt inte dessa människor ta energi av dig, förutom när du har PMS. Då får man attackera
Kram Tarja

Mr Lee sa...

Du vet att du regerar!

(frun var dock något upprörd över att något snott hennes signatur i kommentarerna...)

Anonym sa...

Hoppsan, här har det hänt grejer. Kul med reaktioner och åsikter. Dock förjävligt med folk som kör med personangrepp och det är väl en jävla tur att de idioterna är så få.

Åh, vad jag är tacksam över att du fortsätter att skriva, Mona!
Varm och stärkande kram/ SnoppogaMalin

Fraggelmorsan sa...

barnen sov till 7.30, jag har ett nytt kul jobb och MONA FORTSÄTTER BLOGGA!!! Tisdagen kunde inte börja bättre!!

MimmiG sa...

Du skriver djävligt underhållande.
Oavsett vad man kan tycka om hur du lever eller dina åsikter. Punkt.

Karin sa...

Jippeeyyy!
Vi älskar dej precis som du är!
You make my day!

Lotta sa...

Hurra!!! Vår Mona är tebaks!
Önskar Mona och alla andra en härlig dag!
Lotta

Okki sa...

Solen skiner o
Mona fortsätter att blogga!
YES

Anonym sa...

Go girl!!! Fortsätt lysa upp min dag.

Martina sa...

Jag blir alldeles rörd, vet inte varför, det är nog för att du skriver från hjärtat!

De där mupparna som gnäller finns överallt. Gå till Magdalena Ribbings vett och etikett på DN, hon är störtskön den damen!! Och i hennes kommentarfält är det samma personer som hela tiden ska hitta något att klaga på. Suck.

Din blogg är den klart bästa av alla jag läser. Om du slutar blogga så kan jag gå med på att det är för att du ska skriva en bok, okej? :)

Ullis sa...

Skulle kanske ha lämnat kommentaren nedan, men gör det här.

Jo, jag fattar att du blir sur, Mona och med all rätt. Påhopp ska aldrig accepteras vare sig här eller IRL. De andra kommentarerna vars skribenter inte insett att du ironiserar, borde du bara skita i. Eller hur? Som det här med höga och låga studieskulder kontra intelligens. ALLA som följt din blogg vet ju att det är ett SKÄMT. Jag ironiserade också om det...tycker t om att det skämtet är skitkul. Noll substans och noll sanning i, men lik förbaskat kul ändå.

Sedan det här med levnadsstandard och att skämmas. Why? Det har jag slutat med för länge sedan. Jag fick det liv jag fick (naturligtvis INTE serverat på guldfat) och är jävligt nöjd med det. Det andra missar då de jämför sig med mig är att de vill ha alla fördelarna med mitt liv, men då de ser nackdelarna så är ingen intresserad. Så egentligen är ingen avundsjuk eller missunnsam då det kommer till kritan...de som blir "avundsjuka" har inte sett hela bilden. Sådant kan vara viktigt att påpeka ibland. Kan kanske vara så för dig också? Ingen vet vad du offrat för att få det du har? Bara en tanke...

Härligt att du är på banan igen, Mona! :)

Malde sa...

Mitt humör och vår familjefrid är räddad! Jag läser emellanåt upp dina inlägg för Maken som skrattar minst lika mycket som jag gör, ska du veta. TACK, Mona!

Dubbelörn sa...

En stor varm blöt PUSS på'rej!!

Du är bäst o det vet du. Det varmaste hjärtat har du också :).

Varmaste kramen är din

Soffi sa...

Jag har inga större studieskulder, * har ju inte lyckats ta mig i kragen o plugga än*, jag har inget jobb och jag har inga dyra saker, men inte faan blir jag förbannad på dig för det. Jag är här för att jag diggar dig och ditt sätt att skriva, jag är här för att jag vill läsa om alla dina tokiga och långtbortasakerförmig händelser. Jag skiter väll i om, hur och varför du sover i 8000 kr lakan. Hade jag inte gillat det så hade jag inte läst det. Nehe du, du är en helt fantastisk blogagre och människa o jag garvar järnet varje inlägg, vilket gör min dag så mycket trevligare :)

Anonym sa...

Fan, vad mycket skit du fick för att du uttryckte din åsikt. Vi har åsiktsfrihet så är det så fortsätt tyck till du. Dessutom vill jag bara säga att det är bra att de som har pengar faktiskt gör av med dem, jag blir mer förbannad på de som har och sedan är jävligt snåla coh gnäller. Du har ärligt förtjänat dina pengar själv (kanske med viss hjälp av maken då)så sätt för fan sprätt på dem hur du vill. Att du spenderar dina pengar gynnar Sverige, ja kanske inte när du shoppar i Las Vegas men skit i det man måste få röra på sig ibland också. I love your blogg.

Anonym sa...

Vet du Mona, jag fick just en tår i ögat....faktiskt! Jag tycker om dig, fastän jag inte vet vem du är och jag tycker du skriver så bra.

Tack,
P

nattvinge sa...

Tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack!

Och grattis på namnsdagen!

Cecilia sa...

JAAAAAAAAA!!!!!!!! Shit vad glad du gör mig! Och grattis på namnsdagen, ha en underbar dag!

Kramar

Anonym sa...

Det är för just den blandnigen vi älskar att läsa dig! För ellos, Tiffanys, champagne och City Gross för precis så har många av oss det vi försakar något för att lägga mer på något annat och det är allas egna val. Jag har ett par LV någon Mullberry men å andra sidan inga märkes kläder, jag bor inte på billiga hotell, reser en del, men sparar på annat Lidl kan man faktiskt handla på. Lite flärd och guldkant måste vi alla ha var och en efer sitt val och sin förmåga! För en del är det en skogspromenad för andra en tur på Nk. So What!

Malin sa...

Tyvärr är det ju så att det finns två saker man inte ska disskutera; politik och religion. Där håller jag ofta mina åsikter inne istället för att starta världskrig.
Men så är det bara... inte mycket att göra åt.

Var jag ville komma var väl till att jag gillar dig. Jag gillar din blogg. Jag gillar att du får mig att skratta när jag sitter här i min pyttelilla lägenhet med två gnälliga ungar och inga pengar alls att shoppa för.
Men inte fan tycker jag sämre om dig för det. Jag vet att det finns EN person som kan förändra mitt liv och min ekonomi. JAG! Vill jag tjäna mer pengar får jag väl börja plugga då. Anstränga mig lite osv.
Och itne fan röstar jag rött och hoppas att såna som du ska stå för min föäldrapenning eller a-kassa. Nej nej! Jobb och utbildning ska löna sig!!

Nu blev det en roman om mig. Det va inte meningen.
Ville mest bara säga att personen som hackar på dig måste vara en riktigt bitter jävel!

Mona! YOU RULE!! <3
(å grattis på namnsdagen!)

Lola sa...

Yey, sådärja, you go girl!!!

Z sa...

Ta detta i perspektiv Mona. En storm i ett vattenglas. Det har antagligen varit asajobbigt för dig dessa dagar, men vad gör det om 100 år??? Då är vi alla döda och kommer inte ihåg dessa dagar då björkarna spricker upp och solen börjar värma upp våra kalla kroppar och det blev lite hallaballou om ett oskyldigt politiskt inlägg i något som kallades för blogg! Bra beslut!

jos sa...

Heja Mona!

Silverscreen sa...

Yeah! Hejja :)

Lisa sa...

Skönt att du valde att fortsätta blogga, trots att det måste vara riktigt jobbigt att få bittra kommentarer. Har precis börjat läsa här hos dig, och vill gärna fortsätta med det!

Anonym sa...

Jaaaa....LYCKA.....hon fortsätter...
Kram från Elisabeth

AnnaK sa...

Hej Mona! Jag vet inte om du fattar vad du gör nu, med skita i solen. Förutom att stå för den du är, och det liv du lever. Du tar också ansvar för dig och ditt, packar inte ihop och säger "jaha, ska det va på det här viset osv." Du säger: ja, jag fick på käften (2 avtiomiljoner, men i alla fall) och bloggar vidare. Men de som skriver såna inlägg, som kan lägga så mycket energi på en annan person och reta sig och spy galla, borde rimligen kunna ta ansvar och lägga den energin på att förbättra sitt eget liv. Dryga ut inkomsterna med att skriva lite? Jobba ideellt för bättre självkänsla och KASAM (känsla av sammanhang står det för). Har man ork att debattera (skälla) en annan människas politiska åsikt, då finns det att rikta om i nån vettig riktning

Vad bra att du tycker du är bra! Det blir jag också glad över (förutom allt skratt)

Anonym sa...

you go girl!!

håller verkligen inte med dig politiskt men är fullkommligt beroende av din b logg. så du får f-n inte hålla på o hota med att stänga den!

/Helena SP

Lisa sa...

Klart du ska ha bloggen kvar! Du och Linda (Innan du fanns) är det som håller min vardag rullande.

Skit i det missunsamma och elaka! Trångsynta och missunnande är vad de är!

1000 kramar, älskar dig också! ;)

Jenny E sa...

Hurra och heja, heja!

Mimmi den första (Mrs Lee) sa...

Ja, idag är en bättre dag! Inga dumheter så som att tänka på att sluta blogga och sånt.
De som inte har nåt bättre för sig kan ju sluta läsa istället tycker jag och skaffa sig nåt vettigare tidsfördriv. Jag delar säkerligen den åsikten med de flesta av dina läsare.
De fattar tydligen inte att du jobbar 80 timmar i veckan eller nåt, då kanske man tar ut lite mer lön och även betalar mer skatt än om man jobbar 40 timmar eller mindre.

Sen att man har olika värderingar som tex shoppingresor, lakan och bilar. Men man handlar maten billigt, bor och äter billigt på resorna.

Mimmi igen sa...

... och grattis på namnsdagen!

Marie sa...

Välkommen tillbaka! :-)

Fredrik sa...

Puuh! Vart orolig där ett tag.
Go girl! Behövs fler underbara människor son du Mrs Mona.
Det skälar jag gärna för i ett glas skumpa.
Fredrik

Anonym sa...

halleluja!

Josefine sa...

Vad du skräms! Innan jag klickade på publicera i natt så tänkte jag "ja, tyckte jag att jag var för frispråkig om min mamma så kan jag alltid radera sen" men nejdå ;)
jag är enormt glad att du är kvar. Kram

Josefine sa...

ja just det, grattis!

Anonym sa...

Bravo Mona!! Vi tar dig som du är!!!
// Chris

Gabriella sa...

Säger bara "love you", Mona!

Puss o kram

Sara sa...

och ett amen på det va?

Annica sa...

Helt rätt.
Det är ju därför man/jag läser här. För att du är som du är.
Och skriv allvarliga saker du. Det va ju kul att läsa folks kommentarer. För de som är bittra och inskränkta är ju bara avundsjuka. För vem skulle inte vilja kunna resa och handla? Men jag tycker du är värd det. Alla skapar sin egen verklighet. Men det är ju svårt att inse när man inte har nått
Go Girl.

Anonym sa...

Jösses Mona vad det hettade till här då!
Håller med majoriteten, glad att du inte lägger ner för några surtanters kommentarer.
Missunnsamhet och avundsjuka verkar genomsyra det svenska samhället, och jag blev glad att se att det ändå var så många som verkar leva under små omständigheter som INTE är det! För övrigt är det en mänsklig rättighet att dricka champagne eller mousserande vin om kassan inte tillåter annat! Go Mona!
Kram
/Liz i Lux

Birgitta sa...

Life is good again!
Tack och kram Mona!

Malin J sa...

Här har du en till med knapp ekonomi som visserligen önskar att jag hade det bättre men inte fan är missunsam för det. Jag vet att jag kommer att få det bättre ekonomiskt om ett tag för jag kan faktiskt påverka mitt eget liv utan att gnälla om att de som har det bättre ska göra det åt mig.
Du gjorde helt rätt som skakade av dig påhoppen och kommer tillbaka med ny energi.
Ser nu fram emot nästa humoristiska/ironiska inlägg så att vi fans gemensamt kan garva läppen av oss.
Kram på namnsdagen.

Veronica sa...

Åhh *pjuhhh* jag kommenterade till det andra ledsna inlägget.... men jag menade vad jag sa... Och Guuuuuuuuud vad glad jag blev av att läsa att du fortsätter!!! Lovely!!!! :D:D:D:D:D:D

Zedd sa...

Du är tillbaka! Nu är allt som det ska vara igen.

Det är åsiktsfrihet i Sverige och var och en har rätt att leva sitt liv. (Och ja, jag är blå politiskt och just nu också om fötterna eftersom jag fryser så förbaskat mitt i vårvärmen).

Jag gillar att läsa det du skriver oavsett om det är om när du skyller bajsfadäser på Talibanen eller dricker megadyr champagne. Kör på för tusan!

Anonym sa...

Tack...Skönt då kan vi andas ut och sova lugnt inatt då!

Kram

//Helena i Örebro

tizzie sa...

Amen!!=)

Anonym sa...

glad du fortsetter bloggen din!

\majja... sa...

Sällar mig till skaran som blev rädd där ett tag och är numera lugn igen..
Jag läser imorgon också ihop med några andra tusen.. :)

B sa...

Har haft en skitdag och den enda hemsida jag orkar gå in i är din blogg! Tack för att du är back!

Ma1in sa...

Yeah! :)

Men du, bara för att vi är 15k som slaviskt följer dig och dina upptåg och tankar så får du inte bli stressad över det och känna att du måste skriva inlägg ifall det är så att du inte orkar. Glöm inte att ta hand om dig själv med :)

(För 17 jag är ju beroende av din blogg! Våga inte inte orka! ;) )

Puss på kind! :)

Eva sa...

Shit! Tur! Var lite nervös där ett tag. Då kan du strunta i att läsa förra kommentaren från mig.

Eva sa...

Glömde säga - T A C K !!

Tuula sa...

Gôtt!

hanni P sa...

Hurra!! :-))))

Miss C sa...

Precis lämnat min pojkvän och mår skit över att det gör honom så illa, men av någon anledning så gick jag in på din blogg idag igen(brukar läsa ikapp lite nu som då) och det känns redan lite bättre... Vet inte vad det är, men älskar ditt rättframma sätt att skriva och att du verkligen skriver om vardagen och får mig att le igenkännande, skratta åt små missöden som händer oss alla etc etc Så just idag får dina ord mig att må lite bättre, känna mig lite mindre som en skitstövel och lite mer mänsklig och jag kan inte ens förklara varför... =)

MonasUniversum sa...

Miss C: Usch vad tråkigt att du ska gå omkring och känna dig som en skitstövel, men jag förstår dig. Jag lämnade exmaken och det tog hus i helvete. Överallt. Så den resan hoppar jag gärna över igen.
Men du, häng här ett tag så ska du se att solen börjar skina på dig snart också!

Och ni andra: en miljon tack. Ni är för sköna hela bunten.

Pia [stjerndorff.com] sa...

Hej Mona! Tänkte bara berätta för dig att du är en av mina förebilder. Du inspirerar mig. Jag är just nu student vid Systemvetarprogrammet (första året av tre, därefter troligtvis två år till för masterexamen) och har gått och funderat på vad jag vill jobba med ett tag. Det enda jag har fått klart för mig är att systemvetare är rätt, men det är ett brett område och jag börjar bli inne på att starta eget företag i framtiden, eller köpa upp ett.. eller.. ja, vi får väl helt enkelt se hur det går. Poängen är att du inspirerar mig. Jag tycker du är fantastisk. Och jag älskar din blogg :)

MonasUniversum sa...

Åh herregud Pia, det där var stora ord, tack! Men bli fan inte egen företagare. Min soon to be 19åring har många gånger fått frågan om vad hon vill bli. Hennes standardsvar är: "Vet inte, men en sak vet jag: jag kommer aldrig att bli egen företagare såsom jag ser er slita."

Lycka till!

Maria sa...

Yay, you rock! :)

Annett sa...

Åh herregud! Här är man borta lite (jobbat lite mycket och inte orkat läsa bloggar + skaffat en iPhone som gör att jag inte använder datorn lika mycket, hehe..) och så har det varit bloggkris!! Tänk om jag kommit hit och din blogg varit borta! Hemska tanke! Tack och lov att du är kvar Mona - vi älskar ditt bloggande och du förgyller så många stunder för så många. Varför, varför, varför finns det så mycket jante i detta land?? Man borde bli glad när folk lyckas skapa sig bra liv! Man ska fanimej inte be om ursäkt eller behöva förklara varför man lever som man gör. Du är värd allt du unnar dig! :-)
Stora kramar till dig Mona