fredag 4 mars 2011

Ni som har bättre koll än jag

Hörrni, jag behöver hjälp.

1.) Efter GBP-operationen så äter jag medicin resten av livet och har en sån där pensionärslåda fylld med dagsranson av medikamenter. Kan jag ta med det utan problem? Nån säger att man måste kunna påvisa att medicinen är min, men jag kan ju fan inte släpa med mig femtioelva kartonger bara för att "lappen" ska bevisa att det är mitt.

2.)Eftersom jag måste äta varannan timme så har jag köpt på mig skorpor och lite annat tjafs. Får jag ta med det in i landet? Hittar ingen info på nätet.

Försökte ringa tullen nu men de har helgstängt. Så klart. Ni brukar ju vara bra på sånt här så jag litar på er.

22 kommentarer:

Kennelflickan sa...

Så länge inga mediciner klassas som "knark" är du säjf!Annki

Susanne sa...

Ingen aning vad som gäller NU.
1995 eller -97 hade jag med mig MASSOR av medicin till hela familjen (8pers)....jag blev stoppad i tullen.....tjänstemannen tyckte att jag var bra som hade med mig 100 kg med medicin utifallom......MEN, efter att ha kollat på Gränsbevakanrna Australien.....maybe det var en not so good ide after all...????

Det jag vet NU är att ,man ska ha med sig burkarna med namn o föd-nr på etiketten alt receptet......

NinaPX sa...

Jadu, då åker imorgon sa du?! Seriöst, tror jag att (om du har otur) du kan få problem i tullen med den där tablett-lådan! (jag har ju likadan) De där tabletterna kan ju liksom vara vad som helst när de inte ligger i originalkartongerna med namn på. Hur länge ska du vara borta? (tänker att det kanske funkar en vecka utan tillskotten?)

Skorpor etc är säkert inget problem, men lägg det mesta i resväskan istället för handbagaget. Jag hade bara en wasaknäcke i handbagaget när vi åkte (för säkerhetsskull) men behövde inte använda den. Flygplansmaten funkade och räckte.
Må gott!

Madeleine sa...

Tabletter - Inga problem. ta med dig din medicinlista bara. (Ofta står det även på engelska - bra! Indier e inte så vassa på svenska..)

Maten. Tror inte de är så restriktiva i Indien. Håller med om att du ska försöka hålla det mesta i resväskan, dock. Bara det nödvändigaste i handbagaget.
Har du resfeber?! Verkar vara en spännande resa du ska ut på!
Kram!

MonasUniversum sa...

Amen vafan, det är ju helt värdelöst. Men jag har ju sett Gränsbevakarna och är det lika hård koll i Indien så lär jag åka in i finkan. Lätt.

Anonym sa...

MONA SE HIT!

Det du ska ha är ett MEDICINSKT PASS jag skämtar inte, gå till ditt apotek så hjälper dem dig.

(Det är dem som utfärdar det)

Christina sa...

Annars kan du googla ...

http://www.indien.nu/forum/viewtopic.php?f=39&t=11815

Anonym sa...

iNGEN VÄTSKA BARA

Moa L sa...

Be receptdisken på Apoteket skriva ut dina recept så är du nog safe. Kram!

Anonym sa...

Som apotekare... Vi utfärdar INTE några intyg till Indien (inte för att du skulle hinna ändå), bara inom Schengen. När man ska åka till enskilda länder rekommenderas att man kontaktar ambassaden så att de kan svara på vad som gäller. Men som andra har sagt så kan det bli problem om du har tabletterna lösa, eftersom det då inte går att visa på vad det är för något. Jag rekommenderar absolut originalförpackningar. Hur jobbigt det än är. Recept "räcker" inte riktigt heller, eftersom det inte går att identifiera tabletterna från dem.(tror iofs att risken är större att du helt enkelt bara får medicinerna konfiskerade än att du blir slängd i fängelsehålan, men man kan ju aldrig vara så säker med Indien).
/apotekarn

Fru Räv sa...

Ren nyfikenhet? Varför äter du medicin och vad är det för några?

Hoppas allt går bra i Indien! :)

~Johanna~ sa...

Jag hade med mig både de ena o de andra till Thailand. Sömntabl o lugnande (för flyget) plus alla vitaminer. Jag kom både in i landet o hem. Tror inte Indien är värre.

Cicki sa...

Du är nog ute lite i sista minuten för ordna detta. Men orginalförpackingarna är nog ett måste. Både för att du ska kunna bevisa att det är ditt och att de ska kunna se vad medicinerna innehåller. När vi var till Sicilien och senare till Polen var vi tvungna att ha med oss ett sk medicinskt pass. Hoppas det går bra och att du springer igenom tullen utan problem, både på dit och hemresan.

MISS FURIE sa...

Jag tror du måste ha speciallintyg från din läkare. Det hade jag med mig sist jag reste. Lite sent nu va? Hoppas det löser sig!

Lena sa...

Originalförpackningar är det väl som gäller.... Mat får man väl inte ta med ombord på planet? Det är nog resväskan som gäller för det.

MonasUniversum sa...

Fru Räv: Jag har ju gjort en gastric bypass-operation och skall äta B-vitamin, nån kalicium-historia och ett par andra grejer. (Bra koll jag har va!) Det gör jag resten av livet.

Med nöje kan jag säga.

Hörrni, tack för era tips. Jag gör både och tar med mig dosan OCH kartongerna.

Waxholm in my ass sa...

Herremingud.
Du måste verkligen ut och resa mer. Tror du att dom muddrar dig när ska in i landet och sprättar upp fodret på din reväska?
Tarelugnt.
Schäfern äter dussinvis med piller, har aldrig "fastnat" i någon som helst tull. Tare lugnt, tant.
Lägg allt i resväskan (nej den försvinner inte), det du behöver timmarna för flygresan har du i handbagaet. That's all!

MonasUniversum sa...

Waxholm in the doghouse: Jamen jag har ju rest mycket, dock ej till såna här länder...=)

Var fan är Tom? sa...

Gör nu som jag säger.
Allt i resväskan. Överlevnadspackning i handväskan. Vad du behöver för stunden.
Jag har rest hejvilt med mina lila thaipiller och lite annat i handväskan, jag sitter inte i finkan.
Vad du däremot ska kolla är vad dina medeciner kostar i Indien, kan vara typ en fjärdedel av priset. Har köpt Schäferns medecin i Kina för typ 50 kr, som kostar 500 kr hemma. Exakt samma. På ett apotek.

Johanna sa...

Hej Mona!
Har också gjort en GPB och har en sån fin pillerdosa som du har.
När jag åkte till Kina i somras var det inga problem, hade inga original askar med utan körde bara dosan i stora resväskan och det gick galant.
Att ha mat i handbagaget kan nog snarare vara ett problem, så vidare vi inte hade köpt vår mat på den aktuella flygplatsen fick det inte komma på planet.

Tyckte dock du nämnde att du blivit opererad på Sofiahemmet? När jag blev det så fick jag ett litet kort som sa vad för sorts operation jag gjort, samt att man skulle tillåta mig mindre portioner.
Visade det en gång på ett flyg ifrån Amsterdam (hade stressat och hoppat över maten= not good) och då var de vänliga nog att komma med extra mat till mig.
Om du har ett sånt kanske de är smart att även ha med det på flyget?

MonasUniversum sa...

Hej Johanna, jag opererade mig på St Görans. Jag har lagt ned allt i resväskan. Ett dygn utan piller lär man ju klara av. Fick aldrig nåt sånt där kort, men ska nog be om det sen!

Tvillingmamma Lotta sa...

Jag åkte till både Egypten o Gran Canaria med tablettlådan i necessären i handbagaget.
Inga originalkartonger eller intyg.
Nemas problemas.

Det är B12 som är extra viktig, de andra klarar man sig utan en vecka.