söndag 13 mars 2011

Sista inlägget från Indien

I går fick jag äntligen skypen att funka med maken. Och bortsett från att han tvingade mig att ta med mig en crappig dator, som inte hade nån kamera, så var det skönt att åtminstone jag kunde se två tredjedelar av min familj. Här är maken och talibanen, säg hej till publiken...

Idag har vi jobbat på hotellrummet hela dagen. Vid 15-tiden kom vi på att vi kunde gå ut och sätta oss på altanen. Jävla nötter liksom. Här är det 30 grader varmt och vi sitter på rummet. Dahhh

Efter möte med agenterna lite senare så bjöd de oss på middag. Vi har varit här i 9 dagar, tror jag det är, och denna middag var den godaste. Inte så konstigt kanske eftersom vi efteråt fick veta att det var en mycket välrenommérad restaurang och vi hade just ätit en avsmakningsmeny av allt de har. Fifan vad mätt jag blev.

Här äter kärringen kanelglass på pinne och konstaterar att Stockholms Glasshus kan hoppa och ...... Det HÄR är vad jag kallar glass! Ser ni vad trött jag är? Ögonen gick i kors på mig och jag orkade till slut inte ens prata engelska. Körde en Tina och blandade hej vilt. Maken messar och undrar vad 2000 t-shirtar kostar med tryck. Han får ett cirkapris av indierna på 7.25 dollar. Svarar nåt om att det minsann på nätet går att beställa för 37 kr. Please help yourself, tänker jag.

Förresten, kunde inte motstå den här färskpressade Guavajuicen till middagen.

När jag druckit upp halva så kommer jag på att man aldrig ska dricka något med isbitar i. Blir genast skitstressad och tvingar Tina att smaka också. "Jag vill fan inte vara ensam om att bajsa ner mig på planet i morgon!"

Mmm, just det ja. I morgon åker vi hem. Då är det slut på meterlånga inlägg. Och jag orkar inte ens tänka på hur min mailbox ser ut. Eller vilket kaos det är på jobbet. För det har jag fått sms om att det är, så det är ju verkligen kul att komma hem. Jag kräks redan nu.

Om ni funderar på Indien så ge fan i Goa. Det är som att åka till Rhodos och tro att man kommer uppleva ett genuint Grekland. Bortsett från äcklona som bajsade på gatan så har resan varit a lifetime memory, eller ja, de lär ju ingå där också förresten. Tina sa idag: "det har verkligen varit askul från dag ett!" Tyvärr har jag varit tvungen att låta bli att berätta lite saker. Grejer som är vansinnigt roliga, men av hänsyn till andra så måste jag vara tyst. En sak kan jag i alla fall säga; kommer vi hem helskinnade, utan komplikationer på något plan, well, då är det ett under.

Till sist vill jag verkligen, VERKLIGEN, tacka er för alla kommentarer. Inläggen har tagit megalång tid men ni visar att det är värt det. Jag älskar min blogg för att jag har så inihelskotta bra läsare. Det gör det värt att fortsätta.

Jag landar 16.00 svensk tid och kommer behöva vara mamma och fru i några timmar innan jag kliver in här. Och känner jag mig själv rätt så kommer inte sömntabletten att hjälpa, och jag kommer vara vaken eftersom jag måste hålla koll på piloterna och alla konstiga ljud. Man är ju en back seat driver.

...och så vore jag tacksam om ni kan hålla tummarna för att det inte var några baciller i isbitarna.

Tina hälsar och tackar för era snälla kommentarer.

Hejdå Indien!

61 kommentarer:

Anonym sa...

Åhhh... så var er resa slut (nästa i alla fall). Det har varit underbart att få följa med dig och Tina. Jag hoppas ni två kan resa ihop igen någon gång, ni verkar ju haft kul ihop.
Hoppas du får sova på planet hem och att maken haft vett att få lite ordning hemma och på jobbet!

Anna sa...

Det har varit kul att läsa, tack för att du delat med dig!

Det jag blivit mest förvånad över är att du/ni har sådana problem med allt toa/skit-relaterat. Det är förstås inte jätteroligt med hål i golvet och det är klart det är ofräscht om människor sätter sig på gatan och skiter, men... ärligt talat tror jag att jag tycker att spyorna som pryder gatorna i stockholms centrum efter en lördagskväll är ännu värre.

Och så är det faktiskt lite pinsamt att inte alls känna till Gagnes. Det är nog inte geografi, det är allmänbildning...

Men din blogg är fascinerande just på grund av kontrasterna.:-)))

Helena m. 4 sa...

Åh Mona, res mer och ta oss med ! Har inte haft ork eller tid att kommentera tidigare under resan, men läst och upplevt allt du skrivit. Fantastiska beskrivningar av upplevelser och platser, och allt du bjussar på uppskattas verkligen...
kram

Agneta sa...

Inte för att vara taskig, men lite missöden hoppas jag på... och tänk så här: Det som inte dödar blir ett bra inlägg!
Hoppas ändå att resan hem går bra.

Tack för en trevlig läsupplevelse, so far.

anne sa...

Om det var en bättre inrättning så var nog isen tillverkad av filtrerat och renat vatten, ingen Gagnessörja...! ;)

Res väl. Undvik frukosten före Helsingfors, den är okänd för sina konsekvenser (vilket två av oss fick erfara för de proppade i sig allt)!

Helene sa...

Tack för en fantastisk reseskildring.
Välkommen hem!

Ting sa...

Välkommen hem Mona!

Catharina sa...

Hallå kommentatorerna: Floden heter väl GANGES!! Väldigt festligt att i samma andetag dissa Monas allmänbildning och sen stava fel ;-)

Det har varit mycket roligt att läsa om er resa!!

/Catharina

Skogseva sa...

Tack för alla reserapporter som jag följt från första dag till sista.
För att vara "kärring" ser du otroligt bra ut, tycker
Eva

Marie Rosenqvist sa...

Tack för ett annorlunda och mycket givande resereportage!
Fantastiskt och mycket roligt att läsa.

Håll hårt i den där underbara människan, Tina.
Och jag hoppas även du är hållen hårt av henne.

Vänskap visar oftast sitt sanna ansikte på resa...
Ni behåller den säkert hela livet.


/Marie

Johanna sa...

Ja hejdå Indien men vælkommen hem!!! Har varit riktigt roligt att vara med på er resa=)

NinaPX sa...

Välkommen hem Mona! Jag hoppas verkligen maken har vett att se till att hemmet är fläckfritt när du landar... Må gott!

Mjällan sa...

Hoppas flygresan gick bra hem...Och att du inte behövde boka flyg-toan under hela resan!
synd att man inte var en liten loppa som kunde hakat med er. Ni verkar haft sjukt kul iaf.!
Things do happen when you are around;)

LarsPson sa...

Ja det har då varit en härlig rapportering från Indien! :-)

Så nu väntar vi på din välbehövda semester och rapportering från Las Vegas. (Hoppas den blir av någon gång iaf.) :-)

Johanna sa...

Håller tummarna för att isbits-incidenten inte resulterar i några katastrofala missöden. Var det egentligen så smart att låta Tina smaka också? kanske är bra att åtminstone en av er är på benen... :)

Välkomna hem till stockholmsspyorna!

Millan sa...

Tack för en kul vecka i Indien :) Det känns ju som man varit där.. och välkommen hem, önskar nästan en liten update om Tele2 snart oxå haha

Lil'm sa...

Det var varit svinkul att följa dig och era eskapader under Indien-vistelsen, särskilt för en strandad val som jag själv utan liv, hehe (höggravid).
Mona for President!

Anonym sa...

Du e föööör häääääärlig! Välkommen hem! (och MAKEN...se för fan till att ha städat och maten på bordet när hon kommer hem)

Anonym sa...

Håller tummar å tår, så att du snart är tillbaka!
Det har varit en fantastisk resa! Ja bloggen öht är fantastisk, det värsta är väl att om jag kommer att se dig IRL någon gång så kommer jag att gå fram och prata med dig, bara så där...som en kamrat vilken som helst...
Baksidan av myntet för dig kanske.
Än en gång tack för världens bästa blogg!

Maria

Cissi sa...

TACK Mona för meterlånga inlägg - och jättekul att få en glimt av (nästan) hela familjens nyllen! Bonus!

Jag önskar att jag hade en reskompis som du! ;-) (Ffa en som kunde kolla piloterna så att jag kunde slappna av och sova..)

Välkommen hem och snälla jobba inte ihjäl dig nu!

Kram från en som drömmer om Goa..

Anonym sa...

Tack för att du orkat hålla oss uppdaterade. Har varit hysteriskt roligt att läsa!
Helen

Kia sa...

Har ju läst din blogg i några år nu och alltid gillat den (och dig). Nu har du stigit enormt i min akting! Jag vill få till fina, stora ord som kan förklara att det fantastiska med dig är att du bjuder på så mycket. Både framgångar och motgångar. Och det mitimellan också. Och nu har alla fått se dig på bild (utan en hand framför fejan, kors i taket) och dessutom på man o barn. Modigt! Det har varit härligt att läsa om "ditt" Indien. Kanske kunde du resa mer? För vår (bloggläsarnas) skull ;)

Cecilia N sa...

Jättespännande indienresa även sett så här från "Norrland". Hoppas du kan få vaktavlösning vad gäller kolla att piloterna sköter sitt jobb.

Och du ska inte röja jobbkaos när du kommer hem. Då kan du lika gärna springa med huvudet före rätt in i betongväggen istället.
Du ska återacklimatisera dig till CET och få ordning på sovandet.

Han som åkte på semester till Spanien har ju vilat opp sig(?) där så han kan röja.

Monica sa...

Jag tycker du är helt fantastisk som orkat sitta med en kass uppkoppling och uppdatera oss om er resa! har skrattat mycket (som alltid!)
Tack! :-D

anna sa...

Jag kommer mig sällan för att kommentera bloggar, men jag måste bara säga att det har varit ett nöje att följa er tripp i Indien, stort tack för att du tagit dig tid att blogga trots långa dagar och taskigt internet!

Annika sa...

Tack för en underbar vecka med er i Indien. Njuter alltid av din blogg men detta slog ju allt. Välkommen hem och hoppas att ditt liv blir lite lugnare framöver....

Jenny sa...

"jag kan flyga jag är inte rädd".. Lycka till med hemresan. Tack för att vi fick följa med... Våren är sakta men säkert på väg.. men här får vi glädjas åt 2 plusgrader ;)

Anna sa...

Det har varit så kul att följa! Taxk för en bra blogg!

Starlight sa...

Tack för alla fantastiska och roliga inlägg om Indien, det har varit kul att få följa med på resan!! Följer din blogg slaviskt, roligare får man leta efter! :-)

Tina Johansson sa...

Tackar och bugar för din härliga blogg - här är det är liksom facebook, aftonbladet.se och monas universum... behöver man fler sidor på internet liksom ;)
Hoppas hemresan går bra och att piloten sköter sig så du slipper gå fram och hjälpa dem landa... Hälsa Tina från mig också!

Anonym sa...

Tack för att vi fått följa dig på din resa! Det har varit jätte trevligt! Förstår att du börjar längta hem efter din familj, och rå om dom ordentligt! Resan hem kommer att gå jätte bra!
Kram Kicki

Chrissan sa...

Välkommen hem!

Anonym sa...

Tack för att du har orkat blogga under resan. Ni verkar ha haft kul, och det har vi också haft! :) // Jessica

Anonym sa...

Oh my god.... har varit i Florida de senaste veckorna o det går ju förmodligen inte att jämföra med din resa men i vilket fall inte kunnat läsa din blogg. Nu har jag gjort en megauppdatering av densamme och jösses vad roligt ni verkar ha haft. Och vilka minnen för livet. Skulle lätt hamnat på akuten för behandling av shopoholic om jag varit där...

Och som jag skrattat åt din vän Tinas underbara engelska. Och att de via Gooogle översätter din blogg.. försigkomna rackare där...

Hoppas att allt har gått riktigt bra hem och tack för alla roliga storys du bjuder på !
Kram från Kalmar / Petra

annannadesign sa...

Jag tycker du ska byta karriär - reseledare eller nåt;) Tack för sjuuukt underbara inlägg!

Anna sa...

Tack för att jag har fått föja med till Indien! Jag har aldrig kommenterat förut, men läst ganska länge. Tyckte därför att det var på tiden att jag skriver lite här.

Jag avundas din energi och förstår inte hur du får tiden att gå ihop. Hur hinner du med att både leva i turbofart och smtidigt blogga flera gånger om dagen? Dessutom med ett härligt språk. Hur du än gör så ska du ha stort tack! Jag kommer att fortsätta att följa dig här.

Lycka till med hemresan!

kattis sa...

tack för att vi fick följa med :D

annkan sa...

Tack för att vi fick "följa med" på er resa.
Det är ju inte klokt så underhållande du skriver! Önskar jag fick läsa den där boken du ska skriva(?) nångång.

Tumhållning påbörjas.... nu!

Eva B sa...

Åh, jag vill inte att du skall åka hem .....Res mera så vi får följa med :)Tack för dessa meterlånga inlägg där du beskriver så målande så det känns som om man är med! Hoppas trots allt att hemresan går bra och du kan ju mjukstarta jobbet lite :)

Anonym sa...

Jag har alltid sagt att Indien är ett land jag aldrig skulle våga åka till av flera orsaker.... Men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig! Efter dina skildringar från din resa så har Indien helt plötsligt hamna på min topp tre lista över framtida resmål.
Välkommen hem o hoppas du inte behövde tillbringa resan på toa.
Ninnie

Sassa sa...

Välkommen hem! Jag håller tummarna för att inte isbitarna gav några men;) / Sassa

Linda sa...

Välkommen hem! Så himla snabbt dessa 9 dagar gick!

Var ska vi åka nästa gång? För vi får väl följa med?

Sess sa...

Tack för en fantastisk reseberättelse! Du skriver bara så underbart. Kram

Anonym sa...

Tack för underhållande läsning :)

Har njutit av varje inlägg. Familjen har legat i kräksjukan så att få läsa om något annat en stund har varit balsam för själen.

Tack!

Gabriella sa...

Tack igen, Mona, för din underbara reseskildring. Förstår din oro över isbitarna; jag hoppas verkligen hemresan går bra.

Angående Rhodos, så måste jag bara lägga in en liten protest (Greklandsfantast som jag är)! Utanför de värsta turistställena på Rhodos finns mycket väl det genuina Grekland. Har varit där flera gånger och utforskat ön ordentligt. Men jag förstår verkligen din point!

Angående Annas förvåning över dina toarelaterade kommenterar, så verkar hon inte ha hela bilden av Monas Universum klar för sig ... Och som Catharina skrev: Ganges heter det. :-)

Anonym sa...

Instämmer med Kia. Känner stor respekt för dig, Mona. Tack för att vi får följa med dig, hemma och på resa! /A

Maria sa...

Välkomna hem!! kram

Mr Lee sa...

Välkommen hem! Det kanske också är så att Indien inte fixar mer av er två på några dar. ;)

Jag vill jag kan... sa...

Ha en safe hemresa! Det har varit jättekul att få hänga med :0)

Hoppas att magen håller ihop...

Greta sa...

Mycket underhållande läsning. Trevlig resa och välkommen hem.

PEWS sa...

Jag har inte skrivit några kommentarer innan men åh vad roligt det har varit att läsa allt ni har varit med om. TACK för en fantastiskt bra rese-dagbok :D och välkommen hem :)

Gudrun sa...

Matkomfort serverar dagen till ära en alldeles underbar curryremoulad! Ja det var visst nån fisk och potatis till också....

Marina sa...

Om du någon gång lägger ner inredningen så hoppas jag att din nästa karriär blir som reporter på ett resemagasin.
Dessutom borde du få betalt från Indiska turistbyrån (om det nu finns någon)
En fantastiskt underhållande och målande beskrivning av din resa.
Jag ser fram emot att få läsa vidare....
//Marina

annika5064 sa...

Så jäkla underbart roligt det har varit att vara medresenär på din tripp! Hem och mys med familjen nu!

Frökenlöken sa...

Underbar och underhållande läsning, tack för att du bjubbar på dig själv!

Alltså, det är ju nästan så att man blir sugen på att byta miljö, från obstinata tonåringar till bajsande indier.. eller kanske inte... eller jo...

Hoppas resan hem gick bra!

Anonym sa...

Åk förbi och tuta någon dag så jag får igen käften på min kollega!

Välkommen hem!
//Sus

Anonym sa...

Åk förbi och tuta någon dag så jag får igen käften på min kollega!

Välkommen hem!
//Sus

Anonym sa...

Fattade redan första gången kanske? //S

Anonym sa...

Tack Mona för dina underbara blogginlägg från Indien! Tack för att vi fått följa med dig och Tina på resan. Många goda skratt har du bjudit på. Har även fått läsa för pojkvännen vissa gånger när jag sitter och skrattar framför datorn. Jag hoppas verkligen att du aldrig slutar med din blogg för den förgyller verkligen min vardag.

Kram Linda

Isa sa...

Tack för en fantastisk reseskildring! Jag är SÅ impad av hur du har orkat och tagit dig tid att skriva så mycket under resan, som verkar ha varit intensiv som bara den! Jätteroligt, intressant och underhållande på alla sätt och vis.

Tusen tack och välkommen hem!

Maria Holmstrand sa...

Hej!
Hittade hit på något sätt som jag inte längre kommer ihåg. Har läst dina inlägg från Indien och ska läsa mer!!! Fasiken vad du skriver bra, och roligt!