onsdag 2 mars 2011

Månadens Jag tror jag tar livet av mig

Okey, det lär knappast ha undgått någon att jag har tappat 41 kg. Jippi, och allt det där.

Man behöver inte vara särskilt begåvad för att inse att det händer grejer med kroppen om man tappar halva kroppen. Jag glor aldrig i spegeln så jag har ingen större koll. På riktigt så är det så. Jag har liksom inte brytt mig. Förvisso har maken varit noga med att tala om att röven numer är som en dunkudde utan dun. Ja, den har ni ju hört ett par gånger nu.

Än så länge så sköter sig bopparna och sitter på rätt våningsplan, men resten. Resten. Sweet jävla Lord som jag ser ut. Till och med kirurgen sa att jag hade väldigt mycket gäddhäng när jag var där för ett par veckor sen. Och det ska jag fixa till hos hovleverantören lite senare.

I alla fall. I går sladdade jag in på hotellens hemsidor i Indien, och se på f-n, jag har totalmissat att de har pooler. Och vad har man på sig en en pool? Well, inte en baddräkt som passar en 40 kilo tyngre kropp i alla fall.

Så när jag hämtar mitt visum idag så trippar jag med lätta steg in på Åhléns. Upp till Damunderkläder. Noterar en blygsam hörna med baddräkter och bikins. Går till provrummet och blir glatt överraskad. Över själva provrummet alltså: mörka möbler, tjocka stora mattor, snygga tapeter, dov belysning. Japp, man tittar sig i spegeln och tyckte man var en kalaspingla.

Tills man tog av sig kläderna och gick igenom samtliga bikinis och baddräkter. För även om det varit becksvart i det där jävla provrummet så hade det inte undgått att notera hur jag ser ut. Tänker att den där polen kan dra åt fanders. Lämnar tillbaka badkläderna och koncentrerar mig på att införskaffa en ny behå istället;

Under flera år så har jag handlat behå på ett enda ställe. Gustaf Mellbin i Gamla stan. En affär som är specialiserade på stora boppar. Personalen är guld. Man går dit första gången och de tar alla mått, skriver in det på ett kundkort, sen kan man bara sladda förbi, uppge sitt namn, peka på vad man vill ha utan att prova, och gå därifrån. För ni kvinnor vet ju hur inihelskotta tråkigt det är att prova behåar. Nackdelen är att varje behå jag köper där kostar 1200 kr. Och eftersom jag tycks fortsätta gå ned i vikt så har jag noll lust att slänga ut så mycket pengar på nåt jag kanske inte kan ha om ett par månader.

Därför ska jag nu köpa mig en liten behå på Åhléns. Och den utflykten innebär även att jag inte har en aning om vad jag har för storlek.

Tänker: "hhm, måste ju ha 95B i alla fall...typ.." och tar 9 stycken behåar av olika märken. För fler än så får man inte ta in i provrummet.


Ingen passar.

På med behå, tröja, halsduk, jacka, hämta nya, prova, ingen passar, på med behå, tröja, halsduk, jacka, hämta nya, prova, ingen passar, på med...

...i en och en halv timme!

Det slutar med att jag har 80F.

Så nu ska jag bara hitta en baddräkts-Burka. Somewhere.

Sen ska jag köpa en ögonbindel till maken. Herregud, den stackaren. Bättre att fantisera.

(Och för er som jag vet undrar: jag är 1,72 lång och väger 70 kg.)

28 kommentarer:

Maria sa...

Ett tips om du ska handla där någon fler gång: det sitter en telefon i varje provrum och med den kan man ringa på personal som springer och hämtar nya storlekar så slipper man själv springa ut och in och klä av och på.

Jag fick även hjälp av en tjej med att hitta rätt stl, jag var helt fel ute men hon såg på mig vilken stl jag skulle ha. F-n vet hur det gick till, men hon hade rätt i alla fall.

MonasUniversum sa...

Asså, jag såg den. Och tänkte ringa. Tills jag insåg att jag inte var på humör att be nån om hjälp. Det var något av en chock att se sig i spegeln...

Anonym sa...

Åh, Badräktsburka är något jag funderat på att sy länge - med cyklop, förstås! Nu när jag vet att det är fler som vill ha/behöver kanske jag ska dra igång ett projekt...vem vet, det kanske finns en jättemarknad för detta där ute och jag kan tjäna storkovan.
En sak att fundera på, kanske; tycker du att du var snyggare i bikini när du var 41kilo tyngre? Frida

MonasUniversum sa...

Frida: Jag tänkte på det också. Fördelen då, om det nu är en fördel, var att jag var utfylld. Nu är jag som ett skrynkligt russin. Ser skitskum ut.

Så vi kör igång med att lansera burka-baddräkter tycker jag.

Klankis sa...

De är underbara - provrummen där alltså! Äntligen ett ställe som vet hur man vill prova underkläder.

GudinnanT sa...

Förlåt att jag skrattar

men jag har inte samma problem bara det att mina krymper numera...jag har samma storlek som förr bara dett att jag får rulla ihop dom för att få dom på plats.

jag lider med dig inte för att jag själv gått er 41 kg utan min bästa vän gör samma resa som du och ser hur glädjen över alla kilon som försvinner kommer det ett annat...var rullar man in all över blivet skinn innan man kommer upp på bordet?

Nu är ju han karl så han kan ju hasa ner skinnet i badbyxorna och gå runt på standen och se relativ fin ut dock med en stor bula i brallan men det är ett mindre problem...

Men tänkte på en grej...varför inte nån sarong och nån sjal över axlarna och få både ett bra skydd mot den staka solen och gömma det man inte vill visa...ja sjalen och saronen kan man ju kasa av sig när man solar och glida ur lite snyggt innan man glider ner i vattnet...

En tanke bara...

Mammy sa...

Men jisses kvinnor hänger ni inte med: baddräktsburka finns ju redan!! Jag vet inte hur/var jag kan lägga upp en bild. Finns i olika modeller och färger. :))))

Mimmi sa...

Såna där solskyddsdräkter för barn vore ju något, de kanske skulle göra såna för vuxna också?
Vi har en hemma i stl 98, lite väl liten kanske? ;-)

Du har ju en mer hälsosam vikt nu och förlängt ditt liv med ett par år. Men jag kan förstå att russinskrynklet inte är så kul.

Smultronblomman sa...

Wow! 41 kg! Då är du snart "i mål" då? Precis börjat min resa och gått ner 8 tappra kg hittills!

ufojording sa...

Burkini heter ålägger du söker:
http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Burkini?wasRedirected=true

Finns ett antal svenska återförsäljare, t.ex. http://www.aquawebshop.com/

Lycka till med badandet!

Unknown sa...

Mona jag har inte samma problem men lite åt samma håll. Tappat 18 kg. Kul kul men brösten hänger som två tax öron.85 c till 80b. Jag har nu hittat underbar nu. Calvin Klein med extra stoppning i underkant och ytterkant. Den täcker större delen av bysten så att man slipper valk vid kanten.
Bad kläder gå till scampi. Perfekt och dom har matchande saronger.

Fröken Finemang sa...

åh va härligt mona!
Nåväl, inte det skrynkliga russinet, men ändå. härligt.

Sen är det förmodligen, bara du, som bryr dig, ingen annan, men gillar inte du skrynkliga russin, så är det jädrigt trist.

Jag ser fram emot när jag blir sån, och mot att få bort det med kniven. :D

MonasUniversum sa...

Kristina älskling. Det var Scampi jag provade. Hela jävla sortimentet!

Smultron: Grattis kompis, vad kul!

Pillargontanten sa...

Shit, Mona, jag är 1.63 och väger 70 kilo, och har 80B.....
och jag är INTE tjock, du måste ju vara skitsmal....
Hoppas du hittar en baddräkt!

NinaPX sa...

Haha, skrev också om BH behov idag. Hade däremot en betydligt trevligare upplevelse; Change! Älskar deras prisvärda utbud och framförallt personalen! Personalen som springer fötterna av sig för att mäta och bistå med rätt storlek, personalen som klampar rakt in i provhytten och kontrollerar, drar och justerar! I love them! Hon idag pekade dessutom på mina ärr och konstaterade att "du kommer väl bli ännu mindre snart så jag hämtar en bh med mindre omfång!" Klart du ska ha en bikini och bada i poolen - släng dig iväg till Change nu. Må gott!

Anonym sa...

Jag har en ngt udda storlek. som definitivt INTE finns på Åhléns mfl - 65F... Handlar allt mitt på Change. Grymt bra! Och inte dyra alls!

Unknown sa...

Fan också. Men ajas hos mig har utökat bad sortiment och sen hon på Linegatan. Annars är det burka som gäller. Eller avklippta jeans och linne.

Tvillingmamma Lotta sa...

Men du, Mona - det är en tankini du vill ha!
Döljer "lilla skrynkliga maggen" perfekt i och runt poolen!

Livet just nu sa...

Du, jag var lätt hysterisk. Och svettig när jag landade på Twilfit. Jaja, jag vet men de har märkesprylar också. Tjejen bad mig ta av skjortan sen sa hon jaha då återkommer jag. Och det gjorde hon. Och alla bh:ar hon hade med sig passade. Guld värt. GULD. Och jag fick ett kort med min storlek och modell så att maken lätt skulle kunna handla något dyrare än jag gjorde när han känner för det. Och mina boppar är svåra. Besvärliga...

Chatrine sa...

Låt inte en enda dag gå utan torrborstning. Det ökar genomströmning nåt enormt och huden drar ihop sig. Jag har heelt kass elasticitet i min hud, fick göra bukplastik efter graviditeterna fast jag fick barn vid 21 resp 22.
Efter en viktresa fick jag tipset om torrborstning och satan vilken skillnad. Testa!

PGW sa...

Passerar du Marks & Spencers i London (Marble Arch-butiken), handla hos dem, deras bra-fitting är fantastisk och de säljer underkläder till synnerligen vettigt pris.

Ang. badkläder, du ska ju till Indien för farao, sari är ett fantastiskt plagg som verkligen är one-size-fits-all på riktigt, kan du inte bada i en sådan helt enkelt?

Stella sa...

Jag köpte en sådan baddräkts-klänning häromveckan, på ellos. Mycket skön och praktiskt...

http://www.ellos.se/dv/1-Underklader-bad-Bad-strandplagg-Baddrakter/MissMary/_/N-f6aZ1z141w4Z1z141xe?Nr=201656&sta=1z12lm6Zf6aZ1z141xe|

Chris_P sa...

Ska du verkligen gå ner mer nu?? 70kg är väl lagom?

Anonym sa...

Det finns inget som heter "gäddhäng"... det är "muskler i vila" vi har.
Ninnie

Cissi sa...

Fan Mona, nu gråter jag! Inte för dina baddräkts-/bh-problem, utan för att du är lika lång som jag och din "innan-vikt" (enkel matte...) samma som jag släpar på nu.

Så. Jävla. Avundsjuk. Men jätteglad för din skull, för jag anar ju hur du haft det.

(bor fortfarande i ett landsting m tre års kö till på)

MonasUniversum sa...

Cissi:åberopa vårdgarantin. Det vet du att du kan va? Sök dig till ett annat sjukhus också. Helt seriöst så måste du göra nåt. Nu. Och åberopar du vårdgarantin så kommer du se snabbare resultat!

Cissi sa...

Mona: tack! Men jag tillhör Dalarnas landsting och de har en "unik" KBT-behandling som man måste genomgå innan op (och det är den som det är 36 mån väntan på), så man kan inte åberopa vårdgarantin - jävla skit rent ut sagt! Vet faktiskt inte riktigt hur jag ska göra.

Men tack för pepp, att du berättar om din op och att du bloggar!!

A. sa...

Jag står i väntan på att göra en Gastric Bypass, har ca 45 kg att få bort. Grattis till ditt resultat förresten!!

Angående BH-problem....När jag var i 20-årsåldern så gjorde jag reduktionsplastik...på vänstra bröstet, det var nämligen nästan dubbelt så stort som det högra! Så jag valde att förminska det vänstra. Problemet sen dess, 25 år sedan, har varit att det opererade bröstet blev lite mindre istället för lika stort som det högra, vilket gör att när jag använder BH så fyller jag ju inte upp vänsterkupan, det blir en massa tyg över!! Ser inte snyggt ut! Finns det nåt ställe som specialsyr BH:ar, tror du?? Så att BH:n anpassa efter BÅDA brösten?

Nu ska jag bara vänta in min operation......

Ps. Jag är överlycklig att jag "hittat" din blogg, garvar mycket åt dina inlägg!! Du har gåvan!!! Ds