tisdag 8 mars 2011

Nu ska vi se om det funkar

I två och en halv timme försökte jag skajpa med maken. Hej och hå vad det inte gick. Jag kom inte in på nätet och eftersom det inte är några som helst problem nu, så är jag övertygad om att de släcker ned, eller vad man nu gör. Hann höra makens röst i 30 sekunder.

Jo, var var vi? Businessguiden berättade innan att "this is a very small fair. The one in Dehli in february is much, much bigger." Jomenellerhur. Här har man inga så kallade mässhallar, här har man tält. Big ones. Så vi halvsprang runt eftersom vi var sena och jösses vad grejer det finns. Såg en och annan blond kalufs så det är helt klart fler skandinaver här och handlar. Bort med dom liksom, jag vill ha ensamrätt. Ni som är inne i branschen: Miljögården, Green Gate, Misoni, IB Laursen, Affari, Lexington mfl handlar här.

Sen var vi klara för dagen och väntade på chauffören. Då kom en indisk limousine. Klicka gärna på bilden.
Lyxig kärra va?

Över huvud taget så kan man säga att bilparken i Indien inte är åt det lyxiga hållet. Jag, som är så jäkla rädd att åka bil när andra kör, har varit kolugn. För även om det är en miljard bilar, cyklar, tuktuks, och framför allt kossor, så kör de inte fort. Men de tutar precis hela tiden. Och nu har man börjat fatta jargongen: alla fordon "pratar med varandra". Man tutar för att tala om att man finns och att andra ska ha koll. Om idioten (alltså jag) klarar det så ska jag försöka videofilma och lägga ut här för det låter helt galet. Och här är man inte så noga med att folk ska sitta på ett säte i bilen. Kolla här;
Tillbaka till hotellet för att inspektera området:
Det ser möjligen inte mycket ut för världen men jösses så fint det är. Fast jag tänker inte bada. Det är bergis 22 grader i vattnet och jag doppar inte tårna under 25.

På kvällen åkte vi till ett palats. När alla kungadömen försvann här så var de många som gjordes om till hotell för att ägarna, Maharadjorna, eller vad de nu kallas, skulle kunna överleva. Tyyärr var det becksvart men jeeezus vad fint det var. Vi satt ute i den enorma trädgården. Och maten. Hörrni, ni måste hit. Helt otroligt god mat.

Ovan ser ni baren. Alla kockar stod ute i trädgården och lagade mat. Fast, namnet på restaurangen lämnade ju en del övrigt att önska! Ser ut som om man hamnat på en källarkrog men maten var to die for.

Det här ser ju inte mycket ut för världen men jag kan lova att det smakade!

Jag älskar nan-bröd. Och nästa gång jag är på en indisk restaurang hemma, så ska jag fråga vad det är för skit de serverar för det smakar helt annorlunda här!

Nämen hoppsan. Här ser ni grisen själv!

Och Tina var rolig. Businessguiden och hans kompanjon frågade om vi gillade stark mat. Nä, sa jag (man är ju en globetrotter och har koll liksom.) Jo, sa Tina. Jag försökte lite fint få henne att förstå att om man säger ja i Indien, så kanske deras preferensramar är något annorlunda än hemma i Svedala. Ehh, att det var kan jag säga. Så nu har Blondie fått lära sig att man nog kanske ska säga "så där", nästa gång!

Tina hade för övrigt fullt upp med trädgården vi satt i. Hon sprang runt som en yr höna och skulle fota alla blommor. Ja, vi är ju trots allt 40 plus även om den där blomstertarmen hoppade över mig. Hon blev helt till sig över att hitta våra svenska julblommor som stora buskar här.
F-n, nu måste jag dra ned till poolen. De har serverat vår frukost där. Hörrni, nu ska vi leka lite tills vi ses nästa inlägg. Kan ni gissa vad det här är?
De är lika stora som små avlånga gröna ärtor. Den som gissar rätt vinner en cykelpump.

Laters!

17 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så väldans mycket för dina underbara reseskildringar! Det är precis som vi är med dig och njuter, förfasas, känner alla lukter& smaker osv. Bra du e på att beskriva verkligheten! Fotot på "grisen" är så otroligt vackert. Det syns verkligen att du njuter. Fiiiint! Naanbröd skall ätas i Indien! Himmelskt!

Jag tippar på att rådjursbajspluttarna är kakaobönor.
Hade tänkt åka tilbaka till Katalonien igen, till sensommaren, men kan ju inte påstå att Indien blivit mindre lockande nu...Hälsa Tina att jag älskar de röda träskorna och den lila spaljén, som anlände häromdan. Hoppas er vistelse blir lika härlig resten av tiden.
Kan du inte beställa några ex av det snygga barskåpet? Vill ha! :)
Kram från Cata Lunya

Anonym sa...

Åh blir avndsjuk på all god mat du får äta!

Jag gissar på kardemummakärnor./mirjamf

Helena m. 4 sa...

Nån' typ av kokong kanske - silkestråd/silkeslarv?

reneesfotoblogg sa...

KarDeMumma! Köp! Varar härifrån och till evigheten. Alla julbak du någonsin kommer att göra. Fast där tog jag i, du bakar väl inte? Men dela ut till dom som gör det.
Hur går det med sari-köpet?

anne sa...

Något slags försilvrat snacks? Försilvrade minimandlar? Försilvrade granatäppelkärnor? :)

Älvan sa...

Jag säger som reneesfotoblogg: försilvrad kardemumma!

Anonym sa...

Det är en fröjd att få följa dig på din resa! Du är helt otroligt duktig på att skildra era äventyr!Blir spännande och se vad du kommer hem med för fina saker.
Kram Kicki

Gabriella sa...

Underbart att läsa! Säger som de andra: det är som att vara med. Ha en härlig fortsättning!

Icka sa...

Kardemumma!

Jag håller på att lära mig laga indisk mat "på riktigt" dvs att läsa mycket om kryddorna och hur och varför man lagar mat som man gör...

Här i Gbg har vi ett par underbara indiska restauranger. Jag vet att dom är bra för oftast när man är där så betsår klientelet av hälften indier.

Det är skitkul att läsa om hur du har det där borta, jag är väldans avundsjuk...

compagnietmarie sa...

Nu börjar jag snart prata somt om jag varit i Indien jag med, tack ;)Håll koll på leverantörerna åt oss andra det finns säkert fler som gömmer sig i tälten;) kram

Linda sa...

Vad intressant det är att läsa om din Indienresa, Mona!

Vad roligt det var att se ett "riktigt" kort på dig. Mer sånt! =o)

Nica sa...

Schysst att vi får "åka med"!
:)

Ann Jolby Solander sa...

Om mitt intresse för Indienresa varit svalt innan, så har du helt klart väckt det nu.

Blir otroligt nyfiken på landet ju, underbart att läsa dina beskrivningar.

Ha en fortsatt härlig resa

Mr Lee sa...

Fasen var roligt och bra du verkar ha det!!

Tack för rapporten!

Josephine sa...

Nämen Mona, drar ni hela vägen till Polen varje gång? Inte poolen alltså? ;)

I övrigt låter det som en väldigt spännande resa! :D

Anonym sa...

Säg inte att det är knark i folie, som ni ska köra upp i mufflamentet, och ta med hem till Sverige!

Butta

annkan sa...

Otroligt sköj att läsa! Vilka härliga bilder- och filmer du bjussar på!!

Kram på dig.