lördag 15 maj 2010

Hur man slösar bort en lördag

Vad kul att det har varit sol hela dagen i Stockholm. Och inte så lite sol heller.

Och vad ännu roligare det har varit att ha jobbat som flyttgubbe på ett skitigt lager i 6 timmar. The whole family. Talibanen mutades med ett gäng dvd-filmer och en dvd-spelare.

Inte förrän på väg hem noterade jag 23 graders värme.

Det börjar snart bli dags att söka ett 9-17-jobb inom stat och kommun tror jag visst.

Nu ska jag fundera ut nån riktigt bra restaurang för no hell att jag ställer mig och lagar mat.

Och vad har ni gjort idag?

19 kommentarer:

Helene sa...

Jag har varit i sommarstugan och haft picnick i det gröna med havsskvalp som bakgrunds ljud. Njutit av vårvärmen, mysigt värre :)

Annika sa...

Simmat och städat har jag gjort - det första var skönt och det sistnämnda var nödvändigt! Städhjälp är inte förhandlingsbart hos min chef, kan jag få din chef en liten stund?! :D
Ska till med steken -här kör vi lördagstek i stället för söndagsdito!
Fördel med mitt kommunla jobb: sommartid är det världens bästa jobb - är det bra väder kan man göra jättemycket roliga saker med barnen och är det dåligt är jag bara glad åt att jag inte har semester!
Å faktiskt har vi helt plötsligt lika varmt som ni!!! Så egentligen skulle jag väl satsat på grillat men altanen är inte riktigt beredd på sommarvärme!
Ha en skön(are) fortsättning på din lördag Mona!

Susanne sa...

lagat mat lagat mat o varit sur. Ska ha inflyttningsfest ikväll o mannens ex har aviserat att hon kommer trotsa att hon varken hälsar eller pratar med mig. Jag ser fram emot en intressant kväll. Hoppas din blir lite mer händelsefattig.

Ebba G sa...

Lagat mat till såna som jobbat i lager hela dagen.

Malin sa...

Åt frukost på balkongen i solen. Promenerade en timme i solen. Drog till plantagen med en kompis. Hängde sen på hennes balkong när hon 1, skrubbade, 2, skurade, 3, planterade, 4, pimpade. Jag tittade på. Väldigt jobbigt.

MonasUniversum sa...

Helene: Åh vad nice!

Annika: Du kan få låna min chef hur länge du vill. Och jävlar vad gott med stek!

Ebba: Hahha, jag ska iväg NU och hämta mat..sen bär det vidare. Bloggar mer senare.

Susanne: Nu ska du lyssna på mig som kan det här. Jävla dålig stil av henne att bete sig så, men du ska bete dig tvärtom. Min bästa kompis, som är amerikanska här lärt mig en jävligt bra sak: kill with a smile. Det funkar bättre än man tror! Och det kommer reta livet ur henne, ju trevligare du är...

Sandra sa...

som nyopererad har jag inte lyxen att kunna strosa runt i värmen, men jag har hängt på balkongen och haft det fint (varvat med att kolla på F1-kvalet!) hoppas att du får en fortsatt fin lördag!

Mr Lee sa...

Lagat en maskin, vart en god pappa och shoppat loss med dottern på City gross i Bromma och sedan försökt förstå hur dottern kan omvandla feber till rörelse-energi.

Shit vad varmt det är!!!

NinaPX sa...

Petat och påtat lite, mycket lite faktiskt. Mest slappat och tagit det väldigt easy. Nu är grillen igång, kycklingen marinerad och grönsakerna spettade så middag blir det nog i alla fall. Ett glas rött till det känns helt i linje med resten av dagen. Må gott och jag hoppas du hittade riktigt bra hämtmat! /NinaPX

Fredrik sa...

JA varför vara i solen när man kan köra tunnelbana under jord hela dan.

bara lilla stora jag sa...

inlåst på ks hela dagen dvs 07-2130 så här har man inte märkt av någon värme eller sol....

Mrs Data sa...

Jobbat 8 timmar i en shoppinggalleria. Iklädd jeans, långärmad tröja och kofta. Jeansen sprack... Tack för det liksom.
Det regnade när jag gick in i "bunkern" strålande sol och jättevarmt när jag gick ut. Ibland känns livet lite orättvist. Särskilt som jag var ledig tidigare i veckan - när det regnade 72 timmar i sträck. Men man får se det från den ljusa sidan, i morgon jobbar jag bara 7 timmar!

Mimmi (Mrs Lee) sa...

Också jobbat i en bunker idag. Fastighetsskötaren måste ha haft fläktsystemet inställt på att det skulle vara minusgrader ute. Det var kokhett och luften stod stilla. :-(

ÅsaiSkåne sa...

Det är inte ofta jag tycker jag bor i fel del av Sverige men idag......
Vaknade av att regnet öste ner i morse och det gör det fortfarande!
Kallt och blåsigt också. Jag har surat hela dagen och gör det fortfarande.
Sol o champange får det väl bli nån annan gång, känns avlägset....

Anonym sa...

Har varit ute och promenerat nedanför Grönviksvägen idag, längs vattnet. Ett rådjur ramlade nerför en slänt och dog framför mina ögon. Fruktansvärt tragiskt. Allt gick på ett par minuter. Ringde naturligtvis en viltvårdare som tar hand om djuret. Det var min lördag det.

Hälsn Gina

Maria sa...

Jobbat 10 timmar natt på mitt kommunala jobb:)!

Anonym sa...

Ett helt gäng maskroseländen att ta kål på... hela dagen med maskrosmanicken i högsta hugg.

markattan sa...

Jobbat 7 timmar i en telefonväxel i ett rum utan öppningsbara fönster. Blev sen bjuden på mat hos en av de bästa vänner man kan ha :)

Annett sa...

Snyft, hela Sverige får ryssvärmen utom Skååååne där det har regnat och varit kallt hela helgen. :-( Vad ska de med 28 grader till i Norrland, de är väl vana vid kyla?? ;-)