tisdag 15 mars 2011

Indienmage i lite fel ordning

Tryckte i mig en salladslunch från Statoil och precis när jag är klar så ringer telefonen. Det är en kund från Tyskland. Jag älskar bögar och det här måste ha varit the queen of the ärkefjollor, för nån mer feminint får man leta efter. Har aldrig pratat med människan förr, varför jag fick svårt att hålla mig för skratt. Samtidigt som jag pratar så får jag värsta magknipet.Värsta, let me tell you.

Jag blir superstressad. För inom några minuter så väntar vi ett viktigt besök från vår advokatbyrå. Jag sitter alltså i telefon med en tysk ärkefjolla, håller på att bajsa på mig och väntar besök. Till slut spricker jag och med fjollan i luren så kutar jag in på toaletten, ni som har varit här vet att det är en bit att springa. Försöker prata så högt jag bara kan för att överrösta min sjukt dåliga mage. Jag har så ont att jag har svettpärlor i pannan. Då hör jag hur ytterdörren öppnas. Den är 2 meter från toadörren. Jag är dessutom tillfälligt ensam på kontoret.

Får stopp på den snacksalige fjollan, fixar till mig, tänder en tändsticka (japp, har hört att odören försvinner när man gör så) och eftersom fikabordet är 1 meter utanför så gissar jag att besöket slagit sig ned där och det vore ju kul om han skulle sitta i min bajslukt liksom. Öppnar toadörren och pressar mig ut på 10 cm öppen yta. Där står en av våra butikschefer. Som man kan vara normal med.

Snacka om att jag var genomsvettig. Och ni globetrotters, varför har jag ont i magen idag? Värken går inte över. Trodde jag var home free nu liksom.

15 kommentarer:

Gabriella sa...

Vilken pärs! Hoppas besöket gick bra sen.

"Utlandsmage" kan mycket väl ge sig till känna först vid hemkomsten.

Själv åt jag en gång dålig kyckling på ett plan från Medelhavet. Två dagar senare svimmade jag på ett tåg och hamnade på sjukhus med dropp ...

Får dock hoppas ditt är lindrigare!

Malin sa...

Kan vara värt att kolla upp om det inte går över.

Finnpajsaren sa...

Behöver inte vara nåt. Men...

Detta hade H när vi kom hem från Thai senast. Vanligt i Indien... http://www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/plesiomonas-shigelloides/

Eller salmonella? Veran fick det när vi kom hem första gången från Thailand. Det var magknipet from hell och plötsliga toabesök i flera veckor.

Går det inte över så kolla upp, även om man vanligtvis inte behandlar något av det.

Mimmi sa...

Dålig mat på planet? Jag blev matförgiftad av AeroCalifornia en gång och då gick det ca ett dygn innan jag blev tokdålig. Givetvis var det på mellanlandningen i Amsterdam det gav sig till känna, så jag kunde alla Schiphols toaletter utan och innan efter det. Tur i oturen så var det ju inte på flighten LAX-AMS! :/

Osloskånskan sa...

Tändstickstricket är känt även här i u-landet.

Chihuahuakvinnan sa...

Kan det inte vara omställningen för din mage från indiska mat till svenssonmat som ger prolblem?
Har märkt att min mage blivit känsligare för ombyten efter operationen.
Vad det än beror på hoppas jag det går över fort för dig.

Anonym sa...

Åh herregud vilken mardröm, men varför fejkade du inte att samtalet bröts och sprang på toa utan ngn i telefonen?

Å än värre blir det om personen som kommer in genast ber om att få låna toaletten ;-)

Anonym sa...

Maken och barnen insjuknade i Salmonella 2 dagar efter att vi kom hem från Turkiet, så det kan absolut vara ngt sådant. Iväg och testa ditt poop :)

Måste också få tacka för den trevligaste resa jag någonsin inte varit på! Tack för att jag fick följa med - om än lite på säkert avstånd ;) :)

Inna sa...

Åh fy! Jag skulle nog bara lagt på och ringt upp senare, sagt att batteriet laddat ur eller nåt... särskilt med tanke på att de flesta telefoner, framförallt om man har headset, har en förmåga att förstärka bakgrundsljud. Så jag tippar på att din tyske vän höll masken men hörde ALLT. Ajsing bajsing... Hoppas magen ordnar sig och kul att se alla dina långa inlägg från Indien! Särskilt kul att höra din röst, blir många ggr en överraskning när man gjort sig en bild av en person :)

cruella sa...

Magoperation med påföljande känslighet, långresa med ovana förhållanden/mat, flygtur och så ett sjukt stressigt liv toppat av en sallad från Statoil.

Well.

Anonym sa...

Vad trevligt jag haft den senaste tiden med att läsa din rese-blogg. Din blogg är verkligen super-bra, den har allt!!
Blir magen inte bättre får du kolla upp så du inte åkt på nån bakterie. Hörde nån som blivit smittad av maten på planet (campylobakter). Var rädd om dig//Mimmi

Anonym sa...

Se till att du och Talibanen inte använder samma toa förrän du vet varför din mage gör uppror.... Fast det har du väl redan tänkt på själv
Ninnie

msn00b sa...

Men alltså... den uppenbara boven är väl salladen från statoil? Iaf om det går över på ett par timmar/en dag gör det inte det så ja då kan det ju vara läge att kolla upp men lugn i stormen.

Gabriella sa...

Hur mår du nu? Hoppas det har ordnat sig!

Sess sa...

Krya på dig!