lördag 12 mars 2011

Tillbaka i Delhi

Kallt rostat bröd och gröna ägg kan inte få oss på dåligt humör denna morgon heller. Efter frukosten har vi en timme på oss innan våra agenter kommer. Tina får en fiffig idé: "vi går ut utanför hotellet och fotar lite". Så vi går förbi grindvakten och ställer oss två meter utanför hotellets gallergrindar. Bad idea.

Först är det ganska lugnt. Sen inser vi att vi håller på att skapa årets kaos. Bilarna tutar, motorcyklar åker fram och tillbaka hundra gånger. Bilar stannar till och med. Vi upptäcker dessutom att ytterligare en vakt inne från själva hotellet anslutit och står tätt bakom oss. Det är fullständig kaos och vi inser snabbt att vi måste in på hotellet igen. Herregud vilken pärs! När agenterna kommer för att hämta oss så säger dom: "You shouldnt have done that!"


Och här kommer en gående kiosk.
En daglig syn på vägarna. Denna är lätt lastad kan jag säga.
Ser ni vaktens pickadoll? Det är inte direkt så att man muckar med honom.
Jag pratar ju ofta bajs här i bloggen. Det här är kobajs. Plenty. Som man är noga med att använda när man lagar mat t ex. Alltså elda i spisen med. Såna här bajshögar finns det precis överallt.

Vi sticker iväg till första mötet. Jag hade hoppats att de inte skulle ha något av intresse men tjena. Femtielfte stället som jag hittar en miljard prylar jag vill ha. Och jag blir ännu gladare när jag hör att de inte säljer till någon i Skandinavien. Nä, inte det fula skiten ni ser på väggarna.

Här sitter jag och går igenom priserna. Det är i såna här lägen jag behöver maken.
Allt man hittar kan man få i vilket material man än vill. Och i vilka färger som helst. Så hjärtskålarna överst vill man naturligtvis ha i annat material/färg.

När dagens möten är avklarade så drar vi iväg mot Delhi. Och hamnar på en indisk McDonalds.
Ett helt kycklingburgarmål kostade 14 kr. Det kan man ju stå ut med.

Efter en stund åker vi över floden Ganges. En världsberömd flod som man tydligen går och doppar sig för att rena sig från sina synder. Hmm, jag skulle nog behöva bada en vecka där tror jag visst. Tina var till sig i trasorna, själv är jag som bekant fullständigt ointresserad av geografi och sånt tjafs. Även om en del som kommenterar tycker att det hör till allmänbildningen. Tough shit.


Sen passerar vi en vägtull á la indisk stil. Här är nästan alla tullar privata. Myndigheterna hyr ut tull-luckorna till privata företag som tar hand om stålingarna. Dock är avgiften fastställd av regeringen.

Just det ja, här finns det mycket apor. De springer omkring lite överallt. Småapor. Sen finns det större apor som folk har kopplade. Jag frågade varför. Det visar sig att småapor är ett jädra gissel som förstör allt de kommer över. Då fixar men en stor apa, som man har i koppel. De små apona är svinrädda för dessa stora, så de drar direkt om en sån är i närheten. Helt sjukt.

Bilresan tar tre timmar denna gång. Det här med regler är inte så noga. Är vägen 3-filig så går det skitbra att ligga 5 bilar i fil. Och det är inte helt ovanligt att bilarna kör i motsatt riktning. Även om det finns en bred refug emellan. Oftast gör det så för att det inte finns nån möjlighet att svänga där de vill svänga, och då är det lättare att köra mot trafiken ett par kilometer. Så vanligt att jag slutade räkna vid 22 sådana händelser under denna färd. Hemma hade man ju skitit på sig om en bil eller lastbil kom körandes rakt emot en. Här bara svänger man lite åt sidan så att man kan släppa förbi den. Och så lite tut tut på det. Vansinnigt.

Vi passerar mangoträdsodlingar, senapsfält och sockerrörsplantager. Tina kör på med sin svengelska: "Oh, oh, look, sugarrör!" Jag skrattar så jag kissar på mig och hon fortsätter: "det är fanimej viktigare att veta att de under en säsong kan skörda två gånger än att jag säger sugarrör!". Och så skrattar hon.

Till slut är vi framme i Delhi. Där bor mellan 20-30 miljoner människor. Det finns ca 20 miljoner bilar. Och var tredje månad måste man lämna in sin bil för miljökoll. Att den inte släpper ut mer än lovligt med skit. Annars får man tunga böter vid kontroller. Våra agenter skrattade åt mig idag. Det körde förbi ett gäng med såna där ambassadbilar som jag bloggade om häromdagen. De där vita med gardiner ni vet. Jag sa nåt om dom och de sa "Oh no, it´s goverment cars, not from the embassy. Embassy is the BRAND NAME of the car!" Jamen jaha. Lätt att veta liksom. De berättar att bilarna är skottsäkra och mycket moderna även om modellen är aningen gammal. Ehh, aningens va.

Sen blev vi tvungna att dra till ett mall, köpcentrum, för att köpa en resväska till Tina. När vi skulle gå in så stod de beväpnade vakter och gick igenom våra väskor. De är sjukt noga med säkerheten här. Livrädda för att man ska ha en bomb i handväskan.

Jag passade på att göra en liten taliban hemma glad med blingbling-flipflopar. Med kilklack. Hon kommer vara i sjunde himlen.


Väska inhandlades och vi frågade om vi möjligen kunde få ledigt och tillbringa kvällen på hotellrummet.
I en vecka har vi släpat omkring på en flaska champagne från Arlanda. Av med kläderna och korka upp champagnen. Eller alltså, inte så..ni fattar.

Tyvärr kan jag inte berätta men Tina har handlat en grej och det krävdes två timmars logistik för att få ned innehållet i resväskorna. Jag kan tjalla lite och berätta att när hon kliver på planet så kommer hon ha på sig ett par byxor, en kjol och över det en klänning. Och för att toppa det så har hon på sig ett par, tre sjalar också. Vi jagar vartenda gram just nu så eventuellt kommer hon ha på sig ett gäng trosor också.

Eftersom Tina aldrig har använt sig av room service så bestämde jag att vi skulle äta middag på rummet. Mitt i all packning så knackar det på dörren. Hon står närmast dörren och vi tänker inte på att hon endast är klädd i trosor och t-shirt. När killen vänder ryggen till så drar hon ned t-shirten så långt det bara går och försöker se världsvan ut. Sen "tvingade" jag henne att skriva under notan också. Sånt som hon bara har sett hur de gör på tv.
Japp, det är två påsar chips ni ser på sängen.
Återigen en matupplevelse. Och så en tallrik färsk frukt till efterrätt. Vi skålar i champagne. Vi har haft en enormt rolig resa och upplevelsen har varit total. Men vi har två dagar kvar. Eller ja, vi åker hem på måndag. I morgon ska hon och jag sitta större delen av dagen och gå igenom alla bilder och försöka strukturera upp allt. På eftermiddagen har vi möte med agenterna som vill veta vad vi tyckte om allt och hur vi planerar framtiden.

Nu ska jag skajpa lite med Tara-Christina. Morsning.

20 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Men herregud, en hel timma sedan du gjorde inlägget och inte en enda kommentar. Utom min! Fattar du att jag är den trognaste läsaren av alla. Dom skiter i dig för det är lördag kväll och dom har antagligen bänkat sig framför teven och melodifestivalen men sådan är inte jag! Bara så du vet!
mvh R

NinaPX sa...

Nä du R, vi är fler som hänger är en lördagskväll. :-) Försöker räkna ut vilken del av det galet långa inlägget jag ska kommentera, men jag ger upp och säger bara TACK! Må gott!

Anonym sa...

fredgkväll eller lördagskväll det är att läsa din blogg som är nöjet!

Anonym sa...

Melodifestival?! Näver! Sånt skräp kan man inte titta på när man kan läsa favvobloggen!

/Ragdoll

Chrissan sa...

Vilken resa Mona. Antar att du är glad att ha delat den med någon.:)

Anonym sa...

Åhhh... inser att du snart reser hem... att det snart är slut på dina underbara inlägg från Indien... Det har varit otroligt kul att följa dina och Tinas strapatser!

Jonna sa...

Hej!
Jag läser din blogg varje dag och är världens sämsta på att kommentera, men nu måste jag.
Tack för en helt underbar blogg och tack för att det nästan känns som om jag varit på inköpsresa till Indien.
Kommer nu fortsätta att troget läsa dig utan att kommentera.
Varmaste hälsningar och hurra rop över att du finns!
/Jonna (Peter Barlachs fru)

Dubbelörn sa...

Shit bruden, övervikten kan väl inte vara så enorm ;). Har betalat övervikt flera gånger o de brukar inte vara så knussliga, rundar av neråt.

Härligt ändå att få dig hem igen :)

Kram

Mr Lee sa...

Jag har alltid undrat hur Mackedonken fixar detta med nötkött i sina burgare i Indien. Tack för att du kollat! :)

Anonym sa...

Vet inte vad jag hade väntat mig riktigt. Men efter att ha följt din blogg ett tag så blir jag ganska förvånad. Och rätt nöjd. Du ser ju ut som vilken medelålders tant som helst! Skönt.

annkan sa...

"Här kommer en gående kiosk". Bara sådär, mitt i alltihop!
Tack för dagens skratt och ljuvlig läsning. :-)

Kamilla sa...

Jättekul , fortfarande, att du lägger in så mycket bilder från inden,,, det känns nästan som om man är där själv! Bilden på mcdonalds, skrattade jag åt. Överallt där jag har varit, Kina, Egypten, osv så har jag självklart sökt upp en mcdonalds och förevigat på bild. Som en kul grej!
Synd att vi inte känner varandra bättre,, du skulle kunnat köpa lite till mig därnere :-)
Kram Kamilla

Anonym sa...

Jamenjag funderar mest över vad dom där två gubbarna snackade om när dom satt och sket i diket liksom... jaha hejåhå... aha du käkade ris o curry igår...IGEN why don't you ever learn tihihi

/mona

Melkers Mamma sa...

Jösses, vart hittade du chipsen? Sambon är i Indien nu och kan inte hitta chips - han är i princip i upplösningstillstånd ;)

GudinnanT sa...

Vilken underbar resa du har fått göra! Suttit här hemma i soffan och varit avis...och jag tycker nog att du va fisig som inte ville byta liv i 14 dagar med mig just nu...

Men tänk när du kommer hem...alla sakerna kommer och du packar upp och alla minnen och intryck kommer ramlades över dig...sen varje gång du går på Indisk resturang kommer du säga nej så här ska det inte smaka jag har minsann varit i indien och ätit RIKTIG Indisk mat så det så!

Och när nån drar nån äklig historia om nåt kan du alltid toppa med jamen när jag va i Indien då åkte vi förbi två män som satt i diket brevid varann och sket...

Gabriella sa...

Jag har följt alla dina inlägg om Indien även om jag inte alltid kommenterat. Du berättar fantastiskt bra och (som vanligt) underhållande. Tack också för alla bilder och filmklipp.

Veerkligen skönt att ni inte blivit magsjuka, som det varnades för innan resan.

MonasUniversum sa...

Tack alla ni för mycket värmande kommenterar. Jag blir verkligen glad i hjärtat.

Och Jonna: hej! Pussa på Peter från mig!

MonasUniversum sa...

...och Renée: du får följa med nästa gång! För att du är trognast!

Karina sa...

Och jag är inte trognast?? Va va ;)

deeped sa...

Hm. I diskussionen om frikort senare i bloggen (jag läser ju nyaste och bakåt :)) så tror jag Madonna fått en konkurrent i Blondie :)