söndag 2 maj 2010

Mona Sahlin, din lilla raring

Jag blir så oerhört glad att höra att du lovar att vi löntagare, och vi egna företagare ska få betala mer skatt.

Herregud vilken lättnad.

För man blir ju så oerhört sugen på att fortsätta att driva eget. Varför se till att 55 personer har jobb liksom. Verkar ju onödigt. Bättre att de blir arbetslösa. Så kan jag och maken ta varsin anställning istället.

Tänk vad skönt att gå hem från jobbet kl 17.00 varje dag. Att slippa jobba helger. Att kunna ha 5 veckors semester tillsammans med sin familj. Jag är övertygad om att man kan ha skitroligt som anställd också. Dock är det friheten man mister. Men, men, man kan inte få allt.

Tack vännen, jag hade svårt att fatta beslutet själv.

82 kommentarer:

Malin sa...

Och man skaffar en utbildning och feta studielån så man kan betala för att folk ska kunna gå på a-kassa och få den höjd.

Funderar allvarligt på att sadla om till sopgubbe. Ingen utbildning och 39 000 i snittlön. Inte ett dugg fucked up. Å nej!

Heja Mona!
Om hon vinner i höst (vilket hon skrämmande nog säker gör) får jag följa med till Vegas och bo där med dig då? :D

MonasUniversum sa...

Malin: Jag sticker ju sällan ut hakan här eftersom det alltid är nån som blir sårad/arg. Men jag tycker det är förjävligt. Vi har planer på att köpa ett företag och anställa ett par nya. Dock kommer vi inte att göra det om hon vinner.

Likaså så kommer vi i så fall dra in på lite personal här och var, så får de andra jobba lite hårdare. Så vilka förlorar? Inte fan är det jag i alla fall.

MonasUniversum sa...

...och ja, du får följa med till Vegas!

Sus sa...

Du får lägga av med skumpan vettu.
Och hyra ut halva huset till oss.
Men då kan du fortsätta med skumpan.

MonasUniversum sa...

Herregud Sus. Mitt ENDA nöje! Skumpan alltså!

wettexvärlden sa...

Kanske ni kan dela ut toblerone till personalen? Istället för lön?

Finnpajsaren sa...

Åh då blir det ju ännu mer fest den tolfte varje månad...

Minkamera sa...

Ja men någonstans måste man ju finansiera vårat samhälle eller hur? Så vanliga Svenssons kan skicka ungarna till skolan, tandläkaren och doktorn. Jag har tyvärr inte råd att ha hemhjälp i mitt eget hem men skulle ÄLSKA det. Jag tycker det är väldigt behändigt att det kommer en sopbil en gång i fjortondagen och hämtar mina sopor och ibland slår kommunen på stort och kommer förbi på vintern och plogar också, Lovely!

MonasUniversum sa...

Jamen jag har inget emot att betala skatt, tvärtom. Jag SKA betala mycket i skatt. Men när man VILL anställa mer människor, men inte kan pga av för höga arbetsgivarafter och annat, då är något fel. Om jag kan anställa fler, så gagnar det ju staten: fler betalar skatt, fler kan konsumera. Eller?

Markattan sa...

Eller så använder ni bidraget för nystartsjobb, har råd att anställa och samtidigt får de arbetslösa, gamla och fattiga en chans att handla i dina butiker.

Markattan

MonasUniversum sa...

Markattan: Vi letar redan nu, via det. Och än så länge har vi inte haft tur..

Kia sa...

Håller med till hundra, Mona.
Vilket iofs inte är så konstigt.
Jag håller fast vid min åsikt att alla vuxna egentligen borde få pröva på att vara både arbetsgivare och anställd - dock inte samtidigt. Jag ska inte gå igång här och nu bland dina kommentarer men det är fasiken inte lätt att vara arbetsgivare. Och jag tror inte att så många icke-arbetsgivare förstår hur mycket det kostar att ha en anställd, de tror oftast att det bara är lönen som ska ut (dessutom betalar löntagaren skatt på den lönen samt moms på typ allt som köps för lönen) och tänker inte på arbetsgivaravgifter och soc. avg mmm mm Men jag tycker att det är underbart att leva i ett land där allmän rösträtt råder.
Och ja, ibland funderar man över vad man håller på med.......

Inna sa...

Jag vet inte var gränsen för småföretag går, men i gårdagens 1:a maj-tal aviserade din namne att de rödgröna vill sänka arbetsgivaravgiften för småföretagare. Inte höja.

Inte ska du vara rädd för att sticka ut hakan. Jag tycker att olikheter berikar och att det är intressant med andra perspektiv än de man kan och vill se. Även om man har olika politiska värderingar kan man ändå ha mycket gemensamt och vara vänner.

Till Malin: en renhållningssarbetares medellön ligger på 22.000.

ps. Jag röstar INTE på S

Anonym sa...

Kan jag maila dig min cv? Nystartsjobbare och marknadsekonom.
//A

Cecilia sa...

Minkamera: Men gratis skolgång, läkare och tandläkare för barnen, sophämtning, plogning mm fungerar i andra länder utan att de har lika svinhöga skatter som Sverige..!

Mr Lee sa...

Jag kommer inte att rösta på Mona

S.

(Är också egenföretagare.)

gitta sa...

Jaha, akutbesök ca 2000 kr, gbp operation ca 200000 kr, det är din skatteåterbäring hittills i år

gitta sa...

Och du kan få klara dej på min sjukersättning, den har du blåst samma dag den hamnar på kontot innan du släppt din första morgonfjärt

Anonym sa...

Nystartsjobb/praktikanter/ALU/diverse-olika-namn kan väl vara bra på sitt sätt, men det är sällan arbetsgivaren sedan har råd att anställa dem efter praktikperioden, hur gärna man än skulle vilja.

Anställa i Sverige ... nej jag skulle tänka många gånger innan jag gjorde det.

/Också egen företagare, utan anställda

Petra sa...

Jag har fattat det som att arbetsgivaravgifterna för småföretagare ska sänkas med typ 6 procentenheter om de rödgröna vinner (lite osäker på siffran, men en sänkning var det) och 100 procent reducering om man anställer unga.

Det första som hände mig som småföretagare när Alliansen vann förra valet var att arbetsgivaravgiften höjdes med fem procentenheter. Kändes väl sådär.

Ebba G sa...

Om jag skulle skriva vad jag tycker... nej. Brrr. Den dag jag är färdig jurist och får hutlöst hög lön. Usch. Jag hoppas innerligt att jag inte tappar medmänskligheten och känslan för det rimliga.

Linn sa...

Jag hittade precis hit alltså. Det här är bra tänker jag. Läser lite till och inser att det är inte bara bra, det är genialiskt. Du är sjukt rolig kvinna! =)

Linn igen sa...

Jag insåg nyss att jag kommenterade under fel inlägg då jag inte håller med i just denna frågan.
Men ja, budskap nådde väl fram iallafall antar jag.

MonasUniversum sa...

Gitta: du glömde lägga till de miljoner jag har betalat i skatt genom åren. Du glömde lägga till att jag under 6 år aldrig någonsin tagit ut en VAB-dag för talibanen. För att inte snacka om att jag under nästan 25 år undvikit in i det längsta att vara sjuksskriven. Jag är mer typen som biter ihop och går till jobbet. Jag skulle GLADELIGEN vilja kunna köpa mig min egen sjukvård. Frågan är om vi alla ska börja tänka på oss själva istället. Frågan är hur länge du skulle kunna vara sjukpensionär då.
Nä, vi ska hjälpa varandra. Med det får fan vara nog med att vi som är med och och drar in stålar till samhället ska stå för ALLT. Varför ska JAG (och andra) tex betala för att idioter röker och sen får KOL och kostar en jävla massa pengar? Va va va?! Jävla idioti.

Jag orkar inte ens fortsätta. Jag har valt mitt liv, men jag är jävligt less på missunnsamma människor. Visst, jag kan vara anställd, inga problem. Men då försvinner också ett antal arbetstillfällen för våra anställda. Då försvinner den höga skatten jag betalar, då försvinner de pengar jag skänker bort.

Och att vara sjukepensionär som du är, är beklagligt, och jag hoppas att du så småningom kommer ut på arbetsmarknaden igen. Men att jag har GBP-opererat mig för 110 000 kr och att jag varit på akuten vid två tillfällen, rättfärdigar det inte. Du menar alltså, att om jag inte hade gjorde detta så hade jag varit en bättre människa? Och by the way; hade jag INTE gjort operationen så hade jag fått hjärtproblem, och därmed kostat samhället BRA MYCKET MER PENGAR!
Nä, nu får du ge dig. Jag har den STÖRSTA respekt för sjuka och ensamstående, och du har ingen aning om hur jag, på eget sätt, försöker hjälpa till i den mån jag kan.

MonasUniversum sa...

Linn: Tack, och varmt välkommen! Sorry, jag satt just och hetsade upp mig här, så just nu är jag skitirro.

Jag respekterar alla människors åsikter, så länge de inte har med rasfrågor att göra.

Hur som helst så hoppas jag att du kommer tillbaka. Jag sticker sällan ut hakan, just för att slippa bli irriterad. Det tar så mycket negativ energi. Bättre att ha en feel good-blogg!

Anonym sa...

Jag huserar inte på 330m2,har aldrig vart i Las Vegas,aldrig pimplat champagne.....Jag jobbar med psykiskt sjuka vuxna och barn.Jobbar varannan helg,jul,påsk,pingst,nyår,midsommar you name it.2-3 dagar i veckan har jag 12 timmars arb pass med EN halvtimmes lunch.
Med OB tillägg kommer jag inte ens upp i 20 papp i månaden.
Jag är ensamstående med barn,aldrig vart sjukskriven,haft minimalt med VAB.Jobbar fö 100%
Jag har dessutom Psoriasis,Artros,Astma och en ögonsjukdom som heter Toppig Hornhinna.Detta är mitt liv....men gnäller eller beklagar jag mig? Näe...för jag väljer att se till vad jag har! inte vad jag INTE har.
Tycker det är så himla ledsamt med alla människor som ständigt jagar massa sk lycka i form av statusprylar,resor osv osv
Skulle önska att många fick prova på mitt jobb....se hur det är att jobba med riktigt sjuka och utsatta människor och hur dagens politik påverkar dem...det är en stor skam att bli både gammal och sjuk i dagens Sverige,för då blir man behandlad sämre än löss kan jag säga...

Lotta sa...

Mona, jag instämmer med allt du skriver!!!
Kunde inte beskrivit det bättre.

Lotta

Anonym sa...

Jag säger inget om att pensionärer får det bättre... men om man höjer ersättningen för arbetslösa så är det negativt för Sverige. Vissa människor (inte alla) kommer att tycka att det är bekvämt att vara arbetslösa och då ska sverige dras runt av ett färre antal individer. Värdelös återställningspolitik som både kommer att höja räntorna (sossar) och el (miljöparti). Jag kommer inte längre att ha råd att ta bilen till arbetet (mp) och förbifart stockholm blir ett minne blott (mp). Gud i himlen var deprimerad jag blir.... Tack vare den sittande regeringen så har vi det bättre än många andra länder i krisen. Sedan så är det naturligtvis så att vi alla måste bidra med skatt för att behålla välfärden men många fler kommer att bli fattiga i sossesverige.. var så säkra!

gitta sa...

Och varför ska samhället betala din fetmaoperation?? Visst du TROR att du skulle få hjärtproblem annars. Det är väl ett tecken på att du har det jävligt bra Och du, har dina anställda råd att bo på 300 kvm i fina förorten?? Åker de till Las Vegas?? Nej, skulle inte tro det. Men jobba ihop pengar åt fina överklassdrottningens champage går jävligt bra!!!

GudinnanT sa...

Jag önskar att dom som klagar har läst hur många timmar DU lägger ner på erat företag. Och hur många timmar maken lägger ner.
Har då ni inte rätten att få njuta av frukten av erat hårt slitande?

Jag blir lite rädd när vissa glömmer att eget företag kräver mer än att bara vara anställd. Jag som vanlig anställd har ju förmånen att när jag gjort mina timmar går jag hem å nån annan tar över.

När senast hade DU den förmånen?

Anonym sa...

Bra inlägg! jag är själv egenföretagare med ett gäng anställda och känner igen mig i vad du skriver i att det är galet kul med eget men att man jobbar väldigt mycket om man ska få det att fungera.

Jag är faktiskt mycket för att betala skatt och för ett rättvist samhälle men det är intressant när man är företagare och så tydligt ser det egentliga skattetrycket om man räknar med socialaavgiter, skatt på lön, och avslutningsvis moms på det vi sedan handlar i butiken... Det som retar mig är att jag trots all denna skatt ändå har privat pensionssparande, sjukföräkringar och privat sjukvård. Det borde inte behövas.

tack för en kanonbra blogg!
/Lina

Cecilia sa...

Avundsjuka är den värsta egenskap man kan ha som människa...

HEJA MONA!!

Caya Cayenne sa...

Mm, jag har precis startat mitt företag och funderar på att anställa en timmis - men herregud vad jag räknar för att få ihop det!

25% moms, 32% arbetsgivaravgift, 35% skatt på min lilla kaka... I princip betalar jag alltså 92% skatt. Och sedan ska timmisen betala 35% skatt på sin del.

Det är trist att man ska bli avskräckt att anställa folk som vill jobba :(

Petra sa...

Caya Cayenne - räknar du ihop det så borde du nog ha en revisor till ditt företag... (i all välmening och med glimten i ögat!)

Som sagt - jag fick höjd arbetsgivaravgift när alliansen tillträdde. Nu vill de rödgröna sänka den. Det första är fakta, det andra är förhoppning. Vi får väl se.

epsilon sa...

Det var värst så mycket avundsjuka som kryper fram. Man vill nog gärna ha förtjänsten men inte det arbete som en företagare får satsa. Vi som är anställda har reglerad arbetstid och semester. Vi har ju alla ett val och väljer vi säkerheten i att vara sanställda så väljer vi för det mesta bort de störta inkomsterna. Om ingen satsade på företagande var vore vi då? Det är ju företagandet som drar in de pengar som i slutändan bekostar välfärden. Tänk på det ni som är avunsjuka.

Anonym sa...

Härligt o se att det är lite varmt här också! (Och du vet att jag hejar på dig Mona)
(och en sak till, jag lånade lite Mona-tänk när jag skrev om min fågel) hoppas de var ok.
Pierre

Cosmopolit sa...

Underbar blogg och underbart inlägg. Jag undrar verkligen om Sverige inte sitter i Greklands sits om 3 år om de rödgröna=bajsbruna vinner. Ingen balans i statsfinanserna, bort med Rut men behåll Rot (logik nix, utan facket styr), inga nystartade bolag samt världens högsta skatt på riktigt arbete (inte statsfinansierad hobbyverksamhet), herregud de kommer köra Svea rike i botten.

Mr Lee sa...

Finns det inga företag som har anställda så finns det inga som betalar skatt. = inga pengar till sjukersättning mm. Inga företag = inget fack eller A-kassa heller.

Förstår inte heller varför de röd-gröna vill att Sverige skall vara ett sådant föregångsland och ta alla smällar när det gäller miljö mm. Vem tackar oss för att vi offrat oss för miljön och så de andra kan fortsätta med sin välfärd? Var just en sväng till Belgien och där kostar soppan Diesel ca 10,50/l. Varför skall vi med världens högsta skattetryck då betala nästan 13?

Röd-gröna= Vi som vill ha tillbaka statligt ägande och kolchoser.

Cina sa...

Hoppla hej, här brände det till! Härligt! Heja Mona! Ja, du alltså! Inte andra Mona.

Anonym sa...

Känner en egen företagare i byggbranschen. Hans företag gick jättebra, de hade massvis med jobb och hade 16 anställda. Med så många anställda blev det bekymmer att administrera de anställda och planera alla jobb. Det behövdes någon på mer eller mindre heltid bara gjorde sånt. Men se det hade min vän inte råd att anställa. Det gick inte att ha någon anställd som "kostade pengar" men inte drog in några. Det slutade med att han fick säga upp alla utom en. Sig själv och en till klarade han av att administrera på kvällar och helger. Så 14 personer blev utan jobb. Är det fiffigt?

Brippan

gitta sa...

Det är inte så mycket avundsjuka utan en krass verklighet! Har jag som skadats i mitt arbete inte rätt till ett någorlunda drägligt liv? jag rår inte för att jag inte kan jobba mer men jag betalar också skatt på min sjukersättning! Visst vore det bättre om alla sjuka "försvann" så att de besuttna slapp betala så mycket i skatt?? Däremot kan jag tycka att Sverige borde kunna utnyttja resurserna mycket bättre och inte slarva bort miljarder på kollosala lönebonus<ar och stafettläkare för att ta några exempel. Vi borde få ut mer till alla av det skattetryck vi har! Att Mona inte har utnyttjat vare sej vab eller sjukskrivning beror nog mest på att taket i försäkringen är så lågt att den bara räcker till grötsaltet Sen räknar ju mona ut sin lön slälv och så dum är hon väl inte att hon ger sej själv löneavdrag?? De anställda är ju friska och drar in kulor!!!

Anonym sa...

Gitte...
Tycker du är väldigt kastar lite mycket skit på Mona
Jag har själv vart anställd hos dom under många år

Dom har slitit hårt för att få allt att rulla... Och du har uppenbarligen ingen kolla på hur det är att driva eget.

gitta sa...

Jag har eller rättare har haft bra koll på hur det är att vara egen! Mitt ex var egen,min nuvarande har varit egen och han är helblå till sin färg! Jag tycker faktiskt att mona inbjuder till lite mothugg men jag tvivlar inte på att hon jobbar både hårt och mycket som hon alltid framhäver!Sen är det väl så att arbetsgivaren betalar sjuklön under de första 14 dagarna och inte FK. Så då har väl de flesta av oss tillfrisknat och inte behöver utnyttja systemet.Men visst vore det väl en dröm att alla är friska och rika. Dock läser jag mellan raderna att mitt liv är fan så mycket bättre ändå än Monas trots att jag är både sjuk och fattig!!

Mamman i Familjen sa...

Very well said.
Du vet, folk fattar inte hur det här med skatter och företagande hänger ihop. De tänker bara "ta från de rika företagarna och ge till de fattiga sjukskrivna". Sen att skatterna innebär färre jobb och i slutänden mindre pengar till staten, det är för knepigt för att greppa. Huvudsaken är inte att det finns jobb till folk utan huvudsaken är att de som inte jobbar får pengar ändå.
Håhåjaja.

Anonym sa...

Gitta...
Åter igen så hittar du nog inte en sådan genom snäll och ärlig människa som Mona som aldrig skull säga nej om du behöver hjälp.
Måste säga att jag tycker du låter bitter

Mimmi sa...

Jag bävar för valet, jag måste emigrera om den rödgröna gröten vinner. Vid förra valet fick jag tack och lov stanna i sverige.

Nej - jag är varken höginkomsttagare, egen företagare eller sjuk/arbetslös utan bara en vanlig människa med 5 års lånefinansierade akademiska studier som kan tänka själv och insett för länge sedan att sossarna är de värsta hororna och hycklarna av alla.

Upp till kamp för valfriheten och det sunda förnuftet - alliansen har gjort ett superbt jobb hittills och det skulle vara tragiskt om sossarna raserade det som alliansen försökt göra för sverige.

Jag uppmanar alla att ta en funderare på om man tycker att det är ok att driva sverige i fördärvet (=sossarna) eller att ge alliansen förnyat förtroende att styra skeppet med varsam hand ett par år till.

Bra med lite uppfriskande debatt i skumpabloggen =)

Pernilla sa...

Heja Mona!
Jag är FÖR att företagare ska tjäna pengar för det är fan ingen barnlek att driva alla dessa företag som ger arbetstillfällen åt oss som inte driver eget. Jag vill driva eget men är faktiskt lite för feg, det är väldigt skönt att få in en månadslön varje månad och när en unge blir sjuk ringer jag upp en telefonsvarare och berättar detta. Sedan har jag inget mer att bry mig om mer än mitt barn. Behöver inte hitta någon som kan ersätta mig, behöver inte släpa med mitt barn till mitt företag etc. Är uppvuxen med en far som var ensamstående med mig och drev eget. Tjena, det var kul. Not. Men stålar hade vi. När det gick bra.

MonasUniversum sa...

Gitta: nu tar vi det igen:

1) Vi har dokumenterade hjärtproblem på båda sidor i släkten. Jag är en av två som var överviktig, så argumentet Banta då, funkar inte i mitt fall. Jag kommer med tiden att få någon form av hjärtproblem.

2) Eftersom allt jag handlar köps via betalkort, så får jag poäng för varje inköp. Dessa poäng kan jag omvandla till en flygbiljett till USA.Väl i USA så betalar jag minimalt för boende. Oavsett hur flott jag bor. Jag äter dessutom gratis nästan varje dag. Visst, jag shoppar. Jag shoppar i ett land där allt kostar extremt lite, jämfört med Sverige.

3)Jag har ett näst intill obefintligt konto vad gäller inköp av barnkläder. Detta då jag råkar ha två döttrar födda i samma månad, förvisso med 12 års mellanrum. Och som du vet så kostar barnkläder en hel del. Alltså slipper jag i stort sett den utgiften.

4) Jag köpte ett hus i samma veva som 11 september = inga köpte hus=fick huset jävligt billigt. Att jag idag, 10 år senare, ska få höra skit om det bara för att det är värt jävligt mycket mer nu än då, är bara beklagligt. Vi hade tur och gjorde en bra investering, Im so sorry för det.

5) Jag kan tala om att mina anställda åker utomlands bra mycket oftare än jag.

6) Jag unnar mig champagen 2-4 gånger per månad. Men så utövar jag inga andra nöjen heller.

Och att jag ens sitter här och redovisar det här visar bara hur lågt jag själv sjunker i den här "debatten".

Jag säger det igen; självklart skall alla hjälpas åt och vi som är egna företagare ska hjälpa lite extra, men att därifrån vara helt jävla ansvariga och ta hur mycket skit som helst, well, det ställer jag inte upp på.

Och jag pallar lite mothugg. Det jag vänder mig emot är ren jävla bitter avundsjuka och missunnsamhet.

Tack alla ni andra för era kommentarer. Oavsett vad ni röstar på.

Tack alla ni andra för era kommentarer. Oavsett om ni delar mina politiska åsikter.

pangis sa...

Har funderat länge på om jag skulle ge mig in i debatten..men njae jag avstår.. politik är känsligt och hur vi än vrider på det så finns det vinnare och förlorare oavsett regering. Personligen har jag fått det mycket bättre tack vare aliansen, jag som är frisk och har jobb. Min kollega dock som sliter med sjukdom är utförsäkrad och har helt enkelt fått ta tjänstledigt,då hon inte orkar att arbeta mer än 50% med de blodvärdena hon uppvisar. Det som skrämmer mig mest dock är att de röda allierat sig med miljöpartiet som jag inte ger en krona för, jag är tävlingsskytt och ett blyförbud för mig vore katastrof:-)Så där fick dom inte min röst i allafall och ja, i den frågan är jag superegoist men det står jag för. Fan också nu avstod jag inte debatten ändå..:-)

Pangis igen sa...

PS..Jag är ensamstående med särbo och har eget hus. Jag hade inte klarat mig om det inte vore för alliansen. Sen tycker jag inte att deras politik är schysst fullt ut. Absolut inte. Vi måste ha råd att bli sjuka i vårt land och få sörja våra barn om de dör.. Det har Sverige råd med oavsett regering!!!!

Anonym sa...

Det håller ändå inte att du tjatade dig till att få operationen skattefinansierad. Du har ju råd själv. Om du varit tvungen att betala, hade du avstått operationen då?

Jag förstår fortfarande inte varför du inte kunde äta rätt och träna som alla andra? Det enda jag förstått är att du inte hade lust.

Anonym sa...

Anonym...
Att få en operation av staten ska inte gälla egenföretagare är det du menar?

Anonym sa...

De som fått det bättre med nuvarande regering har fått det på mindre bemedlades bekostnad. Måste kännas skönt att veta.

Eftersom du är så hjälpsam så kan du få lämna lite bidrag till vårt hus som håller på att falla ihop, bilen som sjunger på sista versen osv osv Det går inte att spara eller låna till det som behövs som långtidssjuk. Men man kan förstås ta med sig den jobbande maken (som då blir arbetslös) och flytta till storstan. Där kan vi bo i en lägenhet (om vi får tag på någon att hyra, köpa finns ju bara inte), sälja bilen och åka tunnelbana i stället. Hur ska jag förklara det för mina barn? Mina barn, som mycket väl inser hur livet som sjuk är och definitivt inte kommer att rösta blått när det är dags för dem att gå till valurnorna.

Till sist vill jag bara gratulera dig till att du är frisk! Jag antar att du tror att det är något man kan välja att vara? Grattis.

/ Viola

Anonym sa...

Älskar att läsa denna bloggen, fast inte just detta inlägget då.
Håller på Mona S och ett regeringsbyte. Förhoppningsvis minskar klyftorna mellan fattig och rik. Och framför allt så kanske det blir humanare och mer solidariskt, än med alliansen.

Marie sa...

Ursäkta, men HUR kan folk som inte vet ett dugg veta att Mona skulle haft råd att betala operationen själv?

Inte är ni väl så dumma att ni tror att bara för att man har råd att köpa sig en flaska champagne och åka på semester så har man råd att betala en operation på 100.000?

Och menar ni på fullt allvar att vissa människor ENDAST ska BIDRA till kassan, aldrig nyttja den när dom har sin fulla rätt att göra det precis som alla andra?

Men herrejesus, jag hoppas att ni som sitter här och kastar de stenarna inte sitter i glashus. Jag hoppas att ni inte bara betalar patientavgift på 230 kronor när ni har halsfluss och går till doktorn, jag hoppas att ni aldrig utnyttjar högkostnadsskydd och frikort, jag hoppas att ni tackar nej till rabatter hos tandläkaren. För det här SKA ni ha råd med med ert eget resonemang.

Eller gäller det bara andra, inte er?
Gäller det bara när man kan vara anonym i en blogg på nätet kanske?

NinaPX sa...

Men vänta lite nu, nu blandar ni ju äpplen och päron till en jävla fruktsallad!? Hur, Viola, blir du friskare och får det bättre ekonomiskt om Mona och hennes man tvingas lägga ner sina företag? De erbjuder 50+ personer anställning och bidrar därmed till att fler har jobb. En förutsättning för utvecklande av detta land är ju ökat företagande, eller hur?! Har man dessutom haft förmånen att träffa Mona (och jag vill därmed absolut inte påstå att jag känner henne!) så får man väldigt snabbt en annan bild än den champagnesippande, fisförnäma Brommadonna man lätt kan få om man sladdar in här och skummar ett par inlägg! Men visst blev det liv i luckan! :-) Må gott/NinaPX

Maria sa...

Haha Gitta, jag tror att din positiva och levnadsglada attityd kommer få dig frisk snabbare.

Ma1in sa...

Wow :) Så fort en stor-bloggare råkar yppa en liten kommentar till ett politiskt utspel så dyker det upp de mest besynnerliga kommentatorer som upprört vill häva ur sig hur hemskt blogginlägget och åsikten däri är.. Fascinerande.
Speciellt när kommentatorerna vräker ur sig om saker som inte ens har med inlägget att göra eller ens med bloggaren utan bara är något slags trångsynt antagande. Ja kära nån.

Heja Mona! Du rockar så hårt oavsett om du skriver om fåglar, bajs, parkeringsböter eller champagne :)
Jag bryr mig inte ett dugg om vad du har för politiska åsikter eller tankar och jag erbjuder mig att samla en säck med fåglar från utanför ditt hus och släppa ut hos de som tjafsar med dig och tar din ork.. :)

Kram på dig och skål!

koala sa...

Ett väldigt enkelt tips till alla som är upprörda: sluta läs om det är så jobbigt!

I love you Mona och önskar dig allt gott!

Jag håller med om mycket i din blogg men inte allt men jag har alltid roligt åt din självironi och din utlämnande stil som jag själv inte kan/vågar i text. (Själv är jag modigare "in person")
Men ORKA bli upprörd - det här är Monas blogg och hon skriver om det HON vill och känner för, om det är något jag skulle händelsevis tycka vore upprörande (även om jag inte skulle kunna tänka mig vad det skulle vara!)så är det väl bara att klicka sig någon annanstans! Var tacksam istället för att vi som vill läsa får förmånen att blicka in i Monas liv, det HON väljer att dela och ni som inte håller med - ta det lungt - det är bara text, för guds skull!
Om man nu händelsevis vill skriva något som talar emot, vilket alla har sin fulla rätt till, så våga åtminstone stå för det och göm er inte bakom anonymitet.

Kram från Karin

Henrietta sa...

Har vi inte lika sjukvård i detta land?
Skulle jag då som vanlig kommunalare vara mer berättigad till min GBP men inte Mona som egenföretagare? Hur går det resonemanget ihop?
Att Mona skulle tjatat sig till sin operation är en sanning med modifikation. Vi har vårdgaranti som ibland funkar mycket bra! Här nere i Blekinge vet jag ett flertal som blivit opade inom 3 månader! De har då legat på för att få det de är berättigade till.
Jag fick vänta 18 månader för att jag behövde den tiden att bli färdig i tanken.

Jag skulle ju också kunnat betala min op själv, genom att ta lån! Eller inte jag för jag är arbetslös 75% men min sambo skulle kunnat ta ett lån.

Det jag menar är att man kan aldrig räkna andras pengar!! För med ökad inkomst så har man också ökade utgifter i regel.

Jag håller inte med Mona i sakfrågan då jag är itterröd :o)) men inte ska Mona behöva bli påhoppad på detta sättet! Det är ju inte bara skillnad i åsiikt, det är ju personangrepp!

Kram
Henrietta

Anonym sa...

Jag antog att Mona har råd med sin operation eftersom hon har skrivit att hon har fyra bilar, som vad jag förstått inte är helt billiga.
Och hon har skrivit en del om dyra möbler, städerskor, kockmat och annat som indikerar att hon har lite över i kassan.
Enkel matte, sälj en bil och köp en operation, hur kan två behöva fyra?
Jag hade inte tyckt så om det inte vore för att hon själv stolt skrivit att hon tjatat sig till att få den skattefinansierad. Hade det varit en läkares rekommendation jag naturligvis inte protesterat. Skattemedel är till för alla som behöver.

Det handlar inte om missunsamhet, utan om rättvisa och rent spel.

Fraggelmorsan sa...

En liten kvinna bjuder på sig själv, sitt liv och sina härliga formuleringar. Hon skriver om sin vardag och sin fest, för att få det ur sig och för att glädja OSS. Varför i he-te ska hon sitta och försvara sitt champagnedrickande för någon? Eller hur många bilar de äger? Sååååå löjligt.
Gillar man inte Monas blogg : Läs den inte.

Jag gillar den, läser den och anser att arbete skall ge lön. Hur man väljer att spendera den lönen är var och ens ensak.
Jag själv t.ex köper grytlappar för varenda krona jag har över och barnens vällingpulver blandas med Evian. Har någon rätt att bry sig?

MonasUniversum sa...

Anonym: Du har uppenbarligen ingen koll på hur det fungerar med GBP-operationer.

Du har uppenbarligen ingen koll på VARFÖR vi har 4 bilar.

Du har uppenbarligen ingen koll på varför jag har städerskor.

Du har uppenbarligen ingen koll på varför jag beställer hem mat.

Du har uppenbarligen ingen koll på i vilka branscher jag befinner mig i, med tanke på din kommentar om möbler.

Du har uppenbarligen ingen koll på en hel del.

När du har skaffat dig koll så är du välkommen med åsikter.

Ulrika sa...

Mona! Jag älskar dig och din blogg :-)
Glöm alla surpuppar/negativa kärringar och trista kommentarer om din ekonomi/ditt leverne.
Kan inte leva utan din blogg ;-)
Kram

Kamilla sa...

Ett par småsaker bara,utan att bli politisk.
Avundsjuka är en fruktansvärd och avskyvärd egenskap hos en människa.
De flesta som läser Monas blogg känner henne inte närmare, inte mer än det hon skriver i bloggen.
Hur kan någon döma????
Mona har det bra, för att hon själv har skapat sig det livet hon vill ha. Varför skulle man inte kunna nämna det och visa det för andra utan att bli påhoppad.

Mona har överhuvudtaget ingen anledning att förklara för någon hur hon köpt sitt hus, hur hon har råd att resa utomlands eller vem som finansierade hennes gbp-operation.
De allra flesta kan genom hårt arbete på ett eller annat sätt skapa sig goda liv. Men vi måste acceptera att någon lyckas bättre än andra. Och kan vi inte glädjas åt andras lycka och välmående så tycker jag att man kan hålla käften.

Själv känner jag inte Mona, men hade jag bott närmre så hade jag gärna delat en flaska champagne och diskuterat lite operationer :-)

Kram Mona

Caya Cayenne sa...

Jag tycker det låter PRECIS som missunsamhet - Mona har ju talat om att hon har hjärtproblem i familjen och att hon ligger i riskzon.

Jag måste igen få tala om att jag läser den här bloggen för att den får mig att bli glad. Glad för att Mona har det bra, att hon unnar sig sin flaska champagne ibland, det är ändå några hundralappar det handlar om! Jag är GLAD att Mona och hennes man har många bilar, GLAD för deras skull!

Om man läser den här bloggen för att irritera sig på andras välmående, då tycker jag man är lite fel ute... Faktiskt! Ingen mår bättre av det.

Fröken Finemang sa...

Hej Mona! Vi hade en diskussion på jobbet idag, politisk, jag är av en viss färg, oavsett vad de matar på inför valet. Jag är inte i din situation, jag har inget eget företag så jag kan inte sätta mig in i det på det viset. Jag "bryr" mig inte, jag tokfattar att det blir en påverkan på ert företag etc etc. Det jag blir lite rädd för om vi skulle behålla den regeringen vi har idag, är angående det jag möter varje dag. Sjukförsäkringen. Men jag tänker inte diskutera varken a eller b, alla har vi olika syn på saker och påverkas olika.

Och vet du va?
Jag struntar vem som betalade din GBP, hur du tar dig Las Vegas och hur ofta du dricker Champagne. När jag läste hur du spaltade upp det kände jag men inte faaaan ska hon behöva spalta upp såhär o såhär är det. Jag förstår inte vem som kan bry sig. Däremot tänkte jag på dig idag när jag kollade på Soffa, 58 000 kr FUL soffa. Den skulle du bloggat om! hehe.
Jag svävar nog ute lite nu.. Iaf.. Jag gillar dig. Trots att vi har olika åsikter! Tycker det ä skönt o härligt att det är just så!

Smultronblomman sa...

Ja, du Mona. Snacka om effekt på det inlägget. Det är inte svårt att förstå att du är upprörd av påhoppen på din personliga livssituation. Klart att det finns de som blivit utförsäkrade på olika sätt retar upp sig på sådana som du, som har det bra ställt. För det måste du erkänna att du har. Men det har ni jobbat ihop. Ingen har kommit och bara gett er pengarna. Det är inte lätt att sitta illa till ekonomiskt eller socialt eller både och.

Själv är jag en klassresenär. Allt vi har, min man och jag har vi jobbat ihop pengarna till - villa och två bilar. Här finns inga arv eller spelvinster. Vi har båda studerat och har studieskulder. Jag unnar mig att köpa kläder och skor. Jag har just anlitat en städhjälp eftersom jag reser mycket i veckorna och inte vill lägga helgen på att röja. Vi äter ofta oxfilé här hemma för det tycker vi är gott. Jag dricker gärna ett glas rött till det. Min man har skaffat motorcykel, ett stort as, som vi nu glider omkring på under helgerna. Jag gör mycket som kan reta upp andra.

Visst blir jag bestört över att fler och fler får det dåligt ställt på grund av situationer man inte kan råda över som sjukskrivning och arbetslöshet. Jag blir också arg när jag ser högsta cheferna plocka ut miljonbonusar fast det gått urdåligt för företaget. Jag blir också förbannad när höga chefer får stora fallskärmar och feta bonusar när de "på golvet" inte får en spänn extra. Fast de har jobbat och slitit.

Samtidigt blir jag ursinnig på bidragsfuskare och myglare. En tidigare arbetskamrat blev sjukskriven för hon blev så deppig för det tog slut med sambon. Hon orkade inte gå till jobbet. Men dök upp på vimmelbilder på nätet. Hon orkade uppenbarligen gå till krogen och festa... Är det rätt??

Det gäller ju att skilja på sak och person. Jag kan inse att det retar folk när du berättat om din skattefinansierade operation men det är något du har rätt till. Precis som vilken medborgare som helst. Lika väl som en obes (extremt överviktig) har rätt till vård även om en del tycker att då får man skylla sig själv. Den diskussionen har förekommit mer än en gång på min förra arbetsplats.

Det ekonomiska klimatet hårdnar och då minskar toleransen. Jag vill kunna leva och njuta av det jag kan köpa för min lön. En lön jag får för att den som anställt mig anser att jag är värd den. Jag är nöjd att vara anställd. Samtidigt behövs företagare och entrprenörer för någon måste ju anställa mig!

Men jag vill också att de som behöver ska kunna få hjälp och stöd.

En utopi verkar det som.....

Tråkigt att diskussionen blev till angrepp på dig och din situation. Inget försök att skyla över påhoppen, men jag kan ändå förstå att det du skriver om kan reta de som inte har. Jag kan också känna avund men det kan vara en positiv känsla bara det inte blir till att vara missunnsam. Det är negativt!

General Pansar sa...

De som inte har företag eller inte heller kollar något om att vara företagare har ni en enda koll på siffrorna?
Till att börja med så startar 99,99% sitt företag med lån som ska betalas. Sen om man anställer någon tillkommer sociala avgifter samt arbetgivaravgift. Sen ska man ha avtal och andra utgifter för den anställde.

Räkna ut hur stor skatten igentligen är så ligger den knappast på (kommunal) ca 30%
Lägg arbetgivaravgiften på det så sticker det iväg.
För att ett företag ska vara lönsamt kan man i underkant säga att 100 kr lön så måste företaget dra in 200 för att det ska bära sig. Sen vill man ha lite vinst i företaget och då bör man ligga på för varje 100kr lön på ca 220 för att redovisa vinst.

Nu slutar inte företagets avgifter där heller för det finns fler pålagor.

En som driver ett företag ifrån grunden sliter 24/7 365 dagar.

De som lyckas ta sig igenom alla bekymmer som företagande medför så faktiskt är de värda det. Nu pratar jag inte om företag som lever på att suga ut människan som banker, försäkrings bolag eller andra stora aktiebolag där allt som räknas är pengar i egen ficka.

Jag pratar om de som sliter ut sig själva i eget företag.
Jag sitter i startgroppen att dra igång ett själv men är osäker om det är värt det. Jag har i slutänden ett liv och vet inte om jag vill dra på mig allt skit ett företag innebär.

Ska de höja skatter så slå på aktiedirektörerna i scandia eller Swebank men de får vara och gör de fatala fel så låter oftast styrelsen de gå ansvarsbefriade. Den som driver ett företag i egen regi och misslyckas sitter oftast i skiten resten av livet!

Tänk 2 till 3 gånger innan ni hoppar på en småföretagare. Och kolla gäran saker som nyförtagande (googla på det) kolla skattemynsdigheten om avgifter och skatter för egenföretagare osv så har ni lite kött på benen innan ni kastar ur er skit (inte alla här men en del)

Sus sa...

Men herrejävlar. Herrejävlar. Landet lagom har vaknat. Du får sluta stjäla pengar från fattiga och sjuka Mona och börja jobba istället.

Alltså.

Avundsjuka människor är inte vackra människor.

Och du slutar fan inte att blogga.

tizzie sa...

Mona, jag var inte ens in o kollade det här inlägget med kommentarer innan jag skrev min andra kommentar om att jag skulle åka till finområdet om du la av=).
Men hej o hå vilken fart det varit här då!!
Blir då alldeles matt när jag ser nivån på vissa kommentarer.
Jag tror faktiskt att datorn fungerar typ som tv:n, gillar man inte ett program kan man trycka på av knappen,
gillar man inte en blogg o inte har humor eller kan ta ironi kan man ju kanske låta bli att läsa.
Skulle kunna säga ett o annat till med men tänker definitivt inte sjunka ner på sandlådenivån som en del har gjort...
Keep going Mona, lägg dej på divanen o käka praliner (som givetvis någon bär fram till dej) medans dina anställda bara caschar in pengar åt dej!!=)
(är väl bäst att tillägga att jag är ironisk o spelar dum i sista meningen, ifall någon tar mej på allvar eller nåt)

Ann-Katrin sa...

Oj oj oj vad svenska avundsjukan lever här då. Mest intressant är väl att det vuxit sig till en hel debatt som inte har med inlägget att göra, utan det har blivit någon konstig spinn-off. Suck.
Kram på de som behöver det, verkar vara en del.

Anonym sa...

Mona: Okej, ber om ursäkt, jag vet inte mer om dig än det du skriver själv. Har väl dragit fel slutsatser.

Mindes det här: "På St Göran gäller följande krav för att du ska få en operation genom landstinget: du måste ligga över 35 i BMI, vilket du lätt räknar ut här. Men, givetvis kan andra orsaker ligga till grund för en operation. I mitt fall nådde jag inte riktigt ända fram, men då vi har hjärtproblem i släkten, samt lite annat, så fick jag godkänt. Sen är jag en jävel på att snacka också."

Förstår att du kanske överdrev då för att vara lite rolig, men hade uppfattat det som att du "övertalat" läkaren att godkänna dig, vilket jag ansåg fel.

Jag gillar alltså din blogg i stort, det är därför jag läser den. Men koll kan jag aldrig få på annat än just det du skriver. Man får räkna med att folk dömer en när man blottar sitt privatliv för allmänheten.

Anonym sa...

Jag håller med dig Mona. Växte upp i en företagar-familj. Det var hårt arbete och ett liv på fisens-mosse. Nu är jag anställd. Det är ett bekymmerslöst liv om man bara är smartare än sin chef ;)

Keep up the good work och bry dig inte om avundsjuka kommentarer.

Vågar inte skriva mitt namn för då lär jag bli stenad här inne... sa...

Är inte missunnsam, tycker dock att det är lite lustigt hur det resoneras..

En rökare som drar på sig KOL är en skitstövel som inte förtjänar skattefinansierad vård. Rökare får skylla sig själva.

En överviktig som drar på sig hjärtproblem förtjänar skattefinansierad vård däremot?

Personligen ser jag ingen skillnad mellan dessa "åkommor".

Rökning och överätning är enligt mig lika självförvållade och (antar jag) lika svåra att sluta med. Missbruk som missbruk, båda är dessutom lagliga.

Att en person som har kända släktdrag av hjärtproblem men ändå väljer att överäta är väl i grund och botten lika illa som att fortsätta röka trots kända risker.


Stenar passar inte i glashus. I Sverige ska alla ha rätt till vård oavsett vilken skuld de själva har till sina åkommor.

Lottis sa...

Har bara en sak att säga...

Jante


Att börja babbla om att Mona minsann kunnat betala sin vård sjäv...jamen då tycker inte jag att du som bidragstagare borde få handla saker utöver mat. Du lever ju på bidrag....känns inte så skoj om man vänder på det eller hur?

Sverige har vård för sina medborgare...

Ja..faktiskt...ber er titta er lite omkring i världen innan ni kommer med motargument. Jag bor i USA och kan lova att jag längtar tillbaka till SVE ibland...

Det finns ett rolig jämförelse mellan Sverige och USA.

Om grannen plötsligt har en tjusig bil på garageuppfarten så tänker amerikaner

- Kan han så kan jag!

Svenskar tänker

- Hur faan har han råd med den...har han fifflat undan pengar eller?

Säger rätt mycket om vårt kära Jante land.


Heja Mona säger jag från finområdet i USA

MonasUniversum sa...

Anonym som ber om ursäkt: Du har rätt.

Tack.

Malin sa...

WTF nu blir jag förbannad! Om det inte fanns folk som Mona och hennes man så skulle en stor del av Sverige stå still. Vi behöver folk som betalar mycket skatt. Alltså behöver vi folk som tjänar pengar. Annars kan vi inte finansiera vår s.k. "välfärd" (bittert skratt). Det är självklart inte miljonärer som står för all skatt, men de som är ärliga och betalar sin beskärda del bidrar betydlig mer än jag själv gör som tjänar mindre än en undersköterska. (Och ja - jag är egen företagare som faktiskt börjat söka jobb.)

Varför blir alla upprörda på folk som tjänar bra, som har det gott och som inte skäms för det? Som sagt jag tjänar ca 12.000 (före skatt) i månaden, är bostadslös och har en bil som skramlar när jag kör barnen till skolan. Men om nu två personer lyckas här i livet genom idogt arbetande och inte genom att bli matade med silversked - varför denna enorma avundsjuka?

Hade jag haft lägre egenavgifter kanske jag hade klarat mig bättre och byggt upp ett företag som ev kunde anställa, men i Sverige funkar inte den ekvationen oavsett regering tyvärr!

Malin som verkligen låter bitter, men det är jag inte!

Puss Mona och skål på dig!

Rickard sa...

Tjena Mona! Har följt din blogg varenda dag sedan du skrev om fjäril-kotletterna på Gotland. Du är sjukt rolig. När jag läste kommentarerna på detta inlägg kom jag att tänka på ett gammalt ordspråk som sa ungefär såhär: "Don't let the idiots bring you down to their level. There they will beat you with experience". Ja, du fattar poängen.

Lina sa...

Herregud och hans moster.

Innan jag tog tag i mitt liv och verkligen såg till att jag fick jobb (två stycken!) så var jag också, ursäkta uttrycket, en bitterfitta. Jag var precis lika avundsjuk på "rika" som uppenbarligen vissa här inne är. Skillnaden är dock att jag insåg att för att slippa vara sur och bitter så var jag tvungen att ta tag i mig själv. Idag jobbar jag på två jobb, jobbar 11-12 timmar om dagen och får ut lite över 30000 varje måndag.

Vad vill jag säga med detta då? Jo, istället för att sitta och beklaga er, gör något åt er situation, skaffa er ett jobb (problemet med folk idag är att dem tror att bara för jag skickar iväg en ansökan då och då ska ska dem få jobb. Att få ett arbete ÄR ett arbete, jag gick runt till företag och presenterade mig, jag ringde runt även om dem inte sökte just då har många hört av sig i efterhand och erbjudit mig jobb och intervjuer för att dem redan har ett ansikte på mig), få er ett skjut eller va fasen som helst. Men missunna inte personer som jobbar för sina pengar bara för att du är olycklig i ditt liv. Gör något åt det som gör dig olycklig istället så kommer du garanterat att må mycket bättre själv. Alla kan tjäna pengar. Det beror bara på hur mycket vilja du har.
Tur som fasen att jag bara är 24 år, så inte bitterheten hann nagla sig fast beständigt innan jag tog tag i mig själv.

Och är det någon i vårt land som har rätt att använda sig av "skattepengarna" så är det väll för f*n personer som betalar skatt och dessutom mycket skatt?
Varför betala för något som man redan har betalt för en gång i form av skatter. Den GBP Mona "fick" har hon garanterat jobbat av flera gånger om.

Och sen, hej Mona, långtids läsare men första gången jag kommenterar. Älskar din blogg och dig, brukar aldrig kommentera, men kände jag var tvungen idag. Ursäkta den röriga kommentaren, jag blev bara så frustrerad att orden bara öste ur mig.

Anonym sa...

Hej och hejja Mona! :-D
Inte sluta skriva!!! Vad ska jag läsa då???
;-)
Och tänk vad märkligt det är. Vinner man pengar, så är alla glada och oj vad kuuul.
Men, är man egenföretagare och sliter häcken av sig(ingen anställd har en aning om hur det verkligen är och när på dygnet man jobbar osv.)och lyckas få ihop lite pengar, nämen då ska man skämmas över det! Då är det inte fiiint inte!
Hur kommer det sig?
Vi är egenföretagare, det går bra, vi har många anställda, men vi får mörka för omgivningen att vi tjänar pengar för att slippa få skit för det!
Och jag kan säga att vi åker utomlands mycket mer sällan än vanliga svensson, för vi har inte tid!
Det är fritt fram för var och en att starta och driva eget, att forma sin framtid och förhoppningsvis få ihop lite stålars, men nejdå, man ska vara missunnsam!
"varför kan hon/han när inte jag kan"??
Kanske för att vi sliter bara aningens mer???
*suck*
Njut av de ni åstadkommit och drick champagne varje dag om du så vill!!!
Kram! Nina

Blue sa...

Jisses (till framför allt Gitta - som inte ens har modet att inte vara anonym)...

Om vi börjar med en simpel lektion i skillnaden på fakta och åsikter så torde det vara en bra start - den borde alla hänga med på? Och vi har åsiktsfrihet i det här landet, vilket är en superfiffig grej eftersom exempelvis denna blogg inte hade funnits annars - inte heller kommentarerna till den.

Jag växte upp med föräldrar som tjänade mer än bra, men flyttade hemifrån redan som 16-åring, hade då ett heltidsjobb på kontor, samt ett städjobb efter mitt heltidsjobb - och dessutom ett extrajobb på helger. Kan lugnt påstå att jag inte hade gott om kulor. Sedan har jag jobbat, pluggat, jobbat igen, varit sjuk som fan och därmed långtidssjukskriven, jobbat igen och nu pluggar jag återigen. Har alltid haft min familj i ryggen - men alltid velat klara mig själv. Och det finns få saker som får mig så skogstokigt irriterad som när folk är missunnsamma och gör att andra måste försvara sig. Jag tror inte att Mona har haft en dans på rosor och sippat champagne till frukost sedan barnsben, jag känner henne inte personligen - men jag gissar att hon - precis som jag - har slitit sig till ett halvschysst liv vid 40+ (jorå - jag är oxå tant).

Jag tänker inte ens gå i svaromål till Gitta, för hon får tycka vad hon vill - men jag kommer aldrig någonsin att be om ursäkt över något jag har förtjänat och arbetat mig till (även om stålarna inte precis rullar in nu när jag är student igen så finns det en buffert) och det tycker inte jag att Mona skall göra heller. Det är ju som hon säger, vissa saker utelämnar hon i bloggen och vissa saker lämnar hon ut - och ett antagande från min sida är att det hon väljer att utelämna är det som är känsligt och för personligt för att ha bloggen som en rolig ventil och som vi kan skratta med och åt.

Jag, precis som Mona gjorde oxå ett husklipp i ett fiiiinområde när huspriserna var i botten. Inte fanken skäms jag över det, jag är själaglad över det idag (12 år senare) och varför skulle jag inte vara det? Jag har inga barn att försörja och kan därmed lägga mina surt förvärvade kosingar på bara mig, mig och sen kan väl mannen få något han med.

Jag skäms inte heller över att kunna åka utomlands en eller ett par ggr per år, eller att vi har schyssta bilar - för det är ingen som har skänkt skiten till mig. Men jag är jävligt trött på att få frågor av "somliga" i min bekantskapskrets när något är nyinköpt och första kommentaren är "Vad kostade det?" istället för "Fan vad roligt - vad glad jag är för din skull".

Alla har ett aktivt val, verkligen alla.

Och ursäkta språkbruket, men till de dumfanskap som tycker att ett par gamla 40-taggare skall skämmas över att ha slitit i 20 år för att få ett någorlunda schysst liv. Get a life. Om det är synd om Gitta så är det inte Monas fel, då tycker jag mer synd om många andra samhällsgrupper generellt, än bittra personer som Gitta i synnerhet.

Jiiisus...

(och näe, jag brukar inte heller bråka eller lägga kommentarer av den här typen i bloggar - men enough is enough - varför kan man inte unna människor saker bara för att man själv inte har det - jag är sällan fördomsfull, men hur konstigt det än må låta så är jag jävligt fördomsfull mot fördomsfulla)

Nu...tillbaka till gapskratten igen, och det ständiga flinet när jag läser den här bloggen.

:o) Lev livet - du har bara ett för fan!