lördag 26 mars 2011

Män som lägger sig i

Okay. Min mixer brann härom dagen. Säger till maken att vi ska åka till affären och köpa en ny. Det finns många bra, men jag har bestämt mig för den här raringen från Kitchen Aid:
Av någon anledning så skulle maken lägga sig i. "Varför just den?" "Du ska bara ha den för att den är dyrast." "Vad är skillnaden?" "Varför går det inte lika bra med den här för 400 kr...måste den kosta 3500 kr?"

Det här undrar han som gick och köpte en värsting-tv utan att ens meddela hustrun. Och så fort jag ska köpa nåt så ska det förhandlas in absurdum. Han älskar att ifrågasätta och tjafsa.

Men jag hade bestämt mig. Jag gillar grejer av kvalitet och eftersom jag använder den ofta så har jag ingen lust att köpa en ny om ett par år. Maken fortsätter att muttra hela vägen in i butiken. Till slut bestämmer jag mig för att vara en snäll fru: jag låter honom välja färg. Kände att jag kunde offra mitt cremefärgade önskemål,  eftersom den ändå ska stå i skåpet så var det inte så viktigt.

Tills vi kommer hem. Då börjar nästa batalj. Maken tyckte att eftersom den var så hiskeligt dyr så måste den ju så klart stå framme. "Och den är ju snygg."

Ehh, tror inte det va. Jag är allergisk mot maskinparker som står framme. Mitt hatobjekt nummer 1 är brödrostar. Jag undviker att köpa rostbröd eftersom maken tycker att vår brödrost, inköpt strax efter andra världskriget, så klart måste stå på bänken. Allways.

Kan inte män bara låta fruar få göra som de vill. Och ge fan i att ha några åsikter. I alla fall inte när det kommer till köksregionen, dit han ändå inte hittar i normala fall.

Happy wife, happy life liksom.

25 kommentarer:

Frida sa...

Grattis till ett superbt val, jag har den cremefärgade sedan 5 år tillbaka. Grymt bra.

NinaPX sa...

Fy f-n vad vi löste det bra vid köksrenoveringen. Alla maskiner står (redan inkopplade i el-uttag) i ett jalusi-skåp. När man vill använda brödrost eller dyl är det bara att dra ut maskinen på bänken och sen in igen när man är klar. Så nöjd med den lösningen! Det var inte maken som kom på den idéen kan jag väl säga....Må gott!

Sus sa...

Jag köper blommor varje fredag. Typ för 50 kr.

"Men Sus! Måste du...?"

Idag köpte han en leksak till båten för 5000 pix.
Vad jag sa?

Ingenting. Varför skulle jag. Det har han nog förtjänat.

Nu måste jag nog blogga känner jag

Katarina sa...

Vad valde han för färg då?

MonasUniversum sa...

Frida: Jag har hört att den är grym!

NinaPX: Have one guess hur vårt kök kommer se ut!

Sus: Jamen precis! DÅ är det minsann inga problem!

Katarina: Röd, så klar!

Anonym sa...

oj, 3500? På internet kostar de 1700 ju, eller har jag sett så fel?

Anonym sa...

oj, 3500? På internet kostar de 1700 ju, eller har jag sett så fel?

Ting sa...

Karlar!

Emma sa...

Jag köpte min mixer från kitchen aid för några veckor sedan på Siba - då hade de färgerna röd, svart och creme till ett pris strax undeer 2000 kr och snabb leverans. Mao, du behöver inte köpa den till butikspris. Bagaren och kocken tror jag också har haft den röda till under 2000 kr.

http://www.trendey.com/maska-knitwear#more-2066

Jag är fö mycket nöjd med funktion och dessutom pryder den sin plats i köket.

Jag säger slå till!

Emma sa...

Man kan ju säga att det blev lite galet med länkningen...:)

http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=5697036

MonasUniversum sa...

Jag har köpt den senaste, den ligger på runt 3400 kr i alla butiker.

Köpte den på Cervera för 3499 kr.

MonasUniversum sa...

Finns även här: http://www.tretti.se/hushallsapparater/mixers_och_vispar/blenders/kitchenaid-beer3

Fru Gårman sa...

Grejen är att exakt så där är det hemma hos oss fast tvärt om. Fru Gårman är maken i detta fallet alltså.

Kristina sa...

Själv önskade jag mig en Moccamaster i sisådär 3 år. Varje jul och födelsedag hammrade jag in ordet Moccamaster i mina närståendes öron. Så en jul får jag ett stort paket, typ så stort att en kaffebryggare lätt skulle kunna rymmas i det. Å det var en kaffebryggare. En KAFFABRYGGARE!!! Ingen Moccamaster utan en helt vanlig som jag inte ens minns namnet på.
Tvingade maken att lämna tillbaka den, för jag ville ha en Moccamaster.
Hur svårt kan det vara?
Året därpå får jag ytterligare ett stort paket, märk väl att jag fortfarande inte fått min Moccamaster, det paketet innehöll ett fotbad.
Äh, skit samma, jag har en egen plånbok så jag har köpt mig min Moccamaster.
Nu funderar jag på ett nytt projekt. Vad sägs om en Nesspresso?

Anonym sa...

Har en RÖD Kitchen Aid hushållsmaskin i vårt kök....Japp den står framme för den är så jätans snygg.
Så maken får min röst.
Camilla

Anonym sa...

Jag har samma som ovan Anonym - Camilla, den står framme bara för att den är så tung, liksom makens Saeco kaffemaskin. Dessutom dotterns Philips Alessi brödrost, sedan ett knivblock och en vattenkokare. Nej, jag skulle också vilja ha ett jalusiskåp som Nina PX, men de jag har sett har varit så smala, så sådana skulle inte svälja allt jag vill ha in. Det ser för j--ligt ut!
Butta

Anonym sa...

Men OM maskinen finns billigare i vissa butiker, MÅSTE folk då tala om det NU när den redan är inköpt och det är försent?? Kan man inte bara GLÄDJAS med Mona och hennes inköp?

lisbeth sa...

Blir spännande att se vart den hamnar. Blir ute så är den ju iallafall hur snygg som helst

Karin s sa...

Vad använder du den till? Jag har en som samlar damm och är nära att åka till myrornas, men jag har kanske missat stora användningsområden?

Nina sa...

Har en likadan, supersnygg och superbra!!! har även hushållsassistenten från KitchenAid, i rött och den står framme, men den är ju extra allt snygg så det gör inget... kaffebryggare däremot... it's a no-no... (har ingen kaffemaskin... dricker sällan kaffe) men lycka till med undanstuvandet! :-)

Anonym sa...

Snygg! Väcker habegär!

Chris_P sa...

tack jag vet hur det är. Denna frun vill ha en i-pad och mannen tycker det finns så många bra androida läsplattor. Men jag vill ha en i-pad!
Räckte att jag fick ge mig med iphonen, blev en androi istället. Men gissa vem som har en iphone?!!?

Anonym sa...

Hmmm, e vi släkt eller ??!! :p

Ett stenkast från Fyndet sa...

Har som NinaPX ett jalusiskåp för kaffebryggare, mixer, sodamaster, etc och där står de så himla fint tills man ska använda. Ut på bänken, redan inkopplat, använd, och så skjuts tillbaks i skåpet. Voila.

Reidun sa...

Tack, män ska inte "lägga sig i" i det vi bestämmer i hemmet. Det blir bara fel.
Reidun