söndag 6 mars 2011

Om att sova och vägguttag Indien

Vaknar av att jag får solen rakt i ögonen i solstolen. Trodde jag. När jag slog upp ögonen i sängen så lyste takets ena spotlight rakt i fejan. Jag fick sova ett par timmar, tagit en dusch och börjar känna mig som en människa. Mycket imponerad av hotellet. Det första jag kollar på hotellrum är duschen. Alltså själva duschen. Avskyr när man får jaga strålarna. Den här har värsta trycket, me like. Och du maken, de har ingen vanlig "takvariant", den här är inbyggd i taket, ett jätteduschmunstycke! Du skulle ha varit imponerad.

Never the less. Vi sover bara här i natt, imorgonbitti flyger vi till Jodhpur, eller hur det nu stavas. Men innan dessa ska vi alltså "göra stan" med businessguiden. Detta är vår enda lediga heldag, som nu blev en kvartsdag. Jag har bett honom att ta oss till en lokal marknad.

Sen kommer jag få problem med ekonomin. Jag är ju ett miffo på att räkna och kalkyerade hårt med att Tina, som äger halva butiken Syster Lycklig på Tegnérgatan (inte alls reklam...) skulle vara en stjärna på sånt där, men icke. Hon är lika korkad som jag. 100 svenska är 700 rupier. Hej och hå vad jag inte kommer fatta ett skit. Hotellets avgift för att hämta oss på flygplatsen var 1800 ruppar och vi tillbringade en kvart med att försöka komma på hur mycket det var. Jamen ni hör. Två jävla idioter i en mångmiljonstad. Det blir nog lattjolajbans det här.

Just ja. Skulle koka te. Här finns en sån där vattenkokare. Och tre hål i väggen. Kontakten har två pliggar och ser exakt ut som våra där hemma. Hur vi än försökte så kunde vi inte få till det. Till slut fick Tina gå ned och hämta nån som hjälpte oss. Eftersom hon är blond så kändes det lite mer förklarligt. (Jamen jag SKOJAR ju, om nu nån hetsar upp sig.) Man ska sticka nåt smalt in i tredje hålet, då kan man stoppa i kontakten. Ehh, det sitter ju i ryggmärgen att man aldrig pillar med eluttag liksom.

Apropå blond. Tina kommer få problem. Hon blev utstirrad hela vägen från tullutgången till bilen. Hehe, somliga andra kan ju luta sig tillbaka.

Förresten, otroligt roligt att det är så många nya läsare här. Eller rättare sagt; så många som vågar kliva ur garderoben och kommentera. Tack. Jag är en sopa på att svara, men jag läser allt ni skriver. Plus att ni och mina vanliga, kära hangarounds får bli mitt sällskap nu. Har lovat Tinas kille Micke att jag ska blogga en bild om dagen på Tina, så att han kan längta lite. Herregud så nykära de är. Those were the days liksom. Fast jag saknar maken. Ingen att bråka med. Och ingen som tar upp mitt hår från golvbrunnen i duschen.

Kom på en sak. När jag stod i duschen så råkade jag borsta tänderna. I duschens strålar. Bäst att lägga ned en toarulle i handväskan innan vi drar till marknaden tror jag visst.

9 kommentarer:

SqZ sa...

Jag tror att ditt äventyr är minst lika spännande för oss "hangarounds" som för dig :-)

Freedomtravel sa...

Räkna pengar när man är utomlands är ju en ständig utmaning. Allra värst när man reser från land till land... Till slut har man ju ingen koll alls och tror att det som är dyrt är billigt och att det som är billigt är dyrt... Och det är klart, så fort man tappar kollen är det ju alltid nån som utnyttjar tillfället och lurar en...

Anonym sa...

Gör det lätt för dig med pengarna. Det gäller ju att bara ha lite lagom koll.. 100 SEK = 1000 rupier, då är det bara att ta bort en nolla från priset och ni är i mål.

Therese

Mimmi sa...

Skrattar redan åt era eskapader! Visa... :-D

Jobbigt med valutan, jag är van att räkna i dollar, klart enklare!
Hong Kong var najs, man behövde inte räkna om. Trevlig shopping har de där också, för dig. ;-)

Anonym sa...

Men make it easy, 1 kr=7 rupier. Bara att dela allt på sju (hallå du har väl miniräknare i telefonen. Annars kan du säkert köpa en billigt där nere). Så 1800 ruper delat på 7 är typ 260 kr. Vill du ta från svenska till rupier är det bara att gångra. Piece of cake. (Och jag hade ig i matte.)
Fridolfina

Sus sa...

Nu har du ju redan fått svaret här, men dela alla rupier i 7 så får du det svenska priset =)

Frida sa...

Har du inte en HTC? Då kan du ju ladda ner en valutaomvandlare till den?

Malin sa...

Hej hjärtat, du tänker väl på vad det kostar att surfa utomlands. Chefen glömde koppla upp sig på hotellets nät o jobbade några timmar. Notan blev 40 lakan o det var ändå i Europa. Ha en underbar tid!

annkan sa...

Jag är lite extra glad idag(inatt) för jag ser ju att jag missat en hel hoper med inlägg från dig. Så nu får jag liksom "Mona-knarka" en låång stund. ;-)

Kram på dig/er.