måndag 28 mars 2011

Så mycket smink finns nog inte

Idag har jag varit i en av våra butiker som vi renoverar. Vi har fackfolk för det men just rivning och bortforsling av all gammal inredning är sånt som jämt faller på min lott. Skillnanden den här gången är dock att chefen är med. För jag vägrar köra lastbil med manuell växellåda.

Ikväll ska jag på nåt evenmang med Tara-Christina. Det är en skönhetssajt som ska lansera en skönhetstidning. Så bra att jag kommer ihåg vad den heter också..Jag jobbar in i det sista och tänker att jag bara ska hem och ta en snabbdusch, på med trasorna och sen hasta i väg och plocka upp Christina på vägen.

Hur som. På vägen hem så råkar jag åka förbi SysterLycklig (Tinas och hennes systers butik ni vet). Där står Tina och en annan kompis. Båda två tittar på mig och först efter att jag sagt att jag mår skit, så kryper det fram:
"Ja, du ser helt utmärglad ut." Tina tycker att jag ska pigga upp tillvaron lite och trycker på mig en jacka.
Den gör sig inte särskilt fin på bild, men den är rosa och har massa roliga detaljer.

Väl hemma så gör jag en djupdykning i sminkväskan och försöker få till ett respektabelt fejs. Drar på mig fina färger, piffar till det med en jävligt snygg sjal och sätter på mig min nya jacka.

"Vafan har du på dig, det är ju kärringvolanger på den där!"

-------

Jag är en utmärglad 40+-kärring, väldigt snäll, ganska rolig, lite håriga ben, shysssta lökar, gnällig som fan om du är en stökigt typ, kan laga god mat, som söker ett nytt hem. Svar till "hurmantarlivetavsinfru".

14 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Jahaja! Och när han sätter på sig en för trång skinnpaj, vad tror han att han ser ut som då? Ett vidbränt isterband från Småland med sprucket skinn skulle jag säga!
(Hoppas jag kommer ihåg rätt nu, det var väl han som skulle provköra en motorcykel? Om det var någon annan så får han gärna gå in på min blogg och dräpa mig med sarkasmer om gamla kärringar med dåligt minne.)
mvh R

Frk Nyfniken sa...

Gissar du ska på Daisy beauty:s lansering :D

Hoppas den blir trevlig!

Chrissan sa...

Det är ju liksom inne med kärringvolanger. ;)

Malin J sa...

Ibland ska äkta män enbart hålla käften stängd. Tack gode gud att guben min har vett på att veta när.
Jag är också jävligt glad att de få gånger han anmärker på mitt utseende så är det på ett sätt som inte sårar. "Nja, just den nyansen ser inte så bra ut på dig, en mörkare nyans hade varit bättre" eller "Den modellen gör dig inte rättvisa,prova en annan."
Uj uj att maken din ligger risigt till nu.
Ett råd till maken: I fortsättningen kan det vara bra att tänka meningen tyst för sig själv innan man säger den högt. Då undiker man att trampa den man älskar på tårna ;-).
Ett råd till. Frugan din har förlorat en hel del i vikt. Vad sägs om att ta med henne på en shoppingtur efter nya kläder som plåster på såren?

Sara sa...

Män har ingen taktkänsla när det kommer till kläder och utseende hos deras respektive. Min sambo brukar, vid en fråga, alltid säga "det är väl fint" med ett lagom uttråkat och oengagerat tonfall. Väl... VÄL!!! Grrrrr! Det är bara till att byta då, för tydligen ser jag ut som skit! ;P

Lottzy sa...

Måste säga att du är en förebild för bloggande. Rolig, fyndig och med ganska mycket allvar ändå. Tack för inspiration till en "nyfödd bloggare" Håller mig till mat dock...

//Lottzy

raggoparden sa...

ajajaj..klumpigt av honom, men det var faktiskt en ful jacka :)
Och man kan tyda hans kommantar som att du är för ung för kärringvolanger...

Anonym sa...

Åt min make brukar jag säga "svälj tungan", allt man har i huvet måste ju inte komma ut. Du är säkert jättefin, men din make kunde inte ta att du skulle ut på vift, då kommer det ut sådana där bloopers. Du skulle ha viftat till med kärringvolangerna" och gett honom en näsbränna att minnas,nej, jag vet våld löser inget, Lite orolig blir jag då jag hör ordet "utmärglad", ihop med gbp-opererad och magsjuk/salmonella. Har du kollat alla prov man kan ta?, sist du skrev om vikt var det runt 70 kg, vad väger du nu efter Indien-resan och allt knöggel? Går det att ta bort det där tarmbandet? Tycker det verkar som att alla går ner i vikt, men har värsta magplågorna, liksom pest eller kolera, är det så?

Butta

Ninnibeth sa...

Det står ett gäng kartonger (6-7 st?) till er ute på gatan; gissar att nå'n dumpat dom där åt er istf att baxa upp dom?

Skulle ringa om jag hade nr'et, men gissar du ser det här också? :)

MonasUniversum sa...

Ninnibeth: Tack, ringde nyss kontoret och hörde att DHL dumpat dom där. Det är ullplädar så det är ju bra om vi får in dom a s a p. Tror det är fixat nu, tack för att du har ögonen med dig!

Ninnibeth sa...

Det var så lite så! :)

Jag kanske är fördomsfull *host* men jag gissade nästan att DHL var inblandande... ;)

Anonym sa...

Jag vill verkligen inte försvara din man (jag skulle också bli upprörd), men nästa gång du blir arg för att han är ett as - tänk då på hur det skulle vara om din man var motsatsen: en tyst toffel utan något som helst driv och total avsaknad av initiativförmåga. Inga drömmar, ingen egen vilja. En som inte ens lägger märke till om du är snygg eller ful, aldrig säger något alls. En som bara tycker att livet är toppen bara det finns tak över huvudet och en bäddad säng att sova i. Skulle du kunna leva med det utan att hamna på psyket? Nä, jag tror inte det va?! Jag tycker att det verkar som om ni passar himla bra ihop, och lite luft (=idiotgräl) behövs för att hålla elden igång!

Camilla sa...

*tar sats och harklar mig ordentligt*

Jag tror det ska vara "ganska snäll, väldigt rolig"..

*springer snabbt ut, hukandes*

MonasUniversum sa...

Spring du kärring, jag kommer efter!!

Nämen allvarligt. Jag älskar att bli tillrättavisad. Har blivit så jävla slarvig med svenskan de senaste åren. Mycket beror också på att jag aldrig "planerar" när jag skriver. Jag får ett inlägg i huvuvet, skriver, poff färdigt, sen publicerar jag utan att läsa igenom det.

Thank you dear.