måndag 7 mars 2011

Om gårdagens shopping i New Delhi

Ja det var ju intressant. Många som tigger och det är svårt att inte få värk i ett mammahjärta när man ser små barn komma med utsräckta händer.

Först riggade jag handväskan, notera handsprit och toapapper. Sen kedjade jag fast LV-väskan, där alla stålars och passet ligger, i stora väskan, väry fiffigt.


Allt är billigt. Ni förstår nog inte, men det kostar i n g e n t i n g. Och jag hör ända hit hur maken suckar där hemma men alltså. Man kan inte låta bli att köpa finfina sandalar som de här, i synnerhet inte när man är en sucker för blingbling som jag är:
250 kr för tre par puppor, som hittat! Sen råkade jag visst köpa ett överkast också. Men lilla maken kan vara lugn. Jag håller mig inom budgeten.

Och så här ser bokhandlarna ut här. Inplastade böcker på marken.

Tinas kille Micke säger att Indien kryllar av kobror och att vi ska passa oss. Micke, jag tror inte det är någon fara. De verkar vara gjorda i trä här serru.
Och ni som gillar sidensjalar..my Godness. 50 kr för en silkessjal av mycket hög kvalitet. Jag köpte en äkta Pashminasjal till min mamma för 250 kr. Som jag lätt skulle ha fått betala 1500-2000 kr för hemma.

Han ser lite pårökt ut måste jag säga.
Så här ser de flesta shoppingställena ut.

Blir man hungrig så kan man alltid köpa nåt från stånden.....Eller inte.

De här loppsamlarna blev jag inte så imponerad av. De springer omkring överallt. Skitäckligt.
Och här ser vi vår businessguide Manoj och VISA, förlåt, Tina. Notera gärna klädseln. It´s very warm. Manoj tycker dock att det är kallt med 27 grader. Welcome to Sweden, säger jag.
Ja, det var det det. Jag kom på mig själv med att njuta av den härliga doften. Det luktade jättemycket rökelse överallt.
(Finfrun:, n o r m a l rökelse, inte sånt man eldar så att polarna blir rökförgiftade och nära på dö av när de kommer och hälsar på!)
Tänkte att folk nog överdrivit lite om stanken.

Tills i slutet av vår dag då vi råkade gå runt ett hörn och jag höll på att kliva i en skithög med mina flipflop från Nine West. Och den högen hade ingen hund åstadkommit, let me tell you. Det var så jävla äckligt, och jag blev så chockad att jag inte kom mig för att fota. Efter det kom stanken. Vi måste ha hamnat på nån avsides gata för Jesus Christ vad det luktade skit resten av promenaden.

Kvällen tillbringades på hotellets restaurang. När ni läser det här så är jag på väg med inrikesflyget till Jodhpur. Vi landar och åker direkt till den stora mässan vi är här för, varför det förmodligen dröjer innan jag kommer åt internet.

Over and out.

13 kommentarer:

Anne sa...

Godmorgon.
Jag hade flippat ur helt. Älskar både skor och schalar.
Din resa låter helt ok än så länge :)

annika sa...

Förstår att du shoppat loss! Du har väl prutat också?!
visst är det lätt att det värker i mammahjärtat men...ibland är barnen drogade för att se så försvagade ut som möjligt, i allafall de som bärs på. Å andra barn har någon som "förvaltar" deras pengar - de måste redovisa varje dag och får inte behålla så mycket själva. När jag var i Delhi stod där stora plakat att man inte skulle ge allmosor åt tiggande barn - de skulle vara i skolan i stället. Men det är tufft att möta detta, jag tyckte det var allra värst att se hur människor bodde på gatorna, förmodligen föddes de där, levde där och dog där. Samtidigt som de finns de som är så äckligt rika att de nästan kan köpa egna kärnvapen!
Tufft att gå i flip-flop!

Me and my love sa...

Låter som en bra dag på jobbet ;)

Vivi sa...

Har bott i länder som detta och om mammahjärtat värker för mkt så köp ngt att äta till dem - inga pengar.

Guiden vet nog var du kan köpa lite mjölk och bröd.

Älvan sa...

Jag hade en pojkvän en gång, vars mamma åkte till Indien lite nu och då. Jag har fortfarande kvar sidensjalen jag fick efter en sådan resa.

SqZ sa...

Sidensjalar.... Jag hade packat väskan full :-)

Anonym sa...

Man kan ju se ut som en turist. Sen kan man spä på den looken genom att sätta handväskan diagonalt över pupparna och hålla i väskan med höger hand. SAMTIDIGT.

Oroa dig inte för din LVväska med stålar. Du går breved ett enklare byte, tro mig.

Fast Åh, så hon var söt. (men be henne strama upp sig lite, va!)
// Jupp

Anonym sa...

Jag är adopterad från Sri Lanka och 1994 åkte vi tillbaka och det var så jobbigt att se alla dessa barn som tiggde! Jag kunde ju inte låta bli att tänka att det där kunde varit jag...

/Ragdoll

Madeleine sa...

Oh, vad kul allt låter! Med undantag för skiten då... ;D
Men du, du måste bli bättre på att pruta!! En pashmina för 250... Nja... ;)))

Anonym sa...

Näää, stackars fina hund, vad han såg ut.

Anonym sa...

Gå på Vivis förslag - du kan stoppa din väska full! Å kanske nåt drickbart ibland - som en juice eller så.


Annika igen

Fuck W-holm! sa...

Du måste till Kina.
Tycker bestämt att det var lite höga priser på din shopping. :)

Maria sa...

Så illa skick den stackars hunden ser ut att vara i!

skulle bli galen av alla fattiga människor och illa skötta djur, tur att jag kan döva samvetet med fadderbarn och fadderhundar, och att jag inte klarar långa flygresor:)!