torsdag 3 mars 2011

När man hamstrar för länge

Jag ska bara skriva lite, lite till om det här med vikten, sen skiter vi i den.

I min källare har jag en klädkammare. Big one. Det är min så kallade guldgruva. Innan jag blev fettokund på Ellos, långt före de började sälja schyssta kläder, som de gör nu, så var jag alltså smal. Jag köpte dyra märkeskläder, men alltid av klassiskt snitt. För även om jag pröjsade 3000 spänn för en kavaj, så ville jag gärna kunna ha den i 100 år, om jag så kände för det. Så jag sparade alla dessa dyrkläder.

Sen blev jag tjock. Och har inte varit där nere de senaste 10 åren. Men jag har längtat. Och suktat.

I går kväll var det dags. Tänkte att jag skulle rota fram lite schyssta klänningar till Indien. Ni tjockiskar vet exakt vilka känslor det rör sig om här. Jag har längtat så hårt efter det här ögonblicket att jag till och med blev skitlöjlig och hällde upp ett glas champagne som jag tog med mig ner. Här skulle firas att jag äntligen, ÄNTLIGEN, kan börja använda mina kläder igen.

En timme senare var jag hängbjörk igen. Jag har gått ned för mycket.

Snacka om antiklimax.

22 kommentarer:

mimiamelie sa...

Amen... Nä.

Sy om kläderna eftersom du troligen inte kommer gå upp i vikt igen?

(fan vad snopet, men bra ursäkt för att köpa nytt?)

Dubbelörn sa...

Men HALLÅ, du får inte gå ner hur mycket som helst!! Kvinnliga former ÄR fint :).

Kram

Anonym sa...

Känner så igen mig! Har gått ner 22kilo och glatt slängt alla kläder som är för stora.
Tog fram mina sparade kläder från den smalare tiden och provade igenom.....passade de så sa maken bara "tänker du använda de där gamla omoderna kläderna????!" Arrghh! Ska gå ner typ 10 kilo till innan jag har hitta rätt kropp, måste jag handla nya kläder nu? Som ska bli för stora snart??
Ja! Vad synd om mig ;o)! Köp nytt och gläd dig!

Mvh
Eva

Katarina sa...

Samma här. Gick ner -18kg och bara väntade på att få ha mina favvo linnebyxor. Snart snart tänkte jag och väntade och väntade. Så tänkte jag att jag skulle bara kolla hur mkt som fattades. ....Poff...förstora!
Så nu har alla gamla kläder lämnats på klädinlämning, har inte ett plagg kvar.

Klankis sa...

Åh nej, stackars dig ;-)

Anonym sa...

Men Grattis till när verkligheten är bättre än drömmen ;)
Nu vill vi se ett "före" och "efter" foto...

troi sa...

Jag vet precis hur det känns! Jag fick slänga oanvända kavajer av klassiska snitt som hängt i min "guldgruva" som satt så otroligt illa efter min viktnedgång, för att jag gått ner "för mycket" att man hade fått sy om dem totalt för att de öht skulle passa.

Anonym sa...

Ge bort eller sälj och köp nytt!

Anonym sa...

Upplevt samma sak. Gått ner 30 kg och tänkte att nu är det dags att göra en djupdykning i klädkammaren. Kläderna har tydligen växt i samma takt som jag krympt... det var som att kliva in i ett antal tvåmanna tält.

Kan inte med bästa vilja i världen påstå att jag blev ledsen...
Ninnie

September sa...

Vet inte om jag ska gratulera eller beklaga... ;0)

Peatreek sa...

Vet inte om man ska skratta eller gråta. Som tur är har jag aldrig haft dom problemen och jag kan gissa att det är lätt o säga att man ska sy om kläderna, men faktum är att det är inte alltid det går och inte heller alltid blir så snyggt. Om du kan o har råd/måste så är det väl köpa nytt som gäller, eller?

Helene sa...

Är det bra kvalitetskläder så sälj dem. Gör en hacka och köp nya med gott samvete.

Minkamera sa...

Hamster Hamster! Ge bort det och köp nytt!

Kristina sa...

Jag har en anställd hos mig som är en fantastisk sömmerska. Hon syr om i ett nafs. För en sak med gammla guldgruvor är att trots klassiska snitt så förändras modet en aning. Helt plötsligt skall kavajerna ha lite smalare axlar eller vara lite kortare. Sånt fixar hon. Jag använder mig ofta av henne just till mina dyrare finare klassiska kläder som jag faktiskt älskar.
Annars är det ju ett kärt problem, att behöva köpa nya kläder.

Smaka sa...

Alltså, jag vill tycka lite synd om dig men det går faktiskt inte riktigt ;)
Behöva köpa ny garderob för man har blivit "för smal" är ju lite roligare än att behöva "gå upp en stl till".

Själv har jag en del graviditetskilon kvar.... Men oavsett så har ju kroppen inte samma form som innan. Höfterna är en aaaaaaaaaning bredare.

Eva sa...

Stackare.

agneta sa...

du får starta en bloppis!!

Cecilia N sa...

Vill du göra en insats i biståndet så kan du sälja på Tradera nu de närmaste veckorna. De sammarbetar med Svenska kyrkans fasteinsamling. Riktigt exakt hur vet jag inte, men är övertygad om att de har information på sajten.

Sara sa...

Fru Hamster kan väl bjussa på en före och efter bild, man blir ju så nyfiken...

Z sa...

Hahahahahaha! Bara att inse att kroppen förändras även med åldern kan man tänka! Och efter barn och grejer! Sälj dem till ngn suktande lite större människa!

Markattan sa...

Bloppis? Fan vilket bra ord!

Gör det är du rar, tror jag skulle klä utmärkt i dina avlagda dyrgripar.

Markattan

Nenna sa...

Ja, herregud .... det skall gudarna veta att jag sparat. Här har funnits kläder så jag skulle ha kunnat öppna butik. Från stl. 34 - 52 !!!

Är man viktpendlare som jag (och tyvärr också periodare av överätning) måste det finnas backup året om.

Nu har jag dock börjat rensa i röran och säljer bort det mesta ... (inga plagg av större penningvärde), men det är skönt för själen. Kläder som var för små skapade bara ångest och kläder som var för stora fick mig att "ta en bulle till".

Ena året 62 kilo ... sen 120 kilo efter barnafödsel ... sen 57 efter en osund bantning och träningsmani ... sen tillbaka till 85 .... tja, vem vet vart jag skall hamna nu efter mina snart 40 fyllda ;-)