tisdag 17 augusti 2010

Om att köra bil när det ösregnar

Jag måste fråga en sak. Jag undrar om jag är ensam om det här:

När det regnar extremt mycket och man måste ha hastigheten på vindrutetorkarna på det snabbaste, eller näst snabbaste, så håller jag på att somna.

Alltså, det där vevandet fram och tillbaka har en sjukt sövande effekt på mig. Exakt som när en hypnositör håller en ring i ett snöre.

Trodde jag skulle somna när jag körde hem från Nyköping idag.

Säg att det finns fler därute.

Please

20 kommentarer:

Lennart Pettersson sa...

Det finns det! Rytmen av ett regn...

Mikaela sa...

Ja! Jag håller på så också, och inte bara när det regnar. Allt med att köra bil får mig att bli jäkligt sömnig, not the right tidpunkt att sova, so to say.

Karina sa...

Även om jag inte kör i detta regn...men det känns när jag ska ut och ge djuren mat och vattna mina grönsker i mitt växthus...5 meter och är dyblöt :)
Men tomater och gurka, potatis och lök njuter :)

Kram

Blue sa...

Klockren lösning på sömnproblemen?

Installera en vindruta med torkare i sovrummet, och så lite vatten på det.

Kanske inte så snyggt men väldans praktiskt ;o)

Nej du är inte ensam, jag är en kass bilförare när det regnar, och när jag kör långa sträckor på en väg jag kan utantill, typ monokörning...då vill jag hemskans gärna klippa med ögonen :o)

Åsa sa...

Jag är precis likadan.
När jag körde ner till Öland för ett par veckor sedan fick jag stanna flera gånger för att jag höll på att somna.

Jag hade ju de dyrbara ungarna i bilen också, då är det bara att stanna så fort man kan.

Jag slumrade faktiskt till en annan gång när jag körde. Vaknade med ett ryck sekunden efter, men då hade jag redan börjat köra över i det andra körfältet. Tur att jag var ensam på vägen så att jag slapp krocka. Efter det stannar jag jämt och sträcker på mig när jag känner mig sömnig.

NinaPX sa...

Du är inte ensam och dessutom har du ju där lösningen på ditt sömnproblem! Väderapplikationen på din HTC (gäller bara att du ställer in den på en ort där det regnar)!

FIA sa...

Jag typ skrattar när det går på det snabbaste. Tycker det är så sjukt snabbt och så får jag för mig typ Dr Panikbacill uj uj hej vad det går.
Jag är konstig jag vet. Men du undrade ju.

Laila sa...

Vindrutetorkare = sövande
Snöfall är också sövande.

Vi nickade bara till varandra på mässan i år. Jag vågade mig inte fram i år. Skyller på att du såg väldans bissi ut. ;-)
Under den här tiden du skrivit om din operation har jag funderat på var i fridens dar dina kilo fanns. Det vet jag fortfarande inte! Men jädrans vad fin du har blivit nu. Heja dig!

MonasUniversum sa...

Laila: Jamen jag minns! Varför kom du inte tillbaka? Och du, jag vet, jag väger mycket mer än folk tror. Tack så jättemycket för komplimangen, jag blir så glad!

Suzan sa...

Blir trött av att köra öht...

Sus sa...

Alltså...jag somnar alltid i bilen. Oavsett.

Kristina sa...

Japp, trött av att köra bil i allmänhet och i regn i synnerhet.
Något än värre är reklampauser på TV. Med undantag för reklampauser i Notting Hill eller någon annan romantisk kommedi med Hugh Grant. Då minsann, trots att jag sett filmerna miljoner gånger tidigare, så är jag vaken.

Annelie sa...

Nääee,, att tycka torkarna är sövande har jag aldrig varit med om.
Jag blir MER observant & klarvaken när det regnar så.
Sen så kan det ju bero på att jag har suttit och kört yrkesmässig busstrafik i mååånga år.

Ha dä gött.. // Annelie

troi sa...

Det är precis samma för mig!

Annette sa...

Vem behöver vindrutetorkare för att bli trött i bilen?

Sofi sa...

Jag tror du ska ta dig en funderare på om det är så smart att köra bil i kombination med sömnproblem och stress. Inte bara för din egen skull...

Pernilla sa...

Körde en gång bakom en husvagn med en liten rund halmprydnad i bakrutan på en skumpig väg. Den pendlade fram och tillbaka, där kan vi snacka hypnos. Jag hade liksom inget annat att titta på då den skymde hela vägen. Fult var det också....

Anonym sa...

oj, trodde mest att det var jag som hade såna här problem. Inte behövs det regn heller. Efter ca 5 - 10 mil då håller jag på att tuppa av, blir så otroligt trött av att köra bil.
Då lovar jag att det är ansiktsgymnastik. Gäspar tamesjutton med hela ansiktet, hela tiden, och måste ofta stanna en stund, för man är ju lite rädd om sig.. kram LiSe

Haahåå sa...

jo det finns det, finns inget mera sövande än att höra regnet som faller på bilrutan och taket, och att samtidigt kolla på när torkarna åker fram och tillbaks !

Cissit sa...

Jag blir också jättetrött av det...och yr i huvudet av att ha vindrutetorkarna på överhuvudtaget, nästan så jag blir illamående, skitjobbigt!