söndag 27 mars 2011

I´m so listig, RUT-alainen

Ser till att maken är på gott humör och får honom till slut att putsa fönster med sin Kärcher-maskin. Som funkade skitbra första året, men som han fuskade med förra året. Jag muttrar " mellan fönstren också fattar du väl". Han stönar men fortsätter.
Problemet var bara att det såg för jävligt ut. Efter varje fönster han putsade

så fick jag gå efter och putsa på traditionellt sätt. Never the less så såg det inte bra ut.

Efter 5 fönster lackade maken ur totalt. "Nu ringer vi efter nån jävel som kan göra det här, maskinen är ju fan värdelös och vi har inte tid med det här skiten!"

Jiiihaaaooo, jag ska få en fönsterputsare, jag ska få en fönsterputsare!

Eh. Var hittar jag en bra?

20 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte städhjälp och vill inte ha, än så länge. Men oh vad det är skönt att ha en fönsterputsare. Jobbar bra, snabbt och vår är dessutom billig. Tyvärr litet långt ifrån "finförorten".

GudinnanT sa...

Å va smart utan att ens behöva ligga lite heller!

annika5064 sa...

Ring Hemfrid; de har fönsterputsarkontakter!

Sara sa...

Härligt! Jag hade gääärna haft nån som skött om allt sånt tråkigt hushållsarbete!

Anonym sa...

Du är smart Mona!

Pia sa...

Hej Mona!

Jag anlitade en fönsterputsare och det är nog en av det bättre beslut jag har gjort! Vi hade MÅNGA gamla fönster som var omöjliga att få fina.
Höjdpunkten kom när jag skulle betala...600kr (efter rutavdrag) Behöver jag säga att jag ALDRIG mer tvättar mina fönster :-)

Ps. Första kommentaren och det blev om fönster hehe!

Kristina sa...

Har du inte nån firma som putsar dina fönster i butikerna. Dom kan säkert komma hem till dig också.

Tess sa...

Har haft ett par killar hos mig som är snabba och grymma.
Dessutom är de billiga men utan kvitto då.
Vet nu inte om de åker ut åt ditt håll, men vill du ringa dem och fråga kan du hojta på mig i bloggen, så får du namn och mobilnummer.

Vi körde 4 familjer samtidigt så blev det mer för dem att göra och betalade 500 (per hushåll) för en 4:a med 3-glasfönster.

Fönsterputsare is da shit. Jag hatar att putsa fönster.

Kristina sa...

Å så skall du och mannen inte glo på Bingolotto ikväll

Anne sa...

Kvinnlig list, kallas det!!!!!

PGW sa...

Det finns skäl till att proffsen inte använder de där maskinerna - de funkar inte! :-)

finnpajsaren sa...

I love Rut!!

finnen igen sa...

... and you honey.

Rutan sa...

Jag läste ditt andra inlägg om städhjälp och förstår inte vad det är att tjafsa om. Nog tjänar ni så ni klarar er på bolaget, väl?

Vi bor i ett hus på 200 kvadratmeter och har städhjälp varannan vecka (det räcker för oss eftersom vi inte har några barn) och betalar 700 kronor per gång. Då har de skurat alla golv, alla toaletter, dammat överallt och verkligen gått igenom hela huset. På vår och höst lägger vi till fönsterputs och på sommaren ringer vi om trädgårdsarbete.

Vi är helt vanliga löntagare, inga jättehöginkomstagare (inte låginkomst heller dock) och det är tokvärt att betala 700 kr per person i månaden för att slippa oroa sig för städning. Även om man ibland får städa själv de veckor de inte är där går det ju så mycket fortare för man kan ju fuska och behöver inte bry sig om att ta bakom soffan eftersom man vet att de gör det.

Nej du, Mona, jag förstår verkligen inte varför du inte har städerska. Du sliter ju och jobbar som en tok ändå och nog kunde du lägga den tiden på bättre saker än att städa (för du verkar inte vara en av dem som älskar att städa heller)?

Bor inte i Sthlm så kan inte tipsa om firma, men jag lovar att ditt liv blir förändrat när du slipper bry dig om hur huset ser ut. Och det ÄR billigt för vad man får.

Smultronblomman sa...

När maken gick med på städhjälp var jag överlycklig. sedan köpte han fönsterputsningen också och jag älskade honom! Det måste väl finnas miljoner fönsterputsare att anlita. "Gula sidorna", kankse. Jag hittade en sajt där man la upp vad man ville ha och så kom det in offerter. Testa den!

Pernilla sa...

Har en asbra fönsterputsare. Jag messar över nr. Gonatt!

Mia sa...

nåt helt annat Mona:
zappade mellan kanalerna ikväll och får helt plötsligt ett stort leende på läpparna när jag ser din mans frikort på TV!!!
Ha en bra kväll
//Mia

MonasUniversum sa...

Rutan: Vi har städerskor, två stycken till och med. Men de är inte så bra på att putsa fönster. Och eftersom maken är maskinbög så gick det för honom när han hittade den här "svinbra" maskinen. Som nu visar sig vara kass.

Så en fönsterputsare har varit i pipeline länge...

Maria sa...

Men Mona, det städföretaget som dina städerskor är anställda av, har inte dom folk som är duktiga på att tvätta fönster?

Anonym sa...

Fråga företaget som städar era affärer, det blir billigare så...
Jag behöver väl inte förklara varför?