tisdag 8 mars 2011

Jamen då får vi väl strunta i filmerna då

Det är ju själva f-n att man inte klarar av att lägga upp film här på bloggen. Borde kanske ha testat det hemma först.Jaha, då missar ni kamelerna, kossorna och alla galna bilar här på vägarna.

Dagen börjar ju bra i alla fall. Eller ja, det är kanske tur att man inte är lättskrämd. Kolla in det här åkerspöket;
Då ska man veta att hon är en sån som vaknar i samma position som hon somnade i. Herregud, har aldrig varit med om en människa som ligger helt stilla en hel natt. Så hur den här frippan uppstår vet bara Gud.

Vi inleder dagen med en utomhusfrukost. Japp, ni hörde rätt; u t o m h u s h u s f r u l l e.

Tina beställde ägg. Och nog fick hon ägg. Och lite annat.

Estrella chips, eller vad det nu inte var, är väl knappast det man suktar efter på morgonkvisten. Indien är bra på middagar, men frukost och städning vinner det inte landskampen i kan jag säga.

Det här är för övrigt de närmaste polen jag kommer. Fatta hur skönt det är med sol efter vår vidriga vinter där hemma!

Apropå hotellet. Så här ser vårt enorma rum ut.

Inrett i Art deco/colonial-stil med marmorgolv. Det går ju inte att få fram känslan här men det är verkligen så att man känner historiens vingslag. Här är delar av det sjukt stora badrummet, som lätt är på 25-30 kvm.

Jag glömde att fota det svarta badkaret. Men hörrni. Jag är lite störd över den där detaljen ni ser här ovan. Jag vill helst inte gissa rätt om vad den där lilla kannan på pallen är till för. Eller vet ni? Sen måste nån ha tänkt med röven när de inhandlade bruna fula sittringar i trä.

Just det ja, Det går inte så bra för vårt bajseri. Man kan säga att vi är rätt packade. Om ni nu ville ta del av det. Det börjar bli ett slightly problem.

Vi drar vidare till mässan och betar av den i turbofart.


Hittar en mängd intressanta saker och när jag tagit bilder på det smide som intresserar mig så koncentrar jag mig på andra saker som jag tror stenhårt på.

Indier är sjukt duktiga på textil och färger. Ljuset suger här, men dessa tunga korgar med återvunna bomullstyger är så snygga. Typ trasmatteteknik.


Här i Indien så är det inte så noga med detaljer ibland;
Nä, jag har inte spegelvänt bilden.

Vi går vidare och hittar asfina puffar. Den till höger skulle kunna sälja hur bra som helst hemma i Svedala.

Plåt är extremt inne här. Det är ganska nytt i Sverige men det kommer att explodera, för här är var fjärde utställare i plåtbranschen. Sinnesjukt snygga grejer. T ex så vill jag ta in såna här fast med svenska tidningar på.
Plåtpallar med tidningsdecoupage
Vi gick vidare och hittade det här. Som en del av er skulle kräkas på, men bra många fler skulla kunna handla hur mycket som helst av. Också i plåt. Allt från prydnasgrejor inomhus till roliga figurer man sticker ned i jorden i trädgården.

Sen hittade vi Indiska och Kenzos leverantör av textil. Då vaknade Blondie. Hon var i sjunde himlen. Tyvärr fick vi inte fota där men jag smygfotade den där fåtöljen. Och även om inte det tyget var mest representativt så måste till och med en okunnig jäkel som jag säga att denna utsällare hade i särklass det snyggaste mönster och textilier jag någonsin sett. 
Tina var så till sig att hon till slut var högröd i ansiktet. Hon hittade pläd efter pläd med "ännu bättre, och ännu snyggare" mönster. Hon kom på att man skulle sy upp barnfiltar. De som finns i Sverige är så himla dyra. Så maken: let´s do some changes.

Sen råkade Tina gå in till en klänningsleverantör. På Syster Lycklig, som hon och syrran sin äger, så säljer de väldigt mycket snygga kläder. Den här leverantören krävde att man beställer 600 av varje mönster. Little too many för en butik. Till slut hade hon lyckats vifta tillräckligt mycket med den blonda kalufsen, så det slutade med att ägaren bjöd in oss till fabriken i morgonbitti, och då ska hon få plocka så många klänningar hon vill, av de som de håller på att producera. Vi pratar SJUKT snygga sommarklänningar. Som kostar typ 7 dollar i inköp. Alltså, hon var så hög så inte ens 2 kg marijuana hade kunnat få henne högre. Till slut så börjar hon snacka engelska med mig (flera gånger) och svenska med våra businessguider. Ja Anna (syrran), du kan ju  f-n tänka dig! 11 batterier uppstoppade i röven. Typ.

Sen drog vi därifrån. Och som vanligt såg vi en miljard kossor.

Sen blev vi tvungna att stanna bilen och kliva ur för att fota lite kameler.


Så här ser hästarna ut när brudgummen ska rida hem till brudens familj och hämta henne till bröllopet. Det är bröllopssäsong här just nu, så vi ser/hör bröllop varje dag.

Sen fotade jag dessa små bönor som dansade. Till sjukt hög musik. Plötsligt kom ena guiden rusande: "You must come, you are causing a traffic jam!" För att föraren fått stanna bilen mitt i gatan för att vi skulle fota. Vi var de enda turisterna och indierna runt om oss var noga med att flytta sig ut på gatan så att vi skulle kunna fota. Det var fullständig kaos.

Efter det så hamnade vi hos Kapten Bubba. En fd kapten som sadlat om till fabrikör inom inredning, bl a smide.
Han äger en stor fabrik och vi var ditbjudna för att se hans showroom. Hans betjänter välkomnade oss med rosengirlanger. Vi blev invisade på hans kontor, full av rökelse och ett skrivbord som man kunde parkerat en Hundkoja på. Vi blev bjudna på te. Då kom Blondie tillbaka till jorden igen och sa: "Is India big in tea?" Alla män runt bordet skrattade fint och sa: "Well, India is second largest in the world in teabusiness."  Fast jag måste erkänna en sak. När de frågade vad vi ville dricka och vi kom in på te så föreslog jag "maybe if you have some chai tea". "Well, chai means tea in indi". Amen asså ursäkta mig liksom.

Efter det drog vi till värsta lyxhotellet som har en jättefin restaurang. Ser ni den där grejen till vänster. En sån där vagn med spegel på. För här kommer man inte in hur som helst på hotell. Den där använder de för att kolla om det sitter några bomber under bilen. En av vakterna öppnade motorhuven och bakluckan för en koll.

Självklart fick vi inte komma in utan att handväskorna röntgades.

Men sen var vi inne. Väry nice hotell.

När vi skulle beställa så tänkte jag med röven och bad om gorgonzolapasta. Hur kan man tro att italiensk mat smakar gott i Indien. Eller varför beställa en maträtt som man själv är mer än bra på att göra?! Ärthjärna. Men jag kompenserade det med nan-bröd.

Efter maten såg både Tina och jag till att besöka damtoaletten. Och kom ut 4 kilo lättare. Herregud i himlen, äntligen. Snacka om förstoppade brudar.

När vi skulle åka hem stod Blondie och grävde bland lökarna. "Amen det kliar, det är nåt här!"

Brudar, kolla in den fina väskan. Den köpte hon igår.

Jag blir så sur över att jag inte kan lägga upp filmerna. De är verkligen kul. Just ja, tävlingen. Den vinner Renée för det är kardemumma. Inslagen i folie. Och hur konstigt det än låter så ska man suga på dom. De fungerar som mintpastiller och foilet ilar inte alls. Hur gott som helst.

Nu ska jag ge mig på skypen igen.

Morsning

31 kommentarer:

Anonym sa...

Kannan är ett stående inslag även på karibiska toaletter - man kan säga att det är en portabel bidé, inte bara för rumpan alltså... ;)

NinaPX sa...

Fi fan vad ni har det bra, och vad lyckad resan verkar hittills. Så glad att vi får följa med. Må bäst!

MonasUniversum sa...

ninnibeth: Ähhum, jag tror jag hoppar det.

NinaPX: För helvete kärring, DU har ju en HTC. HJÄLP mig! Tack förresten!

Dubbelörn sa...

Himmel så mycket snyggt!! Och den där väskan skulle jag gärna ha... ;).

Alla de där korgarna o kuddarna... snacka om eldorado för er :D.

Börjar spara o lägga undan för big shopping när ni får hem allt!

Singelmamman sa...

Ok, prova att ladda ner filmerna på datorn, sen ladda upp dem. Funkar med min hTC. Och korgarna och plåtskåpen är jättefina.

Djäklig avis är jag.

Anonym sa...

Du borde göra sådana här resor lite oftare för jösses vad jag skrattar!
Filmen får du väl klura ut hur man gör när du är hemma igen, väntar med spänning på att få se den!

Tina sa...

Rospuffen vill jag ha!!! Och pallarna var oxå jättesnygga!

Anonym sa...

ser ut som att ni har det bra :)
plåt möblerna är ett stort wow.
ha det så skönt.

Mita sa...

Jag bokar genast en puff!

ufojording sa...

Åh, vilka häftiga tygkorgar och tidningsmöbler, jag är lätt en av dem som skulle kunna tänka mig såna hemma!

Sussi sa...

Trasmattekorgarna och BÅDA puffarna skulle få flytta hem hit!! Den blommiga puffen till 6-åringens rum och den "pluppiga" till mitt och makens sovrum

Caroline sa...

Åh du är ju en grym berättare! Nästa resa du gör vill jag följa med på, live liksom änna :D

Vad fan ska jag kalla mig den här gången? sa...

STOPP! Svenska tidningar!!?? Skit-Kärring, du ska sälja i hela Skandinavien!! Svensk text är svenska butiker, har för mig att jag brukar träffa tant i Norge och snart även i Danmark....
Gör nu inga dumheter. Prata med mig lite.
Och det där snacket om barnfiltar har vi också kört, fick rea ut skiten å du vet att jag om ngn är i rätt business för det.

Kom ihåg att det du ser, ÄNDRA PÅ DET annars kommer du och hälften till av alla utställare ha det på mässan. Ändra, ändra, ändra!!!!
Det är A och O för att överleva.

NinaPX sa...

Ahmen, om jag kunde hjälpa dig hade jag väl gjort det fattaruväl, kärring på dig själv! :-P JAG har aldrig laddad ner film från telefonen. Jag filmar och sen överlämnar jag med ett leende till maken att fixa resten (OCH han spara foton och filmer på extern hårddisk så att de finns kvar, du vet!) Sånt tjaffs har jag inte tålamod till.

Vi kan vänta på kamelfilmer tills du kommer hem och nån kan hjälpa dig.

Mimmi sa...

Sånt där rufs brukar vår tvååring vakna med, men hon ligger allt annat än stilla.
Om ni inte hade ordnat bajseriet hade ni väl bara ha behövt ta lite mat i ett gatustånd, fixat på nolltid!
Snygg väska T hade köpt!
Plåtgrodan var skitcool!

Chihuahuakvinnan sa...

Woooo, jag vill ha mattlådor och även fåtöljen du smygfotade :P

Birgitta sa...

A bucket bath heter det.

http://meltingpotbywoodrow.blogspot.com/

Unknown sa...

Härligt Mona.
Jag tar 3 korgar men inga trädgårdsprodukter. Gärna en silkig klänning som framhäver formerna i blå toner.

Unknown sa...

Härligt Mona.
Jag tar 3 korgar men inga trädgårdsprodukter. Gärna en silkig klänning som framhäver formerna i blå toner.

XXX sa...

Se genast till att ha med dig en sån där plåt-tupp hem och skicka den sen till Norrlands största galning...eller va fan det nu var du kallade mig. Vi kan betrakta det som plåster på såren efter slika påhopp! JAG VILL HA TUPPEN!!!!

Anonym sa...

Vad mycket sjukt snygga grejor, och vilken lyxresa! Trodde ni skulle få bada i skit, som det lät i början. Jag tror att grejen på toaletten är en prototyp till bidén. Och vad är det för fel på att ha en sittring i brunt trä??

Ha det bra där nere

Butta

Jenny E sa...

Du bör kunna lada upp filmen på typ Photobucket.com e.d. och sedan lägga in länken i bloggen.

MonasUniversum sa...

Vad fan ska jag nu kalla mig: Jag vet, men vi kan inte sälja det i Norge för där är det HSP som gäller. Dessa grejer är för det andra bolaget you know. Och om filtarna. Vi har samma problem med våra ullfiltar, men Tina får många förfrågningar om filtar i snygga textilier som inte kostar skjortan. But I hear you honey.

Butta: bruna sittringar i trä är snyggt. I badrum som inte är svart/vitrandiga...=)

Ni andra: bra, då vet jag att jag är ute på rätt spår.

Cosmopolit sa...

Mycket fina saker. Dock finns plåttupparna och grodorna redan hos Rappnes (tycker dock de är anskrämliga).

Jag sa ju att hotellen var fina ;-)

Unknown sa...

ÄVen om du säkert jobbar som en gnu så ser det skönt och varmt ut.
avis
Ha en underbar dag.

Anonym sa...

Kannan ja - det är likadant i många länder.
Själv har jag spenderat 1 månad (två gånger) i Iran med äkta "hål i golvet-toa" och kannor. Det ÄR ju egentligen faktiskt mer hygieniskt och papper går liksom inte ner i hålen men i Iran (89/91) så existerade inte saker som mineralvatten = kronisk diarré hela månaden = inte alls kul. Balansera ovanför hål på magsjukesvaga ben och bara en kanna som saneringsverktyg.

Lyckligt upptäckte jag en riktig toalett på ett hotell vi besökte men ångrade mig snabbt när jag lyfte på locket och den var fylld till BRÄDDEN med saker som borde passerat ut i avloppet.

Tant_T - -19 7 veckor efter GBPn

Svar från W-holm saknas sa...

Mona, att en butik får många förfrågningar räcker inte, vi hade kanske 20 butiker som frågade. Det går inte att sälja, i volym. Men sure, testa.
Och alla dina företag ska bli stora, sälja utanför Sveastråkigarike. Think big!!
Nämn inte ett inköpspris till i den här bloggen, jag varnar dig!!!

Malin sa...

Kööööööp!

Anonym sa...

Så. Himla. Underbart. Att följa er alltså.

Och du, tänk: bättre "packad" mage än åt andra hållet ...

Gabriella sa...

Jamen, det var ju jag, Gabriella, som skrev förra inlägget. Hade lite bråttom där

Cecilia N sa...

Traskorgarna var jättefina.

Tänk om var det någon som sa.
Det finns garn gjort av överblivet sarisilke/slaktade slitna saris. Kan sånt användas också?