fredag 25 mars 2011

En dag med salmonella, DHL och betongslipar

Jag har bestämt mig för att jag inte är sjuk så dagen inleds på kontoret. Det är fullständig kaos där. Jag har inte tittat på jobbmailen på två veckor och hann inte med särskilt många innan det var dags att dra. Iväg med maken och köpa en miljard lysrörsarmaturer till en butik som vi håller på att renovera. Dit och dumpa allt.

Mitt i allt ringer akutläkaren från sjukhuset och talar om att jag har salmonella och måste äta penicillin, trots att det är högst ovanligt då salmonella läker ut av sig självt. Jag är stressad och ifrågasätter inte.

En av våra största kunder har bytt lokal och jag och maken var där igår kväll på en liten invigning. Till vår förskräckelse så ser vi inte en enda produkt från oss. Vi frågar lite diskret och får till svar att inget har kommit. Jag får ett dampanfall. Vi har nyligen gått över till Schenker, men av någon anledning så skickades dessa varor med hat-DHL. Maken har för övrigt varit svinsur på mig för att jag har bytt. Johejdu vad han höll käften nu.

Så idag ringer jag dem. "Öhh, det blev en retur i går på dom..ehh, kan vi ringa när vi kontrollerat varför?"

En dryg timme går. Jag ringer tillbaka. "Oh, varorna är på väg." Jag ringer butiken ett par timmar senare, inga varor, ringer DHL; "de har gått i retur igen." Nu är jag så inihelskotta förbannad så det pyser rök ur öronen. Samtidigt är jag på väg ut till Nacka, dit maken skickar mig för att jag ska hyra en betongslip över helgen. Hantverkarna i butiken ska slipa golvet.

Och på vägen dit ringer jag alltså DHL. Och kräver att få prata med en chef. Jag får ett löfte om att denne ska ringa mig inom kort. Jag står på mig, och vill vänta, men får till slut höra att chefen är "på damrummet". Jag lägger på och avvaktar. Jag tycker att 20 minuter räcker till att göra både det ena och det andra så jag ringer tillbaka. Nu är jag så skitarg att jag har svårt att andas. Samtidigt irrar jag omkring i Nacka och missar att svänga både höger och vänster, runt i en rondell 4 varv under tiden som jag har en mer än lovligt hög röst när jag ringer dem igen. Och meddelar att jag ska ha varorna till kunden inom en timme, en expressutkörning, och nej, jag ska inte betala ett skit för det. Butiken öppnar nyöppnar idag och det är katastrof för oss.

Till slut får jag prata med en chef. Jag talar om att jag är flyjävlaförbannad. Mannen är kolugn. Lät till och med sjukt trevlig. Så jag kommer av mig. Och han förklarar att just på den här gatan i city, Norrlandsgatan, så har speditionsföretag stora problem: Stockholms stad har sedan två månader tillbaka bestämt sig för att lappa allt som går att lappa i Stockholm city. Att det just utanför den butiken är sjukt svårt att parkera. Jag försöker förklara, på ett tydligt sätt, att det varken är mitt eller kundens problem. Att DHL, och alla andra, får ta upp saken med Stockholms trafikenhet. Det slutar med att kunden får sina varor expressutkörda.

Jag klampar in i betongslipmaskinsuthyrningsaffären (oj vilket kort ord) och säger: "eh, hej, nån har ringt och reserverat en slipmaskin". 

"Javisst", säger en av killarna. Jag skriver på alla papper under tiden som jag får hjälp med att lyfta in allt i bilen. Tillbaka genom fredagsköerna till butiken i city. Dumpa allt och drar iväg hemåt. Mot apoteket.

En kvart senare ringer maken och säger att hantverkarna undrar var maskinen är. Jag hänvisar till butikschefen, som lyfte in den i butiken. Det visar sig att KLÅPARNA på uthyrningsföretaget endast givit mig en särskild dammsugare, som jag i och för sig skulle ha. Och en stor slipskiva. Det glömde själva slipmaskinen. Och de stängde 16.00. Inte så svårt att gissa att maken fick utbrottet from hell. Vi ska ha hantverkare hela helgen i butiken för att just fixa golvet. Maken får tag i ägaren, som talar om att de minsann inte kan lösa problemet förrän på måndag. Bra kundservice Hyrpoolen i Nacka! Fuck you.

Jag sladdar in på apoteket, hämtar medicinen och åker hem. Vid trafikljuset läser jag på bipacksedeln:

används vid lunginflammation orsakad av vissa ovanliga bakterier, vid kikhosta och difteri samt vid infektioner i underlivet orsakade av Chlamydia-bakterien.

Jag undrar helt seriöst om de har lämnat ut fel medicin. Eller om doktorn glömde berätta nåt. Eller rättare sagt, om maken glömt nåt. Sannapanna kanske..Hur som så antar jag att det är rätt medicin.

Sen läser jag om biverkningar;

Vanliga (fler än 1 person av 100 drabbas): Magknip, illamående, diarré och hudutslag.

Så bra, ännu mer diarré. Det har man ju inte alls någon erfarenhet av.

Väry good start på helgen. Jag är fortfarande förbannad på DHL.

Hur jag undviker att smitta andra? God handhygien, ge fan i andra toaletter en min egen här hemma och inte hålla på med mat åt andra.

22 kommentarer:

Gabriella sa...

Nä, nu tycker jag du har haft det nog j**ligt! Håller verkligen mina tummar för att det nu ska vända på alla plan. Och det där med biverkningar som är desamma som själva sjukdomen, jo tack det har man varit med om. Sjukt, kan man lugnt påstå.

Krya på dig!

Ting sa...

Fy fan, stackars dig, vilken jävla dag!

Mr Lee sa...

Nu börjar man känna igen din vardag. Välkommen tillbaka!

Mimmi sa...

Stackare, du råkar då ut för allt.
Medicinen låter precis lika rolig som den jag fick när jag var gravid. Mot illamående, vanlig biverkning illamående. :-/

Anonym sa...

Heureka, nu får du äntligen vila från vissa sysslor iallafall. (inte så roligt det andra du råkat ut för dock)

Butta

Kennelflickan sa...

Men en fördel ser jag med tanke på psykbrytet du fick. You're back!!! På bättringsvägen för annars skulle du inte orkat bli galen. Krya//Annki

Anonym sa...

Ibland vill man jobba på posten istället för att vara egen företagare, visst? När många andra hade gett upp så kommer vi alltid på en nödlösning och fortsätter. Det är en sund "va faan" anda som är det drivande. Gå o lägg dig - imorgon har du en lösning på allt :)

Sus sa...

Då jag gick restaurangskolan fick min klasskompis salmonella, Hon fick inte vara i köket på 2 månader.

Det smittar tydligen som fan.

Eller är det en myt?

Anonym sa...

Jisses! Mitt blodtryck gick i taket bara av att läsa om din dag. Hur ska det då vara för dig som genomlevt detta?! Vet inte riktigt vad jag ska säga..... din stackare!! //Gina

NinaPX sa...

Pust! Välkommen tillbaka tjejen, allt verkar vara som vanligt liksom. Hoppas helgen blir lugn - ha! Må bäst.

annkan sa...

Wow, jag blir alldeles trött bara av att l ä s a om din dag! Kära du...andas!

Stor Kram!

Sara sa...

Förstår din ilska! Jag blir förbannad bara jag läser om din dag!

MisterMr sa...

Skönt o se du är i gammal hederlig form Mona !!

MonasUniversum sa...

Sus: Nä, tror inte att det är en myt, men det är skillnad om man jobbar med mat. Jag behöver bara se till att inte använda toaletten på jobbet, och hålla mig från köket. Som av en händelse så ska jag röja/renovera en av våra butiker den kommande veckan, sen efter det så är det lugnt. Trodde doktorn. Käkar medicin i 10 dagar.

MisterMr sa...

Btw Mona hur har det gått för ditt resesällskap vart hon dålig också eller ?

millan sa...

Doxyferm eller? Det fick min sambo efter lunginflammation när vi varit i thailand... verkar ta död på de mesta i bakterieväg :)

Anonym sa...

Oj, oj, oj! Vet inte heller vad jag skall säga. KRAM

MonasUniversum sa...

Tina mådde dåligt ett par dagar, sen var on okay. Jag åt kyckling på planet hem, hon fick smaka en liten tugga, så jag misstänker att det var den.

Mimmi sa...

Kyckling på planet känner jag igen. Jag klarade mig från salmonella, blev bara jävligt magsjuk en dag.
Har du kontaktat flygbolaget?

Slipmaskinen, kolla med Bauhaus. De har alla möjliga hyrmaskiner. Skicka sen en fet räkning till Nackaföretaget!

Anonym sa...

Salmonella Smittar Som Faen. Jag hade kommunarrest i två månader och ingen fick på något sätt vidröra det som jag hade varit och petat på -eller hade varit iklädd.

Egen mugg hemma och på kneget inte gå på någon annan än den. Krya på dig.

/AB

Mammy sa...

Salmonella smittar INTE som faaaan!! Mona har rätt. Egen mugg och inte vara i köket. Tvätta händerna noga. Då är det ingen risk för smittspridning!!
Välkommen tillbaka Mona...var tvungen att lägga mig ner i sängen efter att ha läst ditt inlägg...herre gud männska varva ner!!!!! Kram

Maria sa...

Brukar själv bråka med DHL och förstår dig till 100%!
Eftersom jag är återförsäljare och mina leverantörer envisas med att använda DHL så är det inte mycket för mig att göra, mer än att förbluffas över hur man kan samla alla idioter på ett och samma företag!

Heja dig som bytat ill Schenker!