fredag 25 mars 2011

Saker jag stör mig på

1) att man fortfarande serverar nötter på flyg. Vad händer med de passagerare som är superallergiska och inte ens kan vara i samma rum som nötter..?

2) att jag fortfarande ser mig som fet och har svårt att sätta på mig "tajta" kläder

3) att maken idisslar när han äter. Herregud som jag stör mig på det

4) att jag lovar att bli en bättre fru, men glömmer bort det nästa minut

5) att jag lovar att skilja mig men glömmer bort det nästa minut

6) att jag varje vår får trädgårdsångest, gasar iväg till Plantagen, köper frön, lökar och blommor för tusentals kronor, men lik förbannat så får jag inte skiten att blomma. Jag hatar trädgårdsarbete och är noll intresserad, men grannarnas trädgårdar stressar ihjäl mig. Och jävla, jälva maken som sa "det är lugnt, JAG fixar trädgården" när jag protesterade om storleken på tomten då vi tittade på huset.

7) att jag väldigt sällan har koll på var jag ställer bilen på stora parkeringsplatser. Ytterst störande eftersom jag ser ut som ett miffo när jag går med armen i luften och trycker på nyckellåset för att se mina billampor blinka.

8) att jag ofta säger hej till alla möjliga kändisar som bor här i finhooden, utan att tänka mig för eftersom jag oftast är så stressad och disträ. Så de undrar vad det är för jävla idiot som jämt morsar. Ameh, det känns ju som om jag känner dom ju, de bor ju liksom i min verklighet hood.

9) att jag älskar min blogg, men skulle älska den ännu mer om jag kunde tjäna lite stålars på den. Så kan jag säga upp mig från bajschefen och skriva på heltid. Och bli miljonär. Och resa. Och totalrenovera huset. Jag har för övrigt kommit på att jag skulle passa jättebra som stenrik Bromma-wife.

Alltså j ä t t e b r a

10) att om jag får välja mellan att sexa med maken en helnatt varje vecka, eller städerskor i huset varje fredag, så är valet pretty easy. No blame on the make men ett Ajaxdoftande hus ger mig orgasm.

26 kommentarer:

Essa sa...

Mongo? Skärp dig Mona, du vet bättre än att göra såna liknelser...

Anonym sa...

Din människosyn förvånar, nog kan du utrycka dig bättre../ Tina

MonasUniversum sa...

Ni har så rätt flickor, men ändå fel. Jag gör inte samma liknelser som er. Ändrar till miffo. Som i min värld betyder idiot.

..och säg mig den som inte använder det ordet.

Skönt att veta att ni är perfekta och aldrig någonsin använder er av uttryck som kan misstolkas. Jag har inte blivit en sån god människa ännu...men är på väg..=)

BitterTwitter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
BitterTwitter sa...

Konstigt att man läser här och sen hakar upp sig på ett ordval som mongo...
Det sköna med bloggen är ju att den inte är politiskt korrekt.
Läs vad hon förmedlar ist för att haka upp er på ordval...man måste ju inte läsa här heller...

Helena m. 4 sa...

Det där med trädgården är faktiskt väldigtlätt ordnat. Köp in en tjänst från ett närliggande företag som kommer och planterar ett varv i trädgården - förslagsvis när mannen inte är hemma... och du kan dra av RUT på detta också...
Det blir billigare, säkrare och vackrare i längden - jag lovar.
Det finns ca. 10 företag i din hood som sysslar med detta (om du inte bara kontaktar Plantagen och ber om en offert)
Gå in på eniro.se kartsidorna och zooma in på Bromma, sök sen på ordet "trädgård" så får du fram företag du kan kontakta.
Kom igen nu...

Madeleine sa...

Angående punkt nummer 1 så flög jag för inte så länge sen med Fritidsresor från Kanarieöarna och då sålde de inte nötter för att det fanns väldigt allergiska människor på planet. Så de tar ju faktiskt hänsyn till om någon är allergisk :)
Måste för övrigt bara tacka för en fantastisk blogg som får en 21-åring att skratta högt flera gånger i veckan!

Chris_P sa...

jag stör mig på dom som cyklar på gata bredvid cykelbanan och dom mammor som drar en barnvagn o har täckt in hela barnvagnen med en slags filt för solen skiner. Parasoll någon? Det blir 2000 grader i vagnen.

AnnaPanna sa...

Som mor till ett barn med svår jordnötsallergi så kan jag inte göra annat än att hålla med dig till 1000%. Sen stör det mig att man säljer typ M&M kulor i lösviktsgodiset. Det går att köpa en separat påse vid sidan om som INTE utsätter andra för livsfara.

Sen MÅSTE jag bara hålla med Chris P. Var är alla parasoller??? Skönt att höra att jag inte är ensam med min irritation över detta faktum :)

Anonym sa...

Flög till Gran Canaria i december och på grund av att det fanns just nötallergiker på planet gick det inte att köpa något med nötter i. Man fick dessutom absolut inte öppna något man köpt i taxfreen heller.

Chatrine sa...

Ang 7... Om du inte redan har en iphone är enbart det en anledning till att köpa. Till den kan du köpa en app som heter "back to my car". Då fotar du bilen och när du sen ska tillbaka får du upp vägbeskrivning tillbaka till bilen. Ääälskar! No more släpa med kassar i onödan och leta bil, tjoho

Elina sa...

Angående punkt ett går en del flygbolag med på att inte servera nötter, andra inte. Man får kolla det vid bokningen och påminna när man kliver på så att de ropar ut i högtalarna att ingen får öppna medhavda nötter. Sådär roligt när en idiot två rader ifrån ändå hivar fiskar upp en påse och börjar proppa i sig jordnötter...

Smultronblomman sa...

Älskar och doften av Ajax. Min städhjälp kommer på torsdagar. Lyx att ha rent och fint till helgen!
Håller med om nötterna på flyg. Reste med SAS till Egypten förra året. Då sa de när vi steg på att vi inte fick öppna något med nötter i. BRA!
När du ställer dig på en STOR parkering brukar det finnas symboler eller bokstäver eller siffror, typ vid varje länga. Kom ihåg var du ställde dig. Gör alltid det efter den traumatiska upplevelsen på parkeringen utanför OBS i Fittja. Hette OBS på den tiden det begav sig.

Älvan sa...

Ang. punkt ett så har jag allergiska vänner och bekanta så även om jag älskar jordnötter konsumerar jag dem i hemmets trygga vrå och tvättar händerna innan jag går ut. Plus att jag, som kattägare, oftast sätter mig längst bak i bussen oavsett om kattskrället är med eller inte (jag är ju full av allergener ändå). Ännu mer noggrann är jag om jag varit i stallet. Så vi som bryr oss finns faktiskt!

Och ang. punkt tio: Amen to that! Även om vi aldrig haft råd med städerska så är det ändå det jag skulle välja.

Anonym sa...

Väljer ni städerska framför sex? Ni är inte kloka...hade min man valt att ha det städat hemma,i stället för sex med mig hade vi varit skilda nu...inte konstigt att folk är otrogna,gud va nedvärderande.

MonasUniversum sa...

Anonym: Men vännen, jag sa inte att jag valde bort sex helt och hållet. Jag sa att jag väljer bort en helnatt med sex varje vecka! Im too old för en helnatt liksom. Pallar inte så jag föredrar spridda skurar serru.

Mr Lee sa...

Vad är det för fel på ni tjejer? Vi killar skulle välja sexet före ex tvättad bil, alla gånger!

(Från ett mongo till ett annat. ;))

Cecilia N sa...

På barnens skolor så har det varit totalt nötförbud pga allergiska elever.
Så att inte äta nötter huller om buller utan bara hemma har jag fått in.

Om maken har sagt att han fixar trädgården: varför får DU ångest? Låt han ha den själv. Huruvida han sen köper tjänsten eller ångar på själv är ganska ointressant (med den ekonomi som jag antar att ni har).

Bilen ställer man på samma ställe som man brukar. Om man brukar vara på den parkeringen.
Annars så tar man bäringar: på en linje mellan det hushörnet och det, och så vinkelrätt till den linjen: mellan den stolpen som det står blablabla på och det hushörnet.
Använd endast fasta föremål i detta. "Bredvid suvven" fungerar inte.
Men om det finns nån sorts mojäng på mobilen som kan hjälpa till så varför inte? Jag har funderat på gps utanför Ikea ...

Lena sa...

Sätt på en rosa takbox på bilen. Sen hittar du den garanterat direkt!

Anonym sa...

Jag tror nog att du och maken skulle behöva många helnätter:)Då blir ni avslappnade och sköna och orkar inte tjafsa så jävla mycket om allting...visst har jag rätt:)Trevlig helg,skit i fönstren och koppla av:)

Sara sa...

9:an och 10:an håller jag extra mycket med om, haha!

Anonym sa...

Underbara Mona! Ännu en rad med klockrena betraktelser! Måste instämma:
1. Var för ska man behöva be (ibland oerhört långa och jobbiga samtal) om nötfri flygning ens när det nu finns människor med svår nötallergi. Två av tre barn med denna otäcka allergi och ibland är jääävligt svårt att övertyga om just hur illa det kan gå på en flygning!
2. Smaskande idisslande makar - hur fan kan man smaska med stängd mun?? Har efter snart 20 år inte listat ut det ;-)
3. Nystädat hus = oh yes!!
Hoppas nu att du blir frisk snabbt och får lugn och ro så du kan vila!!(
/Anna B

Inna sa...

Tycker du är så härlig Mona, helt jävla mongo! ;)

Freedomtravel sa...

Såklart onödigt att servera nötter på flyg, även om man gillar nötter så lär man ju överleva en flygresa utan just exakt detta snacks...
En gång flög jag dock när de talade om i högtalarna att "idag har vi en nötallergiker ombord så nötter kommer inte finnas till salu"

ChristelB sa...

Efer att ha gått i 20 min och letat efter min bil på en stormarknad med en megaparkerin med min Tonåring (som efter 2 min förvandlades till Taliban) i släptåg så fick jag dyrt och heligt lova att ha ett system för var jag parkerar bilen. Så numera så parkerar jag alltid bilen så att jag har den på vänster sida när jag kommer ut ur affären och det oavsett var jag parkerar om det så ska ta mig lika lång tid att hitta en parkeringsplats som det skulle tagit att leta upp bilen.
Givetvis gäller bara detta när tonåringen är med...;-)

deeped sa...

Sex? Vad är det? Är det avdragsgillt med RUT?