lördag 5 mars 2011

När man är full av skit

Jag är 40+ och måste erkänna en sak. Jag har enorma fördomar om saker och ting och är rätt trångsynt mellan varven. Jag har en överklassattityd som jag inte vet var den kommit ifrån eftersom jag är född med allt annat än guldsked i munnen. En sida jag inte alls tycker om hos mig själv. Men det är aldrig så att jag tycker att jag är förmer än nån annan. Aldrig. Aldrig. Det är dödsstraff på såna människor tycker jag.

Däremot dömer jag folk på en tiondels sekund. With no mercy. Det som alltid har räddat mig är att jag är ganska trevlig, rolig och omtyckt, därför bryr sig inte folk om min östermalmsattityd och trångsynthet. (Och så älskar jag ju att handla i Ullared. The big no no liksom.)

Dock jobbar jag ständigt med det här. Varje dag faktiskt. Men så lyser skiten igenom mellan vaven.

Som nu. Har blivit fullmatad med saker om Indien från alla möjliga håll. Så jag landar i ett land där allt är fantastiskt, maten otrolig, byggnader majestätiska, där de kör som krondårar, där de stinker som babianer, där det luktar svinilla överallt över huvud taget, där de ocivilicerade bajsar på gatan "så man måste faktiskt ha koll på var man sätter fötterna", där det är svårt att hitta andra toaletter än ett hål i marken, att det är absolut nödvändigt med Vicks under näsan, toapapper och ficklampa i handväskan.

Dit ska jag. I mina Gucci-sneakers och vigselring från Tiffanys.

Har en känsla av att kärringen kommer få ett rejält wake up-call.

Fifan så nervös jag är.

7 kommentarer:

Singel i storstan sa...

Haha! Ungefär som jag ser Indien. Det ska bli spännande att följa din historia om landet och se om det är så som vi tror.

Anne sa...

Ha det så gott. Förmodligen kommer du ha det hur trevligt som helst. Du verkar vara en kvinna av segt virke.
Jag ser fram emot dina rapporter från Indien.

Mimmi sa...

Ser fram emot rapporterna från Indien, de lär nog slå de från Estland! Tur du slapp åka själv.

Inna sa...

Har du sett En idiot på resa (finns på svt play)
Nästa säsong kan bli Mona på resa =)

Jag ser fram emot rapporterna från din tur till Indien.

You go girl!

Sara sa...

Då kan man som stilla motfråga undra varför just du skall trilla dit?

Mamma var där för 10 år sedan, hon kom hem hel och ren. Hade till och med blivit välsignad av Hare Krishna utan att det hade större men på henne.

Jag vill inte på något vis fördärva för dig, och bloggen blir säkert roligare om du får ett helvete.

Men jag tror nog att du kan ta med LV glajjorna. Och glöm inte bort att köpa cashmere.

Marie Rosenqvist sa...

Tycker nog att du är en kvinna med stor insikt - och värme.

Kunskap är så mycket bättre än fördomar.
Möte mellan olika kulturer är en spännande upplevelse och jag tror nog du överlever det mesta.

Sköt om dig.


/Marie

Monica sa...

Indien är fantastiskt och förskräckligt, allt i en härlig röra. Jag har aldrig blivit så påverkad av någon resa i hela mitt liv, då var jag på jobbresa och såg allt som fanns bakom turistområdena. Det som kan kännas knepigt är den avgrundsdjupa klyftan mellan rik och fattig och allt ses som ok med kastsystemet som försvar. Det finns en enorm fattigdom men även en välfärd långt bortom det vi är vana vid. Och utbildning, herrejisses, -världsledande på många områden.
Så... JA, det bajsas på gator, JA många bor på trottoaren, JA väldigt många har guld och diamanter på alla fingrar och tår, JA maten är fantastisk, JA trafiken kan inte beskrivas bara upplevas, JA ibland går det en elefant med mahut i mittfil på motorvägen, JA det finns kobror lite här och där, JA korna går fritt överallt, JA man kan få se 50 nakna män springandes i grupp efter en landsväg (någon religiös rit).
Och JA man vill skaffa ett fadderbarn från Indien när man kommer hem.

Och Du... cashmeren, S-H-O-P-P-A för i hividde! :)